Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εχω ένα παλιό (2011-12) λάπτοπ Dell Inspiron Q15R N5110 (i3-2310M/3GB/500GB). Αρχικά είχε win 7 64 bit home premium. Του έχω κάνει upgrade την ram σε 8GB. Εχω κάνει εδώ και κάποιους μήνες καθαρή εγκατάσταση windows 10 64bit home με το κλειδί των 7. Για μήνες δούλευε καλά και έκανε τις ενημερώσεις. Τον τελευταίο καιρό (νομίζω προσπαθεί να περάσει την 2004 και την 20H2) αλλά βγάζει σφάλμα οτι αυτός ο υπολογιστής δεν μπορεί να εκτελέσει windows 10. Μάλλον υποψιάζομαι οτι το hardware δεν είναι συμβατό με αυτές τις εκδόσεις. Το θέμα που φοβάμαι είναι μην μου κάνει τίποτα περίεργο και σταματήσει να μπαίνει σε windows 10. Το χρησιμοποιεί η σύζυγος καθημερινά για εργασία, μην φάμε καμια φόλα. Προσπάθησα να βρώ τρόπο να απενεργοποιήσω τις ενημερώσεις αφού υπάρχει πρόβλημα, αλλα δεν υπάρχει κάτι στα win10. Θα ήθελα την γνώμη σας, αν μπορώ να κάνω κάτι ασφαλές για να συνεχίζει να δουλεύει σωστά. Ευχαριστώ!

"ο υπολογιστής δεν μπορεί να εκτελέσει windows 10" το μήνυμα

Δημοσ.
13 minutes ago, tzitzikas2 said:

Καλησπέρα. Εχω ένα παλιό (2011-12) λάπτοπ Dell Inspiron Q15R N5110 (i3-2310M/3GB/500GB). Αρχικά είχε win 7 64 bit home premium. Του έχω κάνει upgrade την ram σε 8GB. Εχω κάνει εδώ και κάποιους μήνες καθαρή εγκατάσταση windows 10 64bit home με το κλειδί των 7. Για μήνες δούλευε καλά και έκανε τις ενημερώσεις. Τον τελευταίο καιρό (νομίζω προσπαθεί να περάσει την 2004 και την 20H2) αλλά βγάζει σφάλμα οτι αυτός ο υπολογιστής δεν μπορεί να εκτελέσει windows 10. Μάλλον υποψιάζομαι οτι το hardware δεν είναι συμβατό με αυτές τις εκδόσεις. Το θέμα που φοβάμαι είναι μην μου κάνει τίποτα περίεργο και σταματήσει να μπαίνει σε windows 10. Το χρησιμοποιεί η σύζυγος καθημερινά για εργασία, μην φάμε καμια φόλα. Προσπάθησα να βρώ τρόπο να απενεργοποιήσω τις ενημερώσεις αφού υπάρχει πρόβλημα, αλλα δεν υπάρχει κάτι στα win10. Θα ήθελα την γνώμη σας, αν μπορώ να κάνω κάτι ασφαλές για να συνεχίζει να δουλεύει σωστά. Ευχαριστώ!

"ο υπολογιστής δεν μπορεί να εκτελέσει windows 10" το μήνυμα

Παρόμοια συμπεριφορά σε παλιό c2d desktop. Προσπάθησα 2 φορές να κάνω το update αλλά στο τέλος της διαδικασίας έλεγε ότι δεν μπόρεσε να ολοκληρώνει και έκανε rollback, οπότε το άφησα ως είχε. Μετά από λίγο καιρό σταμάτησε να εμφανίζεται η ειδοποίηση για update. Λίγο καιρό ακόμα μετά ξαναεμφάνισε την ειδοποίηση και το ξαναπροσπάθησα με επιτυχία.

Δεν ξέρω αν είναι ίδια περίπτωση και αν βοηθάει όλο αυτό, απλώς το αναφέρω γιατί η περιγραφή σου μου θύμισε τη δική μου περίπτωση.

Να προσθέσω ότι στην αρχή μου έβγαζε ειδοποίηση ότι θα ενημερωθώ όταν θα είναι έτοιμο το update για το δικό μου hardware (ή κάτι τέτοιο) και όταν ερχόταν η ειδοποίηση ότι είναι έτοιμο δεν ολοκλήρωνε. Το ότι τελικά έγινε η ενημέρωση, με κάνει να σκέφτομαι ότι το σύστημα του update δεν διαπίστωνε σωστά το αν είναι πράγματι έτοιμο το update για το σύστημά μου. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ενημερώσεις μπορούν να απενεργοποιηθούν εύκολα με την group policy, 
η οποία δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει στη home έκδοση των Windows.
Μπορείς όμως να την εγκαταστήσεις, σχετικά εύκολα.

Εγώ αυτό έκανα και τις έκοψα από εκεί.
Το πώς θα εγκαταστήσεις την group policy θα στο πουν άλλοι ή θα το βρεις αλλού.

Και κάτι άλλο.
Αν δεν έχεις image backup πάρε όσο είναι ακόμη καιρός...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Και κάτι άλλο.
Αν δεν έχεις image backup πάρε όσο είναι ακόμη καιρός...

-

καλησπέρα και σας ευχαριστώ. έχουμε κανα καλό οδηγό για αυτό? ειδα κάτι βιντεάκια που το κάνουν μέσω των windows π.χ https://www.youtube.com/watch?v=9uA2iu-rw8A  Windows 10 - Create a System Image and a System Repair Disk for a Full Windows Backup

https://www.youtube.com/watch?v=9uA2iu-rw8A  Windows 10 - Create a System Image and a System Repair Disk for a Full Windows Backup

έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εργαλείο των Windows είναι τελείως ακατάλληλο για πολλούς λόγους,
και αποτρέπει και η ίδια η MS τη χρήση του. 
Π.χ. παράγει τεράστια αρχεία διότι δεν κάνει καμιά συμπίεση, 
δεν επιτρέπει αποθήκευση πολλών images στον ίδιο δίσκο,
είναι εύκολο να γίνει corrupted κ.α.
Μακριά...

Από τις καλύτερες επιλογές είναι τα AOMEI Backupper και Macrium Reflect 
(οι home εκδόσεις τους είναι τσάμπα).
Eύκολο είναι αλλά αν δεν το έχεις ξανακάνει θέλει λίγη προσοχή.
Πρέπει να σιγουρευτείς ότι κατάλαβες καλά όχι μόνον πώς παίρνεις το image (αυτό είναι πανεύκολο)
αλλά και πώς επαναφέρεις (restore) μ' αυτό το σύστημα.
Π.χ. θα χρειαστεί να κάνεις bootable ένα USB stick ή ένα CD ώστε να μπορεί να τρέξει το πρόγραμμα από αυτά,
χωρίς να εξαρτάσαι από τα Windows που πιθανόν δεν θα δουλεύουν.
Και ότι το μηχάνημα όντως bootάρει με αυτό (αλλιώς θα έχεις το image αλλά δεν θα μπορείς να το περάσεις).
Το youtube είναι γεμάτο από σχετικά video.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Το εργαλείο των Windows είναι τελείως ακατάλληλο για πολλούς λόγους,
και αποτρέπει και η ίδια η MS τη χρήση του. 
Π.χ. παράγει τεράστια αρχεία διότι δεν κάνει καμιά συμπίεση, 
δεν επιτρέπει αποθήκευση πολλών images στον ίδιο δίσκο,
είναι εύκολο να γίνει corrupted κ.α.
Μακριά...

Από τις καλύτερες επιλογές είναι τα AOMEI Backupper και Macrium Reflect 
(οι home εκδόσεις τους είναι τσάμπα).
Eύκολο είναι αλλά αν δεν το έχεις ξανακάνει θέλει λίγη προσοχή.
Πρέπει να σιγουρευτείς ότι κατάλαβες καλά όχι μόνον πώς παίρνεις το image (αυτό είναι πανεύκολο)
αλλά και πώς επαναφέρεις (restore) μ' αυτό το σύστημα.
Π.χ. θα χρειαστεί να κάνεις bootable ένα USB stick ή ένα CD ώστε να μπορεί να τρέξει το πρόγραμμα από αυτά,
χωρίς να εξαρτάσαι από τα Windows που πιθανόν δεν θα δουλεύουν.
Και ότι το μηχάνημα όντως bootάρει με αυτό (αλλιώς θα έχεις το image αλλά δεν θα μπορείς να το περάσεις).
Το youtube είναι γεμάτο από σχετικά video.

-

σε ευχαριστώ. βρήκα αυτό τον οδηγό. https://www.pcsteps.gr/71761-πλήρες-windows-backup-image/ . πως σου φαίνεται?

αυτό να κατεβάσω για windows 10 home? 

https://www.ubackup.com/free-backup-software.html

AOMEI Backupper Standard 6.4FREE
FREE Backup Software to Protect System & Data of Your Desktop PC and Laptop

Δημοσ.

Ξαναλέω ότι είναι εύκολη διαδικασία αλλά πρέπει να καταλάβεις πώς θα την κάνεις.
Αν π.χ. πάρεις backup και δεν μπορείς να το περάσεις γιατί δεν τρέχει το USB, 
δεν έχεις κάνει τίποτε.

Με τα windows updates δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.
Εγώ πριν από κάθε Windows update παίρνω image ΠΑΝΤΑ. 
Χρησιμοποιώ το Macrium. 
Το Αomei είναι εξίσου καλό (μπορεί και καλύτερο),
και το χρησιμοποιούν άλλοι εδώ μέσα, καλύτερα να το σχολιάσουν αυτοί. 
Πάντως, μάλλον αυτό που δείχνεις είναι.

Ο οδηγός του pcsteps είναι κατατοπιστικός αλλά περιγράφει τις full εκδόσεις και είναι κάπως φλύαρος.
Τα video είναι λιγότερο κουραστικά. Ok όμως, ότι σε βολεύει να καταλάβεις καλύτερα...

-

Δημοσ.

Έχω παρόμοιο λάπτοπ dell i5-3210 με 8gb ram (είχε ένα 4άρι και έβαλα άλλο ένα) και παίρνει κανονικά τα Updates. Πέρυσι πήρα έναν ssd 256άρι και πετάει (win 10 2004 τώρα, δεν έχω κάνει ακόμα το update). Αν το έχεις ακόμα με τον μηχανικό τζάμπα το ταλαιπωρείς. Στην χειρότερη δώσε ένα 20άρικο και πάρε έναν 128άρι ssd (προτείνω intenso high) και κάνε μια καθαρή εγκατάσταση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Καλησπέρα. Εχω ένα παλιό (2011-12) λάπτοπ Dell Inspiron Q15R N5110 (i3-2310M/3GB/500GB). Αρχικά είχε win 7 64 bit home premium. Του έχω κάνει upgrade την ram σε 8GB. Εχω κάνει εδώ και κάποιους μήνες καθαρή εγκατάσταση windows 10 64bit home με το κλειδί των 7. Για μήνες δούλευε καλά και έκανε τις ενημερώσεις. Τον τελευταίο καιρό (νομίζω προσπαθεί να περάσει την 2004 και την 20H2) αλλά βγάζει σφάλμα οτι αυτός ο υπολογιστής δεν μπορεί να εκτελέσει windows 10. Μάλλον υποψιάζομαι οτι το hardware δεν είναι συμβατό με αυτές τις εκδόσεις.

Αν δεν εχει αλλη και καρτα γραφικων, τοτε πιθανοτατα τους φταιει η Intel 3000*...

(*θα μπορουσε να ειναι και θεμα της Nvidia 525m, αν την εχει, αλλα δυσκολοτερα)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Αν δεν εχει αλλη και καρτα γραφικων, τοτε πιθανοτατα τους φταιει η Intel 3000*...

(*θα μπορουσε να ειναι και θεμα της Nvidia 525m, αν την εχει, αλλα δυσκολοτερα)

καλημέρα. Για manual για τα γραφικά γράφει αυτά:

Βίντεο
Εξωτερικό:
Ελεγκτής βίντεο AMD Radeon
HD 6470M/7450M
NVIDIA GeForce GT 525M
Μνήμη βίντεο 512 MB/1 GB DDR3
UMA:
Ελεγκτής βίντεο
Intel HD Graphics 3000
Μνήμη βίντεο έως 1,6 GB κοινόχρηστης μνήμης

άρα μάλλον έχει εξωτερική (μή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών) 

HD 6470M/7450M
NVIDIA GeForce GT 525M

αλλά έχει και ενσωματωμένα Intel HD Graphics 3000

λογικά έχει και χρησιμοποιηθεί την εξωτερική κάρτα γραφικών γιατι δεν δεσμεύεται καθόλου η RAM. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ασε το μανουαλ, αυτο αλλωστε μπορει να δινει μια χαρα τα πιθανα του configurations,
🧐
(με δεδομενη HD3000) εχει η δεν εχει δευτερη καρτα γραφικων: ειδικα στο δικο σου?

Δημοσ.

Το δικο του? Γιατι επαιζε και με Nvidia -> που δεν μπορει να την εχει ΚΑΙ μαζι με την ATI 😛

Τωρα σοβαρα: HD3000 εχει προβληματα, με τα τελευταια 10αρια -βασικα & λιγο πριν ειχε..
απλως(sic) με τα τελευταια πρεπει να το τερματισε (sick)! 🤕 Με σειρα...ασυμβατοτητας:
- Intel HD 3000
- AMD Radeon HD 6470M
- Nvidia Geforce GT 525M
Για την Intel HD 3000: κρατας παλιοτερα 10αρια [οπου εμποδιζεις update λειτουργικου], η
βαζεις Windows 8.1 [τα...εκτιμας πολυ, σε περιπτωσεις οπως αυτη!], η κουμπωνεις Linux!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...