monoxromos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας έχω στους περισσότερους υπολογιστές μου PC και laptops σκληρους δίσκους SSD. Ομως θα ήθελα να τους κάνω ακόμη πιο γρήγορους τοποθετώντας σκληρούς δίσκους τύπου NVMe PCIe, αλλά πως και πού να τους συνδέσω; Υπάρχουν κονέκτορες ή κάποια προσαρμοστικά; (Είδα βέβαια κάποια που ομως συνδέονται σε slots αλλά στα laptops δεν υπάρχουν τέτοιες θέσςις και στους σταθερους δεν περισσεύουν γιατι χρησιμοποιώ και δεύτερη κάρτα ήχου) Ευχαριστώ Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2021 από monoxromos
mphxths Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, monoxromos είπε αλλά πως και πού να τους συνδέσω; Πρεπει να ξερουμε που και πως να τους συνδεσεις αν δεν ξερουμε τι μηχανηματα εχεις και τι υποδοχες εχουν ? Γοογλαρε αδελφε . Αν λενε στα specs οτι εχουν m2 nvme θυρα ( κυριως για τα φορητα αναφερομαι ) , τοτε προφανως και παιρνουν. Για τα σταθερα τι να σου πω? Ξερουμε τι μητρικη εχουν για να σου πουμε ? Και σε pcie καρτα να βαλεις τον δισκο , αυτο δεν σημαινει οτι θα μπορει να μπουταρει ή οτι θα τρεχει ο δισκος στην φουλ ταχυτητα του γιατι μπορει να μοιραζεται bandwidth με αλλες θυρες (pcie,sata). Ψαξε τα μοντελα των μητρικων. Πιο γενικολογος πεθαινεις που λενε και στο χωριο μου... 1
monoxromos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 OK σε ευχαριστώ Οπως ανέφερα τοποθέτησα ssd στη θέση που υπήρχαν οι HDD και φυσικά δεν είχαν κανένα προβλημα αντίθετα έγιναν πολύ πιο γρήγοροι αλλά αν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν ακόμη ταχύτεροι θα το προτιμούσα. Η ερώτηση μου είναι μηπως υπάρχουν ειδικοί controllers για δίσκους NVMe.... που να συνδέονται στη θέση των παλιων δίσκων.
mphxths Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 25 λεπτά πριν, monoxromos είπε στη θέση των παλιων δίσκων. Στις sata υποδοχες ? Δηλαδη να βαλεις εναν nvme δισκο (με οποιονδηποτε τροπο) , σε sata υποδοχη ? Και να γινοταν , που δεν γινεται , θα επαιζε στις ταχυτητες της sata υποδοχης. Δεν κερδιζεις κατι.
monoxromos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 OK σε ευχαριστώ απότι βλέπω δεν γίνεται άρα μένουμε στους κλασσικούς SSD απλά τώρα επειδή θέλω να αγοράσω ένα νεο laptop θα κοιτάξω να έχει nvme δισκο.
Vigilante1319 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Kαλησπερα μιας και βλεπω εχει κανει αντιστοιχο θεμα ο φιλος αν μπορει καποιος να μου πει θελω να βαλω εναν NVMe m2 η μητρικη μου ειναι auros pro b450 σε ποια απο τις δυο υποδοχες να τον βαλω. Διαβασα οτι πρεπει να μπει στην πρωτη υποδοχη αλλα γιατι ειναι πιο μακροστενη η βαση?
Sheogorath Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, monoxromos είπε OK σε ευχαριστώ απότι βλέπω δεν γίνεται άρα μένουμε στους κλασσικούς SSD απλά τώρα επειδή θέλω να αγοράσω ένα νεο laptop θα κοιτάξω να έχει nvme δισκο. Και τον ταχύτερο NVME να βάλεις, δεν θα δεις την διαφορά που είδες απο HDD->SSD. Άντε 3 με 5% καλύτερα. Δεν αξίζει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα