Hasta La Vista Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα , θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να υπολογίσω στα πόσα Watt τρέχει ένας υπολογιστής . Τον έχει κάνει NAS server , και τον έχω συνέχεια ανοιχτό , μου ρθε ένα 200άρι η δεή και θα θελα να ξερω αν αυτός ευθύνεται . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
nickol-us Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Στο περίπου πόσα καεί μπορείς να κάνεις μέσω psu wattage calculator αλλά αν θες να δεις πραγματικά πόσο καεί ιδανικά πρέπει να πάρεις μετρητή βαττ. Πουλάνε αρκετούς στο 10ευρω, το βάζεις στην πρίζα και επάνω του συνδέεις το pc. https://www.skroutz.gr/c/1613/Metrites-Katanalosis-Reymatos.html 2
alfaeffe Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Περα του μετρητη, μπορεις και με ενα UPS να δεις την καταναλωση του φορτιου του.
Dr_Pepper Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Καλά πριν τα αγοράσεις όλα αυτά απλά πες το μοντέλο του τροφοδοτικού σου για να σου πω πόσες κιλοβατώρες μπορεί να τραβάει
nickol-us Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 26 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Καλά πριν τα αγοράσεις όλα αυτά απλά πες το μοντέλο του τροφοδοτικού σου για να σου πω πόσες κιλοβατώρες μπορεί να τραβάει Αλήθεια πως μπορεί να υπολογίσει κανείς την πραγματική ισχύ που καταναλώνει ένας υπολογιστής, χωρίς μετρητή και μόνο από το μοντέλο τυ τροφοδοτικού; Πολύ θα ήθελα να μάθω...
Dr_Pepper Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αλήθεια πως μπορεί να υπολογίσει κανείς την πραγματική ισχύ που καταναλώνει ένας υπολογιστής, χωρίς μετρητή και μόνο από το μοντέλο τυ τροφοδοτικού; Πολύ θα ήθελα να μάθω... Αν και το τελευταίο κομμάτι του ποστ μου βγάζει λίγο ειρωνεία θα απαντήσω πάραυτά: Κοινή λογική... λέει 200 ευρώ λογαριασμό άρα κατα πάσα πιθανότητα δεν ευθύνεται μονο ο υπολογιστής ούτε καν να καίει κοντα σε αυτό (εκτός αν έχει κάνα server rack me 4 τροφοδοτικά ή κάτι τέτοιο) Άρα για να μην μπαίνει σε περιττά έξοδα ας δει πρώτα το θεωρητικό σενάριο του πόσα καίει μάξιμουμ ο υπολογιστής (που δεν θα φτάνει στο maximum όλη την ώρα έτσι και αλλιώς ) Και το πόσο καίει maximum ο υπολογιστής πολύ απλά εξαρτάται απο το τροφοδοτικό... το τροφοδοτικό δεν μπορεί να δώσει λιγότερα απο την μέγιστη κατανάλωση του hardware , ούτε μπορεί να δώσει περισσότερα απο τα watt των προδιαγραφών του και στις δύο περιπτώσεις θα έσβηνε ο υπολογιστής. Οπότε ας πούμε έχει ένα τροφοδοτικό 1000watt ας πούμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει 90% efficiency στα 1000 watt σημαίνει ότι τραβάει περίπου 1100watt απο την μπρίζα = καίει 792 κιλοβατώρες τον μήνα που σημαίνει με μια μέση τιμή 14 λεπτα την κιλοβατώρα ότι θα καίει 118 ευρώ. Άρα σε καμία περίπτωση δεν παίζει ο υπολογιστής να έχει κάψει πάνω απο αυτό το ποσό (γιατί πολύ απλά το 90 με 99% της ημεράς τα περισσότερα εξαρτήματα όπως ο επεξεργαστής δεν λειτουργούν στο 100% για να κάψουν την μέγιστη ισχύ και γιατί συνήθως τα PC έχουν αρκετά μεγαλύτερα τροφοδοτικά απο την κατανάλωση που χρειάζονται με άλλα λόγια αν όντως έχει 1000watt τροφοδοτικό μάλλον η συνολική κατανάλωση θα ειναι αρκετά λιγότερο απο 1000watt ακόμη και αν τα εξαρτήματα του υπολογιστή φτάνουν στο 100% της απόδοσης/κατανάλωσης τους αν δεν ισχύει αυτό τότε αυτός που έφτιαξε τον υπολογιστή έκανε μπαρούφα στην επιλογή τροφοδοτικού. ) Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2021 από Dr_Pepper 3
nickol-us Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε Αν και το τελευταίο κομμάτι του ποστ μου βγάζει λίγο ειρωνεία θα απαντήσω πάραυτά: Κοινή λογική... λέει 200 ευρώ λογαριασμό άρα κατα πάσα πιθανότητα δεν ευθύνεται μονο ο υπολογιστής ούτε καν να καίει κοντα σε αυτό (εκτός αν έχει κάνα server rack me 4 τροφοδοτικά ή κάτι τέτοιο) Άρα για να μην μπαίνει σε περιττά έξοδα ας δει πρώτα το θεωρητικό σενάριο του πόσα καίει μάξιμουμ ο υπολογιστής (που δεν θα φτάνει στο maximum όλη την ώρα έτσι και αλλιώς ) Και το πόσο καίει maximum ο υπολογιστής πολύ απλά εξαρτάται απο το τροφοδοτικό... το τροφοδοτικό δεν μπορεί να δώσει λιγότερα απο την μέγιστη κατανάλωση του hardware θα έσβηνε ο υπολογιστής σε αυτή την περίπτωση. Οπότε ας πούμε έχει ένα τροφοδοτικό 1000watt ας πούμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει 90% efficiency στα 1000 watt σημαίνει ότι τραβάει περίπου 1100watt απο την μπρίζα = καίει 792 κιλοβατώρες τον μήνα που σημαίνει με μια μέση τιμή 14 λεπτα την κιλοβατώρα ότι θα καίει 118 ευρώ. Άρα σε καμία περίπτωση δεν παίζει ο υπολογιστής να έχει κάψει πάνω απο αυτό το ποσό (γιατί πολύ απλά το 90 με 99% της ημεράς τα περισσότερα εξαρτήματα όπως ο επεξεργαστής δεν λειτουργούν στο 100% για να κάψουν την μέγιστη ισχύ και γιατί συνήθως τα PC έχουν αρκετά μεγαλύτερα τροφοδοτικά απο την κατανάλωση που χρειάζονται με άλλα λόγια αν όντως έχει 1000watt τροφοδοτικό μάλλον η συνολική κατανάλωση θα ειναι αρκετά λιγότερο απο 1000watt ακόμη και αν τα εξαρτήματα του υπολογιστή φτάνουν στο 100% της απόδοσης/κατανάλωσης τους αν δεν ισχύει αυτό τότε αυτός που έφτιαξε τον υπολογιστή έκανε μπαρούφα στην επιλογή τροφοδοτικού. ) Έχεις δίκιο για το ειρωνικό ύφος. Ζητώ συγνώμη καθώς δεν περίμενα οτι θα πας σε τέτοια προσέγγιση. Περίμενα οτι θα σκάσει κάνας τηλεμάντης που θα κάνει πρόβλεψη κατανάλωσης ισχύος. Ωστόσο μου φάνηκε λίγο κι εμένα λίγο ειρωνικό το "Καλά πριν τα αγοράσεις όλα αυτά..." . Ένας μετρητής στα 10 ευρώ δεν θεώρησα πως έχει φοβερό κόστος κτήσης. Από μέρους μου συγνώμη. 2
Dr_Pepper Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Έχεις δίκιο για το ειρωνικό ύφος. Ζητώ συγνώμη καθώς δεν περίμενα οτι θα πας σε τέτοια προσέγγιση. Περίμενα οτι θα σκάσει κάνας τηλεμάντης που θα κάνει πρόβλεψη κατανάλωσης ισχύος. Ωστόσο μου φάνηκε λίγο κι εμένα λίγο ειρωνικό το "Καλά πριν τα αγοράσεις όλα αυτά..." . Ένας μετρητής στα 10 ευρώ δεν θεώρησα πως έχει φοβερό κόστος κτήσης. Από μέρους μου συγνώμη. Δεν πειράζει φόρουμ είμαστε και συζητάμε Το είπα αυτό γιατί κατάλαβα πως δεν τον καίει τόσο να ξέρει κάθε στιγμή πόσο καίει το PC αλλά πως ο στόχος του ειναι να δει αν δικαιολογεί το PC τον αυξημένο λογαριασμό. Το εξάρτημα ειναι φθηνό (και δεν ειμαι ενάντια στο να το πάρει και εγώ έχω μετρητές εξάλλου) απλά απο το να δώσει 10 ευρώ (αν και εγώ θα έδινα λίγα παραπάνω να πάρω κάνα καλό που δεν θα χαλάσει να έχει οθόνη με φωτισμό κτλ ) και να περίμενε μερικές μέρες μέχρι που να έρθει μπορεί απλά να ανοίξει το καπάκι και να δει το τροφοδοτικό και έτσι να του φύγει η απορία επιτόπου χωρίς αναμονές. 3
Hasta La Vista Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το Total Max output είναι 480w λέει . κάπως σαν αυτό είναι : https://www.extremeoverclocking.com/reviews/cases/HEC_ACE_Power_480UB_1.html αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό . πάνω του έχω μόνο έναν core 2 duo , 3 ram (2gb-2gb-4gb) , μια απλή γραφικων (που θα μπορούσα νατην βγάλω) και 3 hdds . Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη για τις απαντήσεις . Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2021 από Hasta La Vista
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Max: C2D 65W Ram 10W GPU 50W HDD 30W Mobo 20W CPU και Case fans 15W Το όλον 190W, όμως όσο καλό και να είναι το τροφοδοτικό έχει 15 χρόνια στη πλάτη του και αν και δεν θα καίει και κάτι σπουδαίο είναι επίφοβο για 24/7 χρήση (κατά τη γνώμη μου). 1
Hasta La Vista Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Max: C2D 65W Ram 10W GPU 50W HDD 30W Mobo 20W CPU και Case fans 15W Το όλον 190W, όμως όσο καλό και να είναι το τροφοδοτικό έχει 15 χρόνια στη πλάτη του και αν και δεν θα καίει και κάτι σπουδαίο είναι επίφοβο για 24/7 χρήση (κατά τη γνώμη μου). σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση . Γιατί είναι επίφοβο αυτό ; Μπορείς να μου αναπτύξεις ; Ευχαριστώ!
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εν τάχει εδώ. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2021 από Τέρης Α. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα