Προς το περιεχόμενο

AVM FRITZ! Box 7530 σε Forthnet ADSL2+

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,  επειδή διάβασα εδω στο forum για το AVM FRITZ! Box 7530 την ταλαιπωρία που τράβηξε ενας αλλος φίλος ωστε να το συνδέσει με Vodafone, θα ήθελα να ξέρω χωρίς να αλλάξω πάροχο θα δουλέψει στην δικιά μου γραμμή Forthnet ADSL2+ (το πολύ 10-11MBps) και με το Technicolor Thomson TD5136v2 που έχω? Επίσης οταν κλείνω το Technicolor εχω τηλέφωνο δηλ είμαι pots και οχι Voip. Αν αλλάξω την γραμμή μου σε VDSL που μου δίνει η Forthnet  μια προσφορά, θα εχω τηλέφωνο και ιντερνετ ΜΟΝΟ με το AVM FRITZ! Box 7530?  Σε bridge mode που γράφουν οτι γίνεται δεν νομίζω να είναι και το καλύτερο μιας που θα καίνε ρεύμα 2 συσκευές. Αλλιώς με ποιόν πάροχο συνδέεται αμέσως χωρίς ιδιαίτερες μανούβρες. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Στις 23/2/2021 στις 4:13 ΠΜ, billyc είπε

Καλησπέρα,  επειδή διάβασα εδω στο forum για το AVM FRITZ! Box 7530 την ταλαιπωρία που τράβηξε ενας αλλος φίλος ωστε να το συνδέσει με Vodafone, θα ήθελα να ξέρω χωρίς να αλλάξω πάροχο θα δουλέψει στην δικιά μου γραμμή Forthnet ADSL2+ (το πολύ 10-11MBps) και με το Technicolor Thomson TD5136v2 που έχω? Επίσης οταν κλείνω το Technicolor εχω τηλέφωνο δηλ είμαι pots και οχι Voip. Αν αλλάξω την γραμμή μου σε VDSL που μου δίνει η Forthnet  μια προσφορά, θα εχω τηλέφωνο και ιντερνετ ΜΟΝΟ με το AVM FRITZ! Box 7530?  Σε bridge mode που γράφουν οτι γίνεται δεν νομίζω να είναι και το καλύτερο μιας που θα καίνε ρεύμα 2 συσκευές. Αλλιώς με ποιόν πάροχο συνδέεται αμέσως χωρίς ιδιαίτερες μανούβρες. Ευχαριστώ.

Το μηχάνημα θα δουλέψει στην γραμμή που έχεις, απλά θα πρέπει να περάσεις τις ρυθμίσεις χειροκίνητα. Αν η forthnet σε γυρίσει σε VoIP, θα μπορέσεις να έχεις ίντερνετ μέσω του Fritz, αλλά όχι και την τηλεφωνία. 

Στο μενού του, υπάρχει το προφίλ της cosmote και της Vodafone.

Με cosmote δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, καθώς θα παίξει απευθείας η γραμμή ίντερνετ και η γραμμή VoIP. Αν για κάποιο λόγο δεν παίξει η VoIP απευθείας, τότε καλείς την εξυπηρέτηση, για να το κάνει τις ρυθμίσεις που χρειάζονται ώστε να παίξει.

Με Vodafone θα παίξει η γραμμή ίντερνετ απευθείας αλλά όχι και η τηλεφωνική γραμμή VoIP. Θα πρέπει να βρεις τους κωδικούς που χρειάζονται, από το ρουτερ που σου δίνει, ακολουθώντας κάποιον από τους οδηγούς που υπάρχουν στο forum.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ρυθμίσεις κάνω χειροκίνητα? απο το μαγαζί που είναι να το πάρω μου είπανε πάρε τηλ, την Forthnet να στο ρυθμίσουν, ετσι λοιπόν μίλησα με Forthnet και μου είπανε “Δεν κάνουμε  ρύθμιση αν είναι router εμπορίου απλά σας δίνουμε τους κωδικούς του ίντερνετ που έχετε για μας και να μπείτε να τους βάλετε στο αντίστοιχο πεδίο “ ... αυτούς τους ξέρω του είπα (username και password) χρειάζεται κάτι άλλο και μου είπε όχι.

Είμαι και γω άσχετος αυτοί όμως παρά είναι άσχετοι, άσε που οταν ρώτησα αν γνωρίζει την μαρκα AVM ρουτερ μου είπε δεν την ξέρω και να σκεφτείς δουλεύει στην τεχνική υποστήριξη.

Επεξ/σία από billyc
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billyc είπε

Τι ρυθμίσεις κάνεις? γιατί μου είπανε “Δεν κάνουμε  ρύθμιση αν είναι router εμπορίου απλά σας δίνουμε τους κωδικούς του ίντερνετ που έχετε για μας και να μπείτε να τους βάλετε στο αντίστοιχο πεδίο “αυτούς τους ξέρω του είπα (username και password) χρειάζεται κάτι άλλο και μου είπε όχι. Είμαι και γω άσχετος αυτοί ομως παρα είναι ασχετοι, ασε που οταν ρώτησα αν γνωρίζει την μαρκα AVM ρουτερ μου είπε δεν την ξέρω και να σκεφτείς δουλεύει στην τεχνική υποστήριξη.

Θα χρειαστεί να βάλεις το username και το password της γραμμής σου, καθώς και τις τιμές vpi vci όπου είναι 8 και 35, στα αντίστοιχα πεδία.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να μην δωσω 40€ ναρθει τεχνικός ( μα είναι κατάσταση αυτή αντί να σου πουνε πιασε το τάδε καλώδιο βάλτο εκει το αλλο εκει ζητάνε  40€) τέλος πάντων..την forthnet που δεν εχει μέσα στους ISP επιλέγω other αποτι διάβασα αλλοι βάζουν cosmote αλλοι wind...

αφου χρησιμοποιώ spliter είμαι σε isdn δηλ. φεύγει ενα καλώδιο Rj11 που παει στο τηλεφ. και το αλλο στο ρουτερ μου, αυτά που θα τα βάλω αντίστοιχα στο 7530? είδα δίνουν και αυτοί κατι spliter τηλεφώνου καταργώ το δικό μου βαζω τα δικά τους και που, δεν ξέρω?

Το άλλο που είναι ποιο ακριβό το 7590 είδα εχει υποδοχή ISDN, δεν ξέρω αμα ζοριστώ και γίνεται ποιο ευκολα σε αυτό ισως το πάρω, αλλά που πάνε και σε αυτό τα καλώδια που ερχονται απο τον τοίχο μου..

avm 7530.JPG

avm 7590.JPG

Επεξ/σία από billyc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε νομίζω να έχεις isdn,  η  forthnet  ποτέ δεν έδινε isdn  μόνο ο ΟΤΕ.

η γραμμή του ίντερνετ πάει στη θύρα dsl/vdsl.

Η  forthnet δεν είναι υποχρεωμένη να σε βοηθήσει σε εξοπλισμό που δεν είναι δικός της.

Επεξ/σία από chios
Δημοσ.

Eυχαριστώ, δηλ απο το splitter μου τα καλώδια, του ρουτερ παει στο Dsl/vdsl  και το τηλέφωνο στο analog..είτε είναι το 7530 ειτε το 7590..στο WAN του 7590 τι βαζεις αλλο PC η κανα synology-qnap NAS

Δημοσ.

Όχι το τηλέφωνο θα το αφήσεις όπως το έχεις τώρα από το σπλιτερ.

Το  wan  είναι για να του δώσεις ίντερνετ από άλλο μόντεμ.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...