gazp Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους και καλή σαρακοστή. Επανέρχομαι γιατί το πρόβλημα όσο πάει και γίνεται χειρότερο. Αρχικά να πω ότι έχω αγοράσει γάντι, σαμπουάν κλπ και πλένω μόνος μου το αμάξι για να μην γίνεται χειρότερη η ζημιά με τα πιεστικά και τις βούρτσες, παρ' όλα αυτά όμως έχει φτάσει η ώρα που πρέπει κάτι να κάνω αλλιώς θα έχω θέμα. Σε επισύναψη μερικές ακόμα φωτο: Spoiler Επειδή δυστυχώς δεν έχω τα χρήματα να το βάψω ολικά ή τοπικά, σκέφτομαι να το προσπαθήσω μόνος μου. Υποθέτω ότι για τα σημεία στον ουρανό και στις πόρτες αρκεί να το βάψω τοπικά με ένα μικρό πινελάκι ίσα για να κλείσω τις "τρύπες". Δεν νομίζω να χρειαστεί τρίψιμο. Για το "λεκέ" στον ουρανό δεν θα κάνω τίποτε, αφού δεν βλέπω "γυμνό" μέταλλο. Στην τάπα της βενζίνης βλέπω πλέον σκουριά όπως φαίνεται στη φωτό, άρα κάτι πρέπει να γίνει για τη σκουριά, αλλά τι? Δεν νομίζω ότι είναι σωστό απλά να βάψω πάνω από τη σκουριά διότι η ζημιά θα προχωρήσει φαντάζομαι....Το σημείο που με προβληματίζει πιο πολύ απ' όλα, φυσικά, είναι στην κολώνα του συνοδηγού....Εκεί τι κάνω? Λογικά τρίψιμο και βάψιμο? Θα ήθελα τις συμβουλές σας ως προς το τι είναι σωστό να αγοράσω από υλικά, μέχρι και τι νούμερο γυαλόχαρτα θα χρειαστώ καθ 'ότι άσχετος με το σπορ. Αξίζει για την κολώνα του συνοδηγού να βάψω με σπρέι αν τελικά τρίψω? Με τη σκουριά τι γίνεται? Θα πρέπει να "γεμίσω" κάποια σημεία με στόκο και μετά να τα βάψω? Αλοιφαδόρο πάντως έχω. Εννοείται ότι δυστυχώς το αισθητικό αποτέλεσμα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και πως απλά θα προσπαθήσω να προλάβω τη ζημιά. Θα παλέψω βέβαια όσο μπορώ να μην κάνω το αμάξι καραγκιόζ μπερντέ. Έχω δει αρκετά video στο youtube ήδη αλλά πάσα συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη προτού ξεκινήσω και βάλω χέρι. Ευχαριστώ εκ' των προτέρων. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2021 από gazp
jimzak Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Σίγουρα σωστή δουλειά δεν θα γίνει, αλλά για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, εγώ θα έκανα το εξής : Θα πήγαινα σε ένα μαγαζί που πουλάει χρώματα αυτοκινήτων, θα έπαιρνα ένα primer σε σπρέι , θα το πέρναγα διαδοχικά όσα χέρια χρειαζόταν ώστε να "γεμίσει" τα σημεία που έχει φύγει φλούδα και ύστερα, πάλι σε σπρέι, το χρώμα του αυτοκινήτου ,πάλι 2-3 χέρια πάνω από το primer. Εννοείται μόνωση με χαρτοταινια και εφημερίδα σημεία που δεν θέλεις να βαφτούν. Ύστερα για μικρολεπτομέρειες, παίρνεις ένα καπάκι ή κάτι αντίστοιχο, ψεκάζεις με το σπρέι του χρώματος του αυτοκινήτου μέσα σε αυτό, και με ένα ψιλό πινελακι κάνεις τις λεπτομέρειες όπως είναι στην πόρτα σου, στην τάπα κτλ... Κόστος κάπου στο 20αρικο... Αλλιώς άλλη μια λύση είναι να πάρεις ένα plasti dip σε λευκό και να περάσεις τα σημεία, αλλά δεν ξέρω πως θα είναι αισθητικά το αποτέλεσμα. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορείς να το αφαιρέσεις αργότερα. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2021 από jimzak 3
gazp Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το αισθητικό όπως είπα πάει σε δεύτερη μοίρα, χωρίς να το αγνοώ τελείως. Η λύση με το primer μου αρέσει εκτός αν για κάποιο λόγο θα "πρέπει" να προτιμήσω κάποια άλλη. Η δουλειά θα γίνει το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, πρώτα ο Θεός. Edit: με τη σκουριά τι κάνω; Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2021 από gazp
turbat0s Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, gazp είπε δεν έχω τα χρήματα να το βάψω ολικά ή τοπικά, σκέφτομαι να το προσπαθήσω μόνος μου 1 ώρα πριν, gazp είπε δυστυχώς το αισθητικό αποτέλεσμα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και πως απλά θα προσπαθήσω να προλάβω τη ζημιά. Φοβάμαι ότι το ίδιο σκεπτικό είχε και ο προηγούμενος που το έβαψε και να το αποτέλεσμα...
jimzak Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 4 λεπτά πριν, gazp είπε Edit: με τη σκουριά τι κάνω; Σε τόσο μικρά σημεία που έχει σκουριά, τίποτα, αν τα τρίψεις θα θαμπωσεις και το γύρω χρώμα και μετά θα χρειαστεί μεγαλύτερη επιφάνεια βάψιμο. Πέρασε τα από πάνω με χρώμα με ένα πινελακι. Επίσης πάρε και κανένα 1000αρη γυαλοχαρτο νερού, σε περίπτωση που το primer σου κάνει μπιμπίκια να το λειάνεις. Το χρώμα αν σου κάνει και αυτό , το αφήνεις τουλάχιστον 1 ημέρα να στεγνώσει καλά και το περνάς με αλοιφή γυαλισματος για να σβήσει τυχόν ατέλειες.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Οι πόρτες που έχουν σημάδια στην ραφή είναι απο χτυπήματα αυτών που μπαίνουν βγαίνουν απο το αμάξι.
gazp Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οι πόρτες που έχουν σημάδια στην ραφή είναι απο χτυπήματα αυτών που μπαίνουν βγαίνουν απο το αμάξι. Απ την μεριά της πόρτας και πάνω στην πόρτα ναι, λογικά αυτό θα είναι. Αλλά απ την πλευρά του μεντεσε γιατί να είναι έτσι; δεν το παίζω έξυπνος, απλά το έχω απορία κι εγω 28 λεπτά πριν, turbat0s είπε Φοβάμαι ότι το ίδιο σκεπτικό είχε και ο προηγούμενος που το έβαψε και να το αποτέλεσμα... Μωρέ σύμφωνοι, αλλά no money no honey. Το αμάξι θα το κρατήσω και δε σκοπεύω να το αλλάξω. Προσωρινή λύση ψάχνω για να μην έχω θέμα με τις σκουριες.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, gazp είπε Απ την μεριά της πόρτας και πάνω στην πόρτα ναι, λογικά αυτό θα είναι. Αλλά απ την πλευρά του μεντεσε γιατί να είναι έτσι; δεν το παίζω έξυπνος, απλά το έχω απορία κι εγω Για εκείνο το κομμάτι λέω και εγω,που βρισκει στους τοίχους όταν ανοίγεις τις πόρτες.
jimzak Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Σε φανοποιο έχεις ρωτήσει; Κάνε μια ερώτηση για τοπική βαφή, αν του πάς εσύ τα υλικά πόσο να σου πάρει; Κάνα 50- 70αρη το πολύ; Αν σου πει δεν θα γίνει σωστή δουλειά κτλ, πες του ότι θέλεις να καλύψεις τις ατέλειες γιατί θέλεις να το δώσεις.
turbat0s Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, gazp είπε καθ 'ότι άσχετος με το σπορ 11 λεπτά πριν, gazp είπε Προσωρινή λύση ψάχνω για να μην έχω θέμα με τις σκουριες. Καταλαβαίνω τί λες και δεν θέλω να σε αποθαρρύνω, πλην όμως έχω την αίσθηση ότι θα κάνεις χειρότερα τα πράγματα.
gazp Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, turbat0s είπε Καταλαβαίνω τί λες και δεν θέλω να σε αποθαρρύνω, πλην όμως έχω την αίσθηση ότι θα κάνεις χειρότερα τα πράγματα. Το καταλαβαίνω και σε ευχαριστώ. Είναι και ο λόγος που άνοιξα το topic και ζητάω συμβουλές, δε θέλω να βιαστώ. 1 ώρα πριν, jimzak είπε Σε φανοποιο έχεις ρωτήσει; Κάνε μια ερώτηση για τοπική βαφή, αν του πάς εσύ τα υλικά πόσο να σου πάρει; Κάνα 50- 70αρη το πολύ; Αν σου πει δεν θα γίνει σωστή δουλειά κτλ, πες του ότι θέλεις να καλύψεις τις ατέλειες γιατί θέλεις να το δώσεις. Πήρα τιμή για όλα και μου είπαν 400€, μόνο για τοπικά μαζεματα και χωρίς κάποια εγγύηση. Γενικώς οι γνώμες που ακούω είναι ότι δεν αξίζει να γίνει τοπικό μάζεμα αλλά ολική βαφη και για σωστή δουλειά οι τιμές για τοπική είναι στο 60-70% του ποσού που θα χρειαζόμουν για ολική..
korakios Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, gazp είπε Είναι και ο λόγος που άνοιξα το topic και ζητάω συμβουλές, δε θέλω να βιαστώ. βασικά ότι κάνεις να το κάνεις σύντομα γιατί αν ξεκινήσει η σκουριά μετά δε σταματάει και θα "σκάει" πάντα η βαφή
bill999r Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, gazp είπε Καλημέρα σε όλους και καλή σαρακοστή. Επανέρχομαι γιατί το πρόβλημα όσο πάει και γίνεται χειρότερο. Αρχικά να πω ότι έχω αγοράσει γάντι, σαμπουάν κλπ και πλένω μόνος μου το αμάξι για να μην γίνεται χειρότερη η ζημιά με τα πιεστικά και τις βούρτσες, παρ' όλα αυτά όμως έχει φτάσει η ώρα που πρέπει κάτι να κάνω αλλιώς θα έχω θέμα. Σε επισύναψη μερικές ακόμα φωτο: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Επειδή δυστυχώς δεν έχω τα χρήματα να το βάψω ολικά ή τοπικά, σκέφτομαι να το προσπαθήσω μόνος μου. Υποθέτω ότι για τα σημεία στον ουρανό και στις πόρτες αρκεί να το βάψω τοπικά με ένα μικρό πινελάκι ίσα για να κλείσω τις "τρύπες". Δεν νομίζω να χρειαστεί τρίψιμο. Για το "λεκέ" στον ουρανό δεν θα κάνω τίποτε, αφού δεν βλέπω "γυμνό" μέταλλο. Στην τάπα της βενζίνης βλέπω πλέον σκουριά όπως φαίνεται στη φωτό, άρα κάτι πρέπει να γίνει για τη σκουριά, αλλά τι? Δεν νομίζω ότι είναι σωστό απλά να βάψω πάνω από τη σκουριά διότι η ζημιά θα προχωρήσει φαντάζομαι....Το σημείο που με προβληματίζει πιο πολύ απ' όλα, φυσικά, είναι στην κολώνα του συνοδηγού....Εκεί τι κάνω? Λογικά τρίψιμο και βάψιμο? Θα ήθελα τις συμβουλές σας ως προς το τι είναι σωστό να αγοράσω από υλικά, μέχρι και τι νούμερο γυαλόχαρτα θα χρειαστώ καθ 'ότι άσχετος με το σπορ. Αξίζει για την κολώνα του συνοδηγού να βάψω με σπρέι αν τελικά τρίψω? Με τη σκουριά τι γίνεται? Θα πρέπει να "γεμίσω" κάποια σημεία με στόκο και μετά να τα βάψω? Αλοιφαδόρο πάντως έχω. Εννοείται ότι δυστυχώς το αισθητικό αποτέλεσμα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και πως απλά θα προσπαθήσω να προλάβω τη ζημιά. Θα παλέψω βέβαια όσο μπορώ να μην κάνω το αμάξι καραγκιόζ μπερντέ. Έχω δει αρκετά video στο youtube ήδη αλλά πάσα συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη προτού ξεκινήσω και βάλω χέρι. Ευχαριστώ εκ' των προτέρων. Φίλε μου στο παρακάτω θέμα έχω φτιάξει ένα DIY για ολική κ μερική βαφή αυτοκινήτου. Νομίζω ότι είναι αρκετά αναλυτικό κ θα σε βοηθήσει. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα