Dr_Pepper Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα εδώ οι φίλοι που χαλάνε την πιάτσα να μου αναπτύξουν το σκεπτικό τους που τους κάνει να αγοράζουν σε αυτές τις τιμές Για να μην παρεξηγηθώ δεν ειμαι απο τους gamers (που δικαίως) παραπονιούνται για τις τιμές αλλά τι να κάνουμε;... Καταλαβαίνω ότι οι κάρτες δεδομένου και της έλλειψης λογικό (προσφορά ζήτηση) να έχουν ανεβασμένη αξία. Αλλά βρε παιδιά δεν ειναι αυτές οι συγκεκριμένες κάρτες του τίτλου το ίδιο με πχ RTX 3000 όπου πέρα απο την χαμηλή κατανάλωση και υψηλά Mh/s (ειδικά η 3070) θα έχουν και μια μεταπωλητική αξία σεβαστή αν κάτι πάει στραβά το 21 (μιας και θα ειναι σχεδόν καινούργιες με εγγύηση και η ενδεικτικές/MSRP πάλι ειναι στον θεό και χωρίς τα σημερινά "φουσκώματα" άρα και θα βγάλουν τα λεφτά τους σε κάνα 4-5μηνο και θα πουληθούν αρκετά εκατοστάρικα έως 1000 + αν μιλάμε για την RTX 3090 ακόμη και αν το ethereum πατώσει στο 0 ) Αν αγοράσεις πχ μια RX vega 64 στα 700-800 ευρώ (που έχω δει να συμβαίνει) δεν παίζει να βγάλεις πίσω τα λεφτά σου αν δεν πέσει το ΕΤΗ (όπου εκεί την έβαψες) σε λιγότερο απο μισό χρόνο και επίσης βασίζεσαι στο ότι δεν θα πάθει και κάτι η κάρτα (μιας και είδη ειναι αρκετά παλιά) Και αν πέσει το ETH εγώ σου λέω ακριβώς στο 6μηνο (καθόλου παράλογο βλέποντας το ιστορικό ) μετά τι θα κάνεις θα πουλήσεις την κάρτα πόσο σε gamer (δεδομένου ότι θα πουλιούνται και οι πιο καινούργιες σε αυτό το σενάριο) ;;;; 100-200 ευρώ; Θα δώσεις δηλαδή 700-800 ευρώ τώρα (ή 800-1000 για μια xt) για να παρακαλάς για μισό χρόνο (που δεν ειναι και λίγο) να μην γίνει τιποτα και δεν βγείς χαμένος; Και έπειτα και σε μισό χρόνο να μην γίνει τιποτα και βγάλεις τα σπασμένα δεν ειναι ότι θα κολυμπάς στον χρυσό κάνα 5-10 ευρώ βαρια βαρια να βγάζεις την ημέρα οπότε θα χρειαστείς πάλι αρκετούς μήνες για να πεις πως έβγαλες ενα κάποιο μικρό κέρδος απο την επένδυση αυτή (ΑΝ όλα πάνε καλα και δεν αλλάξει τιποτα επαναλαμβάνω) καλύτερα να αγοράσεις χρυσό η κατευθείαν bitcoin/eth κτλ πιο γρήγορα θα βγάλεις κέρδος έτσι και με μικρότερο ρίσκο. Για να μην μιλήσω και για την κατανάλωση που ειναι τεράστια και κάποιοι ξεχνάνε ότι οι τιμές στις κιλοβατώρες έχουν και παγιο και πως αυξάνονται κλιμακωτά με την συνολική κατανάλωση του σπιτιού που μπορεί να φτάσει δηλαδή να πληρώνεις καμιά 21 λεπτά την κιλοβατώρα αν ξοδεύεις συνολικά πάνω απο 3Kw ή κάπου εκει. Και πως αν μια κάρτα πχ θέλει 150 watt για να τρέξει στις ρυθμίσεις που βάζεις δεν σημαίνει πως το τροφοδοτικό τραβάει μόνο 150watt απο την μπρίζα (έχει efficiency factor) θα τραβάει άνετα 170+ watt Οπότε με ποιο σκεπτικό ενθαρρύνετε και τους άλλους (αγοράζοντας τόσο γρήγορα σε αυτές τις τιμές) να ανεβάσουν τις δικές τους όταν πουλάνε τέτοιες κάρτες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από Dr_Pepper
LouCi4er Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δεν το βλεπω να βγαζει μερα το θεμα σου,θα το κλειδωσουν οπου να ναι.
snips Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Άσε και σε καταλάβαμε.... Προσπαθείς με το μπλά μπλά να ρίξεις της τιμές για να τις αγοράσεις όλες εσύ ε; Πριτς!!!! 😋
Herald Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 @Dr_Pepper Μας περισσεύουν λεφτά και είναι ωραίες κάρτες εμφανισιακά, ειδικά οι Vega, γιαυτό τις αγοράζουμε
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Πάνε 700+ οι vega? Μου φαίνεται ένας απ τη δουλειά πήρε στα 300 ή έδωσε στα 300 κάτι τέτοιο.
Herald Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Πάνε 700+ οι vega? Μου φαίνεται ένας απ τη δουλειά πήρε στα 300 ή έδωσε στα 300 κάτι τέτοιο. Ψάχνει και συ τώρα τις λεπτομέρειες. Αφού σου λέει ο πιπέρης υπάρχουν "κάποιοι" (δεν ξέρουμε ποιοί) που αγοράζουν vega στα 700€. Το που το ξέρει και ο ίδιος βέβαια δεν μας είπε, μάλλον κάνει δημοσκόπηση και σφυγομέτρηση στο δρόμο. To αστείο είναι οτι παραπονιέται που αυτοί οι κάποιοι που αγόραζουν στα 700 χαλάνε την αγορά, ενώ αυτός με αγγελία ζήτησης στο 500€ για Vega 64 την στρώνει. Φυσιολογική τιμή η 500αρα για 64 vega, που με το ζόρι 150 πάει η κάρτα σε φυσιολική περίοδο. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από Herald 2
ICE-T Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, Herald είπε Ψάχνει και συ τώρα τις λεπτομέρειες. Αφού σου λέει ο πιπέρης υπάρχουν "κάποιοι" (δεν ξέρουμε ποιοί) που αγοράζουν vega στα 700€. Το που το ξέρει και ο ίδιος βέβαια δεν μας είπε, μάλλον κάνει δημοσκόπηση και σφυγομέτρηση στο δρόμο. To αστείο είναι οτι παραπονιέται που αυτοί οι κάποιοι που αγόραζουν στα 700 χαλάνε την αγορά, ενώ αυτός με αγγελία ζήτησης στο 500€ για Vega 64 την στρώνει. Φυσιολογική τιμή η 500αρα για 64 vega, που με το ζόρι 150 πάει η κάρτα σε φυσιολική περίοδο. όλο θέματα τρολαρισματα ανοίγονται σήμερα
masteripper Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Εδώ κάποιος ζητάει 400+ για 1050 ti τι συζητάμε.
ICE-T Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, masteripper είπε Εδώ κάποιος ζητάει 400+ για 1050 ti τι συζητάμε. ο καθένας πουλάει/αγοράζει όσο θέλει αρέσει δεν αρέσει είναι αυτό που είναι δυστυχώς.
kkatzos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ωστόσο δε μας εξήγησε γιατί ενώ αποδοκιμάζει το mining γενικότερα (απόσβεση, PSU efficient factor, κατανάλωση 21 λεπτά/KWh, κτλ κτλ) ψάχνει κάρτες για mining; Πες οι RTX3000 είναι ακριβές. Γιατί δεν ψάχνει 2060S/2070S με αντίστοιχη απόδοση με αυτές που κατηγορεί; Εεεεεεεεεεε; 🤣 Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από kkatzos
Λύση Dr_Pepper Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Λύση Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 52 λεπτά πριν, Herald είπε Ψάχνει και συ τώρα τις λεπτομέρειες. Αφού σου λέει ο πιπέρης υπάρχουν "κάποιοι" (δεν ξέρουμε ποιοί) που αγοράζουν vega στα 700€. Το που το ξέρει και ο ίδιος βέβαια δεν μας είπε, μάλλον κάνει δημοσκόπηση και σφυγομέτρηση στο δρόμο. To αστείο είναι οτι παραπονιέται που αυτοί οι κάποιοι που αγόραζουν στα 700 χαλάνε την αγορά, ενώ αυτός με αγγελία ζήτησης στο 500€ για Vega 64 την στρώνει. Φυσιολογική τιμή η 500αρα για 64 vega, που με το ζόρι 150 πάει η κάρτα σε φυσιολική περίοδο. Καλά εσύ απλά είσαι κυριολεκτικά και μεταφορικά εκτός θέματος, δεν μιλάμε για gamers δυστυχώς ατυχήσατε λόγω της κατάστασης βάλτα με την nvidia και amd που δεν βγάζουν παραπάνω πράμα. Όσο για τους "κάποιος" πρωτου αρχίσεις την ειρωνεία ξεστραβώσου με μια βόλτα στις αγγελίες πολλές κλείσανε (γιατί ακριβώς τις αγοράζουνε και αυτός ειναι και ο λόγος της ερώτησης μου) αλλά όλο και ξεπετάγατε μια καθημερινά 1 ώρα πριν, snips είπε Άσε και σε καταλάβαμε.... Προσπαθείς με το μπλά μπλά να ρίξεις της τιμές για να τις αγοράσεις όλες εσύ ε; Πριτς!!!! 😋 Ξεκολλάτε με τις τρολλιες Είναι απλά τα πράματα (χονδρικά) vega 64 = 45Μh/s και RX 5700 XT 55Mh/s (ΟC και λοιπές ρυθμίσεις δεν βάζω γιατί πέρα ότι παίζει και η κατανάλωση αλλά και η σταθερότητα γιατί μην ξεχνάμε πρέπει να δουλεύουν 24/7 αδιάκοπα για να έχει νόημα, μιλάμε μπορείς να κάνεις το ίδιο και με άλλες κάρτες) googlάρετε έναν υπολογιστή κέρδους σαν και αυτόν https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/eth?HashingPower=45&HashingUnit=MH%2Fs&PowerConsumption=200&CostPerkWh=0.11&MiningPoolFee=1 και βάλτε τα κάτω δεν συμφέρει να αγοράσεις σε αυτές τις τιμές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Αν δεν πληρώνεις το ρεύμα όλες οι κάρτες είναι συμφέρουσες.
Herald Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 43 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Καλά εσύ απλά είσαι κυριολεκτικά και μεταφορικά εκτός θέματος, δεν μιλάμε για gamers δυστυχώς ατυχήσατε λόγω της κατάστασης βάλτα με την nvidia και amd που δεν βγάζουν παραπάνω πράμα. Όσο για τους "κάποιος" πρωτου αρχίσεις την ειρωνεία ξεστραβώσου με μια βόλτα στις αγγελίες πολλές κλείσανε (γιατί ακριβώς τις αγοράζουνε και αυτός ειναι και ο λόγος της ερώτησης μου) αλλά όλο και ξεπετάγατε μια καθημερινά Ξεκολλάτε με τις τρολλι Mε είδες εμένα να μιλάω για gamers? Αναφέρθηκα σε gamers? Και τι να δώ στις αγγελίες, το οτι κάποιος ανοιγοκλείνει αγγελίες δεν σημαίνει οτι πούλησε τίποτα. 45 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Είναι απλά τα πράματα (χονδρικά) vega 64 = 45Μh/s και RX 5700 XT 55Mh/s (ΟC και λοιπές ρυθμίσεις δεν βάζω γιατί πέρα ότι παίζει και η κατανάλωση αλλά και η σταθερότητα γιατί μην ξεχνάμε πρέπει να δουλεύουν 24/7 αδιάκοπα για να έχει νόημα, μιλάμε μπορείς να κάνεις το ίδιο και με άλλες κάρτες) googlάρετε έναν υπολογιστή κέρδους σαν και αυτόν https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/eth?HashingPower=45&HashingUnit=MH%2Fs&PowerConsumption=200&CostPerkWh=0.11&MiningPoolFee=1 και βάλτε τα κάτω δεν συμφέρει να αγοράσεις σε αυτές τις τιμές Γιατί να μην συμφέρει? Αν κάποιος την θέλει και για να παίζει και οn the sides βγάζει και 60-80€ το μήνα χαρτζιλίκι μια χαρά συμφέρει.
Dr_Pepper Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Αν δεν πληρώνεις το ρεύμα όλες οι κάρτες είναι συμφέρουσες. όχι φίλε μου το ρεύμα δεν ειναι το θέμα μερικά ευρώ ειναι το θέμα ειναι ο χρόνος που θα χρειαστείς για να βγάλεις πίσω τα χρήματα που έδωσες αλλά επίσης και ο χρόνος που θέλεις για να βγάλεις κέρδος. Δηλαδή αν ειναι να περιμένεις ένα 6μηνο απλά για να βγάλεις τα σπασμένα ρισκάρεις να βγείς με πχ -800 ευρώ στον λογαριασμό σου (ανα κάρτα) γιατί πολύ απλά ποιος ζει ποιος πεθαίνει σε 6 μήνες πόσο μάλλον παραπάνω... Έπειτα οκ σε μισό χρόνο βγάζεις τα σπασμένα μετά για να βγάλεις ένα κάποιο κέρδος να μην πεις ότι ασχολείσαι τζάμπα θα πρέπει να περάσει άνετα άλλος μισός χρόνος Να στο πω αλλιώς αν έδινες 1000 ευρώ για να αγοράσεις χρυσό (η πιο αδρανής επένδυση αλλά συνάμα και απο τις πιο σίγουρες ) πριν απο ένα χρόνο τώρα θα είχεσ βγάλει γύρο στα 800 ευρώ κέρδος. Αλλά μιλάμε για χρυσό που η αξία του παρα τα σκαμπανεβάσματα ανεβαίνει σταθερά κατα μέσο όρο Στο Εthereum δεν ξέρεις τι θα γίνει τον επόμενο μήνα πχ αγόραζες μια κάρτα όταν άρχισε να κάνει το πρώτο peak και χρειαζόσουν 6 μήνες για να βγάλεις πίσω το κόστος πχ πες αγόραζες μια κάρτα στα 700 ευρώ θα είχες καταστραφεί.... Δεν ξέρεις πόσο ψηλά μπορεί να πάει και δεν λέω ότι σίγουρα θα πέσει μπορεί να ανέβει κιάλλο αλλα το θέμα ειναι ότι ειναι τρελό να ποντάρεις τόσα πολλά λεφτα (γιατί λογικά δεν θα αγοράσεις μόνο μια τέτοια κάρτα ) και να προσεύχεσαι για μισό χρόνο και βάλε να μην γίνει τιποτα για να μην βγεις ζημιωμένος! Λογικές τιμές για αυτές τις κάρτες θα ήταν τιμές που να ρίσκαρες roi για κάνα 3μηνο 4μηνο το πολύ με άλλα λόγια vega 64 καμια 300-400 και 5700 xt καμια 400-500 +- κάνα πενηντάρι... αλλα εδώ κάποιοι απο εσάς αγοράζετε σε 700 και 800 έχω δει τέτοιες κάρτες να φεύγουν και στα 1000... που ειναι πραγματικά τέρμα τζογαδόρικο! και όχι μονο αυτό βλέπει ο άλλος πως φεύγουν σε αυτές τις τιμές ζητάει και αυτός τα ίδια 21 λεπτά πριν, Herald είπε Mε είδες εμένα να μιλάω για gamers? Αναφέρθηκα σε gamers? Και τι να δώ στις αγγελίες, το οτι κάποιος ανοιγοκλείνει αγγελίες δεν σημαίνει οτι πούλησε τίποτα. Γιατί να μην συμφέρει? Αν κάποιος την θέλει και για να παίζει και οn the sides βγάζει και 60-80€ το μήνα χαρτζιλίκι μια χαρά συμφέρει. όταν γράφεις 2 ώρες πριν, Herald είπε ενώ αυτός με αγγελία ζήτησης στο 500€ για Vega 64 την στρώνει. Φυσιολογική τιμή η 500αρα για 64 vega, που με το ζόρι 150 πάει η κάρτα σε φυσιολική περίοδο. Τι εννοείς; αν ήταν 150 ευρώ θα αγόραζα 100 τέτοιες πλάκα κάνεις ούτε 1,5 μήνα για να βγάλω πίσω τα λεφτά μου και μπορώ να τις πουλήσω και να πατώσει το ETH κοντά στα ίδια δηλαδή μηδενικό ρίσκο υπέθεσα λοιπόν μιας και αυτό που είπες ειναι εντελώς άκυρο όσο αφορά την οπτική γωνία του Miner πως μιλάς απο την μεριά του gamer που ναι για gamer δεν αξίζει πάνω απο κάνα 200άρι πλέον μια τέτοια κάρτα... Τώρα απο εκει και πέρα για να έκανα το topic κάτι ξέρω έχω κάνει πολλές προσφορές σε αρκετούς και δεν μου τις έδωσαν γιατί βρήκαν άλλους με μεγαλύτερες προσφορές και μου δείχνανε κάποιοι και PM... τέλος αν ανεβαίνουν οι αξιολογήσεις πάει να πει πως έγινε η συναλλαγή. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από Dr_Pepper
Προτεινόμενες αναρτήσεις