AlexGr3 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια σχετικά με το DOA και το Dead Pixel Policy ορισμένων εταιριών. Δεδομένου πως πολλές εταιρίες δεν αναγνωρίζουν ένα καμένο pixel, μπορώ να κάνω κάτι στην περίπτωση που έρθει η οθόνη με καμένα pixels; Το DOA ισχύει για ένα-δύο καμένα pixels ή δεν το δέχεται η εταιρία; Στην περίπτωση που δεν το δεχτούν μπορώ να προσφύγω στον συνήγορο του καταναλωτή ή κάτι αντίστοιχο; Ακόμη, για την υπαναχώρηση όταν λένε η συσκευασία να είναι σε καλή κατάσταση τι εννοούν; Γιατί προφανώς δεν γίνεται να ανοίξεις κάτι και να μείνει στην ίδια κατάσταση με την αρχική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
jgeorgiou Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 7 ώρες πριν, AlexGr3 είπε πολλές εταιρίες δεν αναγνωρίζουν ένα καμένο pixel Σωστά συνήθως από 3 και πάνω και το λένε προκαταβολικά 7 ώρες πριν, AlexGr3 είπε μπορώ να κάνω κάτι στην περίπτωση που έρθει η οθόνη με καμένα pixels Από 3 και πάνω ζητάς κάλυψη εγγύησης 7 ώρες πριν, AlexGr3 είπε Το DOA ισχύει για ένα-δύο καμένα pixels ΟΧΙ , από 3 και πάνω συνήθως 7 ώρες πριν, AlexGr3 είπε μπορώ να προσφύγω στον συνήγορο του καταναλωτή ή κάτι αντίστοιχο; ΟΧΙ , γιατί το αναγράφουν , οπότε αγόρασες εν γνώσει σου 7 ώρες πριν, AlexGr3 είπε για την υπαναχώρηση όταν λένε η συσκευασία να είναι σε καλή κατάσταση τι εννοούν; σε περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς αν την αποσυσκευάσεις προσεκτικά και την ξανασυσκευάσεις πάλι προσεκτικά στην αρχική της συσκευασία μπορείς να ζητήσεις υπαναχώρηση εντός λίγων ημερών ασχέτως εγγύησης.
AlexGr3 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Σωστά συνήθως από 3 και πάνω και το λένε προκαταβολικά Από 3 και πάνω ζητάς κάλυψη εγγύησης ΟΧΙ , από 3 και πάνω συνήθως ΟΧΙ , γιατί το αναγράφουν , οπότε αγόρασες εν γνώσει σου σε περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς αν την αποσυσκευάσεις προσεκτικά και την ξανασυσκευάσεις πάλι προσεκτικά στην αρχική της συσκευασία μπορείς να ζητήσεις υπαναχώρηση εντός λίγων ημερών ασχέτως εγγύησης. Σε ευχαριστώ πολύ, με κάλυψες πλήρως! Βέβαια σήμερα επικοινώνησα με ένα κατάστημα και μου είπαν πως αν ανοίξω το κουτί, ακόμη και προσεκτικά, τότε δεν μπορώ να ασκήσω το δικαίωμά μου για υπαναχώρηση. Θα πάρω να ρωτήσω και αλλού να δω τι γίνεται.
mmike2503 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Στις 22/2/2021 στις 9:28 ΜΜ, AlexGr3 είπε Σε ευχαριστώ πολύ, με κάλυψες πλήρως! Βέβαια σήμερα επικοινώνησα με ένα κατάστημα και μου είπαν πως αν ανοίξω το κουτί, ακόμη και προσεκτικά, τότε δεν μπορώ να ασκήσω το δικαίωμά μου για υπαναχώρηση. Θα πάρω να ρωτήσω και αλλού να δω τι γίνεται. Τελικα τι έκανες? Εγώ θέλω να αγοράσω την aoc 24g2u που πολλοί έχουν αναφέρει θέμα με dead pixel και η aoc δικαιολογεί μέχρι και 5. Πήρα τηλέφωνο στο e-gate και μου είπαν πως αν η συσκευασία ανοιχτεί δεν έχω δικαίωμα υπαναχώρησης
jgeorgiou Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Στις 27/3/2021 στις 2:23 ΜΜ, mmike2503 είπε Τελικα τι έκανες? Εγώ θέλω να αγοράσω την aoc 24g2u που πολλοί έχουν αναφέρει θέμα με dead pixel και η aoc δικαιολογεί μέχρι και 5. Πήρα τηλέφωνο στο e-gate και μου είπαν πως αν η συσκευασία ανοιχτεί δεν έχω δικαίωμα υπαναχώρησης γιατί δεν αγοράζεις ένα άλλο ποιο ακριβό μοντέλο που δεν έχει τέτοια θέματα?
mmike2503 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε γιατί δεν αγοράζεις ένα άλλο ποιο ακριβό μοντέλο που δεν έχει τέτοια θέματα? Είμαι ανάμεσα σε aoc 24g2u και benq ex2510. Μάλλον θα καταλήξω σε benq από γερμανικό Amazon γιατί τα μαγαζιά από Ελλάδα όσο και να ρώτησα δεν μου είπαν ποιος φέρνει τις benq στην Ελλάδα (δεν είναι η cpi που φέρνει και τους benq projectors) και το ζήτημα εγγύηση είναι θολό. Απλά γενικά καλό θα ήταν να ξέρουμε τι πραγματικά ισχύει με το ζητηαλμα της υπαναχώρησης. Όσο διαβάζω το νόμο δεν βλέπω να αναφέρει πουθενά κάτι σχετικό με ανοιγμένη συσκευασία, απλά να υπάρχει η συσκευασία και όλα τα παρελκόμενα ενώ τα μαγαζιά επιμένουν ότι αν ανοίξω τη συσκευασία το δικαίωμα υπαναχώρησης χάνεται
jgeorgiou Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, mmike2503 είπε Είμαι ανάμεσα σε aoc 24g2u και benq ex2510. Μάλλον θα καταλήξω σε benq από γερμανικό Amazon γιατί τα μαγαζιά από Ελλάδα όσο και να ρώτησα δεν μου είπαν ποιος φέρνει τις benq στην Ελλάδα (δεν είναι η cpi που φέρνει και τους benq projectors) και το ζήτημα εγγύηση είναι θολό. Απλά γενικά καλό θα ήταν να ξέρουμε τι πραγματικά ισχύει με το ζητηαλμα της υπαναχώρησης. Όσο διαβάζω το νόμο δεν βλέπω να αναφέρει πουθενά κάτι σχετικό με ανοιγμένη συσκευασία, απλά να υπάρχει η συσκευασία και όλα τα παρελκόμενα ενώ τα μαγαζιά επιμένουν ότι αν ανοίξω τη συσκευασία το δικαίωμα υπαναχώρησης χάνεται Προσωπικά το βρίσκω θεμιτό γιατί αγοράζεις ΦΘΗΝΟ προιόν με ανοχή στο θέμα της ποιότητας. Εσύ θέλεις να αποφύγεις το ρίσκο της απόφασης σου , επιβαρύνοντας τον μεταπωλητή που δεν έχει καμία ευθύνη που εσύ επέλεξες τέτοιο προϊόν με φθηνή τιμή και αυξημένο ρίσκο. Αν δεν θες να ρισκάρεις απλά αγοράζεις ακριβότερο προιόν. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2021 από jgeorgiou 2
mmike2503 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 13 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Προσωπικά το βρίσκω θεμιτό γιατί αγοράζεις ΦΘΗΝΟ προιόν με ανοχή στο θέμα της ποιότητας. Εσύ θέλεις να αποφύγεις το ρίσκο της απόφασης σου , επιβαρύνοντας τον μεταπωλητή που δεν έχει καμία ευθύνη που εσύ επέλεξες τέτοιο προϊόν με φθηνή τιμή και αυξημένο ρίσκο. Αν δεν θες να ρισκάρεις απλά αγοράζεις ακριβότερο προιόν. Δεν διαφωνώ. Ξέρω το ρίσκο και για αυτό δεν έχω προχωρήσει σε αγορά της aoc. Αντίστοιχα και η benq έχει ρίσκο η αγορά της από Ελλάδα γιατί κάποια μαγαζιά την πουλάνε με 0 pixel warranty και όταν ρώτησα ποιος προσφέρει αυτή την εγγύηση μου είπαν "εμείς ως κατάστημα". Σκοπός μου δεν είναι να αποφύγω το ρίσκο ή να το φορτώσω στον μεταπωλητή. Σκοπός μου είναι να ξέρω σωστά τα δικαιώματα μου ως καταναλωτής ακριβώς για να μπορώ να υπολογίσω σωστά το ρίσκο που θα αναλάβω. Μπορώ να δηλώσω υπαναχώρηση αφού έχω ανοίξει τη συσκευασία? Είναι κάτι που ο νόμος δεν αναφέρει ρητά και υπάρχει σύγχυση. Υπάρχει απλή απάντηση με ναι ή όχι ή εξαρτάται από τον πωλητή? Πχ κάποια μαγαζιά μπορούν να δεχτούν επιστροφή και να την πουλήσουν μετά ως ελαφρά μεταχειρισμένη με 1-2 προβληματικά pixel. Κάποια αλλά δεν το κάνουν αυτό.
filip123go Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 53 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Προσωπικά το βρίσκω θεμιτό γιατί αγοράζεις ΦΘΗΝΟ προιόν με ανοχή στο θέμα της ποιότητας. Εσύ θέλεις να αποφύγεις το ρίσκο της απόφασης σου , επιβαρύνοντας τον μεταπωλητή που δεν έχει καμία ευθύνη που εσύ επέλεξες τέτοιο προϊόν με φθηνή τιμή και αυξημένο ρίσκο. Αν δεν θες να ρισκάρεις απλά αγοράζεις ακριβότερο προιόν. Το τι βρίσκεις θεμιτό, δεν έχει σχέση με το τι λέει ο νόμος. O μεταπωλητής δεν έχει καμία ευθύνη που φέρνει ένα δυνητικά ελλαττωματικό προϊόν για να αυξήσει το κέρδος του όσο γίνεται;;;; Σοβαρά;;; Την ευθύνη για ελλαττωματικό προϊόν, όταν αυτό έχει πωληθεί, την έχει ΠΑΝΤΑ ο μεταπωλητής, βάση νόμου. Άσχετα που εδώ δεν θέλουν να μπλέξουν και στέλνουν κατευθείαν τον πελάτη στην αντιπροσωπεία. Άρθρο 6 - Νόμος 2251/1994 Στις 27/3/2021 στις 2:23 ΜΜ, mmike2503 είπε Πήρα τηλέφωνο στο e-gate και μου είπαν πως αν η συσκευασία ανοιχτεί δεν έχω δικαίωμα υπαναχώρησης Φυσικά και έχεις το δικαίωμα!!!! Για πες τους να σου το στείλουν γραπτά αυτό, να δεις τι θα πάρεις... 1
mmike2503 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 51 λεπτά πριν, filip123go είπε Το τι βρίσκεις θεμιτό, δεν έχει σχέση με το τι λέει ο νόμος. O μεταπωλητής δεν έχει καμία ευθύνη που φέρνει ένα δυνητικά ελλαττωματικό προϊόν για να αυξήσει το κέρδος του όσο γίνεται;;;; Σοβαρά;;; Την ευθύνη για ελλαττωματικό προϊόν, όταν αυτό έχει πωληθεί, την έχει ΠΑΝΤΑ ο μεταπωλητής, βάση νόμου. Άσχετα που εδώ δεν θέλουν να μπλέξουν και στέλνουν κατευθείαν τον πελάτη στην αντιπροσωπεία. Άρθρο 6 - Νόμος 2251/1994 Φυσικά και έχεις το δικαίωμα!!!! Για πες τους να σου το στείλουν γραπτά αυτό, να δεις τι θα πάρεις... Μεγάλη συζήτηση για το τι θεωρείται ελάττωμα και τι όχι. Η aoc στην πολιτική της δικαιολογεί ως και 5 προβληματικά subpixel. Φυσικαυ σε μια 1080p οθόνη που θα την έχεις στους 30 πόντους από τα μάτια σου, 5 subpixel με πρόβλημα κάνουν μπαμ. Οπότε ο μεταπωλητής αν έχεις μέχρι και 5 προβληματικά subpixel θα σου πει τόσα δικαιολογεί η aoc και η συζήτηση τελειώνει εκεί. Από εκεί και πέρα μπορώ να την αγοράσω, να την βάλω στο ρεύμα και να δω αν και πόσα προβληματικά subpixel έχει? Ας πούμε ότι έχει έστω και 1 προβληματικό και εμένα δεν μου αρέσει. Έχω το δικαίωμα να τη βάλω πάλι στο κουτί και να την στείλω πίσω με το δικαίωμα υπαναχώρησης no questions asked? Το e-gate μου είπε πως δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο για 2 λόγους: πρώτα γιατι θα χρειαστεί να βγάλω ζελατίνες και ταινίες από την οθόνη και το κουτί και δεν γίνεται να επιστρέψω ανοιγμένη συσκευασία ως υπαναχώρηση, και δεύτερο γιατί η οθόνη έχει μενού που μετράει τις ώρες λειτουργίας. Η ερώτηση μου παραμένει. Δεν έχω βρει πουθενά ρητά και κατηγορηματικά ότι το δικαίωμα υπαναχώρησης ισχύει ακόμα και αν τεθει σε λειτουργία το εκάστοτε προϊόν έστω για 1 ώρα ή αν ανοιχτεί η συσκευασία του. Ουσιαστικά ειναι ο λόγος μου απέναντι στο δικό τους
filip123go Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, mmike2503 είπε Το e-gate μου είπε πως δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο για 2 λόγους: πρώτα γιατι θα χρειαστεί να βγάλω ζελατίνες και ταινίες από την οθόνη και το κουτί και δεν γίνεται να επιστρέψω ανοιγμένη συσκευασία ως υπαναχώρηση, και δεύτερο γιατί η οθόνη έχει μενού που μετράει τις ώρες λειτουργίας. Δεν ισχύει αυτό. Ζήτα το γραπτά να δεις τι θα σου στείλουν. Επίσης ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν χρειάζεται να βγάλεις ζελατίνες και ταινίες πάνω από την οθόνη για να τσεκάρεις για καμένα πιξελ. Υπάρχει ISO που λέει πόσα καμένα πίξελ είναι αποδεκτά. Η μόνη αντιπροσωπεία που ξέρω που έχει 0 Pixel εγγύηση είναι η lg Hellas.
Dantε Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Προφανως αν ρωτησεις το καταστημα για την υπαναχωρηση,θα σου πει οτι δε δεχεται. Ειναι σα να τους λες,θα σε χρεωσω ενα 20αρικο,το δεχεσαι?Τι περιμενεις να πουν? Αν οπως σου λενε το ζητησεις γραπτα,δε θα στειλουν τιποτα προφανως.Η θα πουν οτι αναφερετε στους ορους του σαιτ.Λες και αυτοι ειναι υπερανω της νομοθεσιας.
jgeorgiou Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, mmike2503 είπε Μεγάλη συζήτηση για το τι θεωρείται ελάττωμα και τι όχι. Η aoc στην πολιτική της δικαιολογεί ως και 5 προβληματικά subpixel. Φυσικαυ σε μια 1080p οθόνη που θα την έχεις στους 30 πόντους από τα μάτια σου, 5 subpixel με πρόβλημα κάνουν μπαμ. Οπότε ο μεταπωλητής αν έχεις μέχρι και 5 προβληματικά subpixel θα σου πει τόσα δικαιολογεί η aoc και η συζήτηση τελειώνει εκεί. Από εκεί και πέρα μπορώ να την αγοράσω, να την βάλω στο ρεύμα και να δω αν και πόσα προβληματικά subpixel έχει? Ας πούμε ότι έχει έστω και 1 προβληματικό και εμένα δεν μου αρέσει. Έχω το δικαίωμα να τη βάλω πάλι στο κουτί και να την στείλω πίσω με το δικαίωμα υπαναχώρησης no questions asked? Το e-gate μου είπε πως δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο για 2 λόγους: πρώτα γιατι θα χρειαστεί να βγάλω ζελατίνες και ταινίες από την οθόνη και το κουτί και δεν γίνεται να επιστρέψω ανοιγμένη συσκευασία ως υπαναχώρηση, και δεύτερο γιατί η οθόνη έχει μενού που μετράει τις ώρες λειτουργίας. Η ερώτηση μου παραμένει. Δεν έχω βρει πουθενά ρητά και κατηγορηματικά ότι το δικαίωμα υπαναχώρησης ισχύει ακόμα και αν τεθει σε λειτουργία το εκάστοτε προϊόν έστω για 1 ώρα ή αν ανοιχτεί η συσκευασία του. Ουσιαστικά ειναι ο λόγος μου απέναντι στο δικό τους Γιατί δεν το αγοράζεις από το ΑΜΑΖΟΝ που δέχεται να την ανοίξεις και να υπαναχωρήσεις? 18 ώρες πριν, filip123go είπε O μεταπωλητής δεν έχει καμία ευθύνη που φέρνει ένα δυνητικά ελλαττωματικό προϊόν για να αυξήσει το κέρδος του όσο γίνεται Δεν ισχύει , ο μεταπωλητής αγοράζει 100 και πουλάει 105 ένα σφραγισμένο προϊόν που δεν το έχει ελέγξει. Αν το μηχάνημα βγει ελαττωματικό με βάση τους όρους της εγγύησης (όχι ZERO-PIXEL) τότε πράγματι πρέπει να αντικαταστήσει DOA εντός 10-15ημέρου ή να επισκευάσει εντός 2ετούς εγγύησης. Επίσης η υπόδειξη του επισκευαστικού κέντρου μετά το 10-15ημερο του DOA για εμένα είναι θεμιτή πρακτική. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2021 από jgeorgiou
filip123go Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Δεν ισχύει , ο μεταπωλητής αγοράζει 100 και πουλάει 105 ένα σφραγισμένο προϊόν που δεν το έχει ελέγξει. Εχω παραθέσει τον νόμο πιο πάνω. Για τον τελικό αγοραστή, ο μεταπωλητής είναι ο μόνος υπεύθυνος για το προϊόν, άσχετα από τον αν την εγγύηση την έχει η αντιπροσωπεία. Με άλλα λόγια, αν εσύ έχεις μαγαζί, και εγώ αγοράσω κάτι και χαλάσει χωρίς δική μου υπαιτιότητα, ώστε να ισχύει η εγγύηση, εγώ μπορώ να το φέρω σε εσένα και από εκεί και πέρα εσύ πρέπει να το στείλεις στην αντιπροσωπεία, να το επισκευάσεις μόνος σου, να μου δώσεις καινούριο κλπ κλπ κλπ. Το να στείλεις τον αγοραστή κατεύθυναν στην αντιπροσωπεία, είναι win-win και γιατί δεν μπλέκει το μαγαζί και γιατί ο αγοραστής εξυπηρετείται πιο γρήγορα. Το ξαναλέω όμως, αν εγώ σαν αγοραστής δεν θέλω να μπλέξω με την αντιπροσωπεία είναι υποχρεωμένο το κατάστημα να κινήσει την διαδικασία. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2021 από filip123go 1
mmike2503 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 5 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Γιατί δεν το αγοράζεις από το ΑΜΑΖΟΝ που δέχεται να την ανοίξεις και να υπαναχωρήσεις? Γιατί η συγκεκριμένη οθόνη είναι ακριβότερη στο Amazon. Οι επιλογές ήταν ή την aoc 24g2u από Ελλάδα λόγω τιμής και με το ρίσκο pixel/υπαναχώρηση ή την benq ex2510 από amazon λόγω καλύτερης τιμής + ότι στην Ελλάδα είναι θολά τα πράγματα σε σχέση με την εισαγωγή της. H aoc ηταν φθηνότερη στην Ελλάδα και ακριβότερη στο γερμανικό amazon (186€/250€) και η benq το αντίστροφο (277€/218€). Σήμερα η τιμή της aoc στην Ελλάδα ανέβηκε στα 220 οπότε πλέον δεν υπάρχει και δίλημμα. Πάω σε benq από amazon.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα