Jimchristof Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους! Εντόπισα ένα πρόβλημα στην τηλεόρασή μου, (μια SIEMENS crt δεκαετίας 80) και απευθύνομαι σε όσους γνωρίζουν να με κατατοπίσουν σχετικά με την αιτία του προβλήματος. Το πρόβλημα είναι ότι εντόπισα στο αριστερό μέρος της οθόνης μερικά ομόκεντρα ημικύκλια που αυξομειώνονται συνεχώς, κάνουν την εικόνα κάποιες φορές να κουνιέται, και δημιουργούν και 2-3 οριζόντιες γραμμές περίπου στο κέντρο της οθόνης. Όποιος γνωρίζει κάτι ας με βοηθήσει... Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από Jimchristof
ktikti Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Jimchristof είπε Καλημέρα σε όλους! Εντόπισα ένα πρόβλημα στην τηλεόρασή μου, (μια SIEMENS crt δεκαετίας 80) και απευθύνομαι σε όσους γνωρίζουν να με κατατοπίσουν σχετικά με την αιτία του προβλήματος. Το πρόβλημα είναι ότι εντόπισα στο αριστερό μέρος της οθόνης μερικά ομόκεντρα ημικύκλια που αυξομειώνονται συνεχώς, κάνουν την εικόνα κάποιες φορές να κουνιέται, και δημιουργούν και 2-3 οριζόντιες γραμμές περίπου στο κέντρο της οθόνης. Όποιος γνωρίζει κάτι ας με βοηθήσει... αρχιζει και χαλαει φιλε! η λαμπα που ειχανε οι παλιες ειχανε στανταρ ωρες λειτουργιας. το ιδιο εχω παει κι εγω σε τηλεοραση CRT. περιττο να σου πω οτι δεν μπορεσα να την φτιαξω.φυσικα μιλαμε για πριν 15 χρονια δουλεια..παρε μια αλλη tv να ευχαριστηθεις ψηφιακο σημα. 1
Jimchristof Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, ktikti είπε αρχιζει και χαλαει φιλε! η λαμπα που ειχανε οι παλιες ειχανε στανταρ ωρες λειτουργιας. το ιδιο εχω παει κι εγω σε τηλεοραση CRT. περιττο να σου πω οτι δεν μπορεσα να την φτιαξω.φυσικα μιλαμε για πριν 15 χρονια δουλεια..παρε μια αλλη tv να ευχαριστηθεις ψηφιακο σημα. προς το παρόν το πρόβλημα είναι αμελητέο. Δηλαδή αν δεν το γνωρίζεις δεν το προσέχεις, και με κανα δυο φάπες η εικόνα ισιώνει για τα καλά. Απλά ήθελα να το προλάβω. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος επισκευής ή έστω διατήρησης σε αυτό το επίπεδο? Όχι μόνο οτι η τηλεόραση είναι συναισθηματικής αξίας, αλλά γενικά είμαι των ρετρό...
ktikti Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Jimchristof είπε προς το παρόν το πρόβλημα είναι αμελητέο. Δηλαδή αν δεν το γνωρίζεις δεν το προσέχεις, και με κανα δυο φάπες η εικόνα ισιώνει για τα καλά. Απλά ήθελα να το προλάβω. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος επισκευής ή έστω διατήρησης σε αυτό το επίπεδο? Όχι μόνο οτι η τηλεόραση είναι συναισθηματικής αξίας, αλλά γενικά είμαι των ρετρό... βρες κανεναν ηλεκτρονικο στην περιοχη σου και ισως βρεις κανενα stock ανταλλακτικο.εμενα ειχε ξεκινησει απο κυκλους..και μετα απο ωρα χρησης η εικονα επαιρνε θερμοτερο χρωμα σαν να ειχα αλλαξει την φωτεινοτητα,αποτελεσμα να την βγαζω απο την πριζα να την αφηνω 1 ωρα εκτος λειτουργιας και μετα να την δουλευω παλι. επισης αμα σου πιανουν τα χερια..ξεβιδωσε'την απο πισω/πλαγια βγαλτην μπαλκινι και φυσα/την και με πινελο καθαρισε τα ηλεκτρονικα μερη.ριξε μετα λιγο spray ηλεκτρονικων επαφων (φθηνο ειναι)
Jimchristof Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Θα κάνω αυτό με το σπρει , αλλά θα ψάξω και για ανταλλακτικά καλού κακού για να μην βρεθώ προ εκπλήξεως. Τι να ζητήσω όταν πάω στα καταστήματα? Τι είδους λάμπες?
ktikti Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Jimchristof είπε Θα κάνω αυτό με το σπρει , αλλά θα ψάξω και για ανταλλακτικά καλού κακού για να μην βρεθώ προ εκπλήξεως. Τι να ζητήσω όταν πάω στα καταστήματα? Τι είδους λάμπες? δεν θα ζητησεις λαμπα! η λαμπα δεν αλλαζει.εννοω το εξωτερικο κελυφος. αλλζει η πλακετα της λαμπας..αλλα φιλε κανε αυτο που σου ειπα πρωτα..και ειμαι σιγουρος οτι το προβλημα θα το εξαφανισεις..η σκονη που εχει απο την πολυχρησια και τον καιρο που την εχεις..εχει δημιουργησει σκηνες στην εικονα. αν παραμεινει...τοτε πας την τηλεοραση σε τεχνικο..και σου λεει τι εχει..παντως ειναι ζορικη δουλεια..και κανεις νεος δεν ασχολειται..θα πρεπει να βρεις παλιο μαστορα που ξερει την δουλεια και θα εχει παλια ανταλλακτικα αν και πελον ολοι τα εχουν ανακυκλωσει..αλλα σε μεγαλη πολη μπορει να βρεις ακρη. 1
Jimchristof Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Ευτυχώς είμαι Αθήνα, οπότε ξέρω κάμποσους στο κέντρο που φτιάχνουν. Ελπίζω να βοηθήσει το σπρέι. Μόνο που δεν ξέρω ποια σημεία πρέπει να ψεκάσω και να καθαρίσω με το πινέλο και ποια όχι... Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές..
ktikti Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Jimchristof είπε Ευτυχώς είμαι Αθήνα, οπότε ξέρω κάμποσους στο κέντρο που φτιάχνουν. Ελπίζω να βοηθήσει το σπρέι. Μόνο που δεν ξέρω ποια σημεία πρέπει να ψεκάσω και να καθαρίσω με το πινέλο και ποια όχι... Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές.. θα βγαλεις το πισω κουτι.το 90% περιπτωσεων εχει βιδες στην πισω πλευρα.καποιες εχουν και στα πλαγια.επειτα θα το τραβηξεις και θα ερθεις σε οπτικη εικονα με την λαμπα/καλωδια και πλεκετες.εκει θα το φυσηξεις με ενα φυσητηρι αλλιως με πινελο θα απομακρυνεις την σκονη.
Jimchristof Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Τέλεια, ευχαριστώ πολύ. Με το σπρέι καθαρισμού μπορώ να ψεκάσω άφοβα όπου θέλω? (πχ σε καθοδικό σωλήνα, σε πλακέτες με πυκνωτές κλπ?) ή πρέπει να αποφύγω κάποια σημεία.
ktikti Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Jimchristof είπε Τέλεια, ευχαριστώ πολύ. Με το σπρέι καθαρισμού μπορώ να ψεκάσω άφοβα όπου θέλω? (πχ σε καθοδικό σωλήνα, σε πλακέτες με πυκνωτές κλπ?) ή πρέπει να αποφύγω κάποια σημεία. συνηθς τις πλακετες.τα αλλα καθαρισμα και σκουπισμα με πανακι με μικροινες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα