pavlovic Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Θέλω να κάνω μια ερώτηση εκ μέρους συγγενικού μου προσώπου ( συγκεκριμένα για την αδερφή μου). Η αδερφή μου ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2019 ένα μεταπτυχιακού 1,5 χρόνου φοίτησης. Τώρα όπου να ναι το ολοκληρώνει. Πριν ξεκινήσει το μεταπτυχιακό εργαζόταν για δυο χρόνια σε ένα γραφείο ως υπάλληλος. Δήλωσε οικειοθελη αποχώρηση και γράφτηκε στον ΟΑΕΔ ως άνεργη ( πριν ξεκινήσει το μεταπτυχιακό). Ξεκίνώντας το μεταπτυχιακό τον Οκτώβριο, και αργότερα κατά το Νοέμβριο του 2018, βρήκε δουλειά σε ενα γραφείο πάλι, ωστόσο επειδή δεν ήταν ευχαριστημένη μετά από 3 μέρες , έκανε οικοθελή αποχώρηση και βγήκε ξανά στον ΟΑΕΔ ως άνεργη. Ήθελα να ρωτήσω, αυτό που έκανε επιτρέπεται ή είναι αυθαίρετο? Έδωσε προτεραιότητα στην αγορά εργασίας και ας ήταν εγεγγραμένη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Παρεπιπτόντως βρήκα αυτό στο site του ΟΑΕΔ: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής – ο οποίος επέλεξε να εκπαιδευτεί πρόσθετα του χρόνου των κανονικών σπουδών του – εντάσσεται στην ανωτέρω κατηγορία ( δηλαδη δεν μπορει να βγαλει καρτα ανεργίας) εκτός και εάν έχει δώσει προβάδισμα στην ένταξή του στην αγορά εργασίας. Θα πρέπει δηλαδή να έχει ήδη εργασθεί και να έχει βρεθεί στη συνέχεια χωρίς εργασία. Αν από αυτή την κατάσταση είναι ξανά διαθέσιμος και αναζητεί ενεργά απασχόληση μπορεί να εγγραφεί κατ΄ εξαίρεση στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ." H αδερφή μου εργαζόταν, παραιτήθηκε και ήταν παράλληλα και στο μεταπτυχιακό Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από pavlovic
Vasileios-gr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Απόλυτα σωστό είναι αυτό. Εφόσον η αδελφή σου εργαζόταν μπορει να γραφτεί ως άνεργη. ΟΙ σπουδες είναι αδιάφορες σε αυτήν την περίπτωση. 2
pavlovic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 17 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε Απόλυτα σωστό είναι αυτό. Εφόσον η αδελφή σου εργαζόταν μπορει να γραφτεί ως άνεργη. ΟΙ σπουδες είναι αδιάφορες σε αυτήν την περίπτωση. Ναι αλλα οταν θα παει να ανανεωσει την ασφαλιστική της ικανότητα, στο ΙΚΑ , που θα δωσει το χαρτι του ΟΑΕΔ οτι ειναι ανεργη κλπ, θα πρεπει να κανει υπευθυνη δηλωση οτι δεν σπουδαζει, ενω σπουδαζει. Εκει τι θα κανει?
Vasileios-gr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δεν γνωρίζω για το ΙΚΑ. Αλλά αν το ΙΚΑ αρνηθεί να την ασφαλίσει , έχει πλήρη ασφάλιση από το Πανεπιστήμιο.
pavlovic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 28 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε Δεν γνωρίζω για το ΙΚΑ. Αλλά αν το ΙΚΑ αρνηθεί να την ασφαλίσει , έχει πλήρη ασφάλιση από το Πανεπιστήμιο. Μα ειναι 27 ετων , ειναι μεταπτυχιακη φοιτητρια. πως εχει ασφαλεια απο το Πανεπιστημιο?
Vasileios-gr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 https://www.auth.gr/healthservices_students
pavlovic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε https://www.auth.gr/healthservices_students Ωραια σας ευχαριστω πολυ. Ωστοσο, αν θελει η αδερφη μου να κανει μια μαγνητικη απεξω σε ιδιωτη και ενω θα εγραφε τη μαγνητικη και θα πληρωνε συμμετοχη αν ειχε ασφαλιστικη ικανοτητα ΕΦΚΑ ( πρωην ΙΚΑ) τωρα αναγκαστικα πρεπει να την πληρωσει εφοσον δεν εχει ασφαλιστικη ικανοτητα σωστα? Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από pavlovic
Vasileios-gr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το κείμενο είναι σαφές. Οι μεταπτυχιακοι φητητες ασφαλιζονται από το πανεπιστήμιο όταν δεν έχουν άλλη ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα. Πλήρη ιατρό φαρμακευτική και νοσοκομειακή. Στον ΕΟΠΥΥ δηλαδή στο ΙΚΑ ή καλύτερα στον ΕΦΚΑ Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από Vasileios-gr
pavlovic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 47 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε Το κείμενο είναι σαφές. Οι μεταπτυχιακοι φητητες ασφαλιζονται από το πανεπιστήμιο όταν δεν έχουν άλλη ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα. Πλήρη ιατρό φαρμακευτική και νοσοκομειακή. Στον ΕΟΠΥΥ δηλαδή στο ΙΚΑ ή καλύτερα στον ΕΦΚΑ Καλως σε ευχαριστω. Ξερεις αν αυτο γινετια αυτοματα ή πρεπει να το κανουν οι φοιτητες με αιτηση τους στο πανεπιστημιο?
Vasileios-gr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Γίνεται με αίτηση στο Πανεπιστήμιο.
christakos07 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, pavlovic είπε Ωραια σας ευχαριστω πολυ. Ωστοσο, αν θελει η αδερφη μου να κανει μια μαγνητικη απεξω σε ιδιωτη και ενω θα εγραφε τη μαγνητικη και θα πληρωνε συμμετοχη αν ειχε ασφαλιστικη ικανοτητα ΕΦΚΑ ( πρωην ΙΚΑ) τωρα αναγκαστικα πρεπει να την πληρωσει εφοσον δεν εχει ασφαλιστικη ικανοτητα σωστα? Το κείμενο του ΟΑΕΔ είναι σαφές, πάντως. Η αδερφή σου ως εργαζόμενη, ήταν δικαιούχος της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ. Αν στο ΙΚΑ σου φέρουν αντίρρηση, εκτύπωσε το κείμενο από το site του ΟΑΕΔ και πέτα το μπαλάκι σε αυτούς. Μην κάθεσαι να ασχοληθείς με τα γραφειοκρατικά τους θέματα. Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο τα πανεπιστήμια ασφαλίζουν πλέον τους φοιτητές τους. Νομίζω ότι από το 2015 και μετά οι ανασφάλιστοι φοιτητές, έχουν πρόσβαση στις δημόσιες δομές, όπως και κάθε άλλος ανασφάλιστος. Ίσως βέβαια να δίνεται κάποια προτεραιότητα, επειδή έχουν φοιτητική ιδιότητα.
Vasileios-gr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε Ο νόμος που αναφερει στην παραπομπή είναι του 2017. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από Vasileios-gr
pavlovic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 H αδερφή μου πάντως πήρε τηλέφωνο, στο ΑΠΘ που σπουδάζει καθώς κανει μεταπτυχιακό στη ψυχολογία και της είπαν ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ισχύει μόνο για τα δημοσια νοσοκομεια. Δηλ δεν μπορει λεει να γραψει σε ιδιωτη γιατρο ενα παραπεμπτικό, πχ μια μαγνητική, ακόμα και αυτο το ακτινοδιαγνωστικο κεντρο, να ειναι συμβεβλημενο με τον ΕΟΠΥΥ. Τι να πω πρωτοφανη πραγματα εν ετη 2021. Μπανανια
xsterg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 ε λογικο δεν ειναι? δεν θα πρεπει να συνεισφερει και αυτη οικονομικα στα δημοσια εξοδα για να εχει καποιες απολαβες? δεν μπορει να ζηταμε συνεχως δικαιωματα, φοροελαφρυνσεις, απαλλαγες κλπ και να μην πληρωνουμε τιποτα. δες το σαν να εχεις εσυ μια επιχειρηση και να εχεις μονο εξοδα και οχι εσοδα. δεν θα φαληρισει το πραγμα? ετσι ειναι και το κρατος σε μεγαλη κλιμακα. εχουν πλακωσει ολοι με τα επιδοματα και με τις απαλλαγες και θα ερθει σε λιγο το σημειο που θα πει το κρατος "δεν εχω μανα μου!" και μετα να δω τι θα κανουμε!
Vasileios-gr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Ε όχι και πρωτοφανή. Ποτε ήταν αλλιώς?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα