Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πρόσφατα τεχνικός σύνδεσε 2 απο τα 4 καλωδια της πρίζας κατευθειαν με το καλωδιο που παει στο ρουτερ. Μετα απο μερικες μερες σταματησα να εχω ιντερνετ. Συνδεσα σε πριζα τα 2 καλωδια μπλε και ασπρο και επιασα ταχυτητα 1500kb απο τα 16000 που επιανε κανονικα. Απο τη πριζα βγαινουν 4 καλωδια μπλε ασπρο κιτρινο κοκκινο. Έχετε καμια ιδεα για το τι να κανω; 

Δημοσ.

Καινουρια ειναι με 4 επαφες πισω. Στο 2 και 3 εβαζα μπλε και ασπρο και επιανα 1500κβ που σημαινει οτι κατι ειναι λαθος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπιασες 1500kb γιατί είναι ενεργό ένα από τα δύο (δούλευε μονόπολο)

Ανέβασε μια φωτογραφία να δούμε τι παίζει, λογικά είναι το κόκκινο/μπλε

Πάντα συνδέουμε τις δύο μεσαίες επαφές, στην περίπτωση σου 2-3

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτές οι πρίζες είναι της Legrand, θέλει να συνδέσεις τα καλώδια στις θέσεις 2 και 3

Σε αυτές τις πρίζες τα καλώδια μπαίνουν χωρίς να τα γυμνώσεις στην άκρη, άρα κόψε τις άκρες με ένα κοφτάκι, ώστε να είναι με τη μόνωση

γυρνώντας αριστερόστροφα απελευθερώνεις την υποδοχή, βάζεις το καλώδιο χωρίς να το γδύσεις (πρόσεξε να τερματίσει μέχρι μέσα) και το γυρνάς δεξιόστροφα ώστε να "ασφαλίσει" το καλώδιο στη θέση του

Κάνε μια δοκιμή με το μπλε/κόκκινο στις θέσεις 2-3 όπως είπαμε..

Επίσης τι χαζομάρες έκανε ο "τεχνικός" εκεί;

Το καλώδιο που έρχεται από τον τοίχο το τερματίζουμε σε πρίζα.., έχεις ένα άλλο τηλεφωνικό να βάλεις;

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα και πάλι

δικό μου tip και εκμεταλλευτείτε το κατά το δοκούν
σε πρίζες legrand με διατομές καλωδίου >0,4mm καλό είναι να ξεγυμνώνετε το καλώδιο ώστε το ξυράφι από μέσα να κάνει κατευθείαν επαφή με τον χαλκό γιατί αλλιώς είναι πιθανό να μην μπορέσει να ανοίξει τον μανδύα του καλωδίου λόγω πάχους.
στην περίπτωση του ts προτείνω να το ξεγυμνώσει να βάλει τους πόλους στο 2 και στο 3 και με ένα κατσαβίδι μικρο και να τα γυρίσει την βίδα κατά 90 μοίρες χωρίς να το πιέσει, μόλις κουμπώσει το καλώδιο θα κάνει ένα χαρακτηριστικό τακ σαν να πηδάει η βίδα.

Πριν γίνει οτιδήποτε όμως: 

Αφού έχει ήδη κομμένο καλώδιο με το πράσινο κόκκινο ας το συνδέσει τους πιθανούς συνδυασμούς (μπλε κόκκινο - άσπρο κίτρινο ) ώστε να επιβεβαιώσει το σωστό ζεύγος και μετά να προχωρήσει στην εγκατάσταση της πρίζας.
Ο λόγος που τα λέω αυτά είναι να μην φτάσει η καινούρια πρίζα στην κατάσταση της παλιάς (διαλυμένες οι βίδες ενσφήνωσης) γενικά αυτές οι πρίζες πάντα με ταλαιπωρούσαν ειδικά αν είχε βάλει χέρι κάποιος που δεν το έχει...

Επεξ/σία από anarionasp
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Αυτές οι πρίζες είναι της Legrand, θέλει να συνδέσεις τα καλώδια στις θέσεις 2 και 3

Σε αυτές τις πρίζες τα καλώδια μπαίνουν χωρίς να τα γυμνώσεις στην άκρη, άρα κόψε τις άκρες με ένα κοφτάκι, ώστε να είναι με τη μόνωση

γυρνώντας αριστερόστροφα απελευθερώνεις την υποδοχή, βάζεις το καλώδιο χωρίς να το γδύσεις (πρόσεξε να τερματίσει μέχρι μέσα) και το γυρνάς δεξιόστροφα ώστε να "ασφαλίσει" το καλώδιο στη θέση του

Κάνε μια δοκιμή με το μπλε/κόκκινο στις θέσεις 2-3 όπως είπαμε..

Επίσης τι χαζομάρες έκανε ο "τεχνικός" εκεί;

Το καλώδιο που έρχεται από τον τοίχο το τερματίζουμε σε πρίζα.., έχεις ένα άλλο τηλεφωνικό να βάλεις;

Αποτι μου ειπαν (δεν ημουν εκει οταν ηρθε ο τεχνικος) ο τεχνικος το συνδεσε κατευθειαν στο καλωδιο του ρουτερ μηπως και πιανω παραπανω. Δουλευε κανονικα αλλα ξαφνικα σταματησε. Υποθετω καποιος περασε απο πανω και τραβηξε το καλωδιο ή κατι τετοιο.Ναι εγω αυτο που προσπαθησα ειναι να τα συνδεσω κανονικα στη πριζα και μετα με καλωδιο στο ρουτερ κανονικα απλα ειχα το θεμα που ανεφερα δλδ με μπλε ασπρο επιανα 1500 και με αλλους συνδιασμους δεν επιανα καθολου. Το κιτρινο δε το πηραξα καθολου γιατι ουτε ο τεχνικος το ειχε συνδεσει καπου.

Θα δοκιμασω αυτα που ειπατε και θα ενημερωσω.

Κατι ακομα, σε αλλη πριζα σε αλλο δωματιο που εβαλα το ρουτερ και δουλευε κανονικα στα 16000 η πριζα ειχε μονο 2 καλωδια μπλε και ασπρο. Υπαρχει καποια συσχετιση με την αλλη;

Δημοσ.

Άρα εκείνη η πρίζα μάλλον δε συνεχίζει σε άλλη

48 λεπτά πριν, aris865 είπε

Αποτι μου ειπαν (δεν ημουν εκει οταν ηρθε ο τεχνικος) ο τεχνικος το συνδεσε κατευθειαν στο καλωδιο του ρουτερ μηπως και πιανω παραπανω. Δουλευε κανονικα αλλα ξαφνικα σταματησε. Υποθετω καποιος περασε απο πανω και τραβηξε το καλωδιο ή κατι τετοιο.Ναι εγω αυτο που προσπαθησα ειναι να τα συνδεσω κανονικα στη πριζα και μετα με καλωδιο στο ρουτερ κανονικα απλα ειχα το θεμα που ανεφερα δλδ με μπλε ασπρο επιανα 1500 και με αλλους συνδιασμους δεν επιανα καθολου. Το κιτρινο δε το πηραξα καθολου γιατι ουτε ο τεχνικος το ειχε συνδεσει καπου.

Θα δοκιμασω αυτα που ειπατε και θα ενημερωσω.

Κατι ακομα, σε αλλη πριζα σε αλλο δωματιο που εβαλα το ρουτερ και δουλευε κανονικα στα 16000 η πριζα ειχε μονο 2 καλωδια μπλε και ασπρο. Υπαρχει καποια συσχετιση με την αλλη;

Όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει τέτοιες πρίζες, έχω βάλει από UTP μέχρι τηλεφωνικό 0.6mm καμία φορά δε το έβγαλα τη μόνωση και η πρίζα δεν έκανε κάνα παράξενο.., ίσα ίσα δουλεύει όπως ακριβώς λες..

Στο ραζιμ ίσως να έχει θέμα που είναι ακόμα πιο χοντρό.. (δεν έχω συνδέσει ποτέ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...