acomaedo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Ο νονός χρειάζεται να είναι χριστιανός (καθολικός-αγγλικανός-ορθοδοξος δεν παίζει ρόλο τυπικά αρκεί να έχει βαπτιστεί) απαραίτητα. Απο κει και πέρα οι γονείς μπορεί να είναι και άθεοι - βουδιστές, για την εκκλησία δεν παίζει ρόλο. Όπως είπαν και παραπάνω αν ο παπάς κάνει τον δύσκολο, αναφορά στην μητρόπολη. 1
australis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, acomaedo είπε Ο νονός χρειάζεται να είναι χριστιανός (καθολικός-αγγλικανός-ορθοδοξος δεν παίζει ρόλο τυπικά αρκεί να έχει βαπτιστεί) απαραίτητα. Απο κει και πέρα οι γονείς μπορεί να είναι και άθεοι - βουδιστές, για την εκκλησία δεν παίζει ρόλο. Όπως είπαν και παραπάνω αν ο παπάς κάνει τον δύσκολο, αναφορά στην μητρόπολη. Η γυναίκα μου, καθολική, θα βάφτιζε τη κόρη μιας φίλης της. Για σιγουριά είπαμε να δηλώσω και εγώ νονός, τυπικά ορθόδοξος - ουσιαστικά άθεος, ώστε να μην αντιδράσει ο παπάς. Τελικά δεν την άφησαν να συμμετάσχει στη βάφτιση και αναγκαστικά την έκανα εγώ μόνος μου Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από australis 1
acomaedo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, australis είπε Η γυναίκα μου, καθολική, θα βάφτιζε τη κόρη μιας φίλης της. Για σιγουριά είπαμε να δηλώσω και εγώ νονός, τυπικά ορθόδοξος - ουσιαστικά άθεος, ώστε να μην αντιδράσει ο παπάς. Τελικά δεν την άφησαν να συμμετάσχει στη βάφτιση και αναγκαστικά την έκανα εγώ μόνος μου Βασίζονται στο ότι δεν θα κάνει κανένας θέμα. Όπως είπα αν ο παπάς κάνει τον δύσκολο, αναφορά στην μητρόπολη. 3
papoys1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Από τη στιγμή που κάποιος επιλέγει να μην βαπτιστεί να κάνει πολιτικό γάμο ή συμφωνητικό συμβίωσης , να επιλέξει όταν πεθάνει την καύση και όχι την ταφή ποιος ο λόγος να θέλει να βαπτίσει το παιδί του με παππά όταν μπορεί με μία πράξη ονοματοδοσίας να τελειώνει. Η τα κάνει όλα όπως λέει η εκκλησία ή τίποτε. Για ποιο λόγο μεσοβέζικες λύσεις;;;;; 2 1
vanni Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Εμένα πάντως στην αδερφή μου (πάνε βέβαια 30 και χρόνια ) ο παπάς αρνήθηκε να κάνει την βάφτιση λόγο του ότι η νονά ήταν καθολική και ο πατέρας μου τον "απείλησε" ότι θα την αφήσει αβάφτιστη και θα την δηλώσει απλά στο ληξιαρχείο μόλις έκανε να φύγει μια χαρά την έκανε. 3 1
Skrobo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Επειδή ακούγονται διάφορα, σε ο,τι αφορά τον TS: ζ. Ανάδοχος δεν μπορεί να γίνει αλλόδοξος ή αλλόθρησκος, αλλά ούτε και Ορθόδοξος που έχει τελέσει μόνο πολιτικό Γάμο. Για τα υπόλοιπα που ακούστηκαν: Αν οι γονείς δεν ειναι Χριστιανοί ορθόδοξοι, χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση, ξεχωριστή από τον κάθε γονέα, στην οποία ο κάθε γονέας ξεχωριστά θα δηλώνει ότι επιθυμεί τη βάπτιση του τέκνου του κατά το Ορθόδοξο δόγμα και με ένα συγκεκριμένο όνομα. Γενικά σαν κανόνα, αν δεν συμφωνούν και οι δύο γονείς (ακόμα και σε διάσταση να είναι) ως προς την βάπτιση ή ακόμα και το όνομα, δεν τελείται το μυστήριο της βάπτισης. Αν δεν εισαι Χριστιανός Ορθόδοξος, τυπικά πρέπει να αποχωρίσεις απο τον χώρο του Ναού (επιτρέπετε να είσαι στον προθάλαμο που χει εικόνες και τα κεριά) κατα το Σύμβολο της Πίστεως (οταν ψέλνουν το Πιστεύω). Στην πραξη δεν έχω δει ποτέ να εφαρμόζεται.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, vanni είπε Εμένα πάντως στην αδερφή μου (πάνε βέβαια 30 και χρόνια ) ο παπάς αρνήθηκε να κάνει την βάφτιση λόγο του ότι η νονά ήταν καθολική και ο πατέρας μου τον "απείλησε" ότι θα την αφήσει αβάφτιστη και θα την δηλώσει απλά στο ληξιαρχείο μόλις έκανε να φύγει μια χαρά την έκανε. Ή απειλείς με τα λεφτά. Κλασική συνταγή όταν οι παπάδες κάνουν τους καμπόσους (π.χ. με μη χριστιανικά ονόματα) 1
SB_1957 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Από τη στιγμή που κάποιος επιλέγει να μην βαπτιστεί να κάνει πολιτικό γάμο ή συμφωνητικό συμβίωσης , να επιλέξει όταν πεθάνει την καύση και όχι την ταφή ποιος ο λόγος να θέλει να βαπτίσει το παιδί του με παππά όταν μπορεί με μία πράξη ονοματοδοσίας να τελειώνει. Η τα κάνει όλα όπως λέει η εκκλησία ή τίποτε. Για ποιο λόγο μεσοβέζικες λύσεις;;;;; Μάλλον για να χαρούν γιαγιάδες και παππούδες! 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, australis είπε Αν ο παπάς είναι στόκος (κάτι αρκετά πιθανό) μπορει να μη σου επιτρέπει να παρευρίσκεσαι στην εκκλησία. Κανένας δεν σου απαγορεύει να παρευρισκεσαι στην εκκλησία αν είσαι αλλού θρησκευματος η αβάπτιστος, δεν ρωτάνε τους καλεσμένους τι είναι ο καθένας. 4
panostza Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 22 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Μάλλον για να χαρούν γιαγιάδες και παππούδες! Το αυτό. Πολλοί αν και δεν πιστεύουν, κάνουν θρησκευτικό γάμο ή/και βάφτιση παιδιού για τους παππούδες. Μια μέρα υπομονή και να κάνεις το μα@#$α είναι προτιμότερο από 30 χρόνια γκρίνια και μουρμούρα από γονείς/πεθερικά. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 35 λεπτά πριν, Skrobo είπε Αν δεν εισαι Χριστιανός Ορθόδοξος, τυπικά πρέπει να αποχωρίσεις απο τον χώρο του Ναού (επιτρέπετε να είσαι στον προθάλαμο που χει εικόνες και τα κεριά) κατα το Σύμβολο της Πίστεως (οταν ψέλνουν το Πιστεύω). Στην πραξη δεν έχω δει ποτέ να εφαρμόζεται. Δεν είχα ιδέα ότι ισχύει κάτι τέτοιο, άρα έχει δίκιο ο προηγούμενος.
Skrobo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν είχα ιδέα ότι ισχύει κάτι τέτοιο, άρα έχει δίκιο ο προηγούμενος. Ημουν μάρτυρας του Ιεχωβά στα νιάτα μου και μου το είχαν πει στην συνάθροιση. Ποτέ κανεις δεν ενδιαφέρθηκε οταν πηγαιναμε εκκλησία σαν σχολείο, μονο να μην πάω στο Ιερό και να μην κοινωνήσω ένοιαζε τους παπάδες / δασκάλους.
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, panostza είπε Το αυτό. Πολλοί αν και δεν πιστεύουν, κάνουν θρησκευτικό γάμο ή/και βάφτιση παιδιού για τους παππούδες. Μια μέρα υπομονή και να κάνεις το μα@#$α είναι προτιμότερο από 30 χρόνια γκρίνια και μουρμούρα από γονείς/πεθερικά. Κακώς για μένα, αλλά οκ. Ο καθένας πρέπει να κάνει ότι θέλει σε αυτό το θέμα. Πάντως, μόνο μια ημέρα υπομονή δεν είναι....... Ο γάμος θέλει προετοιμασία άγχος πηξιμο και βαβούρα πολύ καιρό και μέρες πριν, τουλάχιστον έτσι το βίωσα από κοντά στον τελευταίο γάμο του θείου μου πριν χρόνια. 1 λεπτό πριν, Skrobo είπε Ημουν μάρτυρας του Ιεχωβά στα νιάτα μου και μου το είχαν πει στην συνάθροιση. Ποτέ κανεις δεν ενδιαφέρθηκε οταν πηγαιναμε εκκλησία σαν σχολείο, μονο να μην πάω στο Ιερό και να μην κοινωνήσω ένοιαζε τους παπάδες / δασκάλους. Μέσα στο ιερό δεν πηγαίνει κανένας εκτός του ιερέα και των νεοκορων. 1 1
SB_1957 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 40 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν είχα ιδέα ότι ισχύει κάτι τέτοιο, άρα έχει δίκιο ο προηγούμενος. Ακριβώς γι' αυτό και το πρώτο στάδιο της βάπτισης γίνεται στον προθάλαμο/πρόναο/νάρθηκα, επειδή το μωρό δεν είναι ακόμη χριστιανός, άρα δεν επιτρέπεται να μπει στον κυρίως ναό!!!
xxatziva Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 https://www.vaptizo.gr/dikaiologitika-vaptisis-ti-xreiazetai/
Προτεινόμενες αναρτήσεις