Προς το περιεχόμενο

πολυ-κοντρόλ για dvd player

Locke_John

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

έχω 1 dvdplayer sony, του οποίου το τηλεκοντρόλ του, δεν αυξάνει/μειώνει την ένταση. με αποτέλεσμα, να είναι "κολλημένο" σε πολύ χαμηλή ένταση το μηχάνημα, άρα "μη λειτουργικό ουσιαστικά".

τα τύπου "πολυκοντρόλ" που λειτουργούν, μπορούν να δουλέψουν και με dvd player, εκτός από τηλεοράσεις;

αλλιώς, τί λύση μπορώ να δοκιμάσω;

μπορεί με άνοιγμα/ καθάρισμα το τηλεκοντρόλ να επανέλθει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι δουλεύουν, εγώ με το κινητό έλεγχο όλες τις συσκευές μου. Αν έχεις xiaomi έχει θύρα υπέρυθρων και ελέγχεις όλες τις συσκευές στο σπίτι.

• Thanks 1

Να υποθέσω θέλεις να ελέγχεις το volume της τηλεόρασης από το τηλεκοντρόλ του DVD. Αν δούλευε παλιά και τώρα όχι ένα καθάρισμα μπορεί να το επαναφέρει στην αρχική λειτουργική κατάσταση του. Αν έχεις θέμα μόνο με το volume δοκίμασε να πατήσεις (αν διαθέτει) το κουμπί 'TV' πρώτα. Πάντως το DVD σαν συσκευή δεν έχει volume που να είναι χαμηλό ή ψηλό οπότε ίσως να είναι θέμα σύνδεσης. Καλό να πόσταρες τον κωδικό του DVD και της τηλεόρασης καθώς και τον τύπο σύνδεσης (HDMI-SCART-αλλο) για να συγκεκριμενοποιήσουμε τη λύση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, chios είπε

Ναι δουλεύουν, εγώ με το κινητό έλεγχο όλες τις συσκευές μου. Αν έχεις xiaomi έχει θύρα υπέρυθρων και ελέγχεις όλες τις συσκευές στο σπίτι.

Ούτε που το είχα σκεφτεί αυτό! 

Τί το κρατάω το redmi note7; 

Δοκιμασμένη εφαρμογή έχεις να Μ προτείνεις; 

Ευχαριστώ!!!

Επεξ/σία από Locke_John
Μόλις είδα ότι έχει ενσωματωμένη εφαρμογή το xiaomi, Mi remote control.. την ενημέρωσα και πάω να δοκιμάσω.
  • Like 1

5 λεπτά πριν, chios είπε

Με την μαμά εφαρμογή mi τηλεχειριστήριο θα κάνεις δουλειά, έχει επιλογή για Sony dvd 

1000ευχαριστώ! Χρειάστηκαν ακριβώς 2κλικ!! 

Ότι έλεγα να προδώσω την xiaomi στο επόμενο κινητό μου, θα τα ξανασκεφτώ ...

1 ώρα πριν, d3v4st4tor είπε

Να υποθέσω θέλεις να ελέγχεις το volume της τηλεόρασης από το τηλεκοντρόλ του DVD. Αν δούλευε παλιά και τώρα όχι ένα καθάρισμα μπορεί να το επαναφέρει στην αρχική λειτουργική κατάσταση του. Αν έχεις θέμα μόνο με το volume δοκίμασε να πατήσεις (αν διαθέτει) το κουμπί 'TV' πρώτα. Πάντως το DVD σαν συσκευή δεν έχει volume που να είναι χαμηλό ή ψηλό οπότε ίσως να είναι θέμα σύνδεσης. Καλό να πόσταρες τον κωδικό του DVD και της τηλεόρασης καθώς και τον τύπο σύνδεσης (HDMI-SCART-αλλο) για να συγκεκριμενοποιήσουμε τη λύση.

SONY DVP-NS585P είναι το dvd player.

Με scart  το έχω συνδεσει, σε 2 διαφορετικές τηλεοράσεις μάρκας Arielli (μάρκα του eshop.gr, νομίζω Βουλγάρικης προέλευσης).

Παίζει πολύ χαμηλά τον ήχο σε όποιο dvd και αν δοκίμασα. Και στις 2 τηλεοράσεις.

Από τους βασικούς λόγους που και εγώ επιμένω στην xiaomi , παρόλο τα διάφορα προβλήματα που έχει το  miui σαν τηλέφωνο είναι φορτωμένο και πραγματικά η θύρα υπέρυθρων μου έχει λύσει τα χέρια πολλές φορές.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κουράσω, αλλά 1 ακόμα ευχαριστώ θα πω.

Αφού κούνησα/κούμπωσα όσο καλύτερα γίνεται, άλλαξα το καλώδιο scart τις άκρες του μεταξύ τηλεόρασης κ dvd, επιτέλους έχω λειτουργικού επιπέδου ήχο. 

Υγ. Νομίζω ότι παρατήρησα, πως ανάλογα την επαφή που έκανε το καλώδιο scart, άλλαζε η ανάλυση της ταινίας. Η ερώτησή μου είναι: η εικόνα, είτε θα παίζει ,ή όχι; Ή μπορεί αν δεν έχει καλή επαφή το καλώδιο να έχω πιο μέτρια ποιότητα απ' ότι υποστηρίζει το συγκεκριμένο dvd.

Πιστεύω ότι είναι δυαδική η φάση, δλδ είτε θα παίζει ή όχι, αλλά θα ήθελα μια επιβεβαίωσή σας.

Πολύ ευαίσθητο όμως το καλώδιο scart, φαντάζομαι τα σύγχρονα dvd όλα υποστηρίζουν hdmi, σωστά; 

Επεξ/σία από Locke_John
Έχω ταινιάρα να απολαύσω, απ' τις λίγες που ξαναβλεπω ευχάριστα. The Shawshank redemption.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, αλλαγές χρωμάτων, μειωμένη φωτεινότητα, κακός/χαμηλός ήχος είναι μερικά προβλήματα του (κακοσχεδιασμένου) προτύπου σύνδεσης SCART. Ας όψονται εταιρίες όπως η PHILIPS που έχοντας ήδη εκείνη την εποχή το SCART στις TV της, πίεσε για υιοθέτηση του έναντι ενός άλλου που έμοιαζε τότε με το σημερινό HDMI. Ίδια γευση με VHS εναντι ΒΕΤΑ και BLURAY εναντι HD-DVD. Τα ισχυρότερα λόμπυ και όχι οι καλύτερες ιδέες επικρατούν. Ναι τα σύγχρονα DVD εχουν HDMI.

Επεξ/σία από d3v4st4tor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...