Προς το περιεχόμενο

Sony XH90 Wifi 5Ghz vs 2.4Ghz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή,

Έχω παρατηρήσει κάτι "περίεργο" όταν συνδέομαι στα 5 Ghz Wifi με τη Sony XH90.

Όταν βλεπω live κατι σε cosmote tv (π.χ. ποδοσφαιρο) μπορεί να πεσει λιγο η αναλυση στιγμιαία. Εκεινη τη στιγμη η τηλεοραση βγαζει μηνυμα οτι "No Internet Connection Available Bla Bla". Και μετά απο μερικά δευτερόλεπτα επανερχεται κανονικά. Αυτό δε το κανει ποτέ όταν είμαι σε 2.4 δίκτυο (από διαγνωστικα όταν ειμαι στο 2.4 φαινεται η ταχυτητα να παιζει στα 25 - 35 με αυξομειωσεις αλλά ποτέ δεν έχει κάνει disconnections). Όταν είμαι σε 5αρι δικτυο απο διαγνωστικα φαινεται να ειμαι στα 48 περίπου (με μικρες αυξομειωσεις λογω αλλων συσκευων λογικα στο δικτυο) αλλά έχω αυτό το θέμα.

Έχει δει κανενας το θέμα με τα στιγμιαια wifi disconnections σε 5αρι δικτυο ;

Εχω δει τα παρακάτω link αλλά έχω με βάση όσα εχω δει "καλο" setup και είναι η μόνη συσκευή που μου κάνει τέτοια "θέματα". Θα μπορούσε να είναι και θέμα του "μαμά" OTE modem / router (speed-port) αλλά ειδικά με βάση όσα περιγράφω και το reddit link καταλήγω πως είναι θέμα του client (τηλεορασης). Λογικά η cosmote μιας και δεν εχει τοσο καλο compression οσο το Netflix είναι το πιο "demanding" απο πλευρα bandwidth service στο δίκτυο μου και για αυτό το παρατήρησα μόνο σε live περιχόμενο. 

Μιας και η XH90 πούλησε αρκετά στη Black Friday , οποιοδήποτε σχόλιο / άποψη καλοδεχούμενη.

https://www.sony.com/electronics/support/articles/00184183

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση / σχόλιο εκ των προτέρων,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...