Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω ένα pc που φοράει έναν i3-6100 και σκέφτομαι να αλλάξω mobo και επεξεργαστή και να πάω σε έναν i3-10100 ή i3-10100F (κάρτα γραφικών υπάρχει για αυτό αναφέρω και τους δύο) και μια Asus Prime H410M-K. 

Από το παλιό pc έχω 2x8GB HX421C14FB2/8 που λειτουργούν στα 2133Mhz. Ο επεξεργαστής τις υποστηρίζει; 

Tο DDR4-2666 που αναφέρει στο site η intel είναι μέχρι τι ταχύτητα υποστηρίζει ή ότι υποστηρίζει μόνο αυτή την ταχύτητα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα δουλέψουν απλά θα τρέχουν στα 2133 αντί 2666.

2666 είναι η μέγιστη υποστηριζόμενη ταχύτητα μνήμης για αυτόν τον επεξεργαστή σε H410/Β460/Η470 chipset.

Επεξ/σία από LaMereda
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/PRIME-H410M-K/techspec/

Διάβασε μόνος σου ώστε να μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία, τα specs της μητρικής που έβαλες...καλά κάνεις και ρώτησες φυσικά, μακάρι να ρωτούσαν όλοι πρίν αγοράσουν(συνήθως κάνουν το αντίστροφο και στο τέλος κλαίμε όλοι μαζί 😁)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, nickol-us είπε

https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/PRIME-H410M-K/techspec/

Διάβασε μόνος σου ώστε να μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία, τα specs της μητρικής που έβαλες...καλά κάνεις και ρώτησες φυσικά, μακάρι να ρωτούσαν όλοι πρίν αγοράσουν(συνήθως κάνουν το αντίστροφο και στο τέλος κλαίμε όλοι μαζί 😁)

Τα specs της μητρικής τα είχα δει κανονικά, απλά με τον επεξεργαστή μπερδεύτηκα. :P

Να 'σαι καλά!

Να κάνω και μια ακόμα ερώτηση...

Έχω μια GT 730 2GB GDDR5. Είναι προτιμότερο να αγοράσω τον κανονικό επεξεργαστή και να μείνω με τα ενσωματωμένα γραφικά ή να πάρω τον F και να γλυτώσω κάποια χρήματα;

Επεξ/σία από rafinos
  • Like 1
Δημοσ.

Eαν αποφασισεις να αναβαθμισεις σε Η410 και 10100 και γνωριζεις απο ρυθμισεις στο bios το πιθανοτερο ειναι οι μνημες σου με τις καταλληλες ρυθμισεις (χειροκινητα εννοω και οχι xmp) να δουλεψουν και 2666 με πιο υψηλα timings πχ 16 η 17.

Εμπειρικα στο λεω οτι το πιθανοτερο ειναι να μην χρειαστουν καν ρευμα παραπανω.

Φυσικα εαν μπορεις να αγορασεις αλλες με ονομαστικη ταχυτητα 2666 ακομα καλυτερα.

Tωρα οσο αναφορα την καρτα σου και τα ενσωματωμενα γραφικα του 10100 οι επιδοσεις ειναι πολυ κοντα απ'οτι βλεπω.

Την κρατας κι εχεις πιο ξεκουραστο τον επεξεργαστη σου.

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, rafinos είπε

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω ένα pc που φοράει έναν i3-6100 και σκέφτομαι να αλλάξω mobo και επεξεργαστή και να πάω σε έναν i3-10100 ή i3-10100F (κάρτα γραφικών υπάρχει για αυτό αναφέρω και τους δύο) και μια Asus Prime H410M-K. 

Από το παλιό pc έχω 2x8GB HX421C14FB2/8 που λειτουργούν στα 2133Mhz. Ο επεξεργαστής τις υποστηρίζει; 

Tο DDR4-2666 που αναφέρει στο site η intel είναι μέχρι τι ταχύτητα υποστηρίζει ή ότι υποστηρίζει μόνο αυτή την ταχύτητα;

Τι κάρτα γραφικών έχεις ? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rafinos είπε

GT 730 2GB GDDR5

αρα με gaming δεν ασχολείσαι, κάνεις κάτι που δεν ανταποκρίνεται ο i3-6100 ? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

αρα με gaming δεν ασχολείσαι, κάνεις κάτι που δεν ανταποκρίνεται ο i3-6100 ? 

Δεν είχα σκοπό να κάνω αναβάθμιση αυτή την περίοδο. Οκ, ναι δουλεύω photoshop και illustrator (μη φανταστείς κάτι τρομερό) και λίγο Android Studio, απλά ο υπολογιστής της μητέρας μου, η οποία παίζει κάτι online παιχνιδάκια στο facebook σέρνεται απίστευτα και επειδή με γύρω στα 200-300 όσα συστήματα βρίσκω είναι χειρότερα από το δικό μου σκέφτηκα με τα ίδια λεφτά να φτιάξω κάτι καλύτερο. Και επειδή έχω και μια 8GB ddr4 ram στα 2133mhz (σαν αυτές που έχω στο τωρινό pc μου) να κάθεται, σκέφτηκα ότι μπορώ να κρατήσω τις δικές μου για το νέο σύστημα και να βάλω αυτήν στο σύστημα που θα κάνω πάσα στην μητέρα μου. Οπότε θα έχω και εγώ δυνατότερο επεξεργαστή (όπως μπορώ να καταλάβω περίπου με την διπλάσια δύναμη) και η μητέρα μου θα μεταβεί από τον E5300 με τους 2 πυρήνες που υπερζορίζονται στον i3 6100. 

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rafinos είπε

Δεν είχα σκοπό να κάνω αναβάθμιση αυτή την περίοδο. Οκ, ναι δουλεύω photoshop και illustrator (μη φανταστείς κάτι τρομερό) και λίγο Android Studio, απλά ο υπολογιστής της μητέρας μου, η οποία παίζει κάτι online παιχνιδάκια στο facebook σέρνεται απίστευτα και επειδή με γύρω στα 200-300 όσα συστήματα βρίσκω είναι χειρότερα από το δικό μου σκέφτηκα με τα ίδια λεφτά να φτιάξω κάτι καλύτερο. Και επειδή έχω και μια 8GB ddr4 ram στα 2133mhz (σαν αυτές που έχω στο τωρινό pc μου) να κάθεται, σκέφτηκα ότι μπορώ να κρατήσω τις δικές μου για το νέο σύστημα και να βάλω αυτήν στο σύστημα που θα κάνω πάσα στην μητέρα μου. Οπότε θα έχω και εγώ δυνατότερο επεξεργαστή (όπως μπορώ να καταλάβω περίπου με την διπλάσια δύναμη) και η μητέρα μου θα μεταβεί από τον E5300 με τους 2 πυρήνες που υπερζορίζονται στον i3 6100. 

Mια χαρά τα σκέφτεσαι 

• Like 2
Δημοσ.

Εφόσον έχεις GT 730 και υπάρχει η δυνατότητα βάλε 10400F.  Tσιγκουνεύτηκαν και η Asus Prime H410M-K δεν έχει Μ2 slot, δες πιο καλά κάποια με M2 slot.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν να πω ότι τελικά πήρα τον 10100F και με τα λεφτά που γλύτωσα πήρα έναν m2 nvme. 

Το να πάρω 10400F και H470 θα ανέβαζε το budget τουλάχιστον 100 ευρώ. Δεν είναι μόνο να πάρω κάτι με βάση τις τιμές που υπάρχουν στο skroutz. Το θέμα είναι να πάρω κάτι από κατάστημα που υπάρχει διαθεσιμότητα (το λέω αυτό σε περίπτωση που πει κάποιος ότι δεν είναι 100 ευρώ η διαφορά).

Η πιο φθηνή ετοιμοπαράδοτη H470 κάνει 150 ευρώ το λιγότερο. Η H110 που πήρα κάνει 70 ευρώ (πήρα την ASROCK H410M-HDV/M.2).

Ο 10100F κάνει γύρω στα 100 (κάτω από 100) και ο πιο φθηνός ετοιμοπαράδοτος 10400F κάνει γύρω στα 130 με 140 ευρώ. 

Αν δεν ήταν περιορισμένο το budget δεν θα μίλαγα για i3 με γραφικά ή χωρίς και για chipset που δεν θα υποστηρίζει μελλοντική γενιά επεξεργαστών. 

Επεξ/σία από rafinos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...