Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

Αρχισα φετος να χτυσω τον πρωτο μου υπολογιστη και ψαχνω ενα καλο τροφοδοτικο αλλα ως τωρα δεν ειμαι σιγουρος για την επιλογη μου.
Τον υπολογιστη τον παιρνω ενα ενα κομματι ως τωρα εχω κουτι εναν m2 και εναν Σκληρο.
Ολα τα κομματια που θα βαλω ειναι παρακατω..

Επεξεργαστης: AMD Ryzen 9 3900X (Υπαρχει μια μικρη περιπτωση να παρω τον Ryzen 3950x)
Μητρικη Καρτα: MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi
Μνημη: G.Skill RipjawsV 32GB DDR4-3200MHz
M2 Ssd: Adata XPG SX8200 Pro SSD 512GB M.2 NVMe (τον εχω ηδη)
Σκληρος Δισκος: Seagate Barracuda 2TB (Τον εχω ηδη)
SSD: Kingston A400 SSD 1.9TB 2.5''
Υδροψυξη: Be Quiet PURE LOOP 240mm
Ανεμιστηρες: Be Quiet Pure Wings 2 120mm PWM high-speed
Καρτα Γραφικων: RTX 3060 η RX 6700XT (Οταν βγουν και ειναι σε λογικες τιμες)

Καμια γνωμη για αλλαγη κομματιου; Θα εχω θεμα με κανενα;
Για τροφοδικο σκεφτομουν για 850W και για το μελλον, μου ειπαν να εμπιστευομαι μονο Corsair,EVGA,Seasonic,Be Quiet και Fractal Design.
Ευχαριστω σε οποιον μπορει να με βοηθησει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, vasilisantoniadis είπε

Καλησπερα σε ολους,

Αρχισα φετος να χτυσω τον πρωτο μου υπολογιστη και ψαχνω ενα καλο τροφοδοτικο αλλα ως τωρα δεν ειμαι σιγουρος για την επιλογη μου.
Τον υπολογιστη τον παιρνω ενα ενα κομματι ως τωρα εχω κουτι εναν m2 και εναν Σκληρο.
Ολα τα κομματια που θα βαλω ειναι παρακατω..

Επεξεργαστης: AMD Ryzen 9 3900X (Υπαρχει μια μικρη περιπτωση να παρω τον Ryzen 3950x)
Μητρικη Καρτα: MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi
Μνημη: G.Skill RipjawsV 32GB DDR4-3200MHz
M2 Ssd: Adata XPG SX8200 Pro SSD 512GB M.2 NVMe (τον εχω ηδη)
Σκληρος Δισκος: Seagate Barracuda 2TB (Τον εχω ηδη)
SSD: Kingston A400 SSD 1.9TB 2.5''
Υδροψυξη: Be Quiet PURE LOOP 240mm
Ανεμιστηρες: Be Quiet Pure Wings 2 120mm PWM high-speed
Καρτα Γραφικων: RTX 3060 η RX 6700XT (Οταν βγουν και ειναι σε λογικες τιμες)

Καμια γνωμη για αλλαγη κομματιου; Θα εχω θεμα με κανενα;
Για τροφοδικο σκεφτομουν για 850W και για το μελλον, μου ειπαν να εμπιστευομαι μονο Corsair,EVGA,Seasonic,Be Quiet και Fractal Design.
Ευχαριστω σε οποιον μπορει να με βοηθησει.

Αν  θες πυρηνες k ram για δουλεια φυσικα παω πασο, αλλα μπορεις να δεις κ last gen ryzen στα νουμερα που κοιτας (5800x).Αν δεις οτι σε παιρνει, δες ram στα 3600(cl16 ιδανικα). Για τροφοδοτικο, με  την 3060/6700xt την βγαζεις κ με μικροτερο ,αλλα αν θελεις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο κ για μελλοντικο upgrade μια χαρα.Οι μαρκες που αναφερεις ειναι ποιοτικες (εγω συμπαθω περισσοτερο seasonic, be quiet),κοιτα να παρεις ενα ποιοτικο gold rated k μια χαρα θα εισαι.Για υδροψυξη στα ιδια χρηματα δες κ αυτην https://www.skroutz.gr/s/20848927/Arctic-Liquid-Freezer-II-240.html?from=catspan. Τελος αν κ θα το ξερεις, οι ryzen που κοιτας δεν εχουν γραφικα, μεχρι να παρεις gpu. Καλες αγορες

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, niko13 είπε

Αν  θες πυρηνες k ram για δουλεια φυσικα παω πασο, αλλα μπορεις να δεις κ last gen ryzen στα νουμερα που κοιτας (5800x).Αν δεις οτι σε παιρνει, δες ram στα 3600(cl16 ιδανικα). Για τροφοδοτικο, με  την 3060/6700xt την βγαζεις κ με μικροτερο ,αλλα αν θελεις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο κ για μελλοντικο upgrade μια χαρα.Οι μαρκες που αναφερεις ειναι ποιοτικες (εγω συμπαθω περισσοτερο seasonic, be quiet),κοιτα να παρεις ενα ποιοτικο gold rated k μια χαρα θα εισαι.Για υδροψυξη στα ιδια χρηματα δες κ αυτην https://www.skroutz.gr/s/20848927/Arctic-Liquid-Freezer-II-240.html?from=catspan. Τελος αν κ θα το ξερεις, οι ryzen που κοιτας δεν εχουν γραφικα, μεχρι να παρεις gpu. Καλες αγορες

Ευχαριστω για την βοηθεια, οτι εβαλα επανω το εβαλα για να κρατησει καιρο, ο τορινος μου υπολογιστης εχει 8 χρονια.
Δημιουργησα αυτο το build λογο οτι θελω κατι που δεν ειχα ποτε σε performance ουτε σε καλα net cafe να ημουν μεχρι και ο 2600 θα μου εκανε απλος τον φτιαχνω ετσι γιατι επιτελους θελω ενα build που θα ειμαι περιφανος και θα χαιρομαι που θα εχω χωρις να κολλαει και να εχω θεματα επισης που θα χτυσω με τα ιδια μου τα χερια. (Δεν λεω οτι ειναι μονο για παιχνιδια τον φτιαχνω και για δουλεια Photoshop,Premiere ισως και Cinema4D)

Τα παιρνω ενα ενα αλλα εχω υπομονη ως να ερθει το τελευταιο κομματι που βεβαια θα ειναι σιγουρα η καρτα. 

Οσο για τροφοδοτικο υπαρχει κανενα που να μου προτεινεις ψαχνω στο Skroutz,Eshop και Bestprice ως τωρα δεν εχω βρει τιποτα που να μην περναει τα 140 ευρω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, vasilisantoniadis είπε

Ευχαριστω για την βοηθεια, οτι εβαλα επανω το εβαλα για να κρατησει καιρο, ο τορινος μου υπολογιστης εχει 8 χρονια.
Δημιουργησα αυτο το build λογο οτι θελω κατι που δεν ειχα ποτε σε performance ουτε σε καλα net cafe να ημουν μεχρι και ο 2600 θα μου εκανε απλος τον φτιαχνω ετσι γιατι επιτελους θελω ενα build που θα ειμαι περιφανος και θα χαιρομαι που θα εχω χωρις να κολλαει και να εχω θεματα επισης που θα χτυσω με τα ιδια μου τα χερια. (Δεν λεω οτι ειναι μονο για παιχνιδια τον φτιαχνω και για δουλεια Photoshop,Premiere ισως και Cinema4D)

Τα παιρνω ενα ενα αλλα εχω υπομονη ως να ερθει το τελευταιο κομματι που βεβαια θα ειναι σιγουρα η καρτα. 

Οσο για τροφοδοτικο υπαρχει κανενα που να μου προτεινεις ψαχνω στο Skroutz,Eshop και Bestprice ως τωρα δεν εχω βρει τιποτα που να μην περναει τα 140 ευρω.

Φυσικα εσυ ξερεις καλυτερα τι χρειαζεσαι. Δυστυχως εχουν παρει λιγο κ τα τροφοδοτικα σε τιμες.. Φανταζομαι εννοεις 850w, που ανεφερες πιο πανω. Η πρωτη μεσα στο budget σου https://www.skroutz.gr/s/11394979/Corsair-TX-M-Series-TX850M-850W-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html κ κανα δυο επιλογες πιο πανω αν τις βρεις φθηνοτερα στο μελλον https://www.skroutz.gr/s/14130607/Be-Quiet-Straight-Power-11-850W-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

https://www.skroutz.gr/s/20295178/Seasonic-Focus-GX-850W-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

https://www.skroutz.gr/s/14549882/Corsair-RMx-2018-Series-RM850x-850W-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστω μαλλον θα περιμενω να πεσουν οι τιμες λογο οτι το TXM δεν εχει αρκετες θυρες.

Η Μητρικη παιρνει 12 pin και η RX 6700XT λενε για 12pin η 16.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, vasilisantoniadis είπε

Ευχαριστω μαλλον θα περιμενω να πεσουν οι τιμες λογο οτι το TXM δεν εχει αρκετες θυρες.

Η Μητρικη παιρνει 12 pin και η RX 6700XT λενε για 12pin η 16.

Μην κοιτας τις φοτο του σκρουτζ(ειναι απο εκδοσεις με χαμηλοτερα watt) ..δες εδω https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/txm-series-2017-config/p/CP-9020130-NA#tab-downloads το manual. Εχει 4 8pin για gpu ,δεν θα εχεις προβλημα οσα κι αν χρειαστεις. Και δυο 4 pin για  cpu (οσα χρειαζεσαι, το αλλο 4 pin ειναι optional για extreme oc). ΠΡΟΣΟΧΗ.. μην μπερδευεις τα 8pin της gpu με τα 4 pin του cpu.. Δεν κουμπωνουν ολα παντου, το καθενα εχει τα δικα του. 

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, niko13 είπε

Μην κοιτας τις φοτο του σκρουτζ(ειναι απο εκδοσεις με χαμηλοτερα watt) ..δες εδω https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/txm-series-2017-config/p/CP-9020130-NA#tab-downloads το manual. Εχει 4 8pin,δεν θα εχεις προβλημα οσα κι αν χρειαστεις. 

Μισο, Παει απο 10pin σε δυο 8pin;
Εχει δυο 10pin και 4 6pin, μπορω να βαλω στο 6pin ενα καλωδιο που ξαναβγαινει σε 6pin; (Δεν εχω ιδεα απο τροφοδικα συγγνωμη εαν ακουγομαι αρχαριος και μπερδευω)

Screenshot_1.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, vasilisantoniadis είπε

Μισο, Παει απο 10pin σε δυο 8pin;
Εχει δυο 10pin και 4 6pin, μπορω να βαλω στο 6pin ενα καλωδιο που ξαναβγαινει σε 6pin; (Δεν εχω ιδεα απο τροφοδικα συγγνωμη εαν ακουγομαι αρχαριος και μπερδευω)

Screenshot_1.png

Screenshot με τα καλωδια του τροφοδοτικου.. Το πρωτο ειναι το 24pin της μητρικης. Το δευτερο(eps) ειναι δυο 4pin για cpu. Εισαι υπερκαλυμενος με 8 pin, δεν χρειαζεται να βαλεις και τα 12.Το τριτο ειναι 4 χ 8 pin για gpu, βαζεις οσα χρειαστεις. Πες αν κατι σε μπερδευει

Screenshot_20210220_214225_com.google.android.apps.docs.jpg

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, niko13 είπε

Screenshot με τα καλωδια του τροφοδοτικου.. Το πρωτο ειναι το 24pin της μητρικης. Το δευτερο(eps) ειναι δυο 4pin για cpu. Εισαι υπερκαλυμενος με 8 pin, δεν χρειαζεται να βαλεις και τα 12.Το τριτο ειναι 4 χ 8 pin για gpu, βαζεις οσα χρειαστεις. 

Screenshot_20210220_214225_com.google.android.apps.docs.jpg

Αρα δεν θα χρειαστει η μητρικη να συνδεσω 12pin αλλα και να χρειαζοταν βλεπω οτι θα μπορουσα.
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια αν ειναι θα παραγγειλω αυτο εδω που με προτεινες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην πάρεις τίποτα άλλο αν δεν βρεις κάρτα γραφικών. Θα πάρεις προηγούμενης γενιάς επεξεργαστή και θα τον αφήσεις να κάθεται δεν ξέρω και 'γω πόσο καιρό για πιο λόγο, για να σιτέψει σαν τις μοσχαρίσιες; Βρες κάρτα και  μετά προχώρα. Επίσης δεν γράφεις τι χρήση θέλεις να κάνεις. Για gaming ας πούμε δεν είναι ενδεδειγμένη επιλογή αυτή την περίοδο ούτε ο 3900x ούτε φυσικά ο 3950x.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, vasilisantoniadis είπε

Αρα δεν θα χρειαστει η μητρικη να συνδεσω 12pin αλλα και να χρειαζοταν βλεπω οτι θα μπορουσα

Σωστος στο οτι δεν χρειαζεται και τα 12.. Με 8 εισαι μια χαρα, εκτος κι αν πας για ψυξη με υγρο αζωτο😁.. Λαθος ομως το δευτερο.. Αν ηθελες να βαλεις 12 pin δεν θα μπορουσες γιατι της gpu δεν μπαινουν στα 12pin του cpu ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. Το καθενα εχει τα δικα του

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Μην πάρεις τίποτα άλλο αν δεν βρεις κάρτα γραφικών. Θα πάρεις προηγούμενης γενιάς επεξεργαστή και θα τον αφήσεις να κάθεται δεν ξέρω και 'γω πόσο καιρό για πιο λόγο, για να σιτέψει σα τις μοσχαρισιες; Βρες κάρτα και  μετά προχώρα. Επίσης δεν γράφεις τι χρήση θέλεις να κάνεις. Για gaming ας πούμε δεν είναι ενδεδειγμένη επιλογή αυτή την περίοδο ούτε ο 3900x ούτε φυσικά ο 3950x.

Τον Υπολογιστη θα τον φτιαξω καθαρα για Editing και Gaming τιποτα λιγοτερο τιποτα παραπανω, εκανα αυτες τις επιλογες λογο οτι θελω να φτιαξω εναν υπολογιστη που θα μου κρατησει αρκετο καιρο και θα ειμαι χαρουμενος με την ταχυτητα του ακομα και αν ειναι overkill. Εαν μπορουσα θα πηγαινα και στον 3950X χωρις καμια σκεψη.
Δεν ειχα ποτε εναν καλο υπολογιστη τωρα θελω να φτιαξω τον καλυτερο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vasilisantoniadis είπε

Τον Υπολογιστη θα τον φτιαξω καθαρα για Editing και Gaming τιποτα λιγοτερο τιποτα παραπανω, εκανα αυτες τις επιλογες λογο οτι θελω να φτιαξω εναν υπολογιστη που θα μου κρατησει αρκετο καιρο και θα ειμαι χαρουμενος με την ταχυτητα του ακομα και αν ειναι overkill. Εαν μπορουσα θα πηγαινα και στον 3950X χωρις καμια σκεψη.
Δεν ειχα ποτε εναν καλο υπολογιστη τωρα θελω να φτιαξω τον καλυτερο.

Μπράβο και πολύ καλά κάνεις. Πάρε πρώτα κάρτα γραφικών. Όταν και αν βρεις μετά πάρε τα υπόλοιπα. Μπορεί να αργήσεις πάρα πάρα πολύ να βρεις κάρτα κι όταν βρεις να είναι σε τιμή που δεν είσαι διατεθειμένος να καταβάλεις.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, niko13 είπε

Σωστος στο οτι δεν χρειαζεται και τα 12.. Με 8 εισαι μια χαρα, εκτος κι αν πας για ψυξη με υγρο αζωτο😁.. Λαθος ομως το δευτερο.. Αν ηθελες να βαλεις 12 pin δεν θα μπορουσες γιατι της gpu δεν μπαινουν στα 12pin του cpu ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. 

Μαλιστα, και παλι μου κανει οπως και να εχει 😄

1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Μπράβο και πολύ καλά κάνεις. Πάρε πρώτα κάρτα γραφικών. Όταν και αν βρεις μετά πάρε τα υπόλοιπα. Μπορεί να αργήσεις πάρα πάρα πολύ να βρεις κάρτα κι όταν βρεις να είναι σε τιμή που δεν είσαι διατεθειμένος να καταβάλεις.

Η Καρτα ως και 700€ να κανει θα την παρω το καλοκαιρι γιατι θα αρχισει η δουλεια.
Ευχαριστω ομως για την σκεψη υπαρχει περιπτωση να κανω και υπομονη απτην στιγμη που ακουω οτι οι Ryzen 6000 θα ειναι DDR5 5nm.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ ωραία, το αναβάλεις όλο το build για το καλοκαίρι κι έχεις όλο τον καιρό ενδιάμεσα να βρεις καμία ευκαιρία για τροφοδοτικό (περιοδικά η seasonic κάνει κάτι 30% εκπτωση)  ή μνήμες σε καλή τιμή ή καμία προσφορά σε nvme. Ddr5 και ryzen 6000 το καλοκαίρι ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά φτηνοτερους 5000 και ανταγωνιστική νέα σειρά από την intel είναι βέβαιο. Βρες κάρτα πρώτα. Με 700 τώρα άντε να βρεις καμία 3060 3060ti το καλοκαίρι κανείς δεν ξέρει αν θα είναι καλύτερα ή χειρότερα τα πράγματα. 

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...