Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας καλημέρα

Σήμερα με ρώτησε ένας φίλος μου για τον γιο του να του κάνει έκπληξη επειδή έχει γενέθλια σύντομα ένα pc χωρίς οθόνη έτοιμο σεταρισμένο για τις ανάγκες του σχολείου και κανά παιχνιδάκι (βέβαια αυτός παίζει κ cs:go fortnite όταν τον ρώτησα για σχετικά )

To budget που ανέφερε ήτανε γύρω στα 300 ευρώ , εγώ σκέφτομαι να του βάλλω δώρο άλλα 200 να τα κάνουμε 500 να γουστάρει ο μικρός.

Δεν έχω ιδεά όμως από έτοιμα towers

Μπορείτε να πείτε γνώμες?

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση

Λόγος για edit : Και part part να τα χώσουμε σε ένα site πχ eshop και να αρχίζουμε να τα στήνουμε δεν θα είχα θέμα. Απλά έτσι όπως με ρώτησε δεν έχω άποψη. Ψάχνω λίγο κ στο φόρουμ σε αντίστοιχα νήματα να βρω λύσεις. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να δώσετε λύσεις το κάνετε

Επεξ/σία από yiatsek
Δημοσ.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις επιλέξει λάθος μητρική (είναι για AMD), θα πρότεινα να βάλεις αυτή για τον 10400 που θέλεις:

https://www.skroutz.gr/s/24104901/Gigabyte-B460-HD3-rev-1-0.html

Στα υπόλοιπα κομμάτια, αρκετά καλές επιλογές.

Δεν ξέρω αν η ψύκτρα που έβαλες κουμπώνει στον 10400, διαφορετικά διαλέγεις αυτή εδώ, σαν αντίστοιχο παράδειγμα: https://www.skroutz.gr/s/23142238/Be-Quiet-Pure-Rock-2.html

Επεξ/σία από Gulik
Δημοσ.

Αχ σε ευχαριστώ για τη συμβουλή. Αλλά παρατηρώ ότι έχω  ξεφύγει πολύ από το μπάτζετ. Δυστυχώς από τα λινκς που έβρισκα σε σάιτς και από τις τιμές στο σκρουτζ υπάρχουν διαφορές. Μήπως να κατεβάσω σε 8άρη μνήμη σε μέγεθος σκληρού κτλπ? Μπορεί και δυνατότητα cpu , δεν ξέρω ειλικρινά. Το μπάτζετ του είναι χαμηλό , είπα να τον βοηθήσω λίγο γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι κ είναι φίλος καλός, τα έτοιμα builds που έψαξα δεν μου πολύ άρεσαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά, αν κατεβείς σε 8gb RAM (και 2666 συχνότητα), όπως για παράδειγμα αυτές:

https://www.skroutz.gr/s/21823795/Crucial-8GB-DDR4-2666MHz-CT2K4G4SFS8266.html

Γλυτώνεις 40 ευρώ. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στον SSD, αν βάλεις μικρότερο, θα γλυτώσεις άλλα 40 περίπου, σύνολο 80 μείον. Δεν ξέρω βέβαια πόσο αποθηκευτικό χώρο θα θέλει το παιδί.

Για μένα, μέχρι και την ψύκτρα μπορείς να αφαιρέσεις από το build, δεν είναι τόσο αναγκαία.

Επεξ/σία από Gulik
Δημοσ.

Κοίτα τι έχουμε
cpu :  Intel Core I5-10400F Box 140 Euro

mobo : Gigabyte B460 HD3 110

gpu : Gigabyte GeForce GT 1030 2GB Low Profile 105

psu : Corsair CV Series CV550 550W Full Wired 80 Plus Bronze 60

ram : Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-2933MHz (CMK16GX4M2Z2933C16) 105 , κατεβηκα σε 2933 γιατί δεν έβλεπε η μητρική 3. Αυτές που προτεινες δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Γενικά προσπαθώ να βρίσκω με άμεση κ ας έρθουν κ σε μια βδομάδα . Απλά κοιτάω για πιο γρήγορα.

ssd : Kingston A2000 SSD 500GB M.2 NVMe 65

tower : Kolink Stronghold Black 60

Αυτά πάνε σύνολο 645.  Δεν την παλεύουμε για τόσο. Ρε μήπως να πάρουμε ένα έτοιμο από Κωτσόβολο να τελειώνουμε?

ή είναι μεγάλη σαπίλα. Δυστυχώς ο φίλος δεν μπορεί να ανεβάσει πάνω από 300. Τα έξτρα θα τα έβαζα εγώ. Έλεγα κανά 200άρι ή να τα βάλουμε μισά μισά...

https://www.kotsovolos.gr/computing/desktops-and-upgrade-tools/desktops-mac-all-in-one/201002-infinity-gear-core-4s-rev2d

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

yiatsek

Το έχεις πάρει λάθος και κοιτάς λάθος πράγματα. Υπομονή λίγα λεπτά και θα σου δώσω σύνθεση να κοιτάξεις στα λεφτά που θες...

Καταρχήν να σου εξηγήσω γιατί λέω το έχεις πάει λάθος.

Όταν μιλάμε για budget συστήματα κοιτάμε να καλύπτουν τις ανάγκες μας και αν σηκώνει η τσέπη μας κοιτάμε για κάτι έξτρα ή να είναι future proof. Αυτή την στιγμή σε υπέρ-υπέρ-καλύπτει ο i3-10100f και εξοικονομείς χρήματα. ΌΧΙ(!) από την ram που την έχουν ανάγκη σχεδόν τα πάντα. Επίσης δεν βρίσκω το λόγο που θες να βάλεις after market ψύκτρα από τη στιγμή που είναι κοινώς αποδεκτό οτι οι ψύκτρες των intel είναι αρκετά ικανοποιητικές. 

Στα υπόλοιπα έχεις πέσει αρκετά μέσα και φαίνεται οτι έχεις κάνει μια ψιλο-έρευνα. Θα σου βάλω τις δικές μου προτάσεις, θα προσπαθήσω να σου πω τα υπέρ - κατά και αποφασίζεις σύμφωνα με τις ανάγκες - θέλω σου.

Cpu i3-10100f (υπέραρκετός για τις ανάγκες σου και οτι πιο vfm)

Mobo Η410 για κάτι πολύ οικονομικό (μέχρι 75 max μετά δεν είναι vfm)/ b460/H470(με όσα γνωρίζουμε σήμερα το H470 θα πάρει αναβάθμιση εώςτην επόμενη γενιά ενώ τα άλλα δύο όχι) για κάτι πιο καλό, με 4 ram slot , heatsinks, features (εώς 100ευρώ max μετά δεν είναι vfm)

Ram 2x8gb >=2666mhz, κατά προτίμηση με heatsink και μικρό cl (normal cl16)

SSd/nvme στον δίσκο συμφωνούμε, μπορείς εναλλακτικά να δεις τι προτείνεται και απο άλλους, adata xpg, mx500

Case δεν επεμβαίνω μιας και είναι πολύ προσωπικό θέμα. Να κοιτάξεις χώρους, θήκες hdd 2.5/3.5 , ανεμιστήρες που περιλαμβάνονται και κατά προτίμηση ανοιχτό μπροστά (σίτα/mesh)

Psu 550 είναι υπερβολικό. 450-500 watt ακόμα κι πας μελλοντικά για άλλη κάρτα είσαι καλά σε watt, κοιτάς για 80+ και επώνυμη εταιρία (αυτό που διάλεξες είναι μια χαρά απλά αν βρεις και λιγότερα watt μην αγχωθείς, σε καλύπτει)

Gpu gt1030 (ddr5) εδώ κλασσικά έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δυστυχώς δεν θα παίζει στα full το fortnite μα είναι οτι καλύτερο μπορείς να πάρεις - βρεις στις μέρες που διανύουμε. Αν έχεις υπόλοιπο από τα 500ευρώ και βρεις κάτι καλύτερο να το συζητήσουμε

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις και τίποτε άλλο. Συγκεκριμένα parts δεν βάζω γιατί ανάλογα το κατάστημα και την ημέρα, υπάρχουν διαφορετικές διαθεσιμότητες. Φυσικά σου έχω βάλει τα minimum και αν κάτι καλύτερο έρχεται στα ίδια λεφτά να το προτιμήσεις (αν πχ βρεις ram 3200mhz στην ίδια τιμή τις παίρνεις)

Νομίζω έχεις καλά δεδομένα για να στήσεις κάτι vfm

Καλές επιλογές

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Μεγάλε μου άνοιξες τα μάτια. Θα αρχίσω να το ψάχνω ένα ένα και θα επανέλθω. Ο φίλος μου είναι ένα παλικάρι που το ξέρω πάνω από 20 χρόνια από την Αλβανία οικογενειάρχης του έχω σταθεί σαν αδελφός αλλά ούτε πολλά έχει ούτε ιδέα έχει. Για αυτό αν αυτός θέλει να δώσει μια χαρά στον γιο του εγώ θέλω να του δώσω 2 :D
Τώρα θα αρχίσω το ψάξιμο , όσον αφορά το κουτί στη τύχη είδα το παραπάνω που πόσταρα , αν έχεις κάτι να προτείνεις το λες δεν υπάρχει υποκειμενικότητα γιατί κ εκείνος το έχει αφήσει σε μένα κ εγώ πάω στα τυφλά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiatsek είπε

Μεγάλε μου άνοιξες τα μάτια. Θα αρχίσω να το ψάχνω ένα ένα και θα επανέλθω. Ο φίλος μου είναι ένα παλικάρι που το ξέρω πάνω από 20 χρόνια από την Αλβανία οικογενειάρχης του έχω σταθεί σαν αδελφός αλλά ούτε πολλά έχει ούτε ιδέα έχει. Για αυτό αν αυτός θέλει να δώσει μια χαρά στον γιο του εγώ θέλω να του δώσω 2 :D
Τώρα θα αρχίσω το ψάξιμο , όσον αφορά το κουτί στη τύχη είδα το παραπάνω που πόσταρα , αν έχεις κάτι να προτείνεις το λες δεν υπάρχει υποκειμενικότητα γιατί κ εκείνος το έχει αφήσει σε μένα κ εγώ πάω στα τυφλά.

26 λεπτά πριν, yiatsek είπε

Βάλε πιο φτηνή μητρική , κουτί , ssd sata όχι nvme 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρον , έχεις κανά λινκ ?
Μητρική μπορούμε λοιπόν να πάμε σε
Gigabyte H410M S2H (rev. 1.0) την βρίσκω στα 86 ( https://www.skroutz.gr/s/23811510/Gigabyte-H410M-S2H-rev-1-0.html#specs )

Μνήμες μπορώ στην ίδια τιμή πχ 83 να πάρω ( https://www.skroutz.gr/s/8616363/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-2666MHz-CMK16GX4M1A2666C16.html?from=sku_spec_variations ) που διαβάζω ότι ταιριάζουν καλά με τη παραπάνω μητρική.

Κουτί νομίζω ότι η τιμή που βρήκα το παραπάνω είναι καλή.

Ssd sata αν δεν κάνω λάθος βρίσκω πιο ακριβά , το 62 νομίζω κ εδώ είναι καλή τιμή.

Στο σύνολο τώρα είμαστε στα 554. Νομίζω ότι ντάξει δεν κατεβαίνει περισσότερο

Επεξ/σία από yiatsek
Δημοσ.

Συνθεση με 10400,κουτι με ανεμιστηρες προεγκατεστημενους,με το μεγαλο corsair στα 576 ευρω.

Δυστυχως το συγκεκριμενο καταστημα δεν εχει 10100 να βαλεις (να γλυτωνες 30 ευρω) και φθηνοτερο κουτι αλλα 20 ευρω.

Δυσκολη κατασταση με τις διαθεσιμοτητες και με τις τιμες.

Ψαχνω και αλλου και θα επανελθω.

Απο μητρικη μην κοψεις βαλε Η470 να ειναι αναβαθμισιμος.

425772125_Screenshot_2021-02-20.png.8eb3b717446a3a8523ab6edfe3924ce8.png

• Like 1
Δημοσ.

Aυτό το build πως το κόβεις? Γενικά κουτιά δεν ξέρω αλλά τουλάχιστον ψάχνω με προεγκατεστημένα ανεμιστήρια. Το CASE DEEPCOOL MATREXX 55 MESH δεν έχει απλά το είχα επιλέξει κ έψαψνα να βρω στοιχεία μετά στο σκρουτζ.

asdasd.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiatsek είπε

Aυτό το build πως το κόβεις? Γενικά κουτιά δεν ξέρω αλλά τουλάχιστον ψάχνω με προεγκατεστημένα ανεμιστήρια. Το CASE DEEPCOOL MATREXX 55 MESH δεν έχει απλά το είχα επιλέξει κ έψαψνα να βρω στοιχεία μετά στο σκρουτζ.

asdasd.jpg

Aκριβο το συνολο.

Εχεις επιλεξει τον 10100 απο πανω σου εχω τον 10400

Eχεις επιλεξει δισκο οχι nvme αλλα απλο sata

Δωσε μας χρονο ψαχνουμε....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...