aftermathsgr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα! Σκεφτόμουν να ξεκινήσω να ασχολούμαι ενεργά με το freelance writing και να κάνω monetize την όλη προσπάθεια. Μία από τις βασικές πλατφόρμες που εξερευνώ είναι το medium το οποίο παρέχει αρκετά σαφείς οδηγίες ως προς το τι ζητά από μεριάς του. Ωστόσο, είχα την εξής απορία. Χρειάζεται να γίνει γνωστοποίηση σχετικού ΚΑΔ και στην εφορία - είμαι ήδη εγγεγραμμένος ως ελεύθερος επαγγελματίας κ.λπ. Η αλήθεια είναι ότι με μία πρόχειρη αναζήτηση δεν κατάφερα να βρω ΚΑΔ που να καλύπτει επαρκώς το παραπάνω, αλλά θεώρησα χρήσιμο να ρωτήσω κι εδώ, μήπως κάποιος/α τυχαίνει να γνωρίζει τον χώρο καλύτερα. Ευχαριστώ!
peiraiask Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 το κρατος θα θελει να σε φορολογει πετυχημενα πχ αν δει 100 ή 2000 ευρω εσοδα το χρονο. βασει κατηγοριαων τι παρεχεις. πχ υπηρεσιες συμβουλων ή δημοσιογραφικες ή λογοτεχνιας ή καλλιτεχνικες δραστηριοτητες ή ολα μαζι κ παρομοια σε καποια καδ. πρακτικα ποσα χρηματα μπορει να βγαζει καποιος, ετσι , μηπως το youtube ειναι πιο κερδοφορο απο το μιντιουμ;
giwrgostr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα φίλε μου Δουλεύοντας παράλληλα με τη κύρια εργασία μου ως freelance writer, θα σου πρότεινα να αποφύγεις να δηλωθείς ως ελεύθερος επαγγελματίας, εκτός αν είσαι ήδη. Για ποσά 200 - 300 ευρώ τον μήνα δεν συμφέρει να πληρώνεις ασφάλιση και εφορία, εκτός αν είσαι ήδη ελεύθερος επαγγελματίας και απλά προσθέσεις ένα επιπλέον ΚΑΔ. Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά ώστε τα έσοδα να καλύπτουν όλα τα παραπάνω, τότε αξίζει. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, για ένα μεγάλο διάστημα θα μπαίνεις μέσα μέχρι να αποκτήσεις σταθερό κοινό. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από giwrgostr
aftermathsgr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, giwrgostr είπε Καλησπέρα φίλε μου Δουλεύοντας παράλληλα με τη κύρια εργασία μου ως freelance writer, θα σου πρότεινα να αποφύγεις να δηλωθείς ως ελεύθερος επαγγελματίας, εκτός αν είσαι ήδη. Για ποσά 200 - 300 ευρώ τον μήνα δεν συμφέρει να πληρώνεις ασφάλιση και εφορία, εκτός αν είσαι ήδη ελεύθερος επαγγελματίας και απλά προσθέσεις ένα επιπλέον ΚΑΔ. Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά ώστε τα έσοδα να καλύπτουν όλα τα παραπάνω, τότε αξίζει. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, για ένα μεγάλο διάστημα θα μπαίνεις μέσα μέχρι να αποκτήσεις σταθερό κοινό. Χρήσιμες συμβουλές! Ευχαριστώ! Είμαι ήδη δηλωμένος ούτως ή άλλως, γι'αυτό το σκέφτομαι - βασικά, είμαι σε παράλληλη ασφάλιση, ο ΟΓΑ μου λείπει και πάω για φλος. :Ρ Προς το παρόν το βλέπω περισσότερο σαν πείραμα - γράφω κάθε μέρα κ.λπ., σαφώς, κυνηγάω publications κ.λπ. σιγά-σιγά - αλλά όχι σαν κάτι περισσότερο. Απλά, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας είναι χρήσιμο το diversification στο εισόδημα. 7 ώρες πριν, peiraiask είπε το κρατος θα θελει να σε φορολογει πετυχημενα πχ αν δει 100 ή 2000 ευρω εσοδα το χρονο. βασει κατηγοριαων τι παρεχεις. πχ υπηρεσιες συμβουλων ή δημοσιογραφικες ή λογοτεχνιας ή καλλιτεχνικες δραστηριοτητες ή ολα μαζι κ παρομοια σε καποια καδ. πρακτικα ποσα χρηματα μπορει να βγαζει καποιος, ετσι , μηπως το youtube ειναι πιο κερδοφορο απο το μιντιουμ; Χμμμ, αυτό με το να ψάξω τους ΚΑΔ έτσι δεν το είχα σκεφτεί, έψαχνα κυρίως για ΚΑΔ σε σχέση με συγγραφή κ.λπ. Ωραία, οπότε κρατάω σαν σκεπτικό τους ΚΑΔ που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που δυνητικά απολαμβάνει κανείς μέσω των κειμένων που παράγω.
peiraiask Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 χωρις να ειναι ελ.επαγγελματιας κ να πληρωνει ταμειο πως θα το καταφερει;
giwrgostr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, peiraiask είπε χωρις να ειναι ελ.επαγγελματιας κ να πληρωνει ταμειο πως θα το καταφερει; Στην αρχή δεν θα βγάζει κάποιο σημαντικό ποσό, οπότε δεν χρειάζεται να δηλώσει κάτι. Για 20€ ή 50€ κανένας δεν θα ελέγξει πως βρέθηκαν στον λογαριασμό του. Όταν αρχίσει να έχει σοβαρά έσοδα, τότε αξίζει να πάει να το δηλώσει και να το κάνει επίσημα επάγγελμα. Ωστόσο, το παιδί είπε ότι είναι ήδη ελεύθερος επαγγελματίας, οπότε μπορεί να το κάνει από το πρώτο ευρώ χωρίς να χάνει κάτι πέρα της φορολόγησης.
peiraiask Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, giwrgostr είπε Στην αρχή δεν θα βγάζει κάποιο σημαντικό ποσό, οπότε δεν χρειάζεται να δηλώσει κάτι. Για 20€ ή 50€ κανένας δεν θα ελέγξει πως βρέθηκαν στον λογαριασμό του. Όταν αρχίσει να έχει σοβαρά έσοδα, τότε αξίζει να πάει να το δηλώσει και να το κάνει επίσημα επάγγελμα. Ωστόσο, το παιδί είπε ότι είναι ήδη ελεύθερος επαγγελματίας, οπότε μπορεί να το κάνει από το πρώτο ευρώ χωρίς να χάνει κάτι πέρα της φορολόγησης. σωστα. αλλωστε νομιζω θελει αρκετη προσπαθεια να βγσζει καποιος εστω κ 200 το μηνα απο τα σαιτ αυτα. αλλιως θα δουλευαν δεκαδες χιλιαδες , κλπ καλη επιτυχια σε καθε περιπτωση νσ εχει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα