Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχω μια βαρκα κ μια μηχανη που μας την εδωσαν πριν 25 χρονια αλλα δεν ειχε χαρτια. Χαθηκαν. Δεν εχει μπει ποτε στην θαλασσα ουτε κ η μηχανη της. Πηγα σε εναν κ μου εφτιαξε ενα χαρτι ιδιοκατασκευης κ ελεγθηκε. Τα πηγα τα χαρτια στο λιμεναρχειο μαζι με το τιμολογιο της μηχανης κ ηταν γραμμενο του 2004.τι να κανω απο δω κ περα?
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Staf1 είπε
Εχω μια βαρκα κ μια μηχανη που μας την εδωσαν πριν 25 χρονια αλλα δεν ειχε χαρτια. Χαθηκαν. Δεν εχει μπει ποτε στην θαλασσα ουτε κ η μηχανη της. Πηγα σε εναν κ μου εφτιαξε ενα χαρτι ιδιοκατασκευης κ ελεγθηκε. Τα πηγα τα χαρτια στο λιμεναρχειο μαζι με το τιμολογιο της μηχανης κ ηταν γραμμενο του 2004.τι να κανω απο δω κ περα?

Κανονικά νομίζω πρέπει να βγάλεις και άδεια αλιείας από το λιμεναρχείο αν ψαρευεις ερασιτεχνικά. Χρειάζεται επίσης να έχεις και κάποια συγκεκριμένα πράγματα στην βάρκα (βεγγαλικά, ράδιο, μαχαίρι, σωσίβιο κλπ)

Δημοσ.

Ναι αλλα το προβλημα ειναι οτι κολλησα στο τιμολογιο αυτου που μου το πασαρε. Το θεμα ειναι οτι εχω μονο το χαρτι αξιοπλοιας της βαρκας. Ο αλλος μου πασαρε τιμολογιο του 2004.κ εχω μπλεξει. Τι να κανω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Πηγα σε εναν κ μου εφτιαξε ενα χαρτι ιδιοκατασκευης κ ελεγθηκε

Από το λιμεναρχείο; Γιατί αν ελέγχθηκε από το λιμεναρχείο και είναι εντάξει θα έπαιρνες άδεια εκτέλεσης πλόων.

2 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Κανονικά νομίζω πρέπει να βγάλεις και άδεια αλιείας

Για ερασιτεχνική χρήση δε χρειάζεται (έχει καταργηθεί). Αν τα χαρτιά σου είναι εντάξει θα πάρεις από το λιμεναρχείο άδεια εκτέλεσης πλόων που ισχύει αν θυμάμαι καλά 5 ή 7 χρόνια.

3 λεπτά πριν, Staf1 είπε

Ναι αλλα το προβλημα ειναι οτι κολλησα στο τιμολογιο αυτου που μου το πασαρε

Τιμολόγιο για τη βάρκα ή για τη μηχανή; Αν είναι για τη βάρκα όντως έμπλεξες γιατί πρέπει να αποδείξεις ότι είναι δική σου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Staf1 είπε

Ναι αλλα το προβλημα ειναι οτι κολλησα στο τιμολογιο αυτου που μου το πασαρε. Το θεμα ειναι οτι εχω μονο το χαρτι αξιοπλοιας της βαρκας. Ο αλλος μου πασαρε τιμολογιο του 2004.κ εχω μπλεξει. Τι να κανω

Για αρχή προσπάθησε να περιγράψεις το πρόβλημα σου με τέτοιο τρόπο ώστε να βγάζει νόημα, αλλιώς κανένας δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει.

Πάντως για να μπορέσεις να βγάλεις άδεια πλόων τα βασικότερα χαρτιά που χρειάζεσαι είναι τιμολόγιο αγοράς για σκάφος και τιμολόγιο αγοράς για κινητήρα. Στην περίπτωση που τα τιμολόγια δεν είναι στο όνομα σου χρειάζεσαι ιδιωτικά συμφωνητικά αγοραπωλησίας από το όνομα που γράφουν τα τιμολόγια στο δικό σου, με γνήσια υπογραφής και χαρτοσήμανση από την εφορία.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εγινα κατανοητος.... Συγνωμη.... Κοιταξτε.... Ειχα μια βαρκα που μου την εδωσαν πριν 25 χρονια. Για την ακριβεια στον πατερα μου. Δεν εχει μπει ποτε στην θαλασσα εγω ηθελα να την νομιμοποιησω. Πηγα σε εναν που φτιαχνει βαρκες κ μου ειπε οτι μπορει. Οκ μου εφτιαξε το χαρτι οτι την εκανα ιδιοκατασκευη κ ο ναυπηγος μου εδωσε το χαρτι αξιοπλοιας. Κ γραφει κ την μηχανη μεσα. Το τιμολογιο κ καλα που πληρωσα το Φ. Π. Α εγραφε οτι ειναι του 2004. Χωρις να το ελεγξω. Λαθος μου. Αλλα εγινε. Πηγα στο λιμεναρχειο κ το εψαξαν κ η σφραγιδα που εχει μπει μαλλον ηταν πλαστη. Διοτι με πηρε αυτος με την σφραγιδα κ μου ειπε οτι δεν εχει αντιγραφο. Τεσπα. Ο αλλος μου μασαει τα λογια. Εχω βαλει δικηγορο κ θα παω νομικα. Καλα κανω? 

Ουτε μου λεει που το βρηκε ουτε τιποτα.... Παντως κ τα δυο τα εψαξα κ ειναι καθαρα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Staf1 είπε

Δεν εγινα κατανοητος.... Συγνωμη.... Κοιταξτε.... Ειχα μια βαρκα που μου την εδωσαν πριν 25 χρονια. Για την ακριβεια στον πατερα μου. Δεν εχει μπει ποτε στην θαλασσα εγω ηθελα να την νομιμοποιησω. Πηγα σε εναν που φτιαχνει βαρκες κ μου ειπε οτι μπορει. Οκ μου εφτιαξε το χαρτι οτι την εκανα ιδιοκατασκευη κ ο ναυπηγος μου εδωσε το χαρτι αξιοπλοιας. Κ γραφει κ την μηχανη μεσα. Το τιμολογιο κ καλα που πληρωσα το Φ. Π. Α εγραφε οτι ειναι του 2004. Χωρις να το ελεγξω. Λαθος μου. Αλλα εγινε. Πηγα στο λιμεναρχειο κ το εψαξαν κ η σφραγιδα που εχει μπει μαλλον ηταν πλαστη. Διοτι με πηρε αυτος με την σφραγιδα κ μου ειπε οτι δεν εχει αντιγραφο. Τεσπα. Ο αλλος μου μασαει τα λογια. Εχω βαλει δικηγορο κ θα παω νομικα. Καλα κανω? 

Ουτε μου λεει που το βρηκε ουτε τιποτα.... Παντως κ τα δυο τα εψαξα κ ειναι καθαρα

Τα χαρτια εχουν χαθει πριν 25 χρονια

• Moderators
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Staf1 είπε

Από τη στιγμή που έβαλες δικηγόρο τι παραπάνω περιμένεις να σου πούνε άγνωστοι σε ένα φόρουμ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον δεν είχε διακριτικά ίσως να έπρεπε να πας σαν ΛΕΜΒΟΛΟΓΗΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟΛΩΛΟΤΟΣ 

Δηλ.θες να βάλεις δικηγόρο σε έναν π σου βρήκε χαρτιά από μια παρόμοια ότι σε ξεγέλασε?σε τι?έβαλες αυτογκόλ μόνος σου στο λιμεναρχείο?τους είπες είναι 25ετων αλλά το χαρτί του είναι 17ετων?οκ γέλασαν γιατί δεν προχωρήσες την διαδικασια?

25ετων μηχανή +βάρκα(λογικά ξύλινη)  τι ακριβώς θα δουλεύει σε αυτα ώστε να έχει νόημα?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Ειναι πολυεστερικη κ γω ηθελα να την νομιμοποιησω. Το τιμολογιο πρεπει να ειναι πλαστο με σφραγιδα αλλουνου ο οποιος με πηρε κ τηλ κ με ρωτησε που το βρηκα κ οτι δεν εχει αντιγραφο. Μαλλον με κοροιδεψε γιατι δεν μ λεει τι εχει παιχτει. Η βαρκα ειναι τρικαρινη αβυθιστη κ η μηχανη mariner 28 της yamaha. Η γνωμη σου ποια ειναι? Πως μπορω να κινηθω.?το χαρτι αξιοπλοιας το εχω. Κ καλα οτι την εκανα ιδιοκατασκευη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...