Προς το περιεχόμενο

ξαφνικά απεγκαταστάθηκε το messenger (πρόγραμμα) win 10

tzitzikas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα. Σε παλιό pc με windows 10 home (μη ενεργοποιημένα) που το έχω δώσει στην κόρη μου (6μισι ετών), πήγε να μπει στο messenger (εγκατεστημένο πρόγραμμα όχι μέσω browser) και δεν άνοιγε. Πάω να δώ, υπήρχε η συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας και στην έναρξη αλλά χωρίς το εικονίδιο, η συντόμευση ήταν άσπρο εικονίδιο. Μόλις πατούσες πάνω έλεγε οτι δεν είναι συσχετισμένο με πρόγραμμα. Στην λίστα των προγραμμάτων στον πίνακα ελέγχου αλλά και στον δίσκο C απουσίαζε πλήρως το πρόγραμμα messenger και ο σχετικός φάκελος. Να το απεγκατέστησε μόνη της δεν νομίζω, δεν έχει γνώση ακόμα να εγκαθιστά/απεγκαθιστά προγράμματα. Πως μπορεί να σβήστηκε? Αν κατα λάθος έσυρε το εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας στον κάδο ανακύκλωσης, μπορεί να σβηστεί το πρόγραμμα (να γίνει απεγκατάσταση δηλαδή)? Επειδή τελευταία μετακινούσε τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας. Έτσι για να μου λυθεί η απορία. Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαντάζομαι ότι εννοείς τον messenger του fb, έτσι; Το είχες εγκατεστημένο από το store, σωστά; Πως όμως έκανες την συντόμευση στην επιφάνεια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα και ευχαριστώ. Ναι το messenger του fb σε πρόγραμμα. Όχι απο το store, το κατέβασα απο το ιντερνετ, δεν θυμάμαι απο που έχει κάποιους μήνες αλλά μάλλον απο εδώ https://www.messenger.com/desktop (λήψη για windows).

Συντόμευση απο τον δίσκο c/αρχεία εφαρμογών/messenger, δεξί κλίκ πάνω στο πρόγραμμα και μετά αποστολή προς επιφάνεια εργασίας δημιουργία συντόμευσης. Έτσι κάνω συντομεύσεις και άλλα προγράμματα.

Επεξ/σία από tzitzikas2

OK, νόμιζα ήταν η εφαρμογή από το store. Πάντως η απεγκατάσταση δεν γίνεται με μετακίνηση του εικονίδιου. Ίσως με δεξί κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας να επέλεξε την απεγκατάσταση. Θα άνοιγε όμως ο πίνακας της απεγκατάστασης προγραμμάτων και να επιλέξει από εκεί να το απεγκαταστήσει.

Καλησπέρα ξανά έγινε το ίδιο. Σήμερα ανοίξαμε τον υπολογιστή και πάλι είχε εξαφανιστεί τι πρόγραμμα messenger. Υπήρχε μόνο λευκό εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας και στην έναρξη που έγραφε messengers. Αν πατήσεις επάνω έβγαινε παράθυρο που έλεγε ότι δεν συσχέτιζεται με κάποιο αρχείο ή πρόγραμμα. Ούτε στην λίστα προγραμμάτων στον πίνακα ελέγχου υπήρχε. Πολύ περίεργο! Κατέβασα και πέρασα την τελευταία έκδοση. Το περίεργο είναι ότι μόλις το ξανακάνω εγκατάσταση και ανοίγω το πρόγραμμα έχουν παραμείνει όλες οι ρυθμίσεις. Κωδικός κτλ. Δεν χρειάζεται να ξανακάνω login. Σαν να μην έχει σβηστεί 100%. Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα? Δεν μου έχει ξανατυχει κάτι σχετικό. ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι δεν απαιτεί εκ νέου τα στοιχεία δεν είναι μυστήριο.
Πιθανόν υπάρχει κάποιος φάκελος (ή κλειδί στη registry) που αποθηκεύει διάφορες πληροφορίες ο οποίος με την απεγκατάσταση δεν σβήνεται.
ΑΝ όντως απεγκαθίσταται το πρόγραμμα.
Το ίδιο συμβαίνει και με το Viber. Όταν το ξηλώσεις, ο φάκελος με τα τηλέφωνα και το προφίλ σου παραμένει.

Αλλά μην είσαι βέβαιος ότι το πρόγραμμα απεγκαθίσταται.
Μου έχει συμβεί μερικές φορές να καταστραφούν οι συντομεύσεις σε κάποια προγράμματα στο start menu χωρίς προφανή λόγο,
π.χ. το ToDo, ή το Weather. Ενώ η εφαρμογή υπάρχει.
Αλλά ούτε το ψάχνω, ούτε το φτιάχνω. Με restart φτιάχνουν "μαγικά" όλα...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...