Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας ,

Γράφω κείμενο στο notepad στα ελληνικά , το σώζω. Πάω να το ανοίξω και μου εμφανίζονται αλλαμπουρνέζικα.

Το ανοίγω στο notepad++  και ξανά τα ίδια. 

Τι να κάνω να για να βλέπω κανονικά το ήδη υπάρχον σωσμένο κείμενο;

ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Πάτα WINDOWS+R και στην εκτέλεση δώσε intl.cpl

Πήγαινε στην καρτέλα "Διαχείρηση" και δες τι γλώσσα έχει επιλεγμένη στο κάτω μέρος για τα προγράμματα που δεν υποστηρίζουν Unicode. Αν δεν είναι Ελληνικά (Ελλάδας) άλλαξε το και κάνε επανεκκίνηση.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, micos000 είπε

Πάτα WINDOWS+R και στην εκτέλεση δώσε intl.cpl

Πήγαινε στην καρτέλα "Διαχείρηση" και δες τι γλώσσα έχει επιλεγμένη στο κάτω μέρος για τα προγράμματα που δεν υποστηρίζουν Unicode. Αν δεν είναι Ελληνικά (Ελλάδας) άλλαξε το και κάνε επανεκκίνηση.

τίποτα...

Δημοσ.

Τι είναι το τίποτα; Ήταν ήδη Ελληνικά ή το άλλαξες αλλά πάλι τα ίδια;

Τα windows είναι Ελληνικά ή Αγγλικά;

Όταν αποθηκεύσεις στο σημειωματάριο (notepad) τι λέει κάτω από το όνομα αρχείου; Δοκίμασε UTF-8 ή ANSI.

Όταν αποθηκεύσεις στο σημειωματάριο (notepad) τι λέει κάτω από το όνομα αρχείου; Δοκίμασε UTF-8 ή ANSI.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, micos000 είπε

Τα άλλαξα σε ελληνικά UTF-8.

όταν ξεκίνησα εχθές να γράφω το κείμενο το έγραφα με ελληνικούς χαρακτήρες και το έσωσα ως .txt στην συνέχεια όταν πήγα να το ανοίξω έβγαζε αλλαμπουρνέζικα. σε νέο κείμενο αν το γράψω μετά το εμφανίζει με ελληνικά, αλλά το συγκεκριμένο κείμενο που θέλω δεν το εμφανίζει

Δημοσ.

Είναι λογικό γιατί εκείνο το κείμενο γράφτηκε με διαφορετική κωδικοποίηση. Όταν άλλαξες την επιλογή σε Ελληνικά, πλέον γράφεις Ελληνικά και διαβάζεις Ελληνικά αλλά εκείνο το κείμενο θα πρέπει να το μετατρέψεις με το notepad++. Μενού Envoding->Character set->Greek και δοκίμασε 8859-7 ή 1253. Νομίζω ότι πρέπει να έχεις επιλεγμένο το κείμενο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, micos000 είπε

Είναι λογικό γιατί εκείνο το κείμενο γράφτηκε με διαφορετική κωδικοποίηση. Όταν άλλαξες την επιλογή σε Ελληνικά, πλέον γράφεις Ελληνικά και διαβάζεις Ελληνικά αλλά εκείνο το κείμενο θα πρέπει να το μετατρέψεις με το notepad++. Μενού Envoding->Character set->Greek και δοκίμασε 8859-7 ή 1253. Νομίζω ότι πρέπει να έχεις επιλεγμένο το κείμενο.

και πάλι δεν το " μεταφράζει".

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δοκίμασε και το convert. Πριν το αλλάξεις στα Ελληνικά τι έγραφε;

πριν τα ελληνικά έγραφε english. 

και στο convert τίποτα δεν κάνει. :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα θα πρέπει να πειραματιστείς με όλες τις επιλογές του np++. Επέλεξε όλο το κείμενο και πάτα UTF-8 από την πάνω λίστα στο Encoding. Αν δεν επανέλθει κλείσε και άνοιξε πάλι το κείμενο και δοκίμασε τις άλλες επιλογές.

Αν δεν σε πειράζει στείλτο μου pm το txt να το δοκιμάσω κι εγώ. Όχι όμως copy-paste το κείμενο αλλά αυτούσιο το αρχείο.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, micos000 είπε

Τώρα θα πρέπει να πειραματιστείς με όλες τις επιλογές του np++. Επέλεξε όλο το κείμενο και πάτα UTF-8 από την πάνω λίστα στο Encoding. Αν δεν επανέλθει κλείσε και άνοιξε πάλι το κείμενο και δοκίμασε τις άλλες επιλογές.

Αν δεν σε πειράζει στείλτο μου pm το txt να το δοκιμάσω κι εγώ. Όχι όμως copy-paste το κείμενο αλλά αυτούσιο το αρχείο.

Καλημέρα και καλό ΣαββατοΚύριακο,

ορίστε το πρωτότυπο .txt

Ο μόχθος.txt

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, accipio είπε

Νομίζω ότι το κείμενο στο txt έχει αλλοιωθεί και δεν γίνεται να ανακτηθεί.

Κρίμα, ευχαριστώ πολύ πάντως. θα συνεχίσω να το ψάχνω και αν βρω φως στο τούνελ θα σας στείλω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...