Gatoskylo8 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Έχουμε ένα σχετικά μικρό κήπο και θα θέλαμε να τον αξιοποιήσουμε φυτεύοντας 1-2 από τα εξής λεμονιά/μανταρίνια/πορτοκάλια/κ.λπ. Φυσικά δεν περιμένουμε και πολλά, απλώς από το τίποτα έστω και μερικά δεκάδες φρούτα τον χρόνο είναι μια χαρά. Το θέμα είναι πως δεν έχουμε ιδέα από κηπουρική. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ποιο δέντρο με φρούτα είναι το ευκολότερο για να πιάσει και χρειάζεται τη λιγότερη περιποίηση; Ο δρόμος έξω από εμάς είναι γεμάτος με νερατζιες, από εκεί μου γεννήθηκε η επιθυμία να έχω κάτι παρεμφερές ολοδικο μου και ευτυχώς είναι περιφραγμένος ο χώρος και δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να βάζουν χέρι στους καρπούς. Κάθε γνώμη δεκτή!
fredd0 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 οτι σ'αρεσει φυτευεις ... τα εσπεριδοειδη ειναι γενικα απλουστερα γιατι ειναι αυτογονιμα (δε χρειαζονται δηλαδη ιδιο δεντρο αλλης ποικιλιας για επικονιασμο) και σχετικα απλα στη συντηριση. Περιποιηση χρειαζονται ολα, και σε ολα ειναι σχετικα απλη. Λιπανση-κλαδεμα, αντε 10 λεπτα δουλεια ανα δεντρο το χρονο. Με τη λιπανση τρεφεις το δεντρο, με το κλαδεμα το κρατας σε ενα σχημα αφενος ομορφο, αφετερου βολικο (γιατι προφανως αν βαλεις ενα δεντρο και το αφησεις να γινει 20 μετρα, και καρπους να βγαζει θα θες γερανο για να τους μαζεψεις).
Gatoskylo8 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, fredd0 είπε οτι σ'αρεσει φυτευεις ... τα εσπεριδοειδη ειναι γενικα απλουστερα γιατι ειναι αυτογονιμα (δε χρειαζονται δηλαδη ιδιο δεντρο αλλης ποικιλιας για επικονιασμο) και σχετικα απλα στη συντηριση. Περιποιηση χρειαζονται ολα, και σε ολα ειναι σχετικα απλη. Λιπανση-κλαδεμα, αντε 10 λεπτα δουλεια ανα δεντρο το χρονο. Με τη λιπανση τρεφεις το δεντρο, με το κλαδεμα το κρατας σε ενα σχημα αφενος ομορφο, αφετερου βολικο (γιατι προφανως αν βαλεις ενα δεντρο και το αφησεις να γινει 20 μετρα, και καρπους να βγαζει θα θες γερανο για να τους μαζεψεις). Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
zoupous Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 αν εχει ηλιο αξιζει τον κοπο.Να κανεις εμπλουτισμο του χωματος με κοπρια και κομποστ.Τα δεντρα θα σου πανε 20 ευρω περιπου να τα παρεις οσο πιο μωρα γινεται και να αποφυγεις αυτα που ειναι τιγκα στην ενεση(αυτα που εχουν 2-3 λεμονια πανω οταν τα πουλανε)Θελει υπομονη και στην αρχη να κοβεις οτι καρπο πεταει γιατι καταστρεφουν απο το βαρος τα κλαδια!Εγω περιμενα 6 χρονια απο μια λεμονια για να παρω μια σακουλα μικρη λεμονια.Και να κανετε καλη λιπανση!Καλη επιτυχια!!!!! 1
mrkra Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Ρόδια και μούσμουλα απο τα πιο ανθεκτικά. Τα εσπεριδοειδή πιάνουν και μυκητιάσεις και ακάρεα. Το χειρότερο απο όλα ειναι η μύγα της μεσογείου. 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 58 λεπτά πριν, zoupous είπε αν εχει ηλιο αξιζει τον κοπο.Να κανεις εμπλουτισμο του χωματος με κοπρια και κομποστ.Τα δεντρα θα σου πανε 20 ευρω περιπου να τα παρεις οσο πιο μωρα γινεται και να αποφυγεις αυτα που ειναι τιγκα στην ενεση(αυτα που εχουν 2-3 λεμονια πανω οταν τα πουλανε)Θελει υπομονη και στην αρχη να κοβεις οτι καρπο πεταει γιατι καταστρεφουν απο το βαρος τα κλαδια!Εγω περιμενα 6 χρονια απο μια λεμονια για να παρω μια σακουλα μικρη λεμονια.Και να κανετε καλη λιπανση!Καλη επιτυχια!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ, θα εφαρμόσω πιστά τη συμβουλές σου! 17 λεπτά πριν, mrkra είπε Ρόδια και μούσμουλα απο τα πιο ανθεκτικά. Τα εσπεριδοειδή πιάνουν και μυκητιάσεις και ακάρεα. Το χειρότερο απο όλα ειναι η μύγα της μεσογείου. Ευχαριστώ!
SB_1957 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, zoupous είπε αν εχει ηλιο αξιζει τον κοπο.Να κανεις εμπλουτισμο του χωματος με κοπρια και κομποστ.Τα δεντρα θα σου πανε 20 ευρω περιπου να τα παρεις οσο πιο μωρα γινεται και να αποφυγεις αυτα που ειναι τιγκα στην ενεση(αυτα που εχουν 2-3 λεμονια πανω οταν τα πουλανε)Θελει υπομονη και στην αρχη να κοβεις οτι καρπο πεταει γιατι καταστρεφουν απο το βαρος τα κλαδια!Εγω περιμενα 6 χρονια απο μια λεμονια για να παρω μια σακουλα μικρη λεμονια.Και να κανετε καλη λιπανση!Καλη επιτυχια!!!!! Δεν ξέρω γιατί είχες τέτοιο πρόβλημα με τη λεμονιά. Εμείς φυτέψαμε πέρυσι μια λεμονιά, (δοκιμαστικά και κακώς που δεν πήραμε και 2-3 ακόμη) και ενώ είναι πολύ μικρή, μόλις 1 μέτρο ύψος, πήραμε γύρω στα 20 λεμόνια και είναι ήδη γεμάτη άνθη και μικροσκοπικά λεμονάκια, περισσότερα από πέρυσι!
korakios Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Η λεμονιά είναι και πιο ευαίσθητη στα κρύα (παγωνιές) σε σχέση με μανταρινιά / πορτοκαλιά. Όλα εύκολα πιάνουν ,αρκεί να τα ποτίζεις αρκετά στην αρχή μιας και φυσικά με μπόλικη κοπριά . Θα πρότεινα αν είναι να βάλεις περισσότερες απο μία πορτοκαλιές να δεις εκτός της κλασσικής και Μερλιν ή και Σαγκουίνι Εγώ τα παίρνω μικρούλια (~6-7Ε το δέντρο) και θέλουν κανα χρόνο να κάνουνε καρπό. Δυστυχώς μου έχει τύχει μάπα δεντράκι πχ τώρα έχω μια μανταρινιά 3 χρόνο και δεν έχει κάνει καρπό , όπως και μια πορτοκαλίτσα που μετά απο 3 χρόνια έκανε 2 πορτοκάλια. Αλλά δεν τα βλέπω να μεγαλώνουνε και κανονικά θέλουν ξερίζωμα , απλά σαν μπούφος τα λυπάμαι
fmarulezkd Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Εμείς στον κήπο έχουμε μια ροδιά (πρέπει να έχει πάνω από 20 χρόνια, αν και είχε κοπεί μια φορά) και μια μουσμουλιά (η οποία φύτρωσε μόνη της!). Δε θα έλεγα οτι τις περιποιείται κανείς πέρα από κανα πότισμα και βγάζουν μπόλικο πράγμα. 1
invisiblesurfer Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Να χαίρεσαι τον κήπο σου! Μπορείς να βάλεις λαιμ για τα καλοκαιρινά σου κοκτέιλ. Εγώ έχω στο μπαλκόνι και κάνει μια χαρά μινι-λαιμ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα