Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να έχει παραγγείλει κάρτα γραφικών μέσω διαδικτύου από κάποιον official aftermarket πωλητή (πχ. Απευθείας από ASUS, MSI, EVGA κλπ.).

Σκέφτομαι να μπω στην ουρά αναμονής της EVGA για να προχωρήσω στην αγορά μιας RTX 3070 FTW3. Όπως λέει το site θα με ενημερώσουν μέσω email όταν (🤣) έρθει το προϊόν και θα έχω 8 ώρες να το αγοράσω αλλιώς θα μπαίνει στην ουρά για κάποιον άλλον. Μου φαίνεται πολύ έξυπνος τρόπος μιας και δίνουν όριο αγοράς 1 τεμάχιο ανά Διεύθυνση για να αποφύγουν scalperάκια που κοιτάνε να βγάλουν τα χρέη τους μέσω πώλησης καρτών 200% πάνω.

Εννοείται η τιμή είναι σύμφωνη με το MSRP, και υπολογίζεις 24% ΦΠΑ καπέλο, αλλά ποτέ δεν φτάνει τις εξωφρενικές τιμές που βλέπω από retailers. Επίσης όπως καταλαβαίνω, έρχεται από Ευρώπη άρα ούτε τελωνείο έχεις στο μυαλό σου ούτε τίποτα. Απλά κάνεις υπομονή τον ένα, δύο μήνες που θα χρειαστεί αλλά το έχεις, νόμιμα, δίκαια και χωρίς να δώσεις νεφρό.

Τι λέτε παιδιά; Αξίζει ή θα έχουμε άλλα παρατράγουδα;

Δημοσ.

Απο της εταιρίες μόνο από EVGA μπορείς να πάρεις απο Ελλάδα. Το notify πατα το αλλά μην περιμένεις μαιλ. εγω έχω εδω και 2-3 μήνες σε 3070 και 3080 δεν εχει έρθει κάτι. Ενα παιδί θυμάμαι κατάφερε και πήρε 3060τι που το πάτησε στο 1ο λεπτό που βγήκε η κάρτα. Του ήρθε από αποθήκη στην Ινδία κάπου νομίζω δεν πλήρωσε τελωνείο αλλα έπρεπε να τους στείλει ενα χαρτί για τα στοιχεία του κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, valantis123 είπε

Του ήρθε από αποθήκη στην Ινδία κάπου νομίζω δεν πλήρωσε τελωνείο αλλα έπρεπε να τους στείλει ενα χαρτί για τα στοιχεία του κτλ.

Όντως από Ινδία ήρθε; Περίεργο, στο site διάβαζα ότι οι παραγγελίες θα γίνονται μέσω EU, ίσως κάνουν καμία μαγκιά με "τριγωνική αποστολή" τύπου Banggood για να μην σε χρεώνουν τελωνείο, δηλαδή να ξεκινάει από Ινδία αλλά να σου έρχεται μέσω Ε.Ε. πχ. Γαλλία. 

Χαρτιά του ζήτησαν για κάποια επιβεβαίωση λογικά, αν είναι να πάρεις 30 series σε τέτοια τιμή τέτοιο καιρό, πάρε ότι χαρτί θέλεις!

Απλά επειδή έχω κρατήσει στην άκρη τα χρήματα, και όντως αν εμφανιστεί θα την αγοράσω άμεσα, ήθελα να μάθω αν είναι ασφαλές και αν όντως έρχονται. Αλλιώς, αναμονή για 3070Ti που φαίνεται πολλά υποσχόμενη ή ακόμα και 3080Ti, που πολλοί λένε θα κάνει τον ίδιο πάταγο που είχε κάνει η 1080Ti, πριν την απογοήτευση της 20 series.

EDIT:

Ξέρεις εάν αυτό που λένε για τις 8 ώρες στο notify της EVGA, σημαίνει ότι στην κρατάνε μέχρι να την αγοράσεις για 8 ώρες ή απλά σου λένε "ήρθε, αν προλάβεις πρόλαβες" ;

Επεξ/σία από GreyFox
Δημοσ.

λογικά δεν έχουν στοκ και γι'αυτό της στέλνουν απο Ινδία μπορεί και κάποιες να της στέλνουν απο Ευρώπη αν έχουν κανα απόθεμα.

Η EVGA ναι είναι ασφαλής για αγορά κανονικά απο το ευρωπαϊκό τους site.

Από ότι έχω καταλάβει σου έρχεται το μαιλ και μέσα σε 8 ώρες πρέπει να παραγγείλεις την κάρτα για την οποία σου έχουν στείλει το μαιλ. 

Δεν ξέρω αν θα σου έρθει ποτέ μαιλ βέβαια.. να κρατάς μικρό καλάθι

• Like 1
Δημοσ.

Έχω μπει στην ουρά από αρχές Νοέμβρη για 3070 και 3080. Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, προφανώς και δεν ειναι scam το eu store της evga. Αν δεν έχει η ευρωπαϊκή αποθήκη κι έρθει εκτός ΕΕ πρέπει ο πελάτης να βγάλει ένα χαρτί, προς το παρόν δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα γιατι δεν έχουν ούτε οι αποθήκες εκτός ΕΕ😑. Με τις τιμές που βγαίνουν στη λιανική (οι λίγες που βγαίνουν) δεν νομίζω να συμφέρει την evga να τις δίνει από το μαγαζί της. Κατά περιόδους ακόμα και στο μακρινό παρελθόν θυμάμαι πολύ εμπορικά μοντέλα με καθόλου ή πολύ μικρή διαθεσιμότητα από το eustore.

Δημοσ.

Μπήκα και εγώ στη σειρά για μια 3070 μέσω EVGA πριν καμιά βδομάδα. Δεν έχω απαιτήσεις, αν μου έρθει έστω και σε 2-3 μήνες, καλώς. Μου έστειλαν mail επιβεβαίωσης πως μπήκα στην ουρά και απ'όσο κατάλαβα, όταν έρθει η σειρά σου, έχεις 8 ώρες περιθώριο να αγοράσεις την κάρτα σου. Δεν πρόκειται να στην πάρει κάποιος, είναι δική σου αρκεί να είσαι εντός του παραθύρου που σου ανοίγει η EVGA.

Δημοσ.

Είμαι από την πρώτη εβδομάδα στο queue για 3080 3060ti και 3070. Τπτ ακόμα

Δημοσ.

Πάντως σε ξένα βίντεο όλοι το προσκυνούν αυτό που κάνει η EVGA... Ίσως αυτό ίσχυε πριν περιοριστεί και το δικό της στοκ. Μήπως παίζει ρόλο το ότι δεν βάζουμε ειδοποίηση μόνο για μια συγκεκριμένη κάρτα; Το λέω επειδή γράφουν ότι επιτρέπεται μόνο 1 πώληση ανά πελάτη, για προφανείς λόγους. Λέτε αν βάλεις πάνω από μια κάρτα να το καταλαβαίνουν κακοπροαίρετα και να μη σου στέλνουν τίποτα; 

Όσο για τα λεφτά, απ'όσο κατάλαβα απλά μπαίνεις σε κάποιου είδους "newsletter" για την κάρτα σου. Δεν πληρώνεις κάτι μέχρι να είναι διαθέσιμο για σένα.

Οκ παιδιά, εφόσον η κάρτα όταν γίνει διαθέσιμη όντως κρατιέται για σένα, θα βάλω και γω, κι ο θεός βοηθός! Μπορεί 600€ να είναι πολλά σε σχέση με το αρχικό ανακοινωθέν MSRP της 3070, αλλά και είναι έκδοση FTW3 και σίγουρα καλύτερο από τα 1200€ που ζητούν από εγχώρια μαγαζιά.

Δημοσ.

600 εχει χωρις το φπα.Προσθεσε και 20€ μεταφορικα και εισαι στα 750€ πανω κατω νομιζω.Και γιατι να μην δωσεις 800 πχ στο Πλαισιο?Οχι οτι θα την παρεις αυριο αλλα παντως πολυ πιο γρηγορα απο EVGA.EU

Δημοσ.

42 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

600 εχει χωρις το φπα.Προσθεσε και 20€ μεταφορικα και εισαι στα 750€ πανω κατω νομιζω.Και γιατι να μην δωσεις 800 πχ στο Πλαισιο?Οχι οτι θα την παρεις αυριο αλλα παντως πολυ πιο γρηγορα απο EVGA.EU

Δεν είμαι ενημερωμένος σε σχέση με το Πλαίσιο και τι κάνει με τις 30 series. Μπορείς να με διαφωτίσεις; Τι παίζει με τις αναμονές από εκεί; 

Εννοείται δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγοράσω από ελληνικό μαγαζί, απλά επειδή μιλάμε για 700 και 800 ευρώ που κόπιασα όπως όλοι μας να τα βγάλω, θέλω να δώσω κάτι πιο κοντά στην αντιπροσωπευτική τιμή... Αλλά ναι, το βασικό είναι ότι δεν έχω ιδέα τι παίζει από 30 series σε ελληνικά μαγαζιά, ότι βλέπω στο Σκρουτζ είναι κάτι ανέκδοτα περί 1000 ευρώ...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Makatsoras είπε

αυτο θα αγορασεις?

nvidia.png

Όχι όχι... Εγώ αναφέρθηκα σε έκδοση EVGA της 3070, συγκεκριμένα την FTW3. Αυτή η 3070 είναι άλλης μάρκας, δεν έχω κάποια εμπειρία στις Inno3D, συνήθως Gigabyte και EVGA παίρνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, GreyFox είπε

Όχι όχι... Εγώ αναφέρθηκα σε έκδοση EVGA της 3070, συγκεκριμένα την FTW3. Αυτή η 3070 είναι άλλης μάρκας, δεν έχω κάποια εμπειρία στις Inno3D, συνήθως Gigabyte και EVGA παίρνω.

α, πετυχες εμενα που ειμαι εντελως ασχετως.

απλα επειδη εδω μεσα σας διαβαζω για τις καρτες γραφικων τις κοιταζω καμια φορα.

παντως μπραβο βρε παιδια, ειναι ακριβο αυτο το χομπι.

μαλλον την βρηκα αυτην που λες

evga.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Makatsoras είπε

α, πετυχες εμενα που ειμαι εντελως ασχετως.

απλα επειδη εδω μεσα σας διαβαζω για τις καρτες γραφικων τις κοιταζω καμια φορα.

παντως μπραβο βρε παιδια, ειναι ακριβο αυτο το χομπι.

μαλλον την βρηκα αυτην που λες

Δυστυχώς είναι πολύ ακριβό, ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχει μία κρίση στον τομέα της τεχνολογίας. Όχι μόνο για σένα, και για μένα και για πολλούς άλλους, όπως και τα αυτοκίνητα όπως και πολλά άλλα...
Η κάρτα που γλυκοκοιτάζω είναι αυτή εδώ, λόγω κατασκευής και ρευμάτων. Για τώρα μόνο από την οθόνη θα την βλέπω.

Untitled.jpg

Επεξ/σία από GreyFox

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...