TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Models with integrated graphics: ATI Radeon HD 3200. Models with discrete graphics: ATI Mobility Radeon HD 4330 graphics with HyperMemory support. Microsoft DirectX 10.1 (discrete),10 (integrated) capable. Καποτε αυτα -ακομη και η 3200..- ηταν κανονικοτατα για ΜουλτιΜηδεια 😀 Ενα παραδειγμα τετοιο που θυμαμαι & μαλιστα δινοταν τοτε ξεκαθαρα (και ως) για...HTPC: απο την Dell, ηταν το Zino HD:
tzitzikas2 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Με 2gb ram δεν πας πουθενά μπρο... Και λειτουργικό και chrome μαζί με 2gb δεν παίζει...
Πιτούλιας Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, nickol-us είπε Win 7 είπε Τέρη. Επειδή είναι παλιό το μηχάνημα, ο επεξεργαστής αρκετά αργός, το πιο συμφέρον είναι να πας την ραμ στα 4gb και να βάλεις έναν 120αρι ssd νέο αφού αυτός φαίνεται να τελείωσε. Πρώτα ssd και μετά τα υπόλοιπα. Το μηχάνημα παίρνει μέχρι 8gb ram μα είναι ddr2 και έχει 2 σλοτ, έχετε δει πόσο πάνε τα 4αρια τα στικάκια; Θα δίνατε τόσα λεφτά όλοι εσείς που προτείνετε 8gb, σε ένα τόσο ξεπερασμένο μηχάνημα; Να υπάρχει και μια λογική στις απαντήσεις μας (χωρίς παρεξηγήση). Ssd(120gb) - format(win7/32) - ram(4gb) η δική μου πρόταση Ναι, εκεί καταλήξαμε, το πιό απλό και λογικό για τις ανάγκες του. Ερώτηση: Γιατί 32 bit Windows; 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε AMD Turion X2 Dual-Core Mobile Processor RM-74 (2.2 GHz, 1 MB L2 cache) AMD Athlon X2 Dual-Core Processor for Notebook PCs QL-64 (2.1 GHz, 1 MB L2 cache) Αυτό που μας λες ότι το 2020 ήταν εντάξει όντως είναι περίεργο , να το κοιτάξεις Αναβάθμιση σε τέτοιο να βλέπει youtube , ας είμαστε ρεαλιστές , αναβάθμιση και πέταμα θέλει. (youtube με τέτοιο χρέπι που θέλει ddr2???) ΥΓ Ειχε βγει και άλλος πριν 2-3 ημέρες με τέτοιο χρέπι και ρωτούσε , που τα βρίσκετε? Ελπίζω να μην τα πουλάνε τόσο σάπια σαν refurbished. Μήπως κλέψατε κανένα μουσείο? Τα internet-apps που θέλετε οι περισσότεροι θέλουν σύγχρονα μηχανήματα , αυτά τα χρέπια κάνουν μόνο για πολύ ειδικές δουλειές και αυτοί που τις κάνουν ξέρουν τι χρειάζονται. Είναι όντως περίεργο, γι' αυτό άλλωστε στο αρχικό μου μήνυμα έγραψα: ή υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει; 1 ώρα πριν, vins είπε Για μένα αν είναι μόνο για σερφαρισμα (που ούτως ή άλλως δεν κάνει και για τπτ αλλο), το πολύ να βάλετε έναν πολύ φθηνο ssd και να δείτε και σε linux μερια ενα user friendly και ελαφρύ distro οπως puppy, lubuntu ή άλλο. Οτιδήποτε παραπάνω δεν αξίζει οικονομικά. Το σκέφτηκα για Linux αλλά το παλικάρι είναι άνω των 50 και πρακτικά μηδενική επαφή με την τεχνολογία, πέραν του άνοιξε/κλείσε PC και browser. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας παιδιά. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από Πιτούλιας
TopCLR Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Οι εκδόσεις του λειτουργικού (Windows 7, στο δικό σου) που είναι 32bit έχουν λιγότερες απαιτήσεις σε μνήμη συστήματος (RAM) και είναι καλύτερη επιλογή (από τα 64bit) για συστήματα με λίγη μνήμη. Γενικά τα 32bit μπαίνουν σε συστήματα με εώς 3~4GB (άλλωστε αναγνωρίζουν εώς 3,25GB ακόμα και αν έχεις εγκατεστημένη περισσότερη μνήμη). Τα 64bit μπαίνουν σε 4GB και πάνω (αν και η ελάχιστη απαίτησή τους είναι τα 2GB). 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 23 λεπτά πριν, Πιτούλιας είπε Είναι όντως περίεργο, γι' αυτό άλλωστε στο αρχικό μου μήνυμα έγραψα: ή υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει; Πολλα μπορουν να εχουν συμβει, και με προγραμματα. Π.χ. Antivirus κλπ, μπορουν να "γονατισουν" πανευκολα ενα συστημα: σε σχεση με πριν = πριν εγκατασταθουν.. 🤕 Σου εχω ηδη απαντησει να δεις οδηγους της ATI: αν για παραδειγμα εχουν γυρισει με καποιο update σε generic απ' την Microsoft, δεν θα εχουν την επιταχυνση μετα...
Πιτούλιας Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Πολλα μπορουν να εχουν συμβει, και με προγραμματα. Π.χ. Antivirus κλπ, μπορουν να "γονατισουν" πανευκολα ενα συστημα: σε σχεση με πριν = πριν εγκατασταθουν.. 🤕 Σου εχω ηδη απαντησει να δεις οδηγους της ATI: αν για παραδειγμα εχουν γυρισει με καποιο update σε generic απ' την Microsoft, δεν θα εχουν την επιταχυνση μετα... Χμμμμ, ενδιαφέρον. Του το έδωσα πίσω και δεν μπορώ να το ελέγξω τώρα. 'Οπως και να' χει, παρήγγειλα αυτόν το δίσκο και αυτές τις μνήμες.
mphxths Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Επειδη εχω και εγω φορητο με ddr2 που παει μεχρι 8γιγα και ψαχνομουν να παρω να το αναβαθμισω , οι τιμες ειναι απαγορευτικες. Απο Ελλαδα και Ευρωπη , οι ανθρωποι πινουν και δεν μας δινουν . Το 4αρι/800mhz ακουμπαει το 100αρικο ( 80-100 ) και απο Κινα μερια μπορεις να βρεις με 40 ευρω περιπου. Αρα δηλ θες ενα 80αρι για τα 2x4gb/800mhz αν παει καποιος για 8γιγα. Θελει λιγο σκεψη αν αξιζει τετοια αναβαθμιση σε σχεση με το υπολοιπο hardware...
Dr.Dracator Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Παρόμοιο ζήτημα αντιμετωπίζω και εγώ. Αξίζει η αναβάθμιση σε μνήμη και ssd για ένα toshiba satellite c850d-118; Η χρήση του περιορίζεται αποκλειστικά σε σερφάρισμα στο web.
mphxths Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Dr.Dracator είπε Παρόμοιο ζήτημα αντιμετωπίζω και εγώ. Αξίζει η αναβάθμιση σε μνήμη και ssd για ένα toshiba satellite c850d-118; Η χρήση του περιορίζεται αποκλειστικά σε σερφάρισμα στο web. Ο επεξεργαστης θα ειναι για παντα το εμποδιο ... 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 6 ώρες πριν, Dr.Dracator είπε Παρόμοιο ζήτημα αντιμετωπίζω και εγώ. Αξίζει η αναβάθμιση σε μνήμη και ssd για ένα toshiba satellite c850d-118; Η χρήση του περιορίζεται αποκλειστικά σε σερφάρισμα στο web. Ειναι χειροτερος δυστυχως, κι απο τον...Amd-350 (!) https://www.notebookcheck.net/AMD-E-Series-E1-1200-Notebook-Processor.73569.0.html και καθως προφανως δεν βρισκομαστε...10 χρονια πισω θεωρω δεν θα μπορεις να σερφαρεις με αυτο σημερα..🤐 1
jgeorgiou Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Στις 20/2/2021 στις 9:22 ΠΜ, jgeorgiou είπε Αναβάθμιση σε τέτοιο να βλέπει youtube , ας είμαστε ρεαλιστές , αναβάθμιση και πέταμα θέλει
Dr.Dracator Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχετε δίκιο, είναι αρκετά ξεπερασμένο σύστημα, απλά σκεφτόμουν μήπως η ram και ο ssd με μια ελαφριά διανομή (linux mint xfce) θα το βελτίωναν.
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, Dr.Dracator είπε Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχετε δίκιο, είναι αρκετά ξεπερασμένο σύστημα, απλά σκεφτόμουν μήπως η ram και ο ssd με μια ελαφριά διανομή (linux mint xfce) θα το βελτίωναν. Ειναι στα ιδια ~ περιπου με εναν μονοπυρηνο στυλ Celeron Μ540.... Οποτε καταλαβαινεις οτι, σημερα πια, δεν μπορει να παει μακρυα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα