Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρεται,φιλος αγορασε τον amd 4650G,και ψαχνεται για ραμ..
επειδη θελει και rgb κλπ ,ειναι αναμεσα σε 2κιτακια της g.skill
3200hz cas 14 (14-14-14-34)
3600hz cas16 (16-16-16-36)
Η διαφορα ειναι στα 20€.
λογικα το πρωτο κιτ με manual oc θα τρεξει στα 3600 πιο σφιχτα απο το δευτερο.
αλλα σε περιπτωση που δεν πειραξει και δουλεψει μονο με xmp κατι ποιο θα προτινατε? 
Ευχαριστω

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Crucial Ballistix CL16 3200MHz

ballistix υπαρχουν και καλυτερες.. 3600hz CL16 και με rgb ,αλλα δεν υποστηριζουν asrock polychrome
(ειναι στο προγραμμα να αγορασει την asrock b550m steel legend)
ιδιως οι non-rgb φαινονται πολυ καλες για την τιμη τους,αλλα ο φιλος θελει RGB 
thanks παντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά να γνωρίζετε ότι εκτός από πιο ακριβές  (CL16 3600Mhz με η χωρίς RGB), πλέον "έγιναν" Single Rank Micron B-die με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι CL16 3200Mhz παραμένουν "μέχρι στιγμής" Dual Rank Micron E-Die :rolleyes:

image.png.b3cfa9878b62a3fa0dca92663c6afda3.png

Επεξ/σία από NiKoSmile
Δημοσ.

Εδώ το παλικάρι συζητάει για καλό bin Samsung B-Die και του λέμε για Ballistix;

Όχι βέβαια.

3600 16-16-16 δαγκωτό.

Στις 19/2/2021 στις 11:35 ΠΜ, mixos23 είπε

3200hz cas 14 (14-14-14-34)
3600hz cas16 (16-16-16-36)
Η διαφορα ειναι στα 20€.
λογικα το πρωτο κιτ με manual oc θα τρεξει στα 3600 πιο σφιχτα απο το δευτερο.

Τα δύο αυτά κιτ είναι κοντά σε απόδοση και θεωρούνται ίδιας κλάσης (bin).

Εννοείται όμως ότι καλύτερο είναι το 3600 γιατί έχει έτοιμο XMP πιο κατάλληλο για Ryzen 3xxx+ και γενικά με manual overclocking  είναι πιο πρόθυμο από το 3200.

Οι Ballistix μόνο αν το budget δεν το επιτρέπει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, kkatzos said:

Εδώ το παλικάρι συζητάει για καλό bin Samsung B-Die και του λέμε για Ballistix;

Όχι βέβαια.

3600 16-16-16 δαγκωτό.

Τα δύο αυτά κιτ είναι κοντά σε απόδοση και θεωρούνται ίδιας κλάσης (bin).

Εννοείται όμως ότι καλύτερο είναι το 3600 γιατί έχει έτοιμο XMP πιο κατάλληλο για Ryzen 3xxx+ και γενικά με manual overclocking  είναι πιο πρόθυμο από το 3200.

Οι Ballistix μόνο αν το budget δεν το επιτρέπει.

Ναι μόνο που στα B-Die το binning πάει σύννεφο ενώ στα Rev E binning θα δείς απο τα 4000 και πάνω. Μπορεί να πετύχει καλό b-die, μπορεί να πετύχει και b-die που είναι σαν CJR

Επεξ/σία από Devastor
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Devastor είπε

Ναι μόνο που στα B-Die το binning πάει σύννεφο ενώ στα Rev E binning θα δείς απο τα 4000 και πάνω. Μπορεί να πετύχει καλό b-die, μπορεί να πετύχει και b-die που είναι σαν CJR

Στα 3600 16-16-16 δεν πάει τίποτα σύννεφο. Είναι πάντα καλό κιτ.

Δημοσ.
Just now, kkatzos said:

Στα 3600 16-16-16 δεν πάει τίποτα σύννεφο. Είναι πάντα καλό κιτ.

Ανάλογα, τα 3600 CL16 του @Steliosviper είναι χειρότερο kit απο τα Flare X που είχε ποιο πριν (3200 CL14)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε

Απλά να γνωρίζετε ότι εκτός από πιο ακριβές  (CL16 3600Mhz με η χωρίς RGB), πλέον "έγιναν" Single Rank Micron B-die με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι CL16 3200Mhz παραμένουν "μέχρι στιγμής" Dual Rank Micron E-Die :rolleyes:

image.png.b3cfa9878b62a3fa0dca92663c6afda3.png

με τι συνεπαγεται? :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

με τι συνεπαγεται? :)

Γενικά λέγεται... "Ryzen performs better with 4 ranks over two channels"  or "dual-rank per channel is faster than single-rank per channel" η διαφορά φτάνει μέχρι και 10%. Ψιλά γράμματα θα μου πεις, αλλά σε κάποια φόρουμς του εξωτερικού έχει γίνει αρκετή συζήτηση με αποτέλεσμα να γίνονται επιστροφές, όταν διαπιστώνουν ότι οι μνήμες τους δεν είναι dual rank :ph34r:.

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Γενικά λέγεται... "Ryzen performs better with 4 Ranks over two channels " η διαφορά φτάνει μέχρι και 10%. Ψιλά γράμματα θα μου πεις, αλλά σε κάποια φόρουμς του εξωτερικού έχει γίνει αρκετή συζήτηση με αποτέλεσμα η amazon να έχει φάει πολλές επιστροφές, όταν διαπίστωσαν ότι οι μνήμες τους δεν ήταν dual rank :ph34r:.

Επειδη ειμαι ολιγον ασχετος με το θεμα που εθιξες..σου ειναι ευκολο να μου προτεινεις ενα τιμιο rgb 16gb κιτακι που θα παιξει με τον 4650G? μαζι με αυτα τα dual rank  :)

edit. μολις μου ειπε οτι μαλλον γινεται λιγο καρναβαλι το συστημα οποτε σκεφτεται για non rgb. 
Ας πει καποιος προτασεις αν θελει..

Επεξ/σία από mixos23
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Devastor είπε

Ανάλογα, τα 3600 CL16 του @Steliosviper είναι χειρότερο kit απο τα Flare X που είχε ποιο πριν (3200 CL14)

3600 15-15-15 ειναι του φίλου και εννοείται είναι καλύτερο από το προηγούμενο του.

Απλά και το προηγούμενο του ήταν καλό bin και δε φαίνεται μεγάλη η διαφορά γιατι ούτως η άλλως τερματίζουν στα 3800 οι 3xxx.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είμαι λίγο άσχετος με τις ραμ και έχω να σκοπό να αγοράσω τις συγκεκριμένες που δείχνω πιο κάτω μπορεί να μου πει κάποιος αν είναι single η dual rank και αν είναι καλή επιλογή σε performance με τον επεξεργαστή που έχω προς το παρων 2600X και κάποια στιγμή θα αντικατασταθεί με κάποιον zen3. 

https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Memory/Vengeance-PRO-RGB-Black/p/CMW32GX4M4C3200C16

ΥΓ ξέχασα να αναφέρω μητρική έχω την asus prime x470 pro 

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Επειδή είμαι λίγο άσχετος με τις ραμ και έχω να σκοπό να αγοράσω τις συγκεκριμένες που δείχνω πιο κάτω μπορεί να μου πει κάποιος αν είναι single η dual rank και αν είναι καλή επιλογή σε performance με τον επεξεργαστή που έχω προς το παρων 2600X και κάποια στιγμή θα αντικατασταθεί με κάποιον zen3. 

https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Memory/Vengeance-PRO-RGB-Black/p/CMW32GX4M4C3200C16

Αυτές είναι single-rank :P

"Ίσως" πιο πολλές πιθανότητες να πετύχετε Dual-Rank είναι να πάτε σε 2 sticks x 16GB.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Αυτές είναι single-rank :P

"Ίσως" πιο πολλές πιθανότητες να πετύχετε Dual-Rank είναι να πάτε σε 2 sticks x 16GB.  

Να προτιμήσω δηλαδή dual ranks μνήμες; Κάπου είχε πάρει το μάτι μου στο youtube σε βιντεο ότι 4x8 στους ryzen έβγαζε περισσότερα fps σε games από ότι με 2x16 σε διάφορα single player games και φαινόταν με το msi sfterburner τα fps στο βίντεο.

Κ για αυτό μου χει κολλήσει από τότε κ ψάχνω 4x8 kit.

Επεξ/σία από Ronnie1985

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...