vampyra Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Πρόσφατα πέρασα νέα εγκατάσταση Windows 10 σε ένα Laptop Quest Slimbook QK131-GL - 13.3" (N3350/2GB/32GB/HD), από usb, χωρίς πρόβλημα. Όμως στη συνέχεια ο 32 (!!!!!!) gb σκληρός άρχισε να γεμίζει επικίνδυνα, ώσπου το μηχάνημα κατέληξε να σέρνεται σε σημείο απελπιστικό. Ο πελάτης μού ζήτησε να βάλουμε καλύτερα Windows 7 και εκεί αρχίζει το πανηγύρι. Δε μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ να bootάρω από το usb πλέον... Έχω κάνει τα εξής : - έχω φορμάρει το usb σε gpt για uefi installation - τίποτα. - έχω δοκιμάσει με usb external dvd rw - τίποτα - έχω αλλάξει boot sequence στο bios 500 φορές - τίποτα. Απλά με προσπερναει και μπαίνει στα 10 παρόλο που αναγνωρίζει το usb - έχω απενεργοποιήσει το secure boot - τίποτα Τι στο καλό γίνεται;;; 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️ Κοντεύω να το σπάσω! Πρώτη φορά συνανταω τέτοιο αψυχολόγητο μηχάνημα!! Να έχει άψογη ανάλυση, σκατά επεξεργαστή και 32 (ΤΡΙΑΝΤΑΔΥΟ)GB σκληρό!! Μόνο το clean install των updated 10 (που είναι και το μαμίσιο λειτουργικό του) ΔΕΝ χωράει! 🤯 Και drivers μόνο σε ένα site ξεχασμένο από το θεό, γενικευμένα, σε 200zip το καθένα, ασύμβατα με τις συσκευές του... Δηλ 🤬🤬🤬🤬🤬🤬 Υγ. Linux και λοιπά λειτουργικά δε θέλει, καθώς προορίζεται βασικά για office και webex. Όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη! 🙏🏻 Ευχαριστώ Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από vampyra
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, vampyra είπε Δε μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ να bootάρω από το usb πλέον... Δεν είστε ο μόνος... https://www.adslgr.com/forum/threads/1045094-δεν-βλέπω-usb-σε-bios-Laptop-Quest-Slimbook-14-1-(Z3735F-2GB-32GB-HD)
vampyra Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 14 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Δεν είστε ο μόνος... https://www.adslgr.com/forum/threads/1045094-δεν-βλέπω-usb-σε-bios-Laptop-Quest-Slimbook-14-1-(Z3735F-2GB-32GB-HD) Διάβασα το συγκεκριμένο thread και ακολούθησα όλα τα βήματα..... Τίποτα. 🙁🙁🙁
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Ούτε με κάποιο πλήκτρο F8 ή F11/F12 μπαίνει για επιλογή από μέσο εκκίνησης; Σε άλλο σύστημα κάνει Boot το στικάκι;
nickol-us Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μια ιδέα, βγάλε απο πάνω τον hdd(αν υπάρχει hdd που βγαίνει), φορμάρισέ τον(διαγραφή όλων των διαμερισμάτων και create απο το 0) και ξαναβάλτον Αν δεν βγαίνει υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει σε dos και να κάνεις δουλειά από εκεί; Που πάτε να βάλετε w10 με 2gb ram,32gb hdd; Τουλάχιστον βάλατε 32αρια; Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από nickol-us
vampyra Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Μια ιδέα, βγάλε απο πάνω τον hdd(αν υπάρχει hdd που βγαίνει), φορμάρισέ τον(διαγραφή όλων των διαμερισμάτων και create απο το 0) και ξαναβάλτον Αν δεν βγαίνει υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει σε dos και να κάνεις δουλειά από εκεί; Που πάτε να βάλετε w10 με 2gb ram,32gb hdd; Τουλάχιστον βάλατε 32αρια; Τι σκέφτηκα, αλλά δεν το έχω τολμήσει ακόμα διότι πρέπει να ξεβιδωσω όλον τον πάτο για να βγει ο σκληρός (άλλο φαουλ από κει)!! Επίσης το σκέφτηκα για τα 32 άρια. Δεν ξέρω αν θα με αφήσει να τα βάλω, δεδομένου ότι δοκίμασα να τρέξω το dvd τους (υποτίθεται είναι 32/64 και διαλέγεις), αλλά δεν το έτρεχε διότι δεν ήταν 64bit. Το αστείο είναι ότι το λαπτοπ αγοράστηκε με τα 10 και, όπως φαίνεται, δε σε αφήνει να βάλεις και τιποτ'αλλο! 🤯🤨 μα πραγματικά, ποιος σκέφτηκε τέτοια specs! 7 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ούτε με κάποιο πλήκτρο F8 ή F11/F12 μπαίνει για επιλογή από μέσο εκκίνησης; Σε άλλο σύστημα κάνει Boot το στικάκι; Το στικάκι αυτό το χρησιμοποιώ πάντα για τα φορμάτ, bootάρει κανονικά. Δοκίμασα ό,τι πλήκτρο F υπάρχει -τίποτα! 😢 1
nickol-us Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 32αρια σε 64αρη cpu μπορείς να βάλεις, το αντίθετο δεν γίνεται. Αν έχει σκληρό που βγαίνει χαλάλι το ξεβιδωμα, το θέμα είναι μην είναι τσιπακι κολλημένο. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Χωρανε windows 10 σιγουρα, αλλα θα πρεπει να υπαρχει ελεγχος => σταματας τα ⚠️ updates και οποιαδηποτε αλλη εγκατασταση προγραμματων πλην των αναγκαιων. 2 tablet + 2 "μινι λαπτοπ", δουλευουν με 32GB και windows 10 χρονια! Το προβλημα τους ειναι οχι μονο ο δισκος τους αλλα ο αδυναμος επεξεργαστης (Z8350) και η μικρη μνημη! ☣️
Gatilaras Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Θα σου προτεινω μια λυση την οποια ειδα κ εγω σε ενα θεμα καπου εδω μεσα σχετικο με ενα κινεζοioslinux και τη δοκιμασα σε ενα hp x2 αυτο που γινεται 2 κομματια και παει πολυ καλα. Ειναι αυτο εχει λινκ στην περιγραφη του βιντεο.Στο hp μου που ειναι 2gb 32gb αποθηκευτικο το εβαλα για δοκιμη βγαζοντας το fedora που ειχα. Drivers κατεβασα κανονικα απο τα site του εκαστοτε κατασκευαστη για γραφικα κλπ αλλα τα περισσοτερα οπως και η αφη δουλεψαν κατευθειαν out of the box και το λαπτοπακι παει μια χαρουλα,καμια σχεση με κλασσικα win10 και καθαρα απο bloatware. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 9 ώρες πριν, vampyra είπε Όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη! 🙏🏻 Εαν δεν μπορει να διαχειριστει τον λιγο χωρο, ειναι προβλημα...του, οχι δικο σου! Δεν θα πω οτι δεν ειναι λιγα...ομως μπορουν να ειναι αρκετα σε 1 ανθρωπο: οταν διαθετει σχετικη (επι)γνωση, αν οχι και παλι -> ειναι προβλημα...του, οχι δικο σου! 🤒 Κι αν ηθελε πιο δυνατο, δεν θα επρεπε να ειχε καταρχην παρει αυτο (απο Public?) Back up τους drivers απαραιτητα: https://www.techspot.com/community/topics/how-to-backup-your-drivers-and-reinstall-them-later-when-needed.151773/ 1
vampyra Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Gatilaras είπε Θα σου προτεινω μια λυση την οποια ειδα κ εγω σε ενα θεμα καπου εδω μεσα σχετικο με ενα κινεζοioslinux και τη δοκιμασα σε ενα hp x2 αυτο που γινεται 2 κομματια και παει πολυ καλα. Ειναι αυτο εχει λινκ στην περιγραφη του βιντεο.Στο hp μου που ειναι 2gb 32gb αποθηκευτικο το εβαλα για δοκιμη βγαζοντας το fedora που ειχα. Drivers κατεβασα κανονικα απο τα site του εκαστοτε κατασκευαστη για γραφικα κλπ αλλα τα περισσοτερα οπως και η αφη δουλεψαν κατευθειαν out of the box και το λαπτοπακι παει μια χαρουλα,καμια σχεση με κλασσικα win10 και καθαρα απο bloatware. Ωωω, πολύ υποσχόμενο! Θα το κατεβάσω! Λοιπόν, προσπάθησα να εντοπίσω σκληρό, τζίφος! Κάτω από τη μπαταρία δεν υπάρχει δίσκος. Φοβάμαι ότι είναι τσιπάκι... Εξου και το μέγεθος. 2 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Εαν δεν μπορει να διαχειριστει τον λιγο χωρο, ειναι προβλημα...του, οχι δικο σου! Δεν θα πω οτι δεν ειναι λιγα...ομως μπορουν να ειναι αρκετα σε 1 ανθρωπο: οταν διαθετει σχετικη (επι)γνωση, αν οχι και παλι -> ειναι προβλημα...του, οχι δικο σου! 🤒 Κι αν ηθελε πιο δυνατο, δεν θα επρεπε να ειχε καταρχην παρει αυτο (απο Public?) Back up τους drivers απαραιτητα: https://www.techspot.com/community/topics/how-to-backup-your-drivers-and-reinstall-them-later-when-needed.151773/ Για το χώρο, θα συμφωνουσα, αλλά προσπαθεί ο άνθρωπος να δουλέψει κι αυτό πάει να κάνει update, φουλάρει ο σκληρός και σέρνεται. Προσπάθησα να απενεργοποιήσω updates, αλλά είναι home edition και δε με αφήνει. Σκεφτείτε ότι έχω διαθέσιμο χώρο πλέον 500mb!! 4 ώρες πριν, nickol-us είπε 32αρια σε 64αρη cpu μπορείς να βάλεις, το αντίθετο δεν γίνεται. Αν έχει σκληρό που βγαίνει χαλάλι το ξεβιδωμα, το θέμα είναι μην είναι τσιπακι κολλημένο. Λοιπόν, προσπάθησα, δε γίνεται. Με το μοναδικό λειτουργικό με τ οποίο δέχεται να bootάρει από το usb είναι τα Windows 10 64, κανένα άλλο...😞
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 14 λεπτά πριν, vampyra είπε Λοιπόν, προσπάθησα να εντοπίσω σκληρό, τζίφος! Κάτω από τη μπαταρία δεν υπάρχει δίσκος. Φοβάμαι ότι είναι τσιπάκι... Εξου και το μέγεθος. Για το χώρο, θα συμφωνουσα, αλλά προσπαθεί ο άνθρωπος να δουλέψει κι αυτό πάει να κάνει update, φουλάρει ο σκληρός και σέρνεται. Προσπάθησα να απενεργοποιήσω updates, αλλά είναι home edition και δε με αφήνει. Σκεφτείτε ότι έχω διαθέσιμο χώρο πλέον 500mb!! (Σ)το 14"αρι: σιγουρα δεν ειχε χωρο για εξτρα Μ2 δισκο (το ειχαμε συζητησει παλιοτερα), και αν δεν βλεπεις ετσι πουθενα, θα ειναι της 'ιδιας' κατασκευης.. Δεν ξερω πως και γιατι, εχετε καταληξει δυστυχως, να ειναι ετσι... Επαναλαμβανω: 32GB (θα) μπoρουν να ειναι αρκετα [i' ve done that]. Αν δεν θες να προσπαθησετε "blockαρισματα", χρησιμοποιοντας 3α προγραμματα, μπορεις να δοκιμασεις τα γνωστα -οπως παρακατω: https://www.windowscentral.com/how-stop-updates-installing-automatically-windows-10 https://www.cleverfiles.com/howto/disable-update-windows-10.html 23 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αυτη η υποδοχή τι γράφει; Να το τσεκαρει! 🧐 Αλλα δυστυχως το παρακατω Quest Slimbook δεν ειχε.... Spoiler Μπορεις να δεις και τα παρακατω, αν δεν υπαρχει προβλημα "παραξενιας" τριτων https://www.thewindowsclub.com/free-update-blocker-tools-to-stop-automatic-windows-10-updates
kremenarasi Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Windows 10 LITE EDITION φίλε . Μόνο που είναι έκδοση μόνο στα Αγγλικά και δεν κάνει updates. Όσο να για τα 7-ια δεν μπαίνουν σε τέτοιο μηχάνημα.
vampyra Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αυτη η υποδοχή τι γράφει; 15 λεπτά πριν, kremenarasi είπε Windows 10 LITE EDITION φίλε . Μόνο που είναι έκδοση μόνο στα Αγγλικά και δεν κάνει updates. Όσο να για τα 7-ια δεν μπαίνουν σε τέτοιο μηχάνημα. Ευχαριστώ! Πού το βρίσκουμε;; 😁 είμαι φίλη, btw! Προσπάθησα ξανά με έκδοση 64άρα Windows 7. Απλά δεν... Τελευταία ελπίδα η lite edition. Κατεβάζω τώρα αυτήν που πρότεινε ο φίλος από πάνω και βλέπουμε. 🤞
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα