Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από πολύ προσπάθεια, τη βοήθεια σας αλλά και διάβασμα επιτέλους κατάφερα να "στρώσω" καταρχήν την τοπολογία και το δίκτυο όπως ήθελα. Να θυμίσω ότι για modem  χρησιμοποιώ ένα ZTE H108 του ΟΤΕ στο οποίο δεν κατάφερα να βάλω κάποιο firmware της forthnet. Με το ΖΤΕ είχα καλύτερα πρώτα hops ως και πιο σταθερή σχετικά σύνδεση με την ίδια γενικά ταχύτητα. με το 585. To πρόβλημα πλέον ήταν οι πολλές συσκευές wifi σε συνδυασμό με το ότι δεν μπορούσα μέσω του gateway του ΖΤΕ να δώσω στατικές ip px στον printer. Που σημαίνει σχεδόν κάθε μέρα είχαμε θέματα αλλαγής IP και αδυναμίας εκτύπωσης. Προμηθεύτηκα το Xiaomi 4A το οποίο συνδέθηκε γρήγορα ενσύρματα πάνω στο ΖΤΕ για να δώσει το wifi  και να διαχειριστεί όλο το wifi, παρόλα αυτά όλη τη διαχείριση την έκανε το ΖΤΕ με τα ίδια αρνητικά. Μετά από πολύ διάβασμα για το τι είναι ο DHCP κατόρθωσα και τελικά γύρισα το ΖΤΕ σε bridge mode και το xiaomi 4A σε base mode που και έχει το DHCP και φυσικά το wifi. Έτσι έχω και τα πολλά καλούδια του 4Α ως προς τη διαχείριση όλου του δικτύου.

Και τώρα οι ερωτήσεις:

1) Υπάρxει περίπτωση να έχω κάνει κάποια μ@λAcia και επειδή πετάω στα σύννεφα να μην το έχω πάρει χαμπάρι? Κάτι να προσέξω?

2) Πως μπορώ να συνδεθώ τώρα στο ΖΤΕ? Sto 192.168.1.1 δεν μπορώ να συνδεθώ. Επίσης το wifi του ΖΤΕ νομίζω ότι το έχω κλείσει. Μόνο με ethernet? Έχω αποκλειστεί τελείως από το ΖΤΕ? Στατιστικά για τη σύνδεση μου, ταχύτητες, λάθη κτλ δεν μπορώ να τις δω από το XIAOMI.

3) Αν επανακινήσω το ZTE θα πρέπει να κάνω κάτι μέσα στο gateway ή θ ατα έχει κρατήσει όλα τα settings?

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα να δουλέψεις το xiaomi σαν ρούτερ/access point (WiFI) και του παρόχου μόνο μόντεμ.., αν έχει κάποια ρύθμιση ο εκτυπωτής για στατική IP, να τον βάλεις προς το τέλος του DHCP table πχ (192.168.1.100) ?

Φυσικά κλείσε το wlan από του παρόχου και άσε μόνο του xiaomi

(Ειδικότερα στη 2.4ghz μπάντα χρησιμοποίησε μόνο τα κανάλια 1 ή 6 ή 11, στην αντίστοιχη των 5ghz άστο auto)

Θυμίζω για καλύτερη ασφάλεια στο ασύρματο θέλουμε WPA2-AES

Αν κάνεις επανεκκίνηση δε νομίζω να χάσεις ρυθμίσεις, αν πχ κάνει μια διακοπή το ρεύμα θα πρέπει να τα ρυθμίσεις πάλι από την αρχή;

Σε ποια διεύθυνση λέει πως είναι το gateway?

Λογικά και από WiFi θα έχεις πρόσβαση

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.

Καλημέρα. Μάλλον περιγράφουμε το ίδιο πράγμα αλλά με διαφορετική ορολογία. Λοιπόν το ΖΤΕ έχει μπει σε mode bridge και επίσης έχω κλείσει το DHCP και το wifi. Απλά κάνει τη σύνδεση με τη forthnet ως modem. Το  gateway του ήταν 193.168.1.1. Με ethernet έχω συνδέσει το Xiaomi σε mode Primary Base Station. Τα άλλα δύο mode ήταν wired network repeater και wireless network repeater. Επίσης έχω εκκινήσει DHCP στο Xiaomi. Η gateway του είναι 193.168.31.1. Πλέον όλες οι συσκευές παίρνουν από το XIaomi IP δηλαδή 31.Χ και φυσικά βλέπουν στα διαθέσιμα δίκτυα μόνο το Xiaomi. Πλέον δεν μπορώ να μπω στο ΖΤΕ. Το 193.168.1.1 δεν υπάρχει. Υποθέτω μόνο μέσω ethernet σύνδεση πάνω στο ZTE θα το δω.

Μπορώ πλέον από τη διαχείριση του Xiaomi να βάλω στατικές IP σε όλες τις συσκευές  και το έκανα. Απλά το μόνο που δεν έχω πρόσβαση είναι ταχύτητα κλειδώματος και errors. Αυτές οι πληροφορίες δεν περάσανε από το ΖΤΕ στο Xiaomi οπότε πρέπει να συνδέομαι μόνο στο ΖΤΕ με καλώδιο για να έχω πρόσβαση στο 1.1 και δω τα παραπάνω στοιχεία.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς δε γνωρίζω πως μπορείς να μπεις στο ΖΤΕ μέσω Xiaomi, αφού το έχεις σε bridge mode.., ίσως κάποιος άλλος σχολιάσει..

Από την άλλη γιατί να θέλεις να μπαίνεις συνέχεια στο modem? απλά να βλέπεις στατιστικά γραμμής;

Για τις στατικές IP, δε νομίζω πως χρειάζεται.., εκτός πχ αν θέλεις εκτυπωτή κλπ (δεν έχω δουλέψει ασύρματο εκτυπωτή ποτέ μου..), για να τον εντοπίζει εύκολα..

Γενικότερα με την απόκριση του δικτύου κλπ είσαι ικανοποιημένος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι περισσότερο για τα στατιστικά μια στο τόσο.. Όχι ότι καίγομαι. Απλά τώρα που είμαι σε φάση ελέγχου. Στατική χρειάζεται ο εκτυπωτής αλλιώς σχεδόν καθημερινά τη έχανε με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εκτυπώσουμε. Επίσης έβαλα και σε ένα TP link extender στον πάνω όροφο αν και δεν ξέρω αν χρειάζεται. 

Γενικά είμαι ικανοποιημένος καλή απόκριση, αλλά το crash test θα γίνει εντός της εβδομάδας σε κανονικές συνθήκες δουλειάς και κυρίως με πολλές wifi συνδέσεις και demand για bandwidth.

Edit: Τώρα που άρχισα να ασχολούμαι και μαθαίνω, επόμενο project να μετατρέψω ένα από τα routers που μάζεψα όταν βγήκα στην γύρα από τους γείτονες, σε wifi access για το υπόγειο

Επεξ/σία από christos_uoa
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...