christos_uoa Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, (και sorry για το μεγάλο ποστ) Εδώ και καιρό αντιμετωπίζω θέματα με το δίκτυο. Στην αρχή υπέθεσα ότι ήταν η καραντίνα και η μεγάλη ζήτηση. Κάποια στιγμή έστρωσε αλλά πάλι έχω προβλήματα τα οποία μάλλον έχω εντοπίσει. Να σας πως ότι είμαι άσχετος οπότε ότι διαβάζω και καταλαβαίνω. Καταρχήν Forthnet 24Mbps me Thomson TG585 v8 με updated firmware (8.2.7.8) της forthnet. Το modem router είναι αυτό που μου δώσανε με την σύνδεσή μου το 2010 άρα μιλάμε για 11 χρονών router. Στο σπίτι όλα είναι με wifi συνδεδεμένα. Συγκεκριμένα έχω. Ένα λάπτοπ, ένα PC, ένα tablet, 2 κινητά, ένα εκτυπωτή και ένα extender δηλαδή 7 συσκευές. Στοιχεία σύνδεσης αυτή τη στιγμή τα βλέπετε πιο κάτω. Από αυτά που έχω διαβάσει η γραμμή μου είναι καλή (συμφωνείτε?). Το πρόβλημα το έχουνε όλες οι συσκευές. Ακόμα και ο εκτυπωτής ορισμένες φορές είναι εκτός σύνδεσης. Με wifi analyzer είδα ότι το κανάλι μου είναι σχετικά ΟΚ δεν πέφτει πάνω κάποιος. Πέρα τις αποσυνδέσεις ή αργό ιντερνετ, 2 θέματα που ίσως έχουν σημασία και με οδηγούν σε κάποιο συμπέρασμα. Προσπαθώ να μπω στο router στο 192.168.1.254 και 8/10 φορές μου βγάζει Http error 400. Όταν μπαίνω ορισμένες φορές σέρνετε να πάω από μενού σε μενού. Πάντα με wifi. Σήμερα αφού ήμουν έτοιμος να το σπάσω, έτρεξα tracert προς google και ενώ σε κάθε hop το latency είναι περίπου 20-40 το latency προς το router μου είναι 62-97ms (δείτε αποτελέσματα πιο κάτω)!! Είναι υψηλό ή είναι ιδέα μου? Να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το wifi του router μου φταίει? Ήρθε η ώρα για αλλαγή? ώστε να μπορεί να διαχειριστεί και τον αριθμό των συσκευών? Η τελικά είναι άλλο το πρόβλημα? Αν υποθέσουμε ότι είναι το router, πρέπει να αγοράσω κάποιο modem/router υποχρεωτικά (αν ναι πιο προτείνετε?) ή μπορώ να πάρω ένα router πχ Xiaomi Mi Router 4A (ή κάποιο άλλο που προτείνετε) το οποίο αν κατάλαβα συνδέεται ενσυρματα πάνω στο modem και εγώ απενεργοποιώ το wifi του Thomson και συνδέομαι στο Xiaomi? Παρακαλώ τα φώτα σας, γιατί η ανάγκη για απροβλημάτιστο δίκτυο είναι μεγάλη και άμεση λόγω δουλειάς/τηλεδιασκέψεων, Ευχαριστώ!! Tracing route to google.com [172.217.169.142] over a maximum of 30 hops: 1 62 ms 97 ms 96 ms dsldevice.lan [192.168.1.254] 2 24 ms 24 ms 25 ms bbras-llu-kln-21L500.forthnet.gr [213.16.246.3] 3 25 ms 27 ms 25 ms te0-5-0-0.distr-kln-04.forthnet.gr [194.219.199.149] 4 25 ms 25 ms 25 ms 213.16.247.5 5 38 ms 36 ms 36 ms 209.85.173.236 6 37 ms 37 ms 37 ms 108.170.250.177 7 262 ms 38 ms 38 ms 216.239.47.153 8 36 ms 36 ms 37 ms sof02s32-in-f14.1e100.net [172.217.169.142] Trace complete. _____________________________________ Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.192 / 18.468 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 18.295 Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 720,71 / 5,31 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5,5 / 12,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,5 / 5,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 7.675 CRC Errors (Up/Down): 32 / 228 HEC Errors (Up/Down): 22 / 1.517 Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2021 από christos_uoa
Kozanitis1 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα, γενικά δεν έχω ακούσει καλά λόγια για το WiFi του συγκεκριμένου ρουτερ, η γραμμή σου είναι voip. Ίσως να ψαχνόσουν μήπως δοκίμαζες κανένα άλλο η στην τελική αγόραζες ένα άλλο modem router
christos_uoa Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα. Δεν ξέρω αν το "η γραμμή σου είναι voip" με ρωτάς. Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω. Πάντως εγώ δεν είχα κάνει κίνηση για VOIP ούτε έχω συσκευές VOIP. Για το wifi του thomson και εγώ το έχω διαβάσει αλλά 10 χρόνια δεν είχα θέμα. Βέβαια τελευταίο χρόνο το φόρτωσα με Εκτυπωτή, Tablet, PC kai extender οπότε ίσως να φταίει αυτό. Προτείνεις modem/router. Αν το πρόβλημα ειναι μόνο το wifi του thomson γιατί να το αλλάξω ως modem και να μην πάρω μόνο router? Από τα στοιχεία που δίνω πιστέυεις ότι και ως modem έχει πρόβλημα?
Kozanitis1 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) VoIP (Voice over Internet Protocol) είναι αυτό που λέμε ευρυζωνική τηλεφωνία (το τηλέφωνο μπαίνει στο ρούτερ) Δε νομίζω βέβαια πως έχεις, μπορείς να κάνεις και αυτό που λες, να χρησιμοποιήσεις το thomson ως modem και να πάρεις ένα ξεχωριστό ρούτερ, απλά προσωπικά δε ξέρω να σετάρω σκέτο ρούτερ, ίσως θέλει bridge mode κλπ που δε ξέρω καν αν υποστηρίζει το thomson, συν μια παλαιότητα που έχει.. Γενικότερα έχεις πλάνο να μεταβείς σε VDSL στο μέλλον; Αυτό το ρούτερ το είχε φίλος όταν είχε Nova και γενικά το WiFi του ήταν ότι χειρότερο.., λογικά κάτι αντίστοιχο αντιμετωπίζεις και εσύ.., επίσης είναι Wifi b,g αρκετά παλαιά πρότυπα που και σε ταχύτητα θα είσαι πολύ χαμηλά.. Σα πρόχειρη λύση μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλώδιο ethernet Cat5e μέχρι το pc που δουλεύεις; Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από Kozanitis1
christos_uoa Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 VoIP τηλεφωνο δεν έχω. Επίσης VDSL εδώ που είμαι δεν υπάρχει. Καλώδιο δεν μπορεί να τραβηχτεί γιατί θα το πάρουν παραμάζωμα τα παιδιά. Επίσης το θέμα το έχω σε όλες τις συσκευές οπότε να καλωδιώσω μόνο το laptop που δουλεύω εγώ θα παραμείνει το πρόβλημα στο pc που δουλεύει η σύζηγος καθώς και στις άλλες συσκευές. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιες συσκευές είτε Modem/router ή σκέτο router? Από νοωα δείνουν ένα ΖΤΕ108 και ένα technicolor να τα σημείωσα καλά. Λένε τίποτα ή να πάω στου εμπορίου?
Kozanitis1 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 32 λεπτά πριν, christos_uoa είπε VoIP τηλεφωνο δεν έχω. Επίσης VDSL εδώ που είμαι δεν υπάρχει. Καλώδιο δεν μπορεί να τραβηχτεί γιατί θα το πάρουν παραμάζωμα τα παιδιά. Επίσης το θέμα το έχω σε όλες τις συσκευές οπότε να καλωδιώσω μόνο το laptop που δουλεύω εγώ θα παραμείνει το πρόβλημα στο pc που δουλεύει η σύζηγος καθώς και στις άλλες συσκευές. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιες συσκευές είτε Modem/router ή σκέτο router? Από νοωα δείνουν ένα ΖΤΕ108 και ένα technicolor να τα σημείωσα καλά. Λένε τίποτα ή να πάω στου εμπορίου? Η πιο "απλή" λύση είναι να πάρεις ένα Access Point, αυτό δηλαδή που εκπέμπει το WiFi και θα κλείσεις το WiFi από το thomson.., το οποίο θα αναλάβει μόνο το κομμάτι modem router Βέβαια, για τόσες συσκευές, δε ξέρω αν θα κάνει ικανοποιητικό routing το thomson, ή να πήγαινες σε κάτι άλλο (router/modem-router) Η γραμμή σου είναι αρκετά καλή για ADSL, γενικότερα αν μπορείς να διαθέσεις ένα ποσό για εξοπλισμό, μέχρι που μπορείς να κινηθείς;
christos_uoa Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δεν θέλω να δώσω πολλά για αυτό πρότεινα είτε to Xiaomi 4A αν πάω μόνο σε router, είτε σε TP-LINK TD-W8961N αν πάω σε modem/router λαμβάνοντας υπόψη την χαμηλή τιμή τους και τη δημοτικότητα/σχόλια σε skroutz κτλ. Επίσης έχω το extender TP-LINK TL-WA860RE. Μπορώ να απενεργοποιήσω το wifi του THOMSON και να συνδέσω ενσύρματα το extender πάνω στο router και ουσιαστικά όλες οι συσκευές να παίρνουν δίκτυο μέσω του wifi του TP-LINK? Αν ναι πως μπορεί να γίνει αν γνωρίζει κάποιος? Αξίζει να το δοκιμάσω αν εν τέλη το πρόβλημα είναι το wifi του THOMSON?
nik0laus Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 @christos_uoa Φυσικα και μπορεις να βαλεις το extender που εχεις, οδηγίες μπορεις να βρεις ευκολα στο νετ αν δεν εχεις τα χαρτια που το συνοδευουν. Δες εδω Μια αλλη λυση είναι να δανειστεις για λιγο ενα modem-router από κάποιον γειτονα,αδερφο, ξαδερφο και να κανεις μια δοκιμη...
Kozanitis1 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Τότε μπορείς να πάρεις το xiaomi, δες και κάνα οδηγό μήπως μπορέσεις να το βάλεις σε bridge mode, ώστε να αφήσεις μόνο το κομμάτι ρούτερ στο thomson
Damianus Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 18/2/2021 στις 9:12 ΜΜ, christos_uoa είπε έτρεξα tracert προς google και ενώ σε κάθε hop το latency είναι περίπου 20-40 το latency προς το router μου είναι 62-97ms (δείτε αποτελέσματα πιο κάτω)!! Είναι υψηλό ή είναι ιδέα μου? Tracing route to google.com [172.217.169.142] over a maximum of 30 hops: 1 62 ms 97 ms 96 ms dsldevice.lan [192.168.1.254] FEC Errors (Up/Down): 0 / 7.675 CRC Errors (Up/Down): 32 / 228 HEC Errors (Up/Down): 22 / 1.517 Φυσικα και δεν ειναι φυσιολογικο. Το πρωτο hop στο router του lan, πρεπει να ειναι κατω απο 1 ms σε καθαρες γραμμες. To ιδιο μπορεις να εξακριβωσεις και με ping στην IP του router, που και εκει η ανταποκριση πρεπει να ειναι κατω απο 1 ms και με 0% απωλειες . Επισης τα πολλα errors στη παραπανω γραμμη φανερωνουν προβληματα , σε καθαρες γραμμες ειναι μηδενικα. Προσπαθησε να βρεις ενα αλλο router καταρχην για να δεις αν ειναι θεμα συσκευης. Διαφορετικα ελεγχεις την εσωτερικη καλωδιωση του lan σου και οτιδηποτε περιλαμβανεται στο δικτυο, φιλτρα, αλλες συσκευες, πριζες. Η αφαιρετικη μεθοδος ειναι μια γρηγορη διαγνωστικη λυση, το να αφησεις μονο το ρουτερ στη κεντρικη πριζα, αφαιρωντας ολες τις επιπλεον συσκευες απο το δικτυο και να ξανακανεις ελεγχο. Πχ η ανταποκριση του δικου μου router C:\WINDOWS\system32>ping 192.168.178.1 Pinging 192.168.178.1 with 32 bytes of data: Reply from 192.168.178.1: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.178.1: bytes=32 time=1ms TTL=64 Reply from 192.168.178.1: bytes=32 time=1ms TTL=64 Reply from 192.168.178.1: bytes=32 time=1ms TTL=64 Ping statistics for 192.168.178.1: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms Not Remediable Errors (CRC) 0 0 Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από Damianus
bill27 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 7 ώρες πριν, Damianus είπε Φυσικα και δεν ειναι φυσιολογικο. Επισης τα πολλα errors στη παραπανω γραμμη φανερωνουν προβληματα , σε καθαρες γραμμες ειναι μηδενικα. Δεν υπάρχει καμία γραμμή με μηδενικά λάθη.
christos_uoa Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους. Ακολουθεί νέο σεντόνι μετά τις απαντήσεις σας. Με βάση αυτές σας παραθέτω τα tests μπας και βγάλουμε καμία άκρη. Καταρχήν η τοπολογία μου είναι η εξής. Από το μπριζάκι μου πάω σε splitter/φίλτρο και από εκεί συνδέεται τηλέφωνο και το modem/router. Από το modem/router όλα παίρνουν μέσω wifi. Άλλες συνδέσεις πχ από δεύτερη μπρίζα τηλεφώνου ή άλλη καλωδίωση από το modem προς συσκευές δεν έχω. Λοιπόν και με wifi και με σύνδεση καλωδίου του λαπτοπ πάνω στο modem to trace στο πρώτο hop είναι υψηλό ενώ το ping είναι χαμηλό. Να πω επίσης ότι χθες μίλησα με forthnet και αφού είδαν την γραμμή και μου είπαν ότι είναι μια χαρά εντούτοις με συμφωνία μου μου αλλάξανε profil ρίχνοντας 1Mbps και αλλάζοντας κάτι άλλο (εκεί το έχασα) ώστε να έχω λιγότερα errors. Με ethernet Tracing route to google.com [216.58.212.14] πρώτο hop 53 ms 96 ms 97 ms dsldevice.lan [192.168.1.254] Ping statistics for 192.168.1.254: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms Με wifi Tracing route to google.com [172.217.169.142] πρώτο hop 94 ms 100 ms 91 ms dsldevice.lan [192.168.1.254] Ping statistics for 192.168.1.254: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 2ms, Maximum = 2ms, Average = 2ms Τα ίδια αποτελέσματα έχω ακόμα και αν αφαιρέσω το splitter/φίλτρο και συνδέσω απευθείας το modem/router πάνω στο μπριζάκι. Τα συμπεράσματα που μπορώ να βγάλω είναι ότι δεν φταίει το wifi του router αφού τα ίδια έχω και με ethernet και επίσης δεν φταίει πχ ότι έχω splitter/φίλτρο για το τηλέφωνο μαζί στην ίδια μπρίζα. Βέβαια σύμφωνα με τις απαντήσεις σας με προβληματίζει ότι έχω υψηλό πρώτο hop αλλά χαμηλό ping προς το router. Πίστευα ότι μετράνε το ίδιο πράγμα αυτοί οι χρόνοι αλλά μάλλον όχι. Οπότε βγήκα στην γύρα και μάζεψα 3 routers (το να ζεις στο χωριό μπορεί να μην έχεις καλό internet έχεις όμως καλούς γείτονες). ZTE H108NS της Cosmote Cellpipe 7130 της HOL Thomson TG585 v7 της CONNEX Σύνδεσα το ΖΤΕ από το 192.168.1.1 έβαλα τα στοιχεία της σύνδεσής μου με το ίδιο firmware που έχει και ΘΑΥΜΑ έχω πρώτο hop 1ms kai <1ms και με wifi και με ethernet. Οπότε είμαστε καλά…αλλά… Ενώ το κλείδωμα της γραμμής μου τώρα στο Thomson της forthnet είναι Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.208 / 17.248 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.007 / 17.225 Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 44,00 / 76,00 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5,5 / 12,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,5 / 6,0 Στο ΖΤΕ με το firmware που έχει από COSMOTE είναι SNR Margin: 6.2 dB (Down) 6.9 dB (Up) Line Attenuation: 14.0 dB (Down) 6.6 dB (Up) Data Rate : 15310 kbps (Down) 1007 kbps(Up) Βλέπω μία διαφορά 2Mbps στο download. Οφείλεται στο firmware? Προσπάθησα να το κάνω upadate, βρήκα ένα bin αρχείο της nova αλλά όταν πάω να κάνω update μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μου το αναγνωρίζει το αρχείο. Προς το παρόν λέω να κρατήσω κάποιες μέρες το ΖΤΕ να δω τη συμπεριφορά του, αλλά αν έχετε να προσθέσετε κάτι φυσικά ευπρόσδεκτο. Μήπως να δοκιμάσω και τα άλλα δύο Modems? Αν δεν μπορώ να αλλάξω firmware, μήπως ξέρετε τι αλλαγές πρέπει να κάνω μέσα στο ΖΤΕ ώστε να ξανάκερδίσω αυτά τα 2Mbps που χάνω λόγω router? Ευχαριστώ!
Kozanitis1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κάθε ρούτερ συγχρονίζει λίγο πάνω λίγο κάτω.., Δε χρειάζεται στο ΖΤΕ να περάσεις firmware της Nova, απλά κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών και πέρνα τους κωδικούς της νόβα για να συνδεθεί στο ίντερνετ.., δε θα κερδίσεις κάτι με το άλλο firmware (αν θες να το ψειρίσεις, κατέβασε το τελευταίο firmware από το σάιτ της υποστήριξης Cosmote) Γενικότερα δοκίμασε καμία επανεκκίνηση νωρίς το πρωί, ίσως συγχρονίσει παραπάνω αφού το δίκτυο δε θα έχει πολύ traffic.. Να φανταστείς με Vodafone που είχαμε παλιά, αν έκανα επανεκκίνηση μετά τις 01:30 το πρωί μέχρι τις 07:00 έπιανε + 1.2Mbps.. Επίσης στο Wi-Fi θυμίζω κρυπτογράφηση μόνο WPA2 - AES Βέβαια για τόσες πολλές συσκευές που έχεις, θα έλεγα να βάλεις πχ το ΖΤΕ να κάνει το modem (και μόνο), να πάρεις πχ το Xiaomi (αυτό λες; ) και να βάλεις αυτό να κάνει το router/access point, σίγουρα θα δεις βελτίωση και στην απόκριση των συσκευών προς το διαδίκτυο..., έστω να κάνεις τη δουλειά σου για τώρα και βλέπεις.. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από Kozanitis1
nik0laus Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 @christos_uoa τώρα με το zte η συμπεριφορά του δικτύου σου είναι καλύτερη όσον αφορά την αίσθηση που έχεις κατά τη χρήση ; Τα 1-2 Mbps στο down που αναφέρονται στο κλείδωμα της σύνδεσης δε παίζουν ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο , το up είναι το ίδιο όπως λες. Tι 15,3 τι 17,2 δεν έχει ιδιαίτερη σημασία... Αλλο να ήταν 6 με 4 , τότε ναι θα είχες θέμα...
christos_uoa Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα προβλήματα τα αντιμετώπιζα κυρίως καθημερινές απόγευμα με διακοπές. Να πω ότι συνήθως είμασταν στο δίκτυο αρκετοί. Οπότε θα το τεστάρω από Δευτέρα σε μια κανονικότητα και συνήθως υπό συνθήκες VPN του Πανεπιστημίου που χρειάζομαι. Η μόνη διαφορά που έχω δει ως τώρα είναι ότι στα 5 μέτρα από το ΖΤΕ μπορεί στη σήμανση toy wifi στον υπολογιστή να χάνω και καμία γραμμή το οποίο είδα ότι επηρεάζει και το πρώτο hop που πάει στα 2ms. Αν είμαι εντάξει με αυτό τότε θα κάνω και αυτό που προτείνει ο φίλος παραπάνω δηλαδή να πάρω το XIAOMI 4Α να το συνδέσω ενσύρματα και να συνδέομαι με wifi πάνω στο xiaomi. Επίσης αν κατάλαβα καλά τώρα που έψαχνα για το θέμα μου, μπορώ να χρησιμοποιήσω 1 από τα παλιά router που μάζεψα μαζί με το extender που έχω να τα χρησιμοποιώ για να κάνω ουσιαστικά extend το δίκτυο στο υπόγειο και στον όροφο.\ Edit Πράγματι ξανακλείδωσα τώρα στα 16500 οπότε όπως είναι σεταρισμένο μετά από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι ΟΚ. Οπότε ούτε από τη Forthnet να ζητήσω να μου γυρίσει το profile εκεί που ήταν (στο ελεύθερο νομίζω το είπε) Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από christos_uoa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα