Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Σε περιπτωση δικαστηριου, παιρνεις τιποτα ή μπαινεις και μεσα με τα εξοδα κτλ; Βγαζεις και μεροκαματο στο τελος; 
Γιατι τετοιο αγχος που τραβηξα, την επομενη φορα λεω να μην το σηκωσω, θα πληρωνω θα παιρνω τα τιμολογια και δικαστηριο για μικροζημιες και αν ειναι να παρω και καμια ψυχικη οδυνη ακομη καλυτερα. 

5 ατυχηματα γνωστων μου κανενας δεν ειχε θεμα με την μια τα εφτιαχναν, τα 4 στου πεθερου μου το αμαξι μεσα σε 2 χρονια... ολοι πανω του επεφταν.
Και φανταζομαι τωρα θα μου βαλουν φως ομιχλης κανα ημιτασιον οπως εβαλαν στου πεθερου μου καθρεπτη που δεν μοιαζει καν με τον δεξι μανισιο που ειναι φιμε και μικροτερος... και ειναι και σαν ψευτικος. Εντωμεταξυ τα πισω φωτα μου και το φως ομιχλης ειναι σαν μολις βγηκαν απο το εργοστασιο.

Σε περίπτωση δικαστηρίου αν δικαιωθείς πληρώνεσαι και τη ζημιά, και τα δικαστικά έξοδα μέχρι ενός σημείου, και τους τόκους από τη στιγμή της αγωγής έως της απόφασης. Μεροκάματο και ψυχικές οδύνες για μικροζημιές τα ξεχνάς.

Και ναι, οι ασφαλιστικές δεν τολμάνε να κάνουν μλκιες όταν είναι μικρά τα ποσά.

Όσο για τα ανταλλακτικά εξαρτάται πόσο παλιό είναι το αυτοκίνητο σου, αν είναι μέχρι 4-5 ετών τότε πληρώνουν αδιαμαρτύρητα καινούργια και γνήσια, αν είναι ξέρω γω 20ετίας τότε δικαιολογούν είτε μεταχειρισμένα/ημιτασιόν είτε ένα ποσοστό της αξίας αν βάλεις καινούργια και γνήσια.

Εγώ πάντως δεν προτιμώ ποτέ να φτιάχνεται το αυτοκίνητο μου στα συνεργαζόμενα συνεργεία τους, ειδικά αν είναι καινούργιο μόνο σε αντιπροσωπεία.

5 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Εγώ έχω καταλάβει οτι δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύουν...και δεν θεωρώ οτι είναι λάθος!

Με βάση αυτά που λες οι ασφαλιστικές μπορούν να αρνούνται κάλυψη για ψύλλου πήδημα που είναι αλητεία.

Δηλαδή θα πρέπει να παρακαλάω ή να τους κυνηγάω  για μια κάλυψη και αυτό να θεωρούμε οτι είναι και φυσιολογικό;

Δεν ξέρω αν είσαι ασφαλιστής ή κάτι συναφές γιατί είναι πολλοστή φορά που υπερασπίζεσαι τις πρακτικές τους στο forum.

Αυτό στα bold είναι δικά σου αυθαίρετα και λανθασμένα συμπεράσματα, ποτέ δεν έγραψα κάτι τέτοιο.

Και όχι, ούτε ασφαλιστής είμαι ούτε κάτι παρόμοιο, και δεν υπερασπίζομαι καμία πρακτική. Τη λογική υπερασπίζομαι, που με βάση όσα γράφεις πρέπει να είσαι τσακωμένος μαζί της.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Εγώ έχω καταλάβει οτι δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύουν...και δεν θεωρώ οτι είναι λάθος!

Με βάση αυτά που λες η ασφαλιστικές μπορούν να αρνούνται κάλυψη για ψύλλου πήδημα που είναι αλητεία.

Δηλαδή θα πρέπει να παρακαλάω για μια κάλυψη και αυτό να θεωρούμε οτι είναι και φυσιολογικό;

Δεν ξέρω αν είσαι ασφαλιστής ή κάτι συναφές γιατί είναι πολλοστή φορά που υπερασπίζεσαι τις πρακτικές τους στο forum.

Εγραψα πιο πίσω για μιλημένες δηλώσεις.Αν εγω χτυπήσω το αμάξι σε τοίχο και μετα βάλω το φιλαράκι μου να δηλώσει ότι με χτυπησε πρέπει να πληρώσει η ασφάλεια;Αν εγω τρακαρω κάποιον αλλά ο  άλλος είναι αγαθός και τον πείσω ότι εφταιγε και κάνει δηλωσει θα πρέπει να πληρωσει;

Και ναι αν δεν πληρωνουν τους απατεώνες μας αφορά όλους γιατί κάπως έτσι πέφτουν  τα ασφάλιστρα .Τα τελευταία 6-7 χρόνια που έκαναν υποχρεωτική την ασφάλιση με εξοντωτικά προστιμα κλπ υπήρξε μείωση στα ασφάλιστρα.Επισης έφτιαξαν και κατάλογο με τιμές ανταλλακτικων και δεν χρεώνει ο καθένας ότι θελει,η ασφάλεια πληρωνει ρε!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σε περίπτωση δικαστηρίου αν δικαιωθείς πληρώνεσαι και τη ζημιά, και τα δικαστικά έξοδα μέχρι ενός σημείου, και τους τόκους από τη στιγμή της αγωγής έως της απόφασης. Μεροκάματο και ψυχικές οδύνες για μικροζημιές τα ξεχνάς.

Και ναι, οι ασφαλιστικές δεν τολμάνε να κάνουν μλκιες όταν είναι μικρά τα ποσά.

Όσο για τα ανταλλακτικά εξαρτάται πόσο παλιό είναι το αυτοκίνητο σου, αν είναι μέχρι 4-5 ετών τότε πληρώνουν αδιαμαρτύρητα καινούργια και γνήσια, αν είναι ξέρω γω 20ετίας τότε δικαιολογούν είτε μεταχειρισμένα/ημιτασιόν είτε ένα ποσοστό της αξίας αν βάλεις καινούργια και γνήσια.

Εγώ πάντως δεν προτιμώ ποτέ να φτιάχνεται το αυτοκίνητο μου στα συνεργαζόμενα συνεργεία τους, ειδικά αν είναι καινούργιο μόνο σε αντιπροσωπεία.

Το αμαξι μου παει 19 ετων.

Ενταξει μεταχειρισμενα σε καλη κατασταση δεν θα λεγα οχι, αλλα δε ξερω τι κανουν και απο το συνεργειο για να αρπαξουν.
Εντωμεταξυ τους ειπα εκει στο ατυχημα, επειδη ειχε μια ζημια απο πριν που το ειχα παρκαρισμενο και καποιος μου εφαγε στην αριστερη μερια τον προφυλακτηρα (στο πλαι του αυτοκινητου εκει που τελειωνει) και την γωνια απο πανω, οτι δεν τα εκανε το παιδι. 

Και μου ειπανε στο συνεργειο οτι παιζει να πουν οτι πληρωνουν το μισο βαψιμο, αλλα μου ειπανε αν μας δωσουν αυτα που θελουμε θα στο κανουμε τσαμπα, αντε να δουμε, λογικα την αλλη βδομαδα το πολυ θα το εχω. Εντωμεταξυ θελω να δω τι κοστολογια εβγαλαν, θα ητανε αστειο και με τρεχανε ετσι..
Επειδη ητανε ο ιδιος εμπειρογνωμονας στο τροχαιο μου με την μχηανη, ειναι και λιγο σφαχτης. Μανετα μηχανης 5 ευρω, ποδοφρενο 5 ευρω, καθρεπτης 5 ευρω...

Οντως το ειχα ακουσει και εγω αυτο, και το πηγα σε αυτο που πηγαινε ο πεθερος μου.
Εκει ακουσα βαζουν οτι χειροτερο μπορουν...

Επεξ/σία από ExTaCy1337
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό στα bold είναι δικά σου αυθαίρετα και λανθασμένα συμπεράσματα, ποτέ δεν έγραψα κάτι τέτοιο.

Και όχι, ούτε ασφαλιστής είμαι ούτε κάτι παρόμοιο, και δεν υπερασπίζομαι καμία πρακτική. Τη λογική υπερασπίζομαι, που με βάση όσα γράφεις πρέπει να είσαι τσακωμένος μαζί της.

Ναί, οκ...ότι πεις...

6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εγραψα πιο πίσω για μιλημένες δηλώσεις.Αν εγω χτυπήσω το αμάξι σε τοίχο και μετα βάλω το φιλαράκι μου να δηλώσει ότι με χτυπησε πρέπει να πληρώσει η ασφάλεια;Αν εγω τρακαρω κάποιον αλλά ο  άλλος είναι αγαθός και τον πείσω ότι εφταιγε και κάνει δηλωσει θα πρέπει να πληρωσει;

Και ναι αν δεν πληρωνουν τους απατεώνες μας αφορά όλους γιατί κάπως έτσι πέφτουν  τα ασφάλιστρα .Τα τελευταία 6-7 χρόνια που έκαναν υποχρεωτική την ασφάλιση με εξοντωτικά προστιμα κλπ υπήρξε μείωση στα ασφάλιστρα.Επισης έφτιαξαν και κατάλογο με τιμές ανταλλακτικων και δεν χρεώνει ο καθένας ότι θελει,η ασφάλεια πληρωνει ρε!!

Αν μιλάμε για βαρβάτη ζημιά υπάρχουν τρόποι που περνάει άνετα πραγματογνωμοσύνη και δεν φαίνεται οτι είναι φτιαχτό.

Το θέμα είναι να μην σου βγάζουν εκτός κάλυψης για πλάκα την κάθε μικροζημιά με τη δικαιολογία οτι μοιάζει με στημένο.

Αν δεχτούμε αυτή τη λογική όλοι θα την κοπανάνε μετά (όπως κάνουν πολλοί ήδη) για να μην χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη και τσάμπα θα πληρώνουμε ασφάλειες στο τέλος.

Άσε που δεν θα έχεις εμπιστοσύνη στην ασφαλιστική σου αν συμβεί κάτι πιο σοβαρό (τραυματισμός κλπ).

Όσο για τον κατάλογο ανταλλακτικών το μόνο όφελος που βλέπω είναι σε αυτούς που ξεπουλάνε τα ημιτασιόν και τους μαντράδες με τα μεταχειρισμένα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Το αμαξι μου παει 19 ετων.

Ενταξει μεταχειρισμενα σε καλη κατασταση δεν θα λεγα οχι, αλλα δε ξερω τι κανουν και απο το συνεργειο για να αρπαξουν.
Εντωμεταξυ τους ειπα εκει στο ατυχημα, επειδη ειχε μια ζημια απο πριν που το ειχα παρκαρισμενο και καποιος μου εφαγε στην αριστερη μερια τον προφυλακτηρα (στο πλαι του αυτοκινητου εκει που τελειωνει) και την γωνια απο πανω, οτι δεν τα εκανε το παιδι. 
Και μου ειπανε στο συνεργειο οτι παιζει να πουν οτι πληρωνουν το μισο βαψιμο, αλλα μου ειπανε αν μας δωσουν αυτα που θελουμε θα στο κανουμε τσαμπα, αντε να δουμε, λογικα την αλλη βδομαδα το πολυ θα το εχω. Εντωμεταξυ θελω να δω τι κοστολογια εβγαλαν, θα ητανε αστειο και με τρεχανε ετσι..

Οντως το ειχα ακουσει και εγω αυτο, και το πηγα σε αυτο που πηγαινε ο πεθερος μου.
Εκει ακουσα βαζουν οτι χειροτερο μπορουν...

19 ετών είναι πολύ παλιό, δεν υπάρχει περίπτωση να σου δικαιολογήσουν καινούργια και γνήσια ανταλλακτικά, μόνο μεταχειρισμένα ή ημιτασιόν.

Επίσης ναι, εφόσον ο προφυλακτήρας σου ήδη είχε ζημιές μπορούν να ισχυριστούν ότι πληρώνουν μόνο το μισό βάψιμο, λογικό δεν είναι? Ειδικά αν οι ζημιές που είχε ήταν μεγαλύτερες από αυτές που έγιναν.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθάβω το τοπικ.

Σε στενά

Το όχημα Α κανονικά την πορεία του, το Β πετάγεται εκ των αριστερών και χτυπάει το Α που ήταν εκ δεξιά.

Κλήθηκαν τροχαία και ασφάλειες.

Το Β καλεί μέχρι να έρθει η τροχαία μουφομάρτυρα ότι είχε σταματήσει στο σημείο και δεν ήταν εν κίνηση και ο Α έπεσε πάνω του.

Το Α έχει μάρτυρα(κανονικό) που ρίχνει το φταίξιμο στον Β.

Ο Β δηλώνει στη τροχαία ότι δεν νιώθει καλά. - δεν κλήθηκε ΕΚΑΒ ούτε ανακριτικό ενώ ρώτησαν από την τροχαία δεν ήθελε ο Β. - αλλά σημειώθηκε ελαφρύς τραυματισμός.

Ο Β τηλέφωνα και μηνύματα που του κάνει προσφορά να του φτιάξει το αυτοκίνητο που έχει μικρότερη ζημιά και να δηλώσει ο Α υπαιτιότητα (ασφαλιστική απάτη δηλαδή) ο Α δεν δέχεται. (στο μήνυμα δεν είναι ξεκάθαρη η πρόταση αλλά δείχνει την πρόθεση συμβιβασμού)

Δέχεται ο Α εκβιασμό ότι αν δεν το δεχθεί θα τον τρέξουν δικαστικά λόγω τραυματισμού.

Πως το βλέπετε;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Jethro είπε

Πως το βλέπετε;

Ασφαλιστική, νομική βοήθεια, μαζί με τα μηνύματα που αποδεικνύουν την ενοχή του Β και την προσπάθεια απάτης και εκβιασμού. 

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Jethro είπε

Ενημερώσαμε την ασφαλιστικη κλπ αλλα πολυ στο χαλαρο το βλεπουν...

Ξεκάθαρη είναι η περίπτωση. Η ασφαλιστική του Β θα πληρώσει ότι και να λέει ή αν είναι ανασφάλιστος η ασφαλιστική του Α και θα τον κυνηγήσει. Τι παραπάνω να κάνουν προς το παρόν; Σιγά μην πληρώσει ο άλλος δικηγόρους και τρέχει σε δικαστήρια για χαμένη υπόθεση. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ξεκάθαρο είναι, η ψευδομαρτυρια το περιπλεκει. Και ποιος ξέρει τι άλλο θα πουν στην κατάθεση 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jethro είπε

Ξεκάθαρο είναι, η ψευδομαρτυρια το περιπλεκει. Και ποιος ξέρει τι άλλο θα πουν στην κατάθεση 

Δεν το περιπλέκει καθόλου και σταματημένος να ήταν πάλι αυτός θα έφταιγε. Στην καλύτερη να πάει σε δικαστήριο για να βγει συνυπευθυνότητα. Εσύ θα έχεις την νομική προστασία της ασφάλειας σου (λογικά). Αυτός τι; θα πληρώσει από την τσέπη του για να γλιτώσει ένα ποσοστό; Άδικα ανησυχείς, απλός ο τύπος προσπαθεί να γλυτώσει ότι μπορεί. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...