Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2021 στις 9:08 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Γενικά μιλώντας :το ότι ο άλλος παραδεχεται ότι φταίει δεν δεσμεύει την ασφαλιστική .Γιατί μπορεί να είναι συμφωνημένο .

Συμφωνημένο-ξεσυμφωνημένο εφόσον πληρώνονται οφείλουν να καλύψουν, αλλιώς ας αποδείξουν οτι είναι φτιαχτό...αν μπορούν.

Στις 18/2/2021 στις 10:49 ΜΜ, Ather είπε

Χωρίς να γνωρίζω.

1. Υποθέτω ότι έχεις μικρή ζημιά.
  2. Η ασφαλιστική αρνείται να σε αποζημιώσει, οπότε πρέπει να πας δικαστικώς.
  3. Άρα δε θα πάρεις τίποτα, γιατί απλά δε σε συμφέρει.

Γι αυτές τις αλητείες χρειάζεται να έχεις νομική προστασία.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καλεις αστυνομία γιατί απλά καταγράφει την θέση κ τίποτα άλλο.χαμενος χρόνος εκτός κ αν υπάρχουν σωματικές βλάβες.. Το χαρτί φιλικού διακανονισμού παίζει να ειναι περιττό πια και εννοείτε αν θέλει ο άλλος  αλλάζει  την δήλωση  .κ στα 2 τρακαρίσματα π είχα Χριστούγεννα μου είπαν καλεις φροντίδα ατυχήματος βάση νόμου!!? . Ακόμη κ οταν είχε κάνει θετική δήλωση στην ασφάλεια του ήρθε μετά από 2 3 μέρες η φροντίδα ατυχήματος ( δικιά μου) για να ανοιχτεί φάκελος (+φωτός)!!

Καμία νομικη προστασία δεν θέλει να πηγαίνει δικαστήρια σε μικροποσα..κοστίζει τουλ.500€ .... Το Στορυ σου παίζει να έχει να κάνει με αντιπαλότητα εταιριών λογικά με πληρωμες.

Πρόσφατα στον φιλικό διακανονισμό βλέπω μπήκε μια euroins+citi .μαζί με τις qic ,Personal insurance,γενική πανελλαδική δεν τις ήξερα καν

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, kage είπε

Καμία νομικη προστασία δεν θέλει να πηγαίνει δικαστήρια..κοστίζει τουλ.500€ ....

Τι πάει να πει αυτό;

Αυτός είναι ο σκοπός της νομικής προστασίας!

Αν δεν βγαίνει άκρη εξωδικαστικά να κινηθείς δικαστικά χωρίς (ή με ελάχιστο) κόστος.

Αλλιώς ποιός ο λόγος να τους πληρώνεις και ποιός ο λόγος να πληρώνεις ασφαλιστική άμα δεν σε καλύπτει γιατί έτσι της κάπνισε;

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kage είπε

Δεν καλεις αστυνομία γιατί απλά καταγράφει την θέση κ τίποτα άλλο.χαμενος χρόνος εκτός κ αν υπάρχουν σωματικές βλάβες.. Το χαρτί φιλικού διακανονισμού παίζει να ειναι περιττό πια και εννοείτε αν θέλει ο άλλος  αλλάζει  την δήλωση  .κ στα 2 τρακαρίσματα π είχα Χριστούγεννα μου είπαν καλεις φροντίδα ατυχήματος βάση νόμου!!? . Ακόμη κ οταν είχε κάνει θετική δήλωση στην ασφάλεια του ήρθε μετά από 2 3 μέρες η φροντίδα ατυχήματος ( δικιά μου) για να ανοιχτεί φάκελος (+φωτός)!!

Καμία νομικη προστασία δεν θέλει να πηγαίνει δικαστήρια σε μικροποσα..κοστίζει τουλ.500€ .... Το Στορυ σου παίζει να έχει να κάνει με αντιπαλότητα εταιριών λογικά με πληρωμες.

Πρόσφατα στον φιλικό διακανονισμό βλέπω μπήκε μια euroins+citi .μαζί με τις qic ,Personal insurance,γενική πανελλαδική δεν τις ήξερα καν

Η δικια μου ειναι μια απο αυτες που μπηκαν προσφατα. Κατι μου ελεγε στο συνεργειο οτι πελατες του ειχανε προβλημα με την ασφαλιστικη μου.
Και οτι οι ασφαλειες πληρωνουν μισα μισα την ζημια; Στην τελικη την ωρα που μιλησαν στο τηλεφωνο ρωτησαν αν η εταιρεια μου εχει μπει φιλικο διακανωνισμο οποτε φανταζομαι ειχανε θεμα πριν μπει στον φιλικο;

Ο Φιλικος δεν ειναι οτι με αποζημιωνει η δικια μου και μετα παει και τα παιρνει απο την αλλη; 
Ουτε σημερα με ενημερωσαν παντως...

Δημοσ.

Κάποτε ήθελα να αγοράσω νομική προστασία για την δουλειά μου. Η εταιρία ήθελε να της καταθέσω χρήματα και μετά θα μου έστελνε το συμβόλαιο με τους όρους για να το υπογράψω. Φυσικά δεν προχώρησα.

• Confused 1
Δημοσ.

Τελικα μετα απο 3-4 τηλεφωνηματα που εκανε το παλικαρι που με χτυπησε, να'ναι καλα και το παιδι.
Και αφου η ασφαλιστρια μου πηρε τηλεφωνο στα κεντρικα γιατι τους δινει και αυτους πελατες. Και γενικα δεν ειχε θεματα, τελικα απ'ότι φαινεται λυθηκε το θεμα.

Τωρα αν εκαναν καποια βλακια και μπερδεψαν τα ατυχηματα (τους εστειλε η ασφαλιστρια το αντιγραφο της δηλωσης του παιδιου που με χτυπησε, αν ειναι δυνατον, τυχερος ημουν που εμπλεξα με ΚΥΡΙΟ και μου εστειλε στο email κατευθειαν το αντιγραφο.....) και ελεγαν οτι εγω περασα στοπ και αλλες βλακιες - ή αν ητανε καποιο κολπο για να καθυστερησουν , δεν μπορω να το ξερω..
Βεβαια ακομη κραταω μια πισινη μεχρι να τελειωσουν ολα, αλλα απ΄οτι δειχνει πανε ολα καλα...πηρα το συνεργειο να αρχισει να το φτιαχνει..

Δημοσ.
Στις 22/2/2021 στις 9:45 ΠΜ, kage είπε

Δεν καλεις αστυνομία γιατί απλά καταγράφει την θέση κ τίποτα άλλο.χαμενος χρόνος εκτός κ αν υπάρχουν σωματικές βλάβες..

Εννοειται και καλεις αστυνομια,για να γινει καταγραφη.
Τι συμβουλες δινεις ρε μαν;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Εννοειται και καλεις αστυνομια,για να γινει καταγραφη.
Τι συμβουλες δινεις ρε μαν;

Κ εγω αυτο ξερω οτι ειναι το καλυτερο , βεβαια για κατι μικρο θα σε πουν "τι μας τρεχεις τωρα" αλλα ετσι πρεπει, η καταγραφη τους στεκει στο δικαστηριο και γενικα δεν μπορει να την αλλαξουν, π.χ. απο εκει που σε χτυπησε στον πισω προφυλακτηρα να λεει μετα οτι εσυ τον χτυπησες. 

Και οσο μπορουμε σε τροχαιο με σωματικες βλαβες ΕΚΑΒ και ΤΡΟΧΑΙΑ, αφησα τον αλλον να με παει με το αμαξι ειχε πρηστει το γονατο μου, κοντεψε να τρακαρει αλλες 2-3 φορες μεχρι να με παει, και μετα ειχε νομιζω εξτρα τρεξιμο.

Γκουγκλαρα οσο περιμενα να με δει ο γιατρος και επρεπε να καλεσω τροχαια, μου ελεγε ο μπαρμπας ελα μωρε τι τροχαια και τετοια. 
Ηρθαν στο νοσοκομειο και πηραν καταθεση εκει, το νοσοκομειο με εβγαλε ολα καλα πρισμενο ειναι αντιβιωση...

Μια βδομαδα μετα πηγα σε ιδιωτη γιατρο και ειχα καταγμα στο κνημιαιο πλατω, πατεριτσες 6 μηνες και μετα τα 50-60 μου λεει θα εχεις προβλημα με το γονατο. 

Δημοσ.
Στις 21/2/2021 στις 9:43 ΜΜ, agnostos13 είπε
Στις 18/2/2021 στις 9:08 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Γενικά μιλώντας :το ότι ο άλλος παραδεχεται ότι φταίει δεν δεσμεύει την ασφαλιστική .Γιατί μπορεί να είναι συμφωνημένο .

Συμφωνημένο-ξεσυμφωνημένο εφόσον πληρώνονται οφείλουν να καλύψουν, αλλιώς ας αποδείξουν οτι είναι φτιαχτό...αν μπορούν.

Κάνεις λάθος σε όλα.

Πρώτα από όλα οι ασφαλιστικές δεν είναι υποχρεωμένες να καλύψουν οποιαδήποτε ζημιά μόνο και μόνο επειδή ο πελάτης τους δήλωσε πως έκανε μια ζημιά και φταίει, πρώτα ελέγχουν αν όντως έκανε τη ζημιά και αν όντως φταίει και μετά κρίνουν αν θα πληρώσουν, για αυτό ακριβώς κάνουν καταγραφή και πραγματογνωμοσύνη.

Επίσης το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό, όχι αυτός που προσπαθεί να τον καταρρίψει. Αν η ασφάλεια δεν καλύψει τη ζημιά τότε ο παθών είναι αυτός που θα πρέπει να κάνει μήνυση/αγωγή και δικαστήριο μια και αυτός απαίτηση από την ασφαλιστική και όχι η ασφαλιστική από αυτόν, ο παθών πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι φτιαχτό και όχι η ασφαλιστική πως είναι.

• Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάνεις λάθος σε όλα.

Πρώτα από όλα οι ασφαλιστικές δεν είναι υποχρεωμένες να καλύψουν οποιαδήποτε ζημιά μόνο και μόνο επειδή ο πελάτης τους δήλωσε πως έκανε μια ζημιά και φταίει, πρώτα ελέγχουν αν όντως έκανε τη ζημιά και αν όντως φταίει και μετά κρίνουν αν θα πληρώσουν, για αυτό ακριβώς κάνουν καταγραφή και πραγματογνωμοσύνη.

Επίσης το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό, όχι αυτός που προσπαθεί να τον καταρρίψει. Αν η ασφάλεια δεν καλύψει τη ζημιά τότε ο παθών είναι αυτός που θα πρέπει να κάνει μήνυση/αγωγή και δικαστήριο μια και αυτός απαίτηση από την ασφαλιστική και όχι η ασφαλιστική από αυτόν, ο παθών πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι φτιαχτό και όχι η ασφαλιστική πως είναι.

Οι σοβαρές ασφαλιστικές πληρώνουν χωρίς να το ψυρίζουν.

Και αυτό είναι το σωστό.

Αν είναι σε κάθε στραβή να τρέχουμε στα δικαστήρια για να αποδείξουμε οτι δεν είμαστε ελέφαντες προκειμένου να λάβουμε την υπηρεσία που πληρώνουμε...χαιρετίσματα!

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Οι σοβαρές ασφαλιστικές πληρώνουν χωρίς να το ψυρίζουν.

Και αυτό είναι το σωστό.

Αν είναι σε κάθε στραβή να τρέχουμε στα δικαστήρια για να αποδείξουμε οτι δεν είμαστε ελέφαντες προκειμένου να λάβουμε την υπηρεσία που πληρώνουμε...χαιρετίσματα!

Είπαμε, τα έχεις καταλάβει όλα λάθος, οι ασφαλιστικές εννοείται πως το ψειρίζουν πριν πληρώσουν, και έτσι είναι το σωστό. Οι ασφαλιστικές δεν είναι χαζές όπως νομίζεις, αλίμονο αν μοίραζαν λεφτά έτσι αέρα.

Η υπηρεσία που πληρώνεις είναι για να καλύπτει ζημιές που όντως έχεις κάνει, και όχι ζημιές που ισχυρίζεσαι πως έκανες. Αν η ζημιά που - υποστηρίζεις πως - έκανες στο άλλο όχημα δεν ταιριάζει με τη ζημιά που έχει το δικό σου, η ασφαλιστική σου δεν θα την αποκαταστήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Είπαμε, τα έχεις καταλάβει όλα λάθος, οι ασφαλιστικές εννοείται πως το ψειρίζουν πριν πληρώσουν, και έτσι είναι το σωστό. Οι ασφαλιστικές δεν είναι χαζές όπως νομίζεις, αλίμονο αν μοίραζαν λεφτά έτσι αέρα.

Η υπηρεσία που πληρώνεις είναι για να καλύπτει ζημιές που όντως έχεις κάνει, και όχι ζημιές που ισχυρίζεσαι πως έκανες. Αν η ζημιά που - υποστηρίζεις πως - έκανες στο άλλο όχημα δεν ταιριάζει με τη ζημιά που έχει το δικό σου, η ασφαλιστική σου δεν θα την αποκαταστήσει.

Κοιτα το αμαξι του παιδιου ητανε τιγκα στις γρατζουνιες. Τωρα τι να πω δε ξερω, αλλα απ'οτι ειπαν δεν εγινε γι'αυτο, αλλα γιατι μπερδεψαν ατυχηματα - μαλλον... 
Ελεγαν οτι περασα εγω στοπ...

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Κάνεις λάθος σε όλα.

Σε περιπτωση δικαστηριου, παιρνεις τιποτα ή μπαινεις και μεσα με τα εξοδα κτλ; Βγαζεις και μεροκαματο στο τελος; 
Γιατι τετοιο αγχος που τραβηξα, την επομενη φορα λεω να μην το σηκωσω, θα πληρωνω θα παιρνω τα τιμολογια και δικαστηριο για μικροζημιες και αν ειναι να παρω και καμια ψυχικη οδυνη ακομη καλυτερα. 

5 ατυχηματα γνωστων μου κανενας δεν ειχε θεμα με την μια τα εφτιαχναν, τα 4 στου πεθερου μου το αμαξι μεσα σε 2 χρονια... ολοι πανω του επεφταν.
Και φανταζομαι τωρα θα μου βαλουν φως ομιχλης κανα ημιτασιον οπως εβαλαν στου πεθερου μου καθρεπτη που δεν μοιαζει καν με τον δεξι μανισιο που ειναι φιμε και μικροτερος... και ειναι και σαν ψευτικος. Εντωμεταξυ τα πισω φωτα μου και το φως ομιχλης ειναι σαν μολις βγηκαν απο το εργοστασιο.

Επεξ/σία από ExTaCy1337
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Κοιτα το αμαξι του παιδιου ητανε τιγκα στις γρατζουνιες. Τωρα τι να πω δε ξερω, αλλα απ'οτι ειπαν δεν εγινε γι'αυτο, αλλα γιατι μπερδεψαν ατυχηματα - μαλλον... 
Ελεγαν οτι περασα εγω στοπ...

Δεν νομίζω οι γρατσουνιές να έπαιξαν ρόλο, μάλλον μπέρδεψαν ατυχήματα όπως σου είπαν.

Εγώ πάντως αυτό που λέω είναι άλλο, αν πχ η ζημιά στον προφυλακτήρα του ενός αυτοκινήτου είναι σε ύψος 50 εκατοστά, και η ζημιά στην πόρτα του άλλου είναι στους 80 πόντους, είναι σαφές ότι δεν σχετίζονται αυτά τα 2 και η ασφαλιστική δεν θα αποζημιώσει. Ο ισχυρισμός του ενός ως υπαίτιου δεν αρκεί, για αυτό βάζουν εμπειρογνώμονα να ελέγχει, να βγάζει φωτογραφίες κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν νομίζω οι γρατσουνιές να έπαιξαν ρόλο, μάλλον μπέρδεψαν ατυχήματα όπως σου είπαν.

Εγώ πάντως αυτό που λέω είναι άλλο, αν πχ η ζημιά στον προφυλακτήρα του ενός αυτοκινήτου είναι σε ύψος 50 εκατοστά, και η ζημιά στην πόρτα του άλλου είναι στους 80 πόντους, είναι σαφές ότι δεν σχετίζονται αυτά τα 2 και η ασφαλιστική δεν θα αποζημιώσει. Ο ισχυρισμός του ενός ως υπαίτιου δεν αρκεί, για αυτό βάζουν εμπειρογνώμονα να ελέγχει, να βγάζει φωτογραφίες κτλ.

Ναι ισχυει αυτο.
Βασικα για τις γρατζουνιες το ειπα, γιατι δεν φαινοταν καν οτι χτυπησε αυτος, αφου ο προφυλακτηρας του ητανε λες και τον ετριβε σε τσιμεντο αντι για γυαλοχαρτο για να βγαλει το χρωμα. γδαρμενος ολος, και δεν εσπασε και κατι, με χτυπησε πισω εσπασε το φως ομιχλης που ειναι πανω στον προφυλακτηρα (ο προφυλακτηρας μου δεν ραγισε πουθενα), στραβωσε την ποδια απο κατω οπως μου ειπαν οταν λυθηκε, και λιγες γρατζουνιες.

Σε αυτον δεν ητανε κατι εμφανες με τοσο γδρασιμο.

Επεξ/σία από ExTaCy1337
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ έχω καταλάβει οτι δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύουν...και δεν θεωρώ οτι είναι λάθος!

Με βάση αυτά που λες οι ασφαλιστικές μπορούν να αρνούνται κάλυψη για ψύλλου πήδημα που είναι αλητεία.

Δηλαδή θα πρέπει να παρακαλάω ή να τους κυνηγάω  για μια κάλυψη και αυτό να θεωρούμε οτι είναι και φυσιολογικό;

Δεν ξέρω αν είσαι ασφαλιστής ή κάτι συναφές γιατί είναι πολλοστή φορά που υπερασπίζεσαι τις πρακτικές τους στο forum.

Επεξ/σία από agnostos13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...