Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια πώς σας φαίνεται αυτό το σύνολο; Πρόκειται για τον 2ο υπολογιστή. Κάρτα γραφικών θα μου δοθεί μια μεταχειρισμένη. Μήπως να πάω στο 2600x;

IMG_20210221_214233.jpg

Επεξ/σία από motou_boubati
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Cosmodata?

Τροφοδοτικό καλύτερα αυτό

https://www.cosmodata.gr/product/351771

Υπάρχει επίσης λόγος που προτιμήσατε amd; Αν οχι και είναι μόνο οικονομικό το θέμα, περιμένετε να γίνει διαθέσιμος 0 10400f, νεότερος cpu και δυνατότερος στα περισσότερα συγκριτικά

Επίσης να ρωτήσω, οθόνη 144hz για πιο λόγο; Νομίζω θα σπαταληθούν χρήματα χωρίς αντίκρισμα εκτός αν υπάρχει ανάγκη για competitive gaming. Σε αυτά τα χρήματα μπορεί ενδεχομένως να πάρετε 2k ανάλυση μόνιτορ/75hz/ips

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Eγω θα σου προτεινα 10400f και H470 μητρικη.

O ryzen ειναι ηδη παλιος.

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-10400F-vs-AMD-Ryzen-5-2600/4079vs3955

Mε chipset Η470 θα εισαι και ετοιμος να βαλεις και επεξεργαστες απο 11η γενια εαν θελησεις στο μελλον.

Το τροφοδοτικο οι μνημες και η οθονη μια χαρα.

Εαν και για οθονη μπορεις να πας και χαμηλοτερα εαν δεν σε ενδιαφερει απολυτα το gaming.

Δημοσ.

Mε intel και h470 θα είμαι περιορισμένος σε 2933 μνήμες και pcie 3.0 αν δε κάνω λάθος.επισης με 30 ευρώ παραπάνω παίρνω τον 3600x. Καταλήγω σε amd γιατί μου φαίνεται ότι θα κρατήσει περισσότερο σα σύνολο. Ναι από cosmodata είναι το καλάθι. Δε προορίζεται κυρίως για gaming. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί έχει pci 4.0 η 450 που κοιτάς; Ή έχει ζωή ο 2600 που είναι του 2018; Να πήγαινες για 3600 το δέχομαι αν και δεν είναι vfm τουλάχιστον θα κοντράριζε τον 10400. Έτσι όπως όλα δείχνουν, το am4 δε θα πάρει άλλη γενιά upgrade ενώ με καλή μητρική ο Intel θα πάρει άλλη μια που θα είναι δυνατότερη(από μετρήσεις που διέρευσαν) από την 5000 σειρά amd.

Εφόσον η οθόνη δεν προορίζεται για gaming κυρίως σε αυτά τα λεφτά κοίτα για 2k/ips, που εφόσον ασχολείσαι και με φωτογραφία θα βοηθήσει αρκετά.

Προτάσεις κάνουμε και λέμε τα+-. Στο τέλος εσύ διαλέγεις αυτό που σου κάθεται καλύτερα. Απλά για να μην παρεξηγηθώ οτι σε "σπρώχνω" προς μια κατεύθυνση

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπίζω να απαντήσει και κάποιος άλλος, μη νομίζεις ότι σε παίρνω μονότερμα. Τα ενσωματωμένα του Intel υποστηρίζουν μέχρι 4κ. Αν θες για οικονομικά καλο το Η470(θα πάρει και αναβάθμιση) διαφορετικά σε Ζ490 θα μπορείς να ανεβάσεις και συχνότητα τις μνήμες, που δεν έχω καταλάβει γιατί σε "καεί" τόσο πολύ. Σε λίγες μέρες, αν υπάρχει υπομονή θα δούμε και τα νέα chipset . Ήδη το eshop έχει build με 10500 και Η570 chipset.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Προσπαθώ να φτάσω τις επιδόσεις του συνολου με τον ryzen κ βλέπω ότι είμαι 100 ευρώ παραπάνω.αν κατέβω σε μητρική κ και μνήμες για να παω στο 750€ θα χάσω πολύ σε επιδόσεις;

Δημοσ.

Tα ενσωματωμενα οπως λεει και ο nickol-us υποστηριζουν 4k/60hz απο displayport και 4κ/30hz απο hdmi.

Στην θεση σου ειτε θα επαιρνα μια Η470 σε σωστη τιμη σαν αυτη.

Δωσε καλυτερα τα 50-60 ευρω της διαφορας της Η470 με την Ζ490 σε επεξεργαστη και παρε τον 10600.

Παρε μια ψυκτρα,εναν δευτερο m2. η οτι αλλο μπορει να χρειαστεις.

Εγω σημερα δεν θα εδινα με τιποτα 200 ευρω για Ζ490 θα πηγαινα κατευθειαν σε Ζ590.

Μνημες δεν εχουν και πολυ νοημα αφου θα χρειαστεις 2666 οτι παραπανω σε ταχυτητα καλοδεχουμενο αρκει να εχει cl16 και να ειναι μεχρι 80-90 ευρω.

Δημοσ.

Eνα 40αρι κατω.

Κουτακι σου εβαλα ανοιχτο εμπρος και 2 τυχαια ανεμιστηρακια για να βαλεις.

Πισω εχει 1 προεγκατεστημενο 120αρι.

Μητρικη Η470 full μεχρι και wifi.

Τα υπολοιπα τα εχω αφησει οπως εχουν,οχι οτι συμφωνω απολυτα με τις επιλογες σου πχ με δισκο 500αρη 96 ευρω,η οθονη 32 ιντσες.Αλλα ειναι στην δικη σου κριση,γουστο.

Εαν θελεις να λαβεις υποψη σου τις δικες μου επιλογες εγω θα εβαζα αυτον το δισκο εξοικονομοντας περιπου 27 ευρω.

Και οθονη αυτη εξοικονομοντας αλλα 55 ευρω.55+27=82 ευρω με αυτα θα επαιρνα τον 10500 και μια ψυκτρα η εναν hdd για αποθηκη.

1230268762_Screenshot_2021-02-22COSMODATA.png.7955200ca18f0af38bbf289f4427c6fb.png

Δημοσ.

Να επιστρέψω λίγο στο πρώτο υπολογιστή στον οποίο θα γίνεται ο χειρισμός του eshop; Θα είναι ο μοναδικός υπολογιστής για αυτή την χρήση; Σε περίπτωση βλάβης ενός part θα υπάρχει η άνεση να μείνει ενδεχομένως εκτός λειτουργίας για κάποιο διάστημα λόγω αναμονής ανταλλακτικού; Μήπως να πέσει στο τραπέζι και η λύση έτοιμου pc από business σειρά μεγάλου κατασκευαστή; Πχ dell με next business day υποστήριξη; Σίγουρα ακριβότερη λύση,αλλά επειδή είναι για σημαντική δουλειά ίσως αξίζει. Και με win 10 pro.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι υποχρεωτικό να γίνει η σύνθεση στην cosmodata; eshop αυτή την στιγμή έχει μητρική h570/11th gen ready στα 120 ευρώ και υπερχρονιζει και τις μνήμες. Μήπως να το σκεφτείς;

https://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-h570m-pro4-retail-p-PER.529140

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Όχι δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει από cosmodata αλλά θα ήθελα να είναι όλα τα κομμάτια από ένα κατάστημα.

Για τον υπολογιστή 1, προσπαθώ τα parts του 2 να ταιριάζουν και στον 1 για να καλύψω την περίπτωση βλάβης. Έτσι κατέληξα να αποφύγω ένα έτοιμο built, που μπορεί να μην έχει μια ποιοτική μητρική ή τροφοδοτικό.

Επίσης, χωρίς να υπάρχει αντίλογος για κάποιον ryzen καταλήγω και εγώ είτε σε 10100 και 10400 ή 10100 και 10600.

Με τις μητρικές δε ξέρω τί να κάνω γιατί δε καταλαβαίνω κ τόσο τα οφέλη τις καθεμιάς καθώς και τι gen είναι.

Δημοσ.

Η πλατφορμα ειναι μια μιλαμε για socket 1200 chipset H410/,H470,Β460,Z490 με 10η γενια επεξεργαστες (i3,i5,i7,i9 10xxx) επομενη γενια επεξεργαστων που ερχεται ειναι η 11η (i3,i5,i7,i9 11xxx) με τα καινουργια chipsets Z590 κλπ.

Εαν επιλεξεις τωρα μια μητρικη με chipset Η470 η Ζ490 με 10η γενια intel θα μπορεις να βαλεις και στο μελλον την 11η γενια intel.

Αυτα μεχρι στιγμης οτι εχει ανακοινωθει οτι θα ειναι συμβατες και με την 11η γενια.

Η Η410 ειναι η πιο φθηνη εκδοχη συνηθως με 4 sata,2 slot ram χωρις ψυξη λιγοτερα usb ports,λιγοτερες θυρες γενικοτερα (m2 κλπ.)

Η 470 ειναι στη μεση ακριβως και η Ζ490 ειναι οι πιο full ας πουμε με ψυξη στα vrm,6 sata,4 slot ram.

Οι τελευταιες ειναι και αυτες που μπορεις να βαλεις επεξεργαστη Κ και να κανεις overclocking.

Aυτα εν ολιγοις......περιληπτικα

Θα δοκιμασω να κανω 2 συνθεσεις μαζι και απο αλλα μαγαζια να δουμε τι θα βγει.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...