Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Σχετικά σύντομα (περίπου 1 μήνα, αγορά μέσω προγράμματος) πρέπει να γίνει η αγορά ενός υπολογιστή. Η χρήση του θα είναι σε καταστήματα όποτε οι απαιτήσεις είναι λίγες(διαχείριση eshop,social, excel, Photoshop). Οθόνη κ περιφερειακά όχι. Λογισμικό όχι απαραίτητα. Η αγορά πρόκειται να γίνει από ένα κατάστημα. Budget μέχρι 500€.

Ο δεύτερος υπολογιστής είναι για προσωπική χρήση. Χρήση (Photoshop, προγραμματα ηχογράφησης,λιγο gaming). Οθόνη ναι. Περιφερειακά όχι. Λογισμικό όχι απαραίτητα.Η αγορά θα γίνει από το ίδιο κατάστημα με τον πρώτο υπολογιστή. Budget μέχρι 700€.

Αν το budget είναι αρκετό για τον πρώτο μπορεί να μεταφερθεί το ποσό στον 2ο.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, motou_boubati είπε

Δε είμαι σίγουρος αν είναι απαραίτητο.αλλα η αγορά ενός κλειδιού δε νομίζω ότι είναι ακριβή κ να παρουσιάσω αυτό ως αγορά

Καλύτερα να ξεκαθαρίσεις τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθείς.

Παλαιότερα που είχα μπει στη διαδικασία έπρεπε να φαίνεται στο ίδιο παραστατικό η αγορά του λειτουργικού.

Βέβαια δεν εχω πρόσφατη εμπειρία.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, motou_boubati είπε

Η βοήθεια που θέλω είναι πιο πολυ στο στήσιμο του υπολογιστή.οποτε ας πούμε ότι είναι χωρίς λογισμικό τα budget.

Bασικο ερωτημα ειναι εαν θα χρειαστεις καρτες γραφικων αμφοτερα(ιδιατερα στον δευτερο που αναφερεις και λιγο gaming).Οι τιμες ειναι στα υψη και θα παιξει μεγαλο ρολο στο τελικο συνολο και των δυο pc.

• Like 1
Δημοσ.

Στον 2ο θα χρειαστώ καρτα γραφικών.στον πρώτο όχι.βεβαια αν η τιμή σε έναν επεξεργαστή χωρίς ενσωματωμένα γραφικά μαζί με κάρτα γραφικών είναι πιο οικονομικός κ με κοντινές αποδόσεις συγκριτικά με έναν με ενσωματωμένα, εννοείται ότι θα προτιμήσω τον 1ο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mια συνθεση για το επαγγελματικο pc που χρειαζεσαι.

Σου εβαλα i3-10100 με ενσωματωμενα γραφικα

και 16gb ram μιας και ειπες για e-shop,photoshop και φανταζομαι και αρκετα tabs ανοιχτα.

Επισης σου εβαλα και ενα σκληρο αποθηκη 1ΤΒ που πιστευω θα χρειαστει.

Ειναι υπεραρκετο απο επεξεργαστικη ισχυ και μνημες,θα μπορουσαμε να βαλουμε αντιστοιχα εναν G6400 με 59 ευρω και ram 8gb στα μισα χρηματα.(μειον 90 ευρω περιπου)

Και μια συνθεση σαν αυτη πιστευω θα σου ηταν αρκετη απλα συνηθως στα "ετοιμα" συστηματα βαζουν πολυ φθηνες μητρικες γι αυτο και τα αποφευγουμε.

Το κουτακι ειναι τυχαιο.

Η συνθεση ειναι απο cosmodata χρεωνεται απ'οσο γνωριζω συναρμολογηση-μεταφορικα.(δεν γνωριζω και που βρισκεσαι)

Για λογισμικο αποφασιζεις εσυ.

212345738_Screenshot_2021-02-18COSMODATA.png.9f7bd70e9971cf449c626cc8adbfab6c.png

Επεξ/σία από JDROGAS
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Mια συνθεση για το επαγγελματικο pc που χρειαζεσαι.

Σου εβαλα i3-10100 με ενσωματωμενα γραφικα

και 16gb ram μιας και ειπες για e-shop,photoshop και φανταζομαι και αρκετα tabs ανοιχτα.

Επισης σου εβαλα και ενα σκληρο αποθηκη 1ΤΒ που πιστευω θα χρειαστει.

Ειναι υπεραρκετο απο επεξεργαστικη ισχυ και μνημες,θα μπορουσαμε να βαλουμε αντιστοιχα εναν G6400 με 59 ευρω και ram 8gb στα μισα χρηματα.(μειον 90 ευρω περιπου)

Και μια συνθεση σαν αυτη πιστευω θα σου ηταν αρκετη απλα συνηθως στα "ετοιμα" συστηματα βαζουν πολυ φθηνες μητρικες γι αυτο και τα αποφευγουμε.

Το κουτακι ειναι τυχαιο.

Η συνθεση ειναι απο cosmodata χρεωνεται απ'οσο γνωριζω συναρμολογηση-μεταφορικα.(δεν γνωριζω και που βρισκεσαι)

Για λογισμικο αποφασιζεις εσυ.

212345738_Screenshot_2021-02-18COSMODATA.png.9f7bd70e9971cf449c626cc8adbfab6c.png

Και εγώ για επαγγελματικό είμαι μεταξύ i310100 κ ryzen 3 2200.επισης έλεγα να έβαζα έναν .m2 αντί ssd και για σκληρό θα προτιμούσα εξωτερικό καθώς θα χρειάζεται να μεταφέρετε όγκος δεδομένων για δουλειά στο σπίτι.

Δημοσ.

Δες και απο το e-shop που εχει δωρεαν μεταφορικα.

Ο ssd που σου εχω βαλει ειναι m2/nvme ειναι οι γρηγοροτεροι αυτην τη στιγμη.

Οποτε αφαιρω τον εσωτερικο δισκο και βαζεις εσυ εναν εξωτερικο.

1190785370_Screenshot_2021-02-18E-shopgr(1).png.1a8110f47fed65036423ac70db95caf1.png

6 λεπτά πριν, motou_boubati είπε

Και εγώ για επαγγελματικό είμαι μεταξύ i310100 κ ryzen 3 2200.επισης έλεγα να έβαζα έναν .m2 αντί ssd και για σκληρό θα προτιμούσα εξωτερικό καθώς θα χρειάζεται να μεταφέρετε όγκος δεδομένων για δουλειά στο σπίτι.

Aποψη μου οτι ο ryzen 2200g ειναι κατωτερος απο τον 10100

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i3-10100-vs-AMD-Ryzen-3-2200G/4075vsm441832

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, motou_boubati είπε

Η βοήθεια που θέλω είναι πιο πολυ στο στήσιμο του υπολογιστή.οποτε ας πούμε ότι είναι χωρίς λογισμικό τα budget.

Εκτός από το ότι μπορεί να έχεις πρόβλημα με την επιδότηση αν δεν εμφανίζεται και το λειτουργικό στα τιμολόγια όπως ήδη σου είπαν.
Σε σύστημα που θα τοποθετηθεί σε επαγγελματικό χώρο πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στο ίδιο τιμολόγιο αγοράς του H/W ΚΑΙ μία άδεια από Windows 10 PRO, όχι τα Home αυτά δεν μετράνε, διαφορετικά σε έλεγχο από την εφορία τον ήπιες πολύ άσχημα.

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dpolal είπε

Εκτός από το ότι μπορεί να έχεις πρόβλημα με την επιδότηση αν δεν εμφανίζεται και το λειτουργικό στα τιμολόγια όπως ήδη σου είπαν.
Σε σύστημα που θα τοποθετηθεί σε επαγγελματικό χώρο πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στο ίδιο τιμολόγιο αγοράς του H/W ΚΑΙ μία άδεια από Windows 10 PRO, όχι τα Home αυτά δεν μετράνε, διαφορετικά σε έλεγχο από την εφορία τον ήπιες πολύ άσχημα.

Δε το γνωρίζω, μπορεί να έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά για να μην επικεντρωθούμε εκεί αλλά στο στήσιμο του υπολογιστή, ας υποθέσουμε ότι διατίθεται και το επιπλέον κόστος για την αγορά win 10 pro.

19 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Δες και απο το e-shop που εχει δωρεαν μεταφορικα.

Ο ssd που σου εχω βαλει ειναι m2/nvme ειναι οι γρηγοροτεροι αυτην τη στιγμη.

Οποτε αφαιρω τον εσωτερικο δισκο και βαζεις εσυ εναν εξωτερικο.

1190785370_Screenshot_2021-02-18E-shopgr(1).png.1a8110f47fed65036423ac70db95caf1.png

Aποψη μου οτι ο ryzen 2200g ειναι κατωτερος απο τον 10100

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i3-10100-vs-AMD-Ryzen-3-2200G/4075vsm441832

Οκ. αν βάλουμε σαν πρώτο κριτήριο την μακροβιότερη χρήση με το λιγότερο κόστος, δηλαδή ποιο built δε θα χρειαστεί upgrade χωρίς να πέσει σημαντικά η απόδοση του. Υπερτερεί πάλι ο 10100;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...