Προς το περιεχόμενο

Logitech Flow - πρόβλημα στη μετακίνηση του cursor από macOS σε Windows

kostasgr78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Εδώ και 2-3 μέρες έχω στήσει το συνδυασμό Logitech MX Keys με MX Master 3. Δεν είχα κάτι τέτοιο νωρίτερα.

Έστησα αυτή τη λύση του Logitech Flow, καθώς θέλω σε διπλανές οθόνες να έχω macOS και Windows, και να μετακινούμαι με ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι αυτόματα με τη μετακίνηση του cursor.

Έχω το εξής πρόβλημα εξαρχής.

Τα 2 Logitech Flow μιλάνε μεταξύ τους και αναγνωρίζονται.
Όταν είμαι στα Windows (δεξιά οθόνη) και πάω προς το macOS (αριστερή οθόνη), το flow γίνεται κανονικά και ο cursor μετακινείται εκεί.
Το ανάποδο δεν συμβαίνει. Όταν είμαι στο macOS και πάω προς τα δεξιά προς τα Windows, ο cursor «βρίσκει τοίχο» στο άκρο της οθόνης και δεν πάει ποτέ πίσω στα Windows.

Δοκίμασα όλα τα firewall settings που συστήνουν κάποιοι σε διεθνείς συζητήσεις, και είναι όλα enabled για το πρόγραμμα της Logitech, το Options.

Όλες οι αναφορές χρηστών, διεθνώς, αναφέρουν αυτό το πρόβλημα μετακίνησης του cursor από macOS σε Windows.

Κατά 99% το πρόβλημα οφείλεται στα Windows, καθώς εκεί δεν μπορεί το λειτουργικό και λογισμικό, να «υποδεχτεί» το inbound traffic (που εκεί είναι ανοιχτό στο firewall) για να πάρει τον κέρσορα πίσω το πρόγραμμα Options.

Αναζητώ, αν έχει αντιμετωπίσει κανείς αντίστοιχο θέμα και πώς το έλυσε, αν το έλυσε. 😁

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Έστειλα και στη Logitech και μού απάντησε με το κλασικό troubleshooting με βήματα, που έχουν περιγράψει ήδη άλλοι χρήστες, διεθνώς, που είχαν το πρόβλημα.

"Thank you for writing to us. Please follow the steps below:
Step 1: Make sure your mouse shows up on Logitech Options on all computers.
Step 2: Make sure that your computers are connected to the same network.
Step 3: Make sure that Logitech Options communication channel is not blocked by any firewall or antivirus application.
Step 4: Make sure that you have working internet connection.
Step 5: Make sure that you have enabled Logitech Flow on all computers."

Τα είχα ήδη δοκιμάσει όλα αυτά και συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα.

Αν τυχόν το έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος, θα χαρώ να ακούσω πώς το έλυσε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα το σύστημα Flow και με το Logitech M590 και έχει την ίδια συμπεριφορά.

Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα στο λογισμικό.

Πριν από αυτή την εμπειρία, την είχα πολύ ψηλά τη Logitech. Πλέον όχι.

Τελικά, πολύ λίγοι στον πλανήτη σχεδιάζουν λογισμικό που κάνει απροβλημάτιστα αυτό που υπόσχεται.

Επεξ/σία από kostasgr78

• 2 μήνες μετά...

Just for the record, έχει βγει νέα έκδοση Logitech Options για Windows.

Με το φόρτωμα της έκδοσης αυτής, φαίνεται να έχει γίνει πιο σταθερό το Flow.

Ενώ πριν έτρωγε «τοίχο» το πέρασμα του κέρσορα από το Mac στα Windows, τώρα περνάει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, με μια καθυστέρηση στο σημείο μετάβασης.

Αν το δοκιμάσει και κανένας άλλος, ας μάς μεταφέρει την εμπειρία του.

Η μόνη καθυστέρηση που βλέπω είναι όταν επιστρέφει από το υπολογιστή που έχει το unifying δέκτη (Win) στον υπολογιστή που δουλεύει με bluetooth (Win). Mac δεν έχω να δοκιμάσω..

Τα έχω αποκλειστικά και στα δύο με unifying (mac & win), οπότε δεν μπορώ να παρατηρήσω την καθυστέρηση του Bluetooth.

Ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι ακόμα και σε ένα και μοναδικό PC (χωρίς το flow δηλαδή), το unifying δουλεύει ξεκάθαρα ταχύτερα από το Bluetooth.

• Like 1

Εχω Logitech M590 σε δυο win pc .Δυο οθονες το Flow ετρεχε απροβληματιστα σε διαμορφωση usb & bluetooth.Μεχρι που στραβωσε.Η λυση που δουλεψε απεγκατασταση του Logitech Options  και στα δυο pc και επανεγκατασταση την τελευταια εκδοση...

• Sad 1

Δεν το ξαναπειράζω το Options.. Τελευταία φορά που το 'κανα έμεινα με μια μαύρη/γκρι οθόνη και την Logitech μετά από μερικούς μήνες επικοινωνίας να μου λέει "μεγάλε μας έπρηξες τα ούμπαλα, διάλεξε ένα οποιοδήποτε G ποντίκι να σου στείλουμε γιατί δεν ξέρουμε τι έπαθε".

Τελικά λύθηκε με επανεγκατάσταση Windows :mellow:

• Sad 1

Γενικά όλες οι αστάθειες που διαβάζω είναι είτε σε συνεργασία Mac/Win λόγω προβλήματος σε Win είτε σε συνεργασία Win/Win.

Δεν υπάρχουν αναφορές για πρόβλημα στη συνεργασία Mac/Mac.

• 5 μήνες μετά...
  • 2 χρόνια αργότερα...

Καθώς δεν δούλευε σωστά και αξιόπιστα, το είχα αφήσει για χρόνια.

Το χρειάστηκα σαν χαρακτηριστικό εκ νέου και είπα να στήσω εκ νέου τις νέες εκδόσεις του λογισμικού με Logitech Options.

Τόσα χρόνια μετά και η Logitech δεν έχει λύσει το αξιόπιστο και ομαλό flow μεταξύ MacOS και Windows.

Δυστυχώς, είναι τελικά μια υπερεκτιμημένη εταιρεία. Αξιόπιστα τα ποντίκια σαν σκέτα ποντίκια, αλλά στα δήθεν υποσχόμενα χαρακτηριστικά, «μάπα το καρπούζι».

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...