Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Γειά σας είμαι φιλόλογος τελείωσα το 2016 κάνω ιδιαίτερα άλλα δυστυχώς δεν φτάνουν τα λεφτά που βγάζω είναι πολύ λίγα αποφάσισα να κάνω μεταπτυχιακό άλλα δέν έχω αποφασίσει τι μπορεί να με βοηθήσει στο μέλλον αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου δώσει συμβουλές θα το εκτιμούσα πολύ.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Θα σου μιλήσω ειλικρινά με βάση τις εμπειρίες μου. Το μεταπτυχιακό ΔΕΝ έχει κάποιο άμεσο αντίκτυπο μισθολογικά κάπου, εκτός αν πχ. είσαι δημόσιο. Οπότε αν το κάνεις για αυτό σου προτείνω να το ξανασκεφτείς. Ακόμη και τα πιο "διάσημα" μεταπτυχιακά (κάτι ειδικές αγωγἐς πχ) είναι πλέον τόσο κοινότοπα που έχουν καταντήσει κωλόχαρτο. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, το μεταπτυχιακό δεν είναι τίποτε άλλο από μια πολύ μεγάλη προετοιμασία για διδακτορικό. Ο περισσότερος κόσμος πηγαίνει στα πανεπιστήμια, κάνει μεταπτυχιακά και περιμένει ότι έχει τελειώσει με το ζήτημα μόρφωση ενώ το αντίθετο ισχύει. Αν ενδιαφέρεσαι να ανέβεις μισθολογικά, κοίτα αν μπορείς να πας ωρομίσθια σε κάποιο φροντιστήριο ας πούμε ή κάτι τέτοιο. Ή να αυξήσεις το ήδη υπάρον πελατολόγιό σου. Καλά για να πας αναπληρώτρια/ωρομίσθια σε δημόσιο σχολείο δεν θα στο πρότεινα αν θες να σου μείνει μια Α ψυχική υγεία οπότε πάσο από εμένα. ΩΣΤΟΣΟ, και αυτό είναι το πιο ακραίο σενάριο που έχω στο μυαλό μου, αν είσαι διατεθειμένη να ασχοληθείς σοβαρά με την υπόθεση πανεπιστήμιο (μεταπτυχιακό σε κάποιον καλό κλάδο ανάλογα με τα γούστα τα δικά σου) και καταλήξεις να έχεις σε βάθος 7ετίας ενα διδακτορικό θα σου ανοιχτούν δεν φαντάζεσαι πόσες πόρτες. Αλλά αυτό είναι το πιο δύσκολο μονοπάτι που θα μπορούσες να επιλέξεις στην ζωή σου όσον αφορά την μόρφωση. Το 50-60% αυτών που μπαίνουν για PhD δεν το τελειώνουν. Συμπέρασμα: Το μεταπτυχιακό δεν είναι ένα μαγικό χαρτί που σε κάνει πιο ελκυστική σαν εργαζόμενο. Τα περισσότερα skills που σε κάνουν αποκτούνται στην δουλειά και όχι στα έδρανα. Αν γυρίσεις τον διακόπτη μέσα σου και τα αφήσεις όλα και προσπαθήσεις να ανεβάσεις τέρμα την μόρφωσή σου, θα δεις πολλά άλλα καλά πράγματα. Αλλά προφανώς μιλάμε για δύσκολη επιλογή. Οτιδήποτε άλλο θες πες μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 32 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Θα σου μιλήσω ειλικρινά με βάση τις εμπειρίες μου. Το μεταπτυχιακό ΔΕΝ έχει κάποιο άμεσο αντίκτυπο μισθολογικά κάπου, εκτός αν πχ. είσαι δημόσιο. Οπότε αν το κάνεις για αυτό σου προτείνω να το ξανασκεφτείς. Ακόμη και τα πιο "διάσημα" μεταπτυχιακά (κάτι ειδικές αγωγἐς πχ) είναι πλέον τόσο κοινότοπα που έχουν καταντήσει κωλόχαρτο. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, το μεταπτυχιακό δεν είναι τίποτε άλλο από μια πολύ μεγάλη προετοιμασία για διδακτορικό. Ο περισσότερος κόσμος πηγαίνει στα πανεπιστήμια, κάνει μεταπτυχιακά και περιμένει ότι έχει τελειώσει με το ζήτημα μόρφωση ενώ το αντίθετο ισχύει. Αν ενδιαφέρεσαι να ανέβεις μισθολογικά, κοίτα αν μπορείς να πας ωρομίσθια σε κάποιο φροντιστήριο ας πούμε ή κάτι τέτοιο. Ή να αυξήσεις το ήδη υπάρον πελατολόγιό σου. Καλά για να πας αναπληρώτρια/ωρομίσθια σε δημόσιο σχολείο δεν θα στο πρότεινα αν θες να σου μείνει μια Α ψυχική υγεία οπότε πάσο από εμένα. ΩΣΤΟΣΟ, και αυτό είναι το πιο ακραίο σενάριο που έχω στο μυαλό μου, αν είσαι διατεθειμένη να ασχοληθείς σοβαρά με την υπόθεση πανεπιστήμιο (μεταπτυχιακό σε κάποιον καλό κλάδο ανάλογα με τα γούστα τα δικά σου) και καταλήξεις να έχεις σε βάθος 7ετίας ενα διδακτορικό θα σου ανοιχτούν δεν φαντάζεσαι πόσες πόρτες. Αλλά αυτό είναι το πιο δύσκολο μονοπάτι που θα μπορούσες να επιλέξεις στην ζωή σου όσον αφορά την μόρφωση. Το 50-60% αυτών που μπαίνουν για PhD δεν το τελειώνουν. Συμπέρασμα: Το μεταπτυχιακό δεν είναι ένα μαγικό χαρτί που σε κάνει πιο ελκυστική σαν εργαζόμενο. Τα περισσότερα skills που σε κάνουν αποκτούνται στην δουλειά και όχι στα έδρανα. Αν γυρίσεις τον διακόπτη μέσα σου και τα αφήσεις όλα και προσπαθήσεις να ανεβάσεις τέρμα την μόρφωσή σου, θα δεις πολλά άλλα καλά πράγματα. Αλλά προφανώς μιλάμε για δύσκολη επιλογή. Οτιδήποτε άλλο θες πες μου. σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση έκανα ένα σεμινάριο στην ειδική αγωγή για να μπω στο επικουρικό έχω στείλει βιογραφικό σε ιδιωτικό ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που άνοιξε πρόσφατα στην περιοχή μου αν και δέν ξέρω ένας φιλόλογος τι μπορεί να κάνει στα ιεκ εφόσον δεν υπάρχουν φιλολογικά άλλα γενικά έχω μετανιώσει πολύ για τη σχολή που έβγαλα άλλα όλα για κάποιο λόγο γίνονται ενώ βλέπω φίλες μου που τελείωσαν ειδική αγωγή τους πήραν κατευθείαν αναπληρωτές εγώ δεν μπορώ να βγάλω ούτε 500 το μήνα
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Καλά κοίταξε ρε κοπέλα μου δεν είναι ιδιαίτερο επίτευγμα να πηγαίνεις για 9 μήνες σε ένα ξερονήσι να παίρνεις 600€ και τους άλλους 3 να παίρνεις ελεημοσύνη από το κράτος μέσω ταμείου ανεργίας. Ούτε ιδιαίτερο είναι ούτε είναι καριέρα αυτό το πράγμα. Υπάρχουν πόσες χιλιάδες μεταπτυχιακά. Κάτσε σκέψου τι σου αρέσει πραγματικά (όχι χρηστικά, όπως γίνεται αυτή την εποχή με τα λόγια περί ειδικής αγωγής ας πούμε που οι περισσότεροι που το τελειώνουν μισούν τα παιδιά με ανάγκες και το κάνουν για να χωθούν) και δες που μπορείς να το φτάσεις. Και κάτι τελευταίο: οι ευκαιρίες ψάχνονται, δεν σου έρχονται στο χέρι μασημένες. Τους αναπληρωτές όλη η Ελλάδα τους ξέρει και η κάθε χαζογκομενίτσα (μην το πάρεις προσωπικά) με ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή νομίζει παέι να κάνει καριέρα. Ψάξε ψάξε ψάξε. Νέα είσαι ακόμη. Οι πραγματικές ευκαιρίες βρίσκονται. Αν κάτι μπορεί να το μάθει μέχρι και η γιαγιά σου, δεν είναι ευκαιρία.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 όχι δεν το παίρνω προσωπικά δίκιο έχετε
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Πρέπει να αποφασίσεις τον λόγο που θες να το κάνεις. Αν θες να το κάνεις για να μεταπηδήσεις σε άλλο κλάδο, τότε καλώς να κάνεις. Αλλά δε το νομίζω, γιατί αλλιώς δε θα ζητούσες να σου προτείνουν μεταπτυχιακά άγνωστοι στο ίντερνετ. Όπως είπε κι ο φίλος παραπάνω το να κανεις μεταπτυχιακό ελπίζοντας να μπεις αναπληρώτρια, είναι άσκοπο. Σκέψου τι θες να κάνεις στη ζωή σου, κοίταξε σε ποια μεταπτυχιακά σε παίρνουν με το πτυχίο σου, σκέψου καλά την επένδυση χρόνου και χρήματος πάνω σε αυτό το εγχείρημα και άμα μετά απο όλα αυτά, εξακολουθείς να θες να κάνεις μεταπτυχιακό, τότε βουρ. Η συμβουλή μου, ως κάποιος που έχει κανει μεταπτυχιακό, είναι να μη το κάνεις μόνο για να λες οτι το έκανες ή για καμια προκήρυξη. Επίσης αναφέρεις πως έκανες αίτηση σε ΙΕΚ της περιοχής σου αλλά απο την άλλη ζηλεύεις τη ζωή της αναπληρώτριας που μπορεί να έχει πιο μαύρη μετάθεση κι απο φαντάρο. Αυτό δε πολυκολλάει, ή κοιτάς την επαγγελματική σου αποκατάσταση βάζοντας το σοβαρό ενδεχόμενο να φύγεις απο το μέρος σου, ή κοιτάς να βολευτείς με οποιοδήποτε τρόπο στην πόλη σου. Κι αυτό δική σου απόφαση είναι. Πάντως αν δε σε ενδιαφέρει ο τομέας σου, σκέψου να κάνεις κάτι άλλο με τη ζωή σου.
Damianus Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 18/2/2021 στις 4:46 ΜΜ, sevmira είπε ...φιλόλογος ....εγώ δεν μπορώ να βγάλω ούτε 500 το μήνα Ως φιλολογος , που τα πας καλα με τη γλωσσα , ασχολησου με το copywriting. Γραφε κειμενα για να πουλας. Υπαρχουν τοσες επιχειρησεις εκει εξω που χρειαζονται πελατες. Οπως και επαγγελματιες πχ Οδοντιατροι, Υδραυλικοι, Μεσιτες, Μηχανικοι. Φτιαχνεις landing pages για τα προιοντα & υπηρεσιες τους, φερνεις traffic με ads απο facebook και παιρνεις ποσοστα , κλεινεις συμβολαια και βγαζεις χρηματα με τη σεσουλα . Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2021 από Damianus
LongTom Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Στις 18/2/2021 στις 3:13 ΜΜ, sevmira είπε Γειά σας είμαι φιλόλογος τελείωσα το 2016 κάνω ιδιαίτερα άλλα δυστυχώς δεν φτάνουν τα λεφτά που βγάζω είναι πολύ λίγα αποφάσισα να κάνω μεταπτυχιακό άλλα δέν έχω αποφασίσει τι μπορεί να με βοηθήσει στο μέλλον αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου δώσει συμβουλές θα το εκτιμούσα πολύ. Θες Ελλάδα ή εξωτερικό; Σε ίδιο κλάδο ή κάτι άλλο; Που περιμένεις να δουλέψεις; Πάντως εξωτερικό, οι φιλόλογοι που ήξερα τα πήγαν πολύ καλά κάνοντας μεταπτυχιακό και μπήκαν στην αγορά εργασίας μέσω αυτού. Ιδίως κάτι ειδικότητες όπως IP ερευνητής/σύμβουλος, νομικός/τεχνικός συγγραφέας ή σε HR (στο οποίο βέβαια έχει βρωμίσει ο τόπος πια από υποψηφίους). Στην Ελλάδα δεν ξέρω.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 12 ώρες πριν, Damianus είπε Ως φιλολογος , που τα πας καλα με τη γλωσσα , ασχολησου με το copywriting. Γραφε κειμενα για να πουλας. Υπαρχουν τοσες επιχειρησεις εκει εξω που χρειαζονται πελατες. Οπως και επαγγελματιες πχ Οδοντιατροι, Υδραυλικοι, Μεσιτες, Μηχανικοι. Φτιαχνεις landing pages για τα προιοντα & υπηρεσιες τους, φερνεις traffic με ads απο facebook και παιρνεις ποσοστα , κλεινεις συμβολαια και βγαζεις χρηματα με τη σεσουλα . Ρε αδερφούλη θεωρείς σοβαρό παράδειγμα τον Dan Lok? Από τα μεγαλύτερα λαμόγια που υπάρχουν που τάζουν μεταξωτές κορδέλες σε ευαίσθητο κόσμο; Αυτόν θεωρείς εσύ υπόδειγμα; Και για του λόγου το αληθές:
velociraptoras Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 το copywriting έχει λεφτά? που τα θέλουν όλα τζάμπα και ζητάνε και αποδεδειγμένη προυπηρεσία όλοι? για χαρτζηλίκι καλά είναι, αν δεν έχεις διασυνδέσεις όμως δεν πας πιο πέρα. Στις 18/2/2021 στις 4:13 ΜΜ, sevmira είπε Γειά σας είμαι φιλόλογος τελείωσα το 2016 κάνω ιδιαίτερα άλλα δυστυχώς δεν φτάνουν τα λεφτά που βγάζω είναι πολύ λίγα αποφάσισα να κάνω μεταπτυχιακό άλλα δέν έχω αποφασίσει τι μπορεί να με βοηθήσει στο μέλλον αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου δώσει συμβουλές θα το εκτιμούσα πολύ. Ειδική αγωγή πλέον έχουν όλοι, οπως τελευταία αρχισαν και διαπολιτισμική, εκπαίδευση ενηλίκων κλπ. Ψάξε τα μεταπτυχιακά ένα ενα των ελληνικών πανεπιστημίων και βρες ποια δέχονται αποφοίτους της σχολής σου, και επέλεξε αυτό που σε ενδιαφέρει πραγματικά και παράλληλα η κατοχή πρώτου πτυχίου στο αντικείμενο να μην είναι υποχρεωτική στον κλάδο που θες να εργαστεις. Επίσης αν έχεις σκεφτει κάτι αλλο μπορείς να δώσεις κατατακτήριες, πχ σε σχολές εργοθεραπείας/λογοθεραπείας, ψυχολογίας, ακόμα και ιατρικής ή ό,τι άλλο σου αρέσει. 1
Damianus Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Ως Project αναλαμβανεις την εργασια, οχι ως προσληψη. Απολαβες εκ του αποτελέσματος.
ppaio Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Στις 18/2/2021 στις 4:13 ΜΜ, sevmira είπε Γειά σας είμαι φιλόλογος τελείωσα το 2016 κάνω ιδιαίτερα άλλα δυστυχώς δεν φτάνουν τα λεφτά που βγάζω είναι πολύ λίγα αποφάσισα να κάνω μεταπτυχιακό άλλα δέν έχω αποφασίσει τι μπορεί να με βοηθήσει στο μέλλον αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου δώσει συμβουλές θα το εκτιμούσα πολύ. Εν συντομία αλλάξτε επάγγελμα...Δεν υπάρχει πιθανότητα διορισμού στο δημόσιο ...Υπαρχουν 35.000 αδιοριστοι φιλολογοι αυτη την στιγμη...Θα παρει αιωνες για να διοριστουν ολοι αυτοι....Δυστυχως ο καθηγητικός κλάδος ειναι φρακαρισμένος εδω και δεκαετίες...
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Διαφωνώ για τον Dan Lok. Είναι από τους λίγους που δίνουν καλές συμβουλές. Σε ένα κόσμο που σου πουλάει τζόγο και ψέματα είναι από τους λίγους που σου λέει ευθέως ότι χρειάζεσαι δεξιότητες. Δεν έχω αγοράσει κάποιο από τα προιόντα του αλλά η μεθολογία που σου προτείνει είναι αυτή που πρέπει να ακολουθούν όσοι ξεκινάνε με λίγο έως καθόλου κεφάλαιο σε έναν άγνωστο κόσμο ώστε να αποκτήσουν σταθερό εισόδημα. Όσον αφορά την OP, δε θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι το επίπεδο σπουδών. Συνήθως η αποτυχία βρίσκεται στη σωστή εκμετάλευση των δεξιοτήτων και στο τρόπο που επιχειρείς. Ακόμη και να σπουδάσεις κάτι παραπάνω θα αντιμετωπίσεις ξανά τα ίδια προβλήματα. Το χαρτί δεν επιλύει τα προβλήματα μόνο του. Η προσαρμογή και η έρευνα τα επιλύουν. Ο φιλόλογος υποτίθεται έχει άριστες ικανότητες στη συγγραφή κειμένων. Ο κλάδος του "commercial writing" είναι τεράστιος και δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει και έχει απεριόριστο demand. Μπορείς να ψάξεις για κάποιο marketing agency και να εργαστείς ως content writer ή copywriter. Μπορείς να πουλήσεις τις ίδιες υπηρεσίες σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. Μπορείς να ασχοληθείς με το editing και να βοηθάς άλλους που γράφουν βιβλία η κείμενα. Μπορείς να εργαστείς για κάποιο blog αν έχεις γνώσεις σε κάποιο κλάδο. Εκμεταλεύσου γενικά τη δεξιότητα σου στη συγγραφή με κάποιο θέμα/κλάδο που γνωρίζεις καλύτερα. Ακόμη και αυτό που κάνεις τώρα με τα φροντιστήρια μπορείς να το εξελίξεις περισσότερο αλλάζοντας και βελτιώνοντας τις πρακτικές σου. Αν έχεις μικρό εισόδημα μπορεί να μη φταίει η αγορά αλλά η εκτέλεση. Σε πιους πουλάς...τι τιμές ζητάς για την ώρα σου.... κτλ κτλ. Αν τώρα θες να κάνεις μεταπτυχιακό επειδή ξέρεις ΗΔΗ πως θα το εκμεταλευτείς ή επειδή χρειάζεσαι αυτήν την ενίσχυση σε αυτό που ήδη κάνεις τότε μπορεί να είναι καλή ιδεά. Όταν όμως δε ξέρεις που πας τότε μάλλον είναι καλύτερο να μείνεις με ότι έχεις και να προσπαθήσεις περισσότερο έως να δουλέψει. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από aizensama24
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 31 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Διαφωνώ για τον Dan Lok. Είναι από τους λίγους που δίνουν καλές συμβουλές. Σε ένα κόσμο που σου πουλάει τζόγο και ψέματα είναι από τους λίγους που σου λέει ευθέως ότι χρειάζεσαι δεξιότητες. Δεν έχω αγοράσει κάποιο από τα προιόντα του αλλά η μεθολογία που σου προτείνει είναι αυτή που πρέπει να ακολουθούν όσοι ξεκινάνε με λίγο έως καθόλου κεφάλαιο σε έναν άγνωστο κόσμο ώστε να αποκτήσουν σταθερό εισόδημα. Όσον αφορά την OP, δε θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι το επίπεδο σπουδών. Συνήθως η αποτυχία βρίσκεται στη σωστή εκμετάλευση των δεξιοτήτων και στο τρόπο που επιχειρείς. Ακόμη και να σπουδάσεις κάτι παραπάνω θα αντιμετωπίσεις ξανά τα ίδια προβλήματα. Το χαρτί δεν επιλύει τα προβλήματα μόνο του. Η προσαρμογή και η έρευνα τα επιλύουν. Ο φιλόλογος υποτίθεται έχει άριστες ικανότητες στη συγγραφή κειμένων. Ο κλάδος του "commercial writing" είναι τεράστιος και δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει και έχει απεριόριστο demand. Μπορείς να ψάξεις για κάποιο marketing agency και να εργαστείς ως content writer ή copywriter. Μπορείς να πουλήσεις τις ίδιες υπηρεσίες σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. Μπορείς να ασχοληθείς με το editing και να βοηθάς άλλους που γράφουν βιβλία η κείμενα. Μπορείς να εργαστείς για κάποιο blog αν έχεις γνώσεις σε κάποιο κλάδο. Εκμεταλεύσου γενικά τη δεξιότητα σου στη συγγραφή με κάποιο θέμα/κλάδο που γνωρίζεις καλύτερα. Ακόμη και αυτό που κάνεις τώρα με τα φροντιστήρια μπορείς να το εξελίξεις περισσότερο αλλάζοντας και βελτιώνοντας τις πρακτικές σου. Αν έχεις μικρό εισόδημα μπορεί να μη φταίει η αγορά αλλά η εκτέλεση. Σε πιους πουλάς...τι τιμές ζητάς για την ώρα σου.... κτλ κτλ. Αν τώρα θες να κάνεις μεταπτυχιακό επειδή ξέρεις ΗΔΗ πως θα το εκμεταλευτείς ή επειδή χρειάζεσαι αυτήν την ενίσχυση σε αυτό που ήδη κάνεις τότε μπορεί να είναι καλή ιδεά. Όταν όμως δε ξέρεις που πας τότε μάλλον είναι καλύτερο να μείνεις με ότι έχεις και να προσπαθήσεις περισσότερο έως να δουλέψει. Εδώ θα συμφωνήσω. Ο κλάδος των φροντιστηρίων είναι τεράστιος, ειδικότερα στην Ελλάδα. Άλλοι θα σκότωναν να είχαν πτυχίο που τους επέτρεπε να κάνουν ιδιαίτερα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Ο κλάδος των φροντιστηρίων ναι μεν είναι μεγάλος αλλά 1. στα φροντιστήρια οι καθηγητές που δεν είναι κι ιδιοκτήτες, δουλεύουν για ελάχιστα λεφτά. 2. στα ιδιαίτερα ναι μεν τα χρήματα είναι περισσότερα αλλά αυτοί που βγάζουν λεφτά πρώτον είναι σε κλειστή κλίκα και δεύτερον τρώνε τρελά κανόνια, ύψους χιλιάδων ευρώ. Και αυτά είναι δύο μόνο προβλήματα, για να μη βάλω υποκειμενικές αντιξοότητες όπως άθλια ωράρια, έλλειψη επίσημου εισοδήματος κλπ. Αν κάποιος έχει μια σταθερή δουλειά σε ένα σχολείο και κάνει ιδιαίτερα λίγες ώρες κάθε εβδομάδα για να έχει ένα εξτρα εισόδημα είναι μια χαρά, μαύρο, αφορολόγητο, κυριλέ. Το να είναι όμως μια κοπέλα και να γυρίζει σα μάρτυρας του Ιεχωβά απο πόρτα σε πόρτα για να παίρνει 10€ την ώρα (όταν τα παίρνει) για να κάνει αρχαία σε γυμνασιόπαιδα δεν είναι καριέρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα