Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα αγοράσει πέρυσι τον Απρίλιο ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο να κόβω λίγα ξύλα για την ξυλόσομπά μου κάθε χειμώνα. Μικρή ποσότητα, λιγότερο από ένα κυβικό χύμα. Το αλυσοπρίονο είναι το Nakayama  EC2040. Μετριότατη μάρκα θα μου πείτε και το γνώριζα. Αλλά είχα πολύ καλή εμπειρία με ένα κονταροπρίονό τους και ούτως ή άλλως το ηθελα για πολύ λίγη χρήση. Μετά από 3 κοπές σταμάτησε να δουλεύει. Το επέστρεψα, μου το άλλαξαν, όλα οκ! Δε χρειάστηκε το καλοκαίρι οπότε τον οκτώβρη και μετά από καμια ώρα που έφυγε η αλυσίδα (συμβαίνει πότε πότε πιστεύω - μου έχει συμβεί και σε άλλα αλυσοπρίονα) έσπασαν τα πλαστικά! Τρόμαξα λίγο...δεν περίμενα κάτι τρομερό επειδή είναι φθηνό αλλά όχι και τόσο χάλια τα πλαστικά του. Ένα κονταροπρίονο που έχω είναι πολύ πιο ποιοτικό. Τέλος πάντων. Το άλλαξαν πάλι. Ξεκινάω ωραία και καλά να κόβω και παρατηρώ μετά από λίγο ότι η λάμα έχει φύγει από την ευθεία και τρώει και λίγο το μαύρο πλαστικό που ξεβιδώνει. Ανοίγω και βλέπω ότι έχει ένα μικρό στρογγυλό πείρο μπροστά από τη βίδα που είναι μέσα. Ήταν στο ίδιο επίπεδο με το πλαστικό. Πάω στο κονταροπρίονο Nakayama που έχω και βλέπω ότι έχει εκτός από τη βίδα 2 τέτοιους πείρους που εξέχουν. Αυτοί μπαίνουν μέσα σε μία μακρόστενη εσοχή που έχει ο οδηγός της αλυσίδας και το κρατάνε σε ίδια γραμμή, ώστε και αν το πίεσεις λίγο να μην κάνει γωνία η λάμα! Έχει δύο πείρους ένα ηλεκτρικό κονταροπρίονο των 900w με 25cm λάμα και έχει μόνο  μία βίδα το ηλεκτρικό των 2200w με 40cm λάμα? Μας δουλεύουν? 

Τους έστειλα φωτογραφίες, τους το εξήγησα και ζήτησα πιστωτικό. Με πήραν τη Δευτέρα τηλέφωνο και μου έλεγαν ότι έβαζα λάθος λάδι και δεν έκοβε καλά η αλυσίδα. Το λάδι το αγόρασα από το μαγαζί που πήρα το αλυσοπρίονο. Μια χαρά το δουλεύω χρόνια. Έβαζα λέει βάρος στην κοπή και στραβώνει! Αφού το ίσιωνα μετά και έκοβα χωρίς πίεση κιόλας, χωρίς καν να βάζω όλο το βάρος του πριονιού και πάλι στράβωνε. Όσα ηλεκτρικά αλυσοπρίονα είδα στο youtube ή σε φωτογραφίες έχουν τέτοιο πείρο πεταμένο έξω! Όπως ξανατονίζω και το δικό τους το κονταροπρίονο. Δλδ σε ένα τόσο δυνατό υποτίθεται αλυσοπρίονο αφήνεται η στήριξη της λάμας σε ένα ψεύτικό πλαστικό? Ο τεχνικός μάλιστα μου είπε ότι έτσι επέλεξε ο κατασκευαστής. Τους είπα να μου στείλουν φωτογραφίες από κάποιο καινούριο αν είναι όντως μέσα ο πείρος. 

Με πήραν τώρα από το μαγαζί που τους το επέστρεψαν χωρίς να φτιάξουν κάτι. Απλά ότι ξεμπούκωσαν την αντλία και ότι φταίει το λάδι και η χρήση που του έκανα. τους ξαναπάρω τώρα τηλέφωνο.

Έβαλα και τις φωτογραφίες. Το ένα είναι το κονταροπρίονο της Nakayama. 

edit: τώρα πήρα τηλέφωνο και στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι το έφτιαξαν. απλά δεν το έγραψαν στην περιγραφή και δε με πήραν και τηλέφωνο. απλά να δω αν θα μπορέσω να πάρω κάποιο πιστωτικό ή θα μείνω με αυτό το πριόνι μέχρι να ξαναχαλάσει..

thumbnail3.jpeg

thumbnail1.jpeg

thumbnail2.jpeg

DSC_1557.JPG

Επεξ/σία από christiD
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

φιλαρακι κ γω εχω ενα θεμα με τ ιδιο αλυσοπρίονο ,εμενα μ εσταζε λαδια μετα τ τριτο κοψιμο .εβγαλες ακρη  τελικα? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...