Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει σχετική νομική πρόβλεψη, μέσω της οποίας ένα πτυχίο ΑΕΙ (ανεξαρτήτως τομέα σπουδών) πρέπει να αναγνωρίζεται σε μια θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, και άρα να επιφέρει έναν μεγαλύτερο μισθό.
Ρωτάω, καθώς δυστυχώς έχω ακούσει μέχρι στιγμής αντικρουόμενες απόψεις.

Δημοσ.

Νομίζω εξαρτάται αν έχεις κλαδική ή την εθνική συλλογική σύμβαση 

Στην δεύτερη περίπτωση σίγουρα ΔΕΝ αναγνωρίζεται, στην πρώτη δεν είμαι σίγουρος 

Δημοσ.

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Σοβαρά τώρα, με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες κλαδικές συμβάσεις, ο ιδιωτικός τομέας δεν αναγνωρίζει τίποτα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ποιον λόγο να σε πληρώσει ο ιδιώτης για σπουδές και κατάρτιση που είναι άσχετες με το αντικείμενο πρόσληψης και εργασίας σου σε αυτόν; Εδώ μέχρι και στις περισσότερες κλαδικές δεν πληρώνουν για πτυχία που αφορούν άμεσα την θέση, απλά τα χρησιμοποιούν ως προϋπόθεση για να φτάσεις στην συνέντευξη..

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Σίγουρα αν χρειάζεται την άδεια σου ή την υπογραφή σου ας πούμε για παράδειγμα... Γεωπόνος, εκεί ναι αναγνωρίζεται.... σε όλα τα αλλά ότι λέει η κλαδική...

Δημοσ.

Όχι δεν έχει υποχρέωση ο εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα να σου αναγνωρίσει το πτυχίο ειδικά αν είναι "άσχετο" με την δουλειά σου.

Αν όμως χρειάζεται κάτι από σένα , πχ μια υπογραφή σου εκεί αναγκαστικά θα πρέπει να στο πληρώσει..

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα μεταπτυχιακά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, maximus23 είπε

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει σχετική νομική πρόβλεψη, μέσω της οποίας ένα πτυχίο ΑΕΙ (ανεξαρτήτως τομέα σπουδών) πρέπει να αναγνωρίζεται σε μια θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, και άρα να επιφέρει έναν μεγαλύτερο μισθό.
Ρωτάω, καθώς δυστυχώς έχω ακούσει μέχρι στιγμής αντικρουόμενες απόψεις.

με βάση τα επαγγελματικά δικαιώματα και με το αν είναι σχετικό με την θέση εργασίας. Φυσικά και υπάρχει νομική πρόβλεψη , λέγονται επαγγελματικά δικαιώματα , αλλά αν είσαι σουβλάτζής με πτυχίο , το πτυχίο δεν έχει αξία στη θέση εργασίας του σουβλατζή. 

Στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν αρκετοί με στόχους. Με την επιτυχία των στόχων παίρνεις bonus. Συζήτησε το με τον εργοδότη , αλλιώς είναι να πετυχαίνεις το 101% του στόχου και αλλιώς το 200%. Φυσικά προυποθέτει ότι η εργασία που κάνεις ανεβαίνει αναλογικά ή αρκετά πιο πάνω για τον εργοδότη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...