Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε φίλο έπεσε νερό στην Μητρική και καταστράφηκε μαζί με τον επεξεργαστή. Κινείται προς αγορά καινούριων υλικών. Σας αναφέρω το υπόλοιπο σύστημα του: 

GPU: Gtx 1060 6GB (την palit) 
RAM: g-Skill aegis 3000MHZ DDR4
PSU: Corsair cx550m
SSD: samsung 860 evo
HDD :seagate baracuda 1tb
case : sharkoon m25-w
cooler: Corsair ydro 115i rgb

Εκτος απο το διλημμα intel / AMD σκεφτεται και τον ryzen 5 2600x έναντι του ryzen 5 3600. 
Το budget ειναι στα 230-250 ευρω για αγορα CPU και MOBO . 

Ευχαριστω εκ των προτερων

έκανα λαθος στον τίτλο εννουσα CPU και motherboard

Δημοσ.

Κοινώς αποδεκτό ότι στις μέρες που διανύουμε όταν μιλάμε για vfm πάμε σε Intel. Σε αυτά τα χρήματα 10400f +b460 είναι η πιο λογική επιλογή. Αν επιμένει ο φίλος για amd υποχρεωτική να ξέρει ότι θα πάρει κάτι υποδεέστερο (2600x)  γιατί εκεί που είναι ο 3600 σε τιμή δεν βλέπω να τον χωράει το budget.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Κοινώς αποδεκτό ότι στις μέρες που διανύουμε όταν μιλάμε για vfm πάμε σε Intel. Σε αυτά τα χρήματα 10400f +b460 είναι η πιο λογική επιλογή. Αν επιμένει ο φίλος για amd υποχρεωτική να ξέρει ότι θα πάρει κάτι υποδεέστερο (2600x)  γιατί εκεί που είναι ο 3600 σε τιμή δεν βλέπω να τον χωράει το budget.

Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις κάποια πρόταση σε mobo και για τις 2 επιλογές ?

Αν το χωράει το μπάτζετ να κινηθούμε σε AMD ή δεν αξίζει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αξίζει ή όχι είναι υποκειμενικό. Πολλοί προτιμούν amd για τον παράγοντα της αναβάθμισης. Θα πρέπει να βάλεις τα θέλω σου στη ζυγαριά και να αποφασίσεις. Για mobo , νομίζω vfm μιλάμε για b460 και b450 αντίστοιχα. Υλοποίηση ή εταιρεία δεν έχω να προτείνω και οι διαθεσιμότητες μεταβάλλονται διαρκώς. Σαν standards θα έθετα 4 ram slots και τα heatsinks, ειδικότερα στο vrm. Από εκεί και μετά κοιτάς για κάποιο feature που πιθανόν να σε ενδιαφέρει (πχ 2xm.2 slot,wifi).

Edit: είμαστε σίγουροι ότι ο cpu  είναι καμένος, έτσι;

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν αξίζει ή όχι είναι υποκειμενικό. Πολλοί προτιμούν amd για τον παράγοντα της αναβάθμισης. Θα πρέπει να βάλεις τα θέλω σου στη ζυγαριά και να αποφασίσεις. Για mobo , νομίζω vfm μιλάμε για b460 και b450 αντίστοιχα. Υλοποίηση ή εταιρεία δεν έχω να προτείνω και οι διαθεσιμότητες μεταβάλλονται διαρκώς. Σαν standards θα έθετα 4 ram slots και τα heatsinks, ειδικότερα στο vrm. Από εκεί και μετά κοιτάς για κάποιο feature που πιθανόν να σε ενδιαφέρει (πχ 2xm.2 slot,wifi).

Edit: είμαστε σίγουροι ότι ο cpu  είναι καμένος, έτσι;

Αν δεν τον τρολλαρει ο τεχνικος που το κοιταξε ναι ! Δεν ειναι δικος μου ο υπολογιστης, αλλα απο οσο ξερω του επεσε ολοκληρο ποτηρι νερο μεσα στο κουτι... Σε ευχαριστω για την απαντηση !

Επεξ/σία από kokorikoue
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...