Προς το περιεχόμενο

Νέα σύνδεση ίντερνετ 50 η 100mbps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 minutes ago, eidikos33 said:

Δηλαδή αν γίνει αναβάθμιση από 50 σε 100 δεν πάει καν ο τεχνικός στην καμπίνα? Όλα απομακρυσμενα γίνονται?

yes.απλα αλλαζει profile

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά Χριστός ανέστη. 

Σήμερα μπήκα να δω από περιέργεια τα στατιστικά της γραμμής και βλέπω έπεσε πολύ το noise margin και το attainable rate. 

Επίσης το line attention ανέβηκε...

Τι μπορεί να συμβαίνει? 

Παραθέτω φώτο. 

Edit: @poulinos Καποια γνωμη φιλε μου?

Screenshot_20220428-012753_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20220330-084558_Samsung Internet.jpg

Επεξ/σία από johnnyman

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 28/04/2022 at 01:30, johnnyman said:

Καλημέρα παιδιά Χριστός ανέστη. 

Σήμερα μπήκα να δω από περιέργεια τα στατιστικά της γραμμής και βλέπω έπεσε πολύ το noise margin και το attainable rate. 

Επίσης το line attention ανέβηκε...

Τι μπορεί να συμβαίνει? 

Παραθέτω φώτο. 

Edit: @poulinos Καποια γνωμη φιλε μου?

Screenshot_20220428-012753_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20220330-084558_Samsung Internet.jpg

καταρχην κανε Reboot μηπως ετυχε.β.δες μηπως επαθε τιποτα το splitter.αλλιως μετα ειναι κατι στον χαλκο ή μπορει στην πορτα του dslam.περα απο το να κανεις δοκιμη σε κατανεμητη ,χωνευτη (αμα ξερεις) δεν υπαρχει κατι αλλο που μπορεις να κανεις.

και αν εχεις αλλο ρουτερ δοκιμασε το.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, poulinos είπε

καταρχην κανε Reboot μηπως ετυχε.β.δες μηπως επαθε τιποτα το splitter.αλλιως μετα ειναι κατι στον χαλκο ή μπορει στην πορτα του dslam.περα απο το να κανεις δοκιμη σε κατανεμητη ,χωνευτη (αμα ξερεις) δεν υπαρχει κατι αλλο που μπορεις να κανεις.

και αν εχεις αλλο ρουτερ δοκιμασε το.

Reboot δοκίμασα πολλές φορές.τπτ...

Το splitter εννοείς την τηλεφωνική πρίζα στον τοίχο? 

Εάν ναι την έλεγξα. 

Δεν εχω ρεύμα για να δοκιμάσω να βάλω το ρουτερ απευθείας στον κατανεμητη (μένω στον 6ο όροφο)

Ρουτερ άλλο δεν έχω δυστυχώς..

Η πόρτα στο dslam τι μπορεί να έπαθε?

Να ζητήσω να φέρουν κάποιον τεχνικό να γίνει έλεγχος? 

Με την το τεχνικό τμήμα που μίλησα μου είπαν καλή φαίνεται η γραμμη χωρίς κάποιο πρόβλημα.....

Υ.γ

Υπάρχει περίπτωση να μου άλλαξαν καμπίνα και να με πήγαν σε πιο μακρινή? 

Επεξ/σία από johnnyman

On 09/05/2022 at 01:53, johnnyman said:

Reboot δοκίμασα πολλές φορές.τπτ...

Το splitter εννοείς την τηλεφωνική πρίζα στον τοίχο? 

Εάν ναι την έλεγξα. 

Δεν εχω ρεύμα για να δοκιμάσω να βάλω το ρουτερ απευθείας στον κατανεμητη (μένω στον 6ο όροφο)

Ρουτερ άλλο δεν έχω δυστυχώς..

Η πόρτα στο dslam τι μπορεί να έπαθε?

Να ζητήσω να φέρουν κάποιον τεχνικό να γίνει έλεγχος? 

Με την το τεχνικό τμήμα που μίλησα μου είπαν καλή φαίνεται η γραμμη χωρίς κάποιο πρόβλημα.....

Υ.γ

Υπάρχει περίπτωση να μου άλλαξαν καμπίνα και να με πήγαν σε πιο μακρινή? 

Οχι δεν σε πηγαν σε πιο μακρινη.δεν γινεται. εφοσον πιανεις το 50 δεν θα ασχοληθει κανεις γιατι απο 180 attainable Πηγες στα 75.αν πας σε 100 αρι πακετο ισως το ψαξουν.μπορει να ειναι κατι μεσα στο σπιτι μπορει και κατι εξω οπως πχ χαλκος ή πορτα στο kv. η πορτα μπορει να παθει προβλημα στο Kv>δεν ειναι παραξενο.αλλα δεν θα κανουν κατι αμα δεν αποδειχτει οτι φταιει αυτο. ουτε εχει νοημα ο τεχνικος αφου βλεπουν οτι παιζεις 50 που εισαι. μονο στο χωρο σου αν κανεις δοκιμη.να στειλουν τεχνικο να δουν γιατι επεσε το attainable Το κοβω δυσκολο

• Like 1

1 ώρα πριν, poulinos είπε

Οχι δεν σε πηγαν σε πιο μακρινη.δεν γινεται. εφοσον πιανεις το 50 δεν θα ασχοληθει κανεις γιατι απο 180 attainable Πηγες στα 75.αν πας σε 100 αρι πακετο ισως το ψαξουν.μπορει να ειναι κατι μεσα στο σπιτι μπορει και κατι εξω οπως πχ χαλκος ή πορτα στο kv. η πορτα μπορει να παθει προβλημα στο Kv>δεν ειναι παραξενο.αλλα δεν θα κανουν κατι αμα δεν αποδειχτει οτι φταιει αυτο. ουτε εχει νοημα ο τεχνικος αφου βλεπουν οτι παιζεις 50 που εισαι. μονο στο χωρο σου αν κανεις δοκιμη.να στειλουν τεχνικο να δουν γιατι επεσε το attainable Το κοβω δυσκολο

Οπότε το αφήνω έτσι μέχρι να πάρω απόφαση να το κάνω 100αρι? 

Η βλάβη στην πόρτα kv δικαιολογεί να πέσει τόσο πολύ το noise margin και να ανέβει το line attenuation χωρίς όμως να έχω θέμα στην γραμμή? 

4 minutes ago, johnnyman said:

Οπότε το αφήνω έτσι μέχρι να πάρω απόφαση να το κάνω 100αρι? 

Η βλάβη στην πόρτα kv δικαιολογεί να πέσει τόσο πολύ το noise margin και να ανέβει το line attenuation χωρίς όμως να έχω θέμα στην γραμμή? 

πριν καμποσο καιρο ειχα πετυχει σε προβληματικη πορτα.δεν θυμαμαι αν ειχε αποσυνδεσεις αλλα σιγουρα ειχε χαμηλο sync. και στην αρχη ο οτε ειχε πει οτι μαλλον ειναι λογω αποστασης αλλα τελικα ηταν η Port. αλλα παιζει και πολυ πιθανο να ειναι κατι στον χαλκο.απο κακο πατσαρισμα μεχρι δεν ξερω τι. ή καπου να βραχυκυκλωνει για αυτο να εχει ανεβει και το attenuation.

58 λεπτά πριν, poulinos είπε

πριν καμποσο καιρο ειχα πετυχει σε προβληματικη πορτα.δεν θυμαμαι αν ειχε αποσυνδεσεις αλλα σιγουρα ειχε χαμηλο sync. και στην αρχη ο οτε ειχε πει οτι μαλλον ειναι λογω αποστασης αλλα τελικα ηταν η Port. αλλα παιζει και πολυ πιθανο να ειναι κατι στον χαλκο.απο κακο πατσαρισμα μεχρι δεν ξερω τι. ή καπου να βραχυκυκλωνει για αυτο να εχει ανεβει και το attenuation.

Πάντως από τον Σεπτέμβρη που έκανα την σύνδεση μέχρι και τέλη Απριλίου το max attenuation ήταν 188000 ,δεν άλλαξε λεπτό. 

Πιστεύω είναι κάτι μέσα από την καμπίνα. 

Η καμπίνα της wind δίνει μετά στην καμπίνα του ΟΤΕ και μετά περνω εγώ ή περνω απευθείας από την καμπίνα της wind? 

Δίπλα δίπλα είναι οι 2 τους. 

Το θέμα είναι μην πάω σε 100αρα και συγχρονίζει 80..

Αυτό φοβάμαι και δεν κάνω κίνηση....

• 3 εβδομάδες αργότερα...
On 15/05/2022 at 00:12, johnnyman said:

Πάντως από τον Σεπτέμβρη που έκανα την σύνδεση μέχρι και τέλη Απριλίου το max attenuation ήταν 188000 ,δεν άλλαξε λεπτό. 

Πιστεύω είναι κάτι μέσα από την καμπίνα. 

Η καμπίνα της wind δίνει μετά στην καμπίνα του ΟΤΕ και μετά περνω εγώ ή περνω απευθείας από την καμπίνα της wind? 

Δίπλα δίπλα είναι οι 2 τους. 

Το θέμα είναι μην πάω σε 100αρα και συγχρονίζει 80..

Αυτό φοβάμαι και δεν κάνω κίνηση....

η καμπινα της wind ενωνεται με ζευκτικο καλωδιο με το καφαο του οτε και απο εκει ερχεται ο χαλκος μεχρι εσενα οπως γινοταν παλια.μπορει να φταιει το ζευκτικο μπορει το Port μπορει κακο πατσαρισμα ,μπορει οξειδωση,μπορει κατι σε σενα.αν πας σε 100αρα και παιζεις χαμηλα εκει μπορει να δοθει βλαβη.εξαρτατε ποσο χαμηλα θα παιζεις.το 80 νομιζω ειναι μεσα στα ορια /δεν χανεις κατι να πας 100αρα αν την χρειαζεσαι/

• Thanks 1

9 ώρες πριν, poulinos είπε

η καμπινα της wind ενωνεται με ζευκτικο καλωδιο με το καφαο του οτε και απο εκει ερχεται ο χαλκος μεχρι εσενα οπως γινοταν παλια.μπορει να φταιει το ζευκτικο μπορει το Port μπορει κακο πατσαρισμα ,μπορει οξειδωση,μπορει κατι σε σενα.αν πας σε 100αρα και παιζεις χαμηλα εκει μπορει να δοθει βλαβη.εξαρτατε ποσο χαμηλα θα παιζεις.το 80 νομιζω ειναι μεσα στα ορια /δεν χανεις κατι να πας 100αρα αν την χρειαζεσαι/

Καλημερα!!Οταν λες το Port η κακο πατσαρισμα τι εννοεις??Φωτισε λιγο και εμας τους ασχετους!!! :D

21 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Καλημερα!!Οταν λες το Port η κακο πατσαρισμα τι εννοεις??Φωτισε λιγο και εμας τους ασχετους!!! :D

Δες εδώ τα λέει ανάλυτικα 

• Like 1
  • Thanks 1

On 05/06/2022 at 11:38, johnnyman said:

Μεσα στο kv οπως ειδες και στο guide ειναι το dslam.το καθε dslam εχει καρτες. η καθε καρτα εχει χ ports που συνδεονται οι χρηστες.ενα port για καθε χρηστη.μπορει κατι να εχει παθει η καρτα η το port πιο συνηθες.απο την καρτα φευγει μια φυσα με πολλα καλωδια τα οποια ενωνονται σε καποιες ρεγκλετες και απο εκει θα ενωθουν με ενα καλωδιο με το καφαο του οτε και απο εκει με αλλες ρεγκλετες με τα καλωδια που πηγαινουν εξω στο δικτυο. κακο πατσαρισμα ειναι να μην παταει κατι καλα.σε καθε περιπτωση δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ ετσι και αλλιως.

περα απο το πιο πανω αρθρο αν θες παραπανω διαβασμα και πιο αναλυτικο πας εδω

https://www.insomnia.gr/forums/topic/424884-πώς-δουλεύει-το-adslvdsl-από-το-σπίτι-μας-μέχρι-το-dslam-αναλυτικός-οδηγός-με-φωτογραφίες/

• 6 μήνες μετά...

Την περασμενη εβδομαδα ειχε περασει μια κοπελα της wind και μου ειπε οτι μπορει να γινει η 50αρα(με απεριοριστα σταθερα-κινητα) που εχω στα 26 ευρω,100αρα με την ιδια τιμη και να γινει απλα ανανεωση συμβολαιου!(Ληγει το σεπτεμβριο του 23)

Ισχυει οντως κατι τετοιο?

11 hours ago, johnnyman said:

Την περασμενη εβδομαδα ειχε περασει μια κοπελα της wind και μου ειπε οτι μπορει να γινει η 50αρα(με απεριοριστα σταθερα-κινητα) που εχω στα 26 ευρω,100αρα με την ιδια τιμη και να γινει απλα ανανεωση συμβολαιου!(Ληγει το σεπτεμβριο του 23)

Ισχυει οντως κατι τετοιο?

γενικως παιζουν προφορικες προσφορες που ειναι πιο καλες απο οτι στο site. αλλα ναι σε ξαναδεσμευουν με 2 χρονια συμβολαιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...