Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SpirtouLisS είπε

Η λεγόμενη μαγιονέζα κάτω από την τάπα λαδιού δεν είναι καλός δείκτης ότι περνάει νερό στο λάδι...σου μεταφερω λόγια μηχανικού...μπορεί να μη σφραγίζει καλά και να περνάει υγρασία από την τάπα και με τους κραδασμούς δημιουργεί "μαγιονέζα" ...πιο σίγουροι δείκτες είναι να εχει ο δείκτης σταθμης λαδιού σημάδια ανάμειξης νερού με λαδι..

Επίσης το πρωινο ρεταρισμα συνοδευόμενο από ατμό στην εξάτμιση (ατμό όχι καπνό υπόψιν...ο ατμός διαλύεται αμέσως και δεν διαχέεται όπως ο καπνός) και φυσικά το να συμπληρώνεις νερό. Κανονικά δεν πρέπει να συμπληρώνεις νερό στο παραφλου η να χρειάζεται ελάχιστον πχ 100ml ανα κάμποσες χιλιάδες χλμ...

Και επίσης αν παίζει καμμένη φλάντζα είναι πολύ εύκολοτερο να περάσουν καυσαέρια στο νερό πριν περάσει νερό στο λάδι...αν περνάει καυσαέριο στο νερό το βλέπει ο μηχανικός πανευκολα με ένα ειδικό δείκτη που βάζει σε δείγμα παραφλου που το παίρνει με τον κινητήρα σε λειτουργία. Κάθε μηχανικός νομίζω έχει το ειδικό Κιτ. Είναι φθηνό και δεν λανθάνει .

Οι τάπες δοχείου αντιψυκτικου είναι μπελάς  στα Opel. 2 είχαμε βάλει και μετά απο 1500 χιλιόμετρα πέταγε τα νερά. Δοκιμάσαμε και αλλάξαμε και παγούρι και τάπα και απο το καλοκαίρι δέ είχα θέμα . Πρίν 6 μήνες είχα βάλει μηχανημα ανιχνευσης φλάντζας και δεν ειχε βγάλει θεμα, είχαμε πρεσάρει και το κύκλωμα ψύξης .

Δέ έχω το πρωί ρετάρισμα μεχρι στιγμής , αλλά τοιχώματα στο παγούρι έχουν και λάδι . 

H τάπα του αντιψυκτικού όπως ήταν χθές .

IMG_20220204_145409.jpg

Επεξ/σία από meletis_m
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 5/2/2022 στις 4:07 ΜΜ, meletis_m είπε

Γράφω εδώ καθως αγόρασα ένα Corsa C z12xe.Εκανα 40,000 χιλιόμετρα.

Συνοπτικά το αμάξι πριν 6 μήνες έχανε αντιψυκτικό . Άλλαξα με τη σειρά ψυγείο νερού , τρόμπα νερού , δοχείο αντιψυκτικου και τάπα. Θερμοκρασία δούλευε κανονικά όλο αυτό το διάστημα δεν είχε ανεβάσει. 

Χθες εντελώς ξαφνικά , είδα το δοχείο αντιψυκτικου και είχε χάσει , και άνοιξα τη τάπα είχε στη λεγόμενη μαγιονέζα. Το αμάξι δε κάνει κοντινές αποστάσεις και ούτε είχε ανεβάσει θερμοκρασία .

Εάν είμαστε τυχεροί αλλάζω μόνο φλάντζα καθρέφτη(πονάνε αυτά τα μοτέρ ), ξέπλυμα του κυκλώματος ψύξης , λάδια κινητήρα και αντιψυκτικό και σετ χρονισμού .

Στις 5/2/2022 στις 5:34 ΜΜ, SpirtouLisS είπε

Η λεγόμενη μαγιονέζα κάτω από την τάπα λαδιού δεν είναι καλός δείκτης ότι περνάει νερό στο λάδι...σου μεταφερω λόγια μηχανικού...μπορεί να μη σφραγίζει καλά και να περνάει υγρασία από την τάπα και με τους κραδασμούς δημιουργεί "μαγιονέζα" ...πιο σίγουροι δείκτες είναι να εχει ο δείκτης σταθμης λαδιού σημάδια ανάμειξης νερού με λαδι..

Επίσης το πρωινο ρεταρισμα συνοδευόμενο από ατμό στην εξάτμιση (ατμό όχι καπνό υπόψιν...ο ατμός διαλύεται αμέσως και δεν διαχέεται όπως ο καπνός) και φυσικά το να συμπληρώνεις νερό. Κανονικά δεν πρέπει να συμπληρώνεις νερό στο παραφλου η να χρειάζεται ελάχιστον πχ 100ml ανα κάμποσες χιλιάδες χλμ...

Και επίσης αν παίζει καμμένη φλάντζα είναι πολύ εύκολοτερο να περάσουν καυσαέρια στο νερό πριν περάσει νερό στο λάδι...αν περνάει καυσαέριο στο νερό το βλέπει ο μηχανικός πανευκολα με ένα ειδικό δείκτη που βάζει σε δείγμα παραφλου που το παίρνει με τον κινητήρα σε λειτουργία. Κάθε μηχανικός νομίζω έχει το ειδικό Κιτ. Είναι φθηνό και δεν λανθάνει .

Στις 5/2/2022 στις 7:13 ΜΜ, meletis_m είπε

Οι τάπες δοχείου αντιψυκτικου είναι μπελάς  στα Opel. 2 είχαμε βάλει και μετά απο 1500 χιλιόμετρα πέταγε τα νερά. Δοκιμάσαμε και αλλάξαμε και παγούρι και τάπα και απο το καλοκαίρι δέ είχα θέμα . Πρίν 6 μήνες είχα βάλει μηχανημα ανιχνευσης φλάντζας και δεν ειχε βγάλει θεμα, είχαμε πρεσάρει και το κύκλωμα ψύξης .

Δέ έχω το πρωί ρετάρισμα μεχρι στιγμής , αλλά τοιχώματα στο παγούρι έχουν και λάδι . 

IMG_20220204_145409.jpg

Τελικά είχα ξανά απώλεια αντιψυκτικού αλλα χωρίς μαγιονέζα . 

Θα ανοιχτεί μόνο η μερια απο τη φλάντζα καθρέφτη και θα αλλαχτούν φλάντζα καρτερ ,καθρέφτη , καπακιου ,  λάδια , αντιψυκτικο , και σετ χρονισμου καδενα . 

Δε πειραζουμε τη φλάντζα κεφαλής .

Είναι ένα συχνό θέμα στα μοτέρ xe και xep- twinport . Θερμοκρασία δε έχει ανεβάσει όσο είναι στα χέρια μου

Δημοσ.
Στις 5/2/2022 στις 3:34 ΜΜ, SpirtouLisS είπε

Η μαγιονεζα μπορεί να γίνει και σε αμάξι που κάνει μικρές διάδρομές οποτε δεν προλαβαίνει να φύγει  η υγρασία  .Απλά το λεω για να το έχει κάποιος υπόψη του.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Η μαγιονεζα μπορεί να γίνει και σε αμάξι που κάνει μικρές διάδρομές οποτε δεν προλαβαίνει να φύγει  η υγρασία  .Απλά το λεω για να το έχει κάποιος υπόψη του.

Δίκιο έχεις . Στη δική μου περίπτωση κάνει 100 χιλιόμετρα καθημερινά , δηλαδή ζεσταίνεται κανονικά . 

Δημοσ.
Στις 5/2/2022 στις 7:13 ΜΜ, meletis_m είπε

IMG_20220204_145409.jpg

Κάνε έλεγχο πρώτα στην φλάντζα κεφαλής πριν αλλάξετε όλα τα υπόλοιπα να είστε σίγουροι.

3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αυτό ισχύει μόνο για την τάπα λαδιού και όχι του αντιψυκτικού.

Δημοσ.

Για να πετύχουν καλύτερη κατανάλωση / ρύπους έχουν ανεβάσει την θερμοκρασία λειτουργίας κοντά στους 100+ βαθμούς, το θέμα είναι το καλοκαίρι αν δεν έχεις το τέλειο σύστημα ψύξης μαζί με καθαρό αισθητήρα ψυκτικού υγρού ζορίζεις την φλάντζα και όχι μόνο με ότι συνεπάγεται αυτό σε βλάβες (ωραία οικονομία βενζίνης).

Σε x14xe έχω αλλάξει βαλβίδα και παίρνει το βεντιλατερ όταν φτάσει στην μέση ο δείκτης και το ρίχνει στους 90, φυσικά το καλοκαίρι κάνει υπερωρίες αφού έχει οριακό σύστημα ψύξης κάτι που δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι να ξεκινάει στους 105 καλοκαιριάτικα...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Klausx είπε

Για να πετύχουν καλύτερη κατανάλωση / ρύπους έχουν ανεβάσει την θερμοκρασία λειτουργίας κοντά στους 100+ βαθμούς, το θέμα είναι το καλοκαίρι αν δεν έχεις το τέλειο σύστημα ψύξης μαζί με καθαρό αισθητήρα ψυκτικού υγρού ζορίζεις την φλάντζα και όχι μόνο με ότι συνεπάγεται αυτό σε βλάβες (ωραία οικονομία βενζίνης).

Σε x14xe έχω αλλάξει βαλβίδα και παίρνει το βεντιλατερ όταν φτάσει στην μέση ο δείκτης και το ρίχνει στους 90, φυσικά το καλοκαίρι κάνει υπερωρίες αφού έχει οριακό σύστημα ψύξης κάτι που δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι να ξεκινάει στους 105 καλοκαιριάτικα...

Γενικά τα opel δουλεύουν υψηλά .

Εμένα το corsa c όταν έχει 92 και ανοίγει ο θερμοστάτης στη πραγματικότητα έχει 95-97 μετρημένο με διαγνωστικό.

Έχω αλλάξει προληπτικά τη βαλβίδα θερμοκρασίας αντιψυκτικου. Επιπλέον έχει καινούργιο ψυγείο , καινούργια τρόμπα νερού. Θερμοκρασία δεν έχει ανεβάσει όσο το έχω εγώ . 

Ο μηχανικός συνεργείου μου είπε αυτά δύσκολα καίνε φλάντζα κεφαλής και έχουν μεταλλική . Να αλλάξω μόνο φλάντζα καθρέφτη, σετ χρονισμού , φλάντζα Κάρτερ και καπακιού και εννοείται αντιψυκτικό και λάδια κινητήρα και φίλτρο .

Είναι συχνό θέμα σε αυτά τα μοτέρ .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...