kostasbm Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 ξεκινάς με τη σειρα μήπως έχει κάποια μικρή τρύπα το ψυγείο?? μήπως το δοχείο διαστολής έχει τρυπήσει-σκασει?? βλέπεις στα λάδια στο δεικτη ότι έχει συμπτώματα σαπουναδας η ασπρίζει πολύ ?? το παραφλου τώρα το χειμώνα το τσεκάρεις μια φορά την εβδομάδα τουλαχιστον είδα ότι το πηγές συνεργείο...εύχομαι να είναι ανώδυνη η ζημιά 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, FromDusk_TillDawn είπε Σημερα πηγε μαστορα και σε πρωτη φαση παρατηρησε οτι χανει το ψυγειο,για το βρωμικο παραφλου παιζει μου ειπε και το ενδεχομενο να ειναι επειδη καθε τοσο συμπληρωνα και ολο αυτο δημιουργησε τη γλιτσα kai επειδη δεν εχει καθαριστει ποτε και το ψυγειο και κατα τα λεγομενα του δεν κανει αυτο,παρατηρησε και μια αυξηση της σταθμης των λαδιων που ισως εχει να κανει με τη φλατζα οπως προαναφερθηκε. Το αμαξι εμεινε μεσα σημερα για να ελεγθει και να το δει με τη πρεσα αν συγκρατησα σωστα τι μου ειπε. Ναι αλλα δεν μπορει να υπαρχει αυξηση λαδιων και ταυτοχρονα να φαινονται καθαρα..! Επειδη σου χανει πολυ καιρο και ποσοτητα.. αν εμπαιναν τα νερα στα λαδια θα φαινοταν ξεκαθαρα! Θελει να το πρεσαρει για να δει απο που αλλου χανει.. γιατι προφανως απο το ψυγειο χανει ελαχιστα.. Προσεχε τι ψυγειο θα σου βαλει γιατι πλεον βγαινουν πολλα σκαρτα! Προτεινω σε behr hella 60ε και nrf 50ε. Για το δικο σου αυτοκινητο εκει ειναι οι τιμες!(για Αθηνα ομως!!!)
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μου ειπε δεν ειναι φλατζα,θελει λεει αλλαγη το ψυγειο η αντλια νερου κατι αλλο με καθρεφτη (οχι οι καθρεφτες οι γνωστοι) και θελει λεει και επειγον αλλαγη η καδενα του αμαξιου γιατι κανει σαν diesel ο ηχος. 400 ευρω ολα μαζι με εργασια. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από FromDusk_TillDawn
PLACEBO_89 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 17 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε Μου ειπε δεν ειναι φλατζα,θελει λεει αλλαγη το ψυγειο η αντλια νερου κατι αλλο με καθρεφτη το οποιο δεν πολυκαταλαβα και θελει λεει και επειγον αλλαγη η καδενα του αμαξιου γιατι κανει σαν diesel ο ηχος. 400 ευρω ολα μαζι με εργασια. Καλημερα. Ναι αντλια νερου δεν ειναι απιθανο για τα χλμ σου! Η καδενα κανονικα θα πρεπει στην κρυα εκκινηση τα πρωτα δευτερολεπτα να ακους ενα κροταλισμα μεταλλικο ηχο και μετα να σταματαει.. Εσυ ακουγες μεταλλικους ηχους και πηγαινες? Καδενα καπου στα 100ε, αντλια νερου απο 40-60ε. Συνολικα δεν ζηταει πολλα αρκει να κανει αυτα που λεει και να βαλει σωστα after market! Εδω πληροφοριες για την καδενα σου
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 @PLACEBO_89 Κροταλισμα ακουγα αλλα μου ειχε πει ενας μαστορας ο προηγουμενος δηλαδη οτι αντεχει και ας κανει ηχους και μου λεει ας το τρεναρω οσο μπορω γιατι θα φτασει κανα 300ρι συνολο. Πηγαινα με ηχο δυστυχως γιατι δεν ηταν τοσο καλα τα οικονομικα και το τρεναρα. Το καλο απ οτι καταλαβα ειναι οτι δεν πηγαμε για αλλαγη φλατζας σωστα?
Gatilaras Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εαν δεν καπνιζει καθολου ατμο απο την εξατμιση ουτε κρυο δεν καις νερα-δεν χρειαζεται φλαντζα,καδενα,τεντωτηρες,αντλια νερου,τσιμουχα στροφαλου/καθρεφτη αλλαζεις χθες γιατι εαν πηδηξει η καδενα 1 δοντακι παιρνεις το μοτερ και το πας στην ανακυκλωση και ψυγειο αμεσα.Ειναι ανταλλακτικα που αμα καποιο κλωτσησει πας για αλλα νουμερα κοστολογιου.Τα λαδια ειναι καθαρα η σαν μουσταρδα? Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από Gatilaras
PLACEBO_89 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε @PLACEBO_89 Κροταλισμα ακουγα αλλα μου ειχε πει ενας μαστορας ο προηγουμενος δηλαδη οτι αντεχει και ας κανει ηχους και μου λεει ας το τρεναρω οσο μπορω γιατι θα φτασει κανα 300ρι συνολο. Πηγαινα με ηχο δυστυχως γιατι δεν ηταν τοσο καλα τα οικονομικα και το τρεναρα. Το καλο απ οτι καταλαβα ειναι οτι δεν πηγαμε για αλλαγη φλατζας σωστα? Πιστευω πως οχι γιατι συμπληρωνεις νερα αρκετο καιρο οποτε θα ειχε χειροτερεψει και θα στο εδειχνε ξεκαθαρα στα νερα ή στα λαδια! Την καδενα επρεπε να την ειχες φτιαξει γιατι αν γινοταν κατι θα πηγαινες για μεγαλα ποσα!!! Για μενα νοημα εχει να γινει σωστη δουλεια με σωστα ανταλλακτικα και ας πληρωνες που λεει ο λογος και 500ευρω! Γιατι αν καποια απο αυτα ξαναβγαλουν φθορα στο αμεσο μελλον θα σου ερθει πιο ακριβα στο τελος συν ο κοπος..! Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από PLACEBO_89
meletis_m Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, FromDusk_TillDawn είπε Μου ειπε δεν ειναι φλατζα,θελει λεει αλλαγη το ψυγειο η αντλια νερου κατι αλλο με καθρεφτη (οχι οι καθρεφτες οι γνωστοι) και θελει λεει και επειγον αλλαγη η καδενα του αμαξιου γιατι κανει σαν diesel ο ηχος. 400 ευρω ολα μαζι με εργασια. Ξεχείλωνε η καδένα σε αυτά τα μοτέρ (~200,000 χιλιόμετρα). Τί σέτ χρονισμού θα σου βάλει ; Δηλαδή καδένα , τεντωτήρα . Εγω είχα βάλει το γνησιο σέτ . Σε αντλία νερού μπορείς να βάλεις εμπορίου καλή ποιότητα . Για τη μακροζωία της καδένας συχνές αλλαγές λαδιών ( κάθε 8500 χιλιόμετρα ) και επέλεξε ένα λάδι μέτριας ποιότητας . Για τα χιλιόμετρα σου ενα ημισυνθετικό 10/40 είναι εντάξει
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 18 λεπτά πριν, meletis_m είπε Ξεχείλωνε η καδένα σε αυτά τα μοτέρ (~200,000 χιλιόμετρα). Τί σέτ χρονισμού θα σου βάλει ; Δηλαδή καδένα , τεντωτήρα . Εγω είχα βάλει το γνησιο σέτ . Σε αντλία νερού μπορείς να βάλεις εμπορίου καλή ποιότητα . Για τη μακροζωία της καδένας συχνές αλλαγές λαδιών ( κάθε 8500 χιλιόμετρα ) και επέλεξε ένα λάδι μέτριας ποιότητας . Για τα χιλιόμετρα σου ενα ημισυνθετικό 10/40 είναι εντάξει Η αληθεια ειναι οτι τηλεφωνικα δε τον ρωτησα γιατι αυριο θα παω απο εκει να του δωσω τα χρηματα για τα ανταλλακτικα μιας και ειναι αντικαταβολη οποτε θα τον ρωτησω οταν παω και θα ενημερωσω,απ οτι μου ειπε ομως στα 110 ειναι η καδενα.
PLACEBO_89 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, FromDusk_TillDawn είπε Η αληθεια ειναι οτι τηλεφωνικα δε τον ρωτησα γιατι αυριο θα παω απο εκει να του δωσω τα χρηματα για τα ανταλλακτικα μιας και ειναι αντικαταβολη οποτε θα τον ρωτησω οταν παω και θα ενημερωσω,απ οτι μου ειπε ομως στα 110 ειναι η καδενα. Φαινεται τιμιος! Να ξερεις αντλια νερου και ψυγειο εχουν 1 χρονο εγγυηση και αν αντιληφθείς υγρασια το πας για δωρεαν αλλαγη! Αυτο βεβαια πρεπει να το διευκρινισεις γιατι ο καθενας εχει τη δικη του πολιτικη..!
Klausx Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, FromDusk_TillDawn είπε Η αληθεια ειναι οτι τηλεφωνικα δε τον ρωτησα γιατι αυριο θα παω απο εκει να του δωσω τα χρηματα για τα ανταλλακτικα μιας και ειναι αντικαταβολη οποτε θα τον ρωτησω οταν παω και θα ενημερωσω,απ οτι μου ειπε ομως στα 110 ειναι η καδενα. Στον ίδιο μηχανικό που έχει αλλάξει 3 αντλίες πας ακόμα;
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Klausx είπε Στον ίδιο μηχανικό που έχει αλλάξει 3 αντλίες πας ακόμα; Oχι φιλε μου εχω αλλαξει 1
meletis_m Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, FromDusk_TillDawn είπε Η αληθεια ειναι οτι τηλεφωνικα δε τον ρωτησα γιατι αυριο θα παω απο εκει να του δωσω τα χρηματα για τα ανταλλακτικα μιας και ειναι αντικαταβολη οποτε θα τον ρωτησω οταν παω και θα ενημερωσω,απ οτι μου ειπε ομως στα 110 ειναι η καδενα. ~ 250€ από όσο θυμάμαι είχα πάρει όλο το σέτ για το Corsa C τής GM . ως 2η ποιότητα τα Opel έχουν τα Swag
meletis_m Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Γράφω εδώ καθως αγόρασα ένα Corsa C z12xe.Εκανα 40,000 χιλιόμετρα. Συνοπτικά το αμάξι πριν 6 μήνες έχανε αντιψυκτικό . Άλλαξα με τη σειρά ψυγείο νερού , τρόμπα νερού , δοχείο αντιψυκτικου και τάπα. Θερμοκρασία δούλευε κανονικά όλο αυτό το διάστημα δεν είχε ανεβάσει. Χθες εντελώς ξαφνικά , είδα το δοχείο αντιψυκτικου και είχε χάσει , και άνοιξα τη τάπα είχε στη λεγόμενη μαγιονέζα. Το αμάξι δε κάνει κοντινές αποστάσεις και ούτε είχε ανεβάσει θερμοκρασία . Εάν είμαστε τυχεροί αλλάζω μόνο φλάντζα καθρέφτη(πονάνε αυτά τα μοτέρ ), ξέπλυμα του κυκλώματος ψύξης , λάδια κινητήρα και αντιψυκτικό και σετ χρονισμού .
SpirtouLisS Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η λεγόμενη μαγιονέζα κάτω από την τάπα λαδιού δεν είναι καλός δείκτης ότι περνάει νερό στο λάδι...σου μεταφερω λόγια μηχανικού...μπορεί να μη σφραγίζει καλά και να περνάει υγρασία από την τάπα και με τους κραδασμούς δημιουργεί "μαγιονέζα" ...πιο σίγουροι δείκτες είναι να εχει ο δείκτης σταθμης λαδιού σημάδια ανάμειξης νερού με λαδι.. Επίσης το πρωινο ρεταρισμα συνοδευόμενο από ατμό στην εξάτμιση (ατμό όχι καπνό υπόψιν...ο ατμός διαλύεται αμέσως και δεν διαχέεται όπως ο καπνός) και φυσικά το να συμπληρώνεις νερό. Κανονικά δεν πρέπει να συμπληρώνεις νερό στο παραφλου η να χρειάζεται ελάχιστον πχ 100ml ανα κάμποσες χιλιάδες χλμ... Και επίσης αν παίζει καμμένη φλάντζα είναι πολύ εύκολοτερο να περάσουν καυσαέρια στο νερό πριν περάσει νερό στο λάδι...αν περνάει καυσαέριο στο νερό το βλέπει ο μηχανικός πανευκολα με ένα ειδικό δείκτη που βάζει σε δείγμα παραφλου που το παίρνει με τον κινητήρα σε λειτουργία. Κάθε μηχανικός νομίζω έχει το ειδικό Κιτ. Είναι φθηνό και δεν λανθάνει . Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2022 από SpirtouLisS 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα