Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θέλω να κάνω μια ερώτηση

Είμαι άνεργος , εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ. Έχω ασφαλιστική ικανότητα μέχρι 28/2/2021. Το θεμα ειναι όταν θα περασει αυτη η ημερομηνια, θα πρεπει να παω στο ΙΚΑ της περιοχής μου με μια βεβαίωση του ΟΑΕΔ για να ανανεωθει η ασφαλιστική μου ικανότητα. Επειδή είναι η πρώτη φορά που είμαι άνεργος, ξέρετε αν αυτό γίνεται αυτόματα με ηλεκτρονικά συστήματα ΟΑΕΔ-ΕΦΚΑ( ΙΚΑ) ή πρεπει να παω εγω τα χαρτια στο Μητρώο του ΕΦΚΑ της περιοχής μου?

Δημοσ.

από τη στιγμή που περάσει το διάστημα που έχεις ασφαλιστική ικανότητα είσαι ανασφάλιστος. κάνεις κανονικά δωρεάν εξετάσεις σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία αλλά στα παραπεμπτικά τρώς άκυρο. όλα τα συμβεβλημένα με εοπυυ τα πληρώνεις από τη τσέπη σου. για φάρμακα νομίζω καλύπτεσαι μόνο από το κοινωνικό φαρμακείο της γειτονιάς σου. ειδάλλως πάλι τσέπη. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, pavlovic είπε

ξέρετε αν αυτό γίνεται αυτόματα με ηλεκτρονικά συστήματα ΟΑΕΔ-ΕΦΚΑ( ΙΚΑ) ή πρεπει να παω εγω τα χαρτια στο Μητρώο του ΕΦΚΑ της περιοχής μου?

κανονιά θα ρέπει να ανανεωθεί αυτόματα. Σε κάθε περίπτωση παντός μπορείς να το ελέγξεις στον παρακάτω συνδεσμο...

https://apps.ika.gr/eInsEligibility/faces/secureAll/showInsReport.xhtml

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να κανεις κ αυτασφαλιση εντός Χ ημερών...ανάλογα τι επερνες τελευταίες φορές αν ήταν βασικός παίζει να ναι κάνα 50€ το μήνα 

Τα φάρμακα κανονικά φαρμακείο χωρίς συμμετοχή.για παραπεμπτικα(2019)  https://www.healthreport.gr/και-οι-ανασφάλιστοι-πολίτες-σε-ιδιώτε/amp/.  https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login2.aspx... βγαίνεις αυτόματα ανασφαλιστος ..δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι μέσω ΟΑΕΔ ή βιβλιάριο αποριας της πρόνοιας αυτά γινοντουσαν μερικά χρόνια πριν ..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Είμαι μακροχρόνια άνεργη κι έχω να πάω πολύ καιρό στο ΙΚΑ για ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας γιατί γίνεται αυτόματα.

Βασικά μπήκα και στο λινκ του thant και είδα πως με έχουν ήδη ασφαλίσει για το διάστημα 1/3/21-31/8/21.

Τώρα εσύ επειδή είσαι νέος άνεργος, δεν ξέρω αν ισχύουν άλλες προϋποθέσεις, πχ βάσει ενσήμων κλπ και χρειάζεται να πας ο ίδιος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, natasssa είπε

Είμαι μακροχρόνια άνεργη κι έχω να πάω πολύ καιρό στο ΙΚΑ για ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας γιατί γίνεται αυτόματα.

Βασικά μπήκα και στο λινκ του thant και είδα πως με έχουν ήδη ασφαλίσει για το διάστημα 1/3/21-31/8/21.

Τώρα εσύ επειδή είσαι νέος άνεργος, δεν ξέρω αν ισχύουν άλλες προϋποθέσεις, πχ βάσει ενσήμων κλπ και χρειάζεται να πας ο ίδιος.

Αν είσαι μακροχρόνια άνεργος, δεν χρειάζεται να πας ο ίδιος. Εγώ περυσι εμεινα ανεργος πρωτη φορα, και ειχα κλεισει 15 μηνες ανεργος και μου ανανεωθηκε αυτοματα. Δεν νομιζω σε καθε περιπτωση να χρειαζεται να πηγαινεις εσυ. Αυτο ισχυε παλαιότερα.

@pavlovicσε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι μην ανησυχέις. Θα μπεις με τους κωδικους του ΟΑΕΔ, θα βρεις το εντυπο ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και εκει θα σου βγαλει τρια εντυπα. Ενα μεχρι 29 ετων, ενα απο 29 ετων μεχρι 55 και ενα απο 55 μεχρι 67. αναλογα την ηλικια σου θα το εκτυπωσεις και θα το πας στο ΕΦΚΑ της περιοχης σου. Δεν ειναι τιποτα αυτα μην ανησυχεις. ΑΣΦΑΛΕΙΑ εχουν και θα εχουν ολοι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μπεις με τους κωδικους του οαεδ, θα παριες εκτυπωση τη βεβαιωση και θα πας στο ικα

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...