pavlovic Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα Θέλω να κάνω μια ερώτηση Είμαι άνεργος , εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ. Έχω ασφαλιστική ικανότητα μέχρι 28/2/2021. Το θεμα ειναι όταν θα περασει αυτη η ημερομηνια, θα πρεπει να παω στο ΙΚΑ της περιοχής μου με μια βεβαίωση του ΟΑΕΔ για να ανανεωθει η ασφαλιστική μου ικανότητα. Επειδή είναι η πρώτη φορά που είμαι άνεργος, ξέρετε αν αυτό γίνεται αυτόματα με ηλεκτρονικά συστήματα ΟΑΕΔ-ΕΦΚΑ( ΙΚΑ) ή πρεπει να παω εγω τα χαρτια στο Μητρώο του ΕΦΚΑ της περιοχής μου?
seventh_son Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 από τη στιγμή που περάσει το διάστημα που έχεις ασφαλιστική ικανότητα είσαι ανασφάλιστος. κάνεις κανονικά δωρεάν εξετάσεις σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία αλλά στα παραπεμπτικά τρώς άκυρο. όλα τα συμβεβλημένα με εοπυυ τα πληρώνεις από τη τσέπη σου. για φάρμακα νομίζω καλύπτεσαι μόνο από το κοινωνικό φαρμακείο της γειτονιάς σου. ειδάλλως πάλι τσέπη.
thant Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 6 ώρες πριν, pavlovic είπε ξέρετε αν αυτό γίνεται αυτόματα με ηλεκτρονικά συστήματα ΟΑΕΔ-ΕΦΚΑ( ΙΚΑ) ή πρεπει να παω εγω τα χαρτια στο Μητρώο του ΕΦΚΑ της περιοχής μου? κανονιά θα ρέπει να ανανεωθεί αυτόματα. Σε κάθε περίπτωση παντός μπορείς να το ελέγξεις στον παρακάτω συνδεσμο... https://apps.ika.gr/eInsEligibility/faces/secureAll/showInsReport.xhtml
kage Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μπορείς να κανεις κ αυτασφαλιση εντός Χ ημερών...ανάλογα τι επερνες τελευταίες φορές αν ήταν βασικός παίζει να ναι κάνα 50€ το μήνα Τα φάρμακα κανονικά φαρμακείο χωρίς συμμετοχή.για παραπεμπτικα(2019) https://www.healthreport.gr/και-οι-ανασφάλιστοι-πολίτες-σε-ιδιώτε/amp/. https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login2.aspx... βγαίνεις αυτόματα ανασφαλιστος ..δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι μέσω ΟΑΕΔ ή βιβλιάριο αποριας της πρόνοιας αυτά γινοντουσαν μερικά χρόνια πριν .. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2021 από kage
natasssa Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Είμαι μακροχρόνια άνεργη κι έχω να πάω πολύ καιρό στο ΙΚΑ για ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας γιατί γίνεται αυτόματα. Βασικά μπήκα και στο λινκ του thant και είδα πως με έχουν ήδη ασφαλίσει για το διάστημα 1/3/21-31/8/21. Τώρα εσύ επειδή είσαι νέος άνεργος, δεν ξέρω αν ισχύουν άλλες προϋποθέσεις, πχ βάσει ενσήμων κλπ και χρειάζεται να πας ο ίδιος.
airtrelomike13 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, natasssa είπε Είμαι μακροχρόνια άνεργη κι έχω να πάω πολύ καιρό στο ΙΚΑ για ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας γιατί γίνεται αυτόματα. Βασικά μπήκα και στο λινκ του thant και είδα πως με έχουν ήδη ασφαλίσει για το διάστημα 1/3/21-31/8/21. Τώρα εσύ επειδή είσαι νέος άνεργος, δεν ξέρω αν ισχύουν άλλες προϋποθέσεις, πχ βάσει ενσήμων κλπ και χρειάζεται να πας ο ίδιος. Αν είσαι μακροχρόνια άνεργος, δεν χρειάζεται να πας ο ίδιος. Εγώ περυσι εμεινα ανεργος πρωτη φορα, και ειχα κλεισει 15 μηνες ανεργος και μου ανανεωθηκε αυτοματα. Δεν νομιζω σε καθε περιπτωση να χρειαζεται να πηγαινεις εσυ. Αυτο ισχυε παλαιότερα. @pavlovicσε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι μην ανησυχέις. Θα μπεις με τους κωδικους του ΟΑΕΔ, θα βρεις το εντυπο ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και εκει θα σου βγαλει τρια εντυπα. Ενα μεχρι 29 ετων, ενα απο 29 ετων μεχρι 55 και ενα απο 55 μεχρι 67. αναλογα την ηλικια σου θα το εκτυπωσεις και θα το πας στο ΕΦΚΑ της περιοχης σου. Δεν ειναι τιποτα αυτα μην ανησυχεις. ΑΣΦΑΛΕΙΑ εχουν και θα εχουν ολοι
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα μπεις με τους κωδικους του οαεδ, θα παριες εκτυπωση τη βεβαιωση και θα πας στο ικα Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα