Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.

Εδώ και 2 μέρες έχω ξεκινήσει την εμπειρία με το σετ της Logitech, ΜΧ Keys και MX Master 3.

Κατέφυγα σε αυτή τη λύση γιατί θέλω το Logitech Flow μεταξύ Mac και Win ταυτόχρονα ανοιχτών σε παράπλευρες οθόνες.

Με την εμπειρία μόλις 2 ημερών, παρατηρώ ότι πατάω αρκετά συχνά ασυνείδητα το δεξί πλήκτρο κλικ, όταν μετακινώ το ποντίκι.

Σίγουρα είναι πολύ ευαίσθητα τα πατήματά του έτσι κι αλλιώς σε σχέση με τα περισσότερα ποντίκια, αλλά π.χ. αυτό δεν μου συμβαίνει στο αριστερό κλικ. Βλέπω ότι οφείλεται σε ασυνείδητη κίνηση του δαχτύλου που ξεκουράζεται πάνω στο δεξί πλήκτρο.

Να σημειώσω ότι δεν έχω κάποια ασθένεια σε καρπό, χέρι, κλπ. Επίσης, δεν μού έχει συμβεί αυτό ποτέ εδώ και 25 χρόνια με ποντίκια. Όπως επίσης δεν μού συμβαίνει στο παραμικρό ούτε με 5 διαφορετικά ποντίκια που έχω στο σπίτι και στη δουλειά (σχεδόν όλα της Logitech) στην παρούσα φάση.

Αναζητώ να δω αν το έχει αντιμετωπίσει και κάποιος άλλος αυτό, και αν τυχόν είναι θέμα συνήθειας που θα στρώσει με τον καιρό.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Έχει θέμα προφανώς το ποντίκι, το googlαρα και υπάρχουν αναφορές και απο άλλους για ευαίσθητο/προβληματικό δεξι κλικ στο amazon κλπ.

Επικοινώνησε με logi support με τη μία και ζήτα αντικατάσταση. Ισως σε παραπέμψουν στο μαγαζί που αγόρασες αλλά αν επιμείνεις λογικά σε 10-15 μέρες θα έχεις καινούριο ποντίκι.

Έχω αλλάξει έτσι δύο mx master 2 και ένα illuminated keyboard στο παρελθόν, κυρίως για προβλήματα που είχαν να κάνουν με τα μαλακά πλαστικά που έχουν, και μου τα αντικατέστησαν χωρίς δεύτερη κουβέντα...

• Thanks 1
Δημοσ.

Επιβεβαιώνω για το support της Logitech.

Είχα θέμα παλαιότερα με το G500, το οποίο μετά από χρόνια (εκτός εγγύησης) άρχισε να μην καταγράφει κάποια αριστερά κλικ. Έστειλα στο support αναλυτικά το θέμα, φωτογραφίες με απόδειξη αγοράς και τα ταμπελάκια με S/N του ποντικιού και η απάντησή τους ήταν, πες μας μια διεύθυνση αποστολής. Σε 2-3 εβδομάδες είχα σπίτι μου ολοκαίνουριο G500s αφού το G500 δεν υπήρχε στην αγορά πλέον.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν πατήσω με το δείκτη το δεξί πλήκτρο, όμως, δεν έχει διαφορετική σκληρότητα από το αριστερό. Δεν φαίνεται, δηλαδή, να είναι ελαττωματικό.

Μήπως είναι πρόβλημα σχεδιασμού εργονομίας;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nullindex είπε

Επιβεβαιώνω για το support της Logitech.

Είχα θέμα παλαιότερα με το G500, το οποίο μετά από χρόνια (εκτός εγγύησης) άρχισε να μην καταγράφει κάποια αριστερά κλικ. Έστειλα στο support αναλυτικά το θέμα, φωτογραφίες με απόδειξη αγοράς και τα ταμπελάκια με S/N του ποντικιού και η απάντησή τους ήταν, πες μας μια διεύθυνση αποστολής. Σε 2-3 εβδομάδες είχα σπίτι μου ολοκαίνουριο G500s αφού το G500 δεν υπήρχε στην αγορά πλέον.

Παρόμοιο πρόβλημα είχα κι εγώ με G502 Hero και μου αντικαταστάθηκε χωρίς κουβέντα. Οπότε @kostasgr78 προχώρα άφοβα...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Σκέφτομαι να το δοκιμάσω λίγες μέρες ακόμα, πριν κινήσω διαδικασία επιστροφής, να δω τί συμβαίνει.

Πιθανότατα δεν θα σου ζητηθεί να επιστρέψεις το παλιο... 

Άνοιξε ενα θεμα στο support για false right click registering ;)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντωμεταξύ 2 μέρες στην όλη εμπειρία με αυτές τις σειρές MX, ανακάλυψα κι αυτό που έγραψα παρακάτω, που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που κινήθηκα στα ΜΧ. Πρώτη φορά τόσες μαζεμένες αρνητικές εμπειρίες, με τη Logitech.

Συζήτηση στο παρακάτω θέμα, για το Flow, για να μην είμαστε off-topic εδώ.

Επεξ/σία από kostasgr78
Δημοσ.

Μέχρι να αρχίσω τη διαδικασία επιστροφής, και χωρίς να έχουν περάσει πολλές μέρες, παρατηρώ ότι η χρήση του MX Master 3 μού δημιουργεί μια πίεση στον καρπό, επειδή παίρνει κλίση η παλάμη ψηλά, καθώς το ύψος του κρατάει το θόλο της παλάμης αναγκαστικά πιο ψηλά από τα συνήθη ποντίκια.

Να σημειώσω ότι έχω παλάμη 20-21 πόντους μήκος, μπασκετικού τύπου, αν είναι δόκιμος ο όρος. 😁

Μετά από αυτό, έχω και ερώτημα αν μού ταιριάζει το ποντίκι αυτό, πέρα από την αστοχία υλικού.

Δημοσ.

Τον πρώτο καιρό είχα κι εγώ κάποιες ενοχλήσεις στο χέρι και κουραζόταν πιο εύκολα επειδή όπως είπες είναι πιο ψηλό αλλά τώρα το έχω συνηθίσει και δεν νιώθω τίποτα. Εχε το στο νου σου. 

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά, δεν μού ενέπνευσε εμπιστοσύνη το ποντίκι αυτό.

Το επέστρεψα πίσω, λόγω του προβλήματος, ζητώντας πιστωτικό για να πάρω άλλο ποντίκι Logitech.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Με αφορμή μια συζήτηση που είχα  πρόσφατα με ένα φίλο που δοκίμασε το ποντίκι του θέματος και έμεινε κι αυτός δυσαρεστημένος από την εργονομία και το πούλησε, να πω ότι έχοντας καταλήξει σε άλλες (πιο φθηνές) λύσεις της Logitech, έχω βρει την υγεία μου από τότε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...