vagelis2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα. Η μητέρα μου έχει κάνει αίτηση για σύνταξη εδώ και 3 χρόνια περίπου και δεν έχει πάρει κάποια προσωρινή για αυτό το διάστημα.. Έχει διαδοχική ασφάλιση τεβε εφκα.. Τώρα θέλω να μάθω αν τα αναδρομικά που θα πάρει θα είναι ακατάσχετα δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιο χρέος σε εφορία. Ο λογαριασμός θα είναι ακατάσχετος φυσικά αλλά ότι μπει πάνω από το όριο του ακατασχετου που είναι 1250 ευρώ αν δεν κάνω λάθος θα το παίρνει η εφορία? Ευχαριστώ περιμένω τα φώτα σας...
fredd0 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 αν δε βγει καποια συγκεκριμενη ΚΥΑ που να καλυπτει αυτα τα ποσα, ναι μπορουν να κατασχεθουν. Νομιζω τη τελευταια φορα που μοιρασαν αναδρομικα στους συνταξιουχους πριν 3-4 μηνες αυτα συνοδευτηκαν με ΚΥΑ που τα εκανε ακατασχετα.
vagelis2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Μακάρι ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.. Ξέρουμε γενικα αν έχουν γίνει κατασχέσεις αναδρομικών συντάξεων το τελευταίο διάστημα??. Ευχαριστώ και πάλι!!
JLEE Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 38 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε Καλησπέρα. Η μητέρα μου έχει κάνει αίτηση για σύνταξη εδώ και 3 χρόνια περίπου και δεν έχει πάρει κάποια προσωρινή για αυτό το διάστημα.. Έχει διαδοχική ασφάλιση τεβε εφκα.. Τώρα θέλω να μάθω αν τα αναδρομικά που θα πάρει θα είναι ακατάσχετα δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιο χρέος σε εφορία. Ο λογαριασμός θα είναι ακατάσχετος φυσικά αλλά ότι μπει πάνω από το όριο του ακατασχετου που είναι 1250 ευρώ αν δεν κάνω λάθος θα το παίρνει η εφορία? Ευχαριστώ περιμένω τα φώτα σας... Και αυτά τα 3 χρόνια πως ζει? Νόμιζα ότι δίνουν μια προσωρινή σύνταξη έστω μειωμένη.
vagelis2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δυσκολα φίλε μου.. μάλλον προσωρινή δεν πήραμε γιατί είναι διαδοχική και δεν την έκανε ηλεκτρονικά αλλά δεν είμαι σίγουρος.. είχαμε και ένα πρόβλημα με βιβλιάρια που είχαν χαθεί αλλά πιστεύω έχει λυθεί.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Να ξερεις ότι πριν την καταθεση των ποσών, τα ασφαλιστικά ταμεια μπαίνουν στο λογαριασμό σου στο ταξις και εκδίδουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας. Τωρα αν δεν μπορουν να το εκδόσουν δεν ξερω τι κανουν στην συνέχεια, αλλα για να γλυτώσει χρηματα αποκλείεται. Τι ακατάσχετο και να υπάρχει, ειναι κανενα χιλιάρικο αν θυμάμαι καλα, οποτε τα υπόλοιπα ειναι στον αερα Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2021 από NikosKallithea
vagelis2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Να ξερεις ότι πριν την καταθεση των ποσών, τα ασφαλιστικά ταμεια μπαίνουν στο λογαριασμό σου στο ταξις και εκδίδουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας. Τωρα αν δεν μπορουν να το εκδόσουν δεν ξερω τι κανουν στην συνέχεια, αλλα για να γλυτώσει χρηματα αποκλείεται. Τι ακατάσχετο και να υπάρχει, ειναι κανενα χιλιάρικο αν θυμάμαι καλα, οποτε τα υπόλοιπα ειναι στον αερα Ακόμα και αν υπάρχει ΚΥΑ? τα κατασχουν? Γιαυτό ρωτάω αν έχουν γίνει κατασχέσεις σε Αναδρομικά μήπως ξέρει κάποιος.. Ρωτισε και η μητέρα μου εργατολογο και είπε ότι όταν βγουν να δώσουμε ένα χαρτί στο λογιστή να κάνει κάποια ενημέρωση στο σύστημα αλλά και αυτός δεν το ξεκαθάρισε αν είναι ακατάσχετα η όχι.. Τι να πω δύσκολα τα πράματα. ευχαριστώ για την απάντηση!!
RedGL Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Να ρωτήσω μιας που το θεμα ειναι παρεμφερες, τι γινεται οταν αντι για το δημοσιο, ο συνταξιουχος χρωσταει σε τραπεζικο ιδρυμα? Εχω ακουσει οτι εχει 1 εργασιμη περιθωριο να βγαλει το ποσο , ισχυει κατι τετοιο? Οι μισοι λενε ναι ή αλλοι οχι , ξερει κανεις?
NikosKallithea Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 14 λεπτά πριν, RedGL είπε Να ρωτήσω μιας που το θεμα ειναι παρεμφερες, τι γινεται οταν αντι για το δημοσιο, ο συνταξιουχος χρωσταει σε τραπεζικο ιδρυμα? Εχω ακουσει οτι εχει 1 εργασιμη περιθωριο να βγαλει το ποσο , ισχυει κατι τετοιο? Οι μισοι λενε ναι ή αλλοι οχι , ξερει κανεις? Δεν εχει καμια εργάσιμη, τα χρηματα εξαφανίζονται χωρις καν να προλάβεις να τα δεις
RedGL Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δεν εχει καμια εργάσιμη, τα χρηματα εξαφανίζονται χωρις καν να προλάβεις να τα δεις προσοχη μιλαω απο τραπεζικο ιδρυμα, οχι δημοσιο. Οπως λεμε κατασχεση δια χειρας τριτων πχ μπαινουν τα λεφτα στην πειραιως, ενω χρωστας σε εθνικη. Μπορει να στα παρει η εθνικη μολις μπουνε στην πειραιως? Εδω λεει τους νομους και τα αρθρα ακριβως και για το δημοσιο και για τις τραπεζες. Λεει οτι απο ιδιωτικο εχεις 1 μερα περιθωριο, απο δημοσιο καμμια γιατι κατασχονται στη πηγη τους. https://www.yiannatsis.gr/download/akatasxeto efapaks.pdf Απο την τελευταια παράγραφο : Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2021 από RedGL
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα