Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zernex201 είπε

Ε βαλε ενα keepass τοτε που αποθηκευει τους κωδικους σου τοπικά - offline / σε κρυπτογραφημενο αρχείο.

Απλα ειναι αρκετα περιπλοκο απ'οτι ενα pass manager που τα αποθηκευει στο cloud.

Ρε παιδια ειπαμε δεν εχουμε και κρατικα μυστικα..ενα fb/insomnia κτλ εχουμε και εστω να βαλω μεσω gaming platforms Οπως steam κτλ καθως επισης και paypal/amazon και γενικα οποιοδηποτε online shop. Δεν αξιζει το κοπο να ασχοληθω περισσοτερα με αυτα γιατι πολυ απλα δεν αφηνω μεσα στοιχεια καρτας η τραπεζικο λογαριασμο ωστε και ζημια να γινει και καποιος βρει προσβαση ειτε στο amazon ειτε οπουδηποτε αλλου να μην μπορει να κανει τιποτα.

Ο μονος τροπος να μου κανει οικονομικη ζημια καποιος ειναι με φυσικο τροπο γιατι με ηλεκτρονικο τροπο δεν μου χωραει ο νους πως μπορει να μου κανει ζημια εφοσον δεν εχω κατι αξιας στο ιντερνετ αν εξαιρεσεις οτι μπορει καποιος να μου κλεψει ας πουμε το λογαριασμο steam και χασω ολα τα παιχνιδια που εχω αγορασει αλλα και εκει εχω κανει ολες τις απαραιτητες ενεργειες ωστε να κανω την ζωη αυτου που θα αποφασισει να με κλεψει πιο δυσκολη.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, niCk_eleCtro είπε

Μια ερώτηση ρε μάγκες, γιατι δεν κρατάτε τον default password manager του Chrome?

Ποτε default browser password manager. Δεν εχουν ιδιο security level, χακαρονται πιο ευκολα, αποθηκευει μονο κωδικους (οχι καρτες, ταυτοτητες), δεν μπορει να χρησιμοποιηθει παντου. Ο Chrome pm δουλευει μονο στον chrome (το πολυ να κανεις browser sync και να δουλευει σε ολες τις συσκευες σου που εχεις chrome, δεν ξερω καν αν γινεται) ενω τον dedicated pm μπορω να τον χρησιμοπποιησω σε browser view, σε app η γενικα οπου χρειαστει. Ταυτοχρονα ειναι shared σε ολες τις συσκευες μου.

Για μενα δεν αξιζει το ρισκο. Η χρησιμοποιησε δωρεαν dedicated pm η ακομα καλυτερα paid. 10$ το χρονο ειναι μονο και βοηθαει και τους devs να εχουν το app σου up to date.

Δημοσ.

Για πείτε για πιο λόγο το bitwarden είναι καλύτερο του last pass, αν εξαιρέσεις την τιμή και το open source.

Βασικά με ενδιαφέρει εάν θα έχω το user experience που  έχω με το last pass.

Δημοσ.

1Password Manager κατά την γνώμη μου τρομερό. Δεν κλαίω τα λεφτά που δίνω κάθε χρόνο, μου αρκεί που έχω την ασφάλεια και την ευκολία στους κωδικούς μου. 

Δημοσ.

Παιδια για password manager που να συμπληρώνει μόνο του το username & password... τι προτείνεται εκτος Lasspass ?

Γνωρίζω οτι το lasspass το εχει αυτό..

Ευχαριστώ

Δημοσ.
12 ώρες πριν, townleader είπε

Παιδια για password manager που να συμπληρώνει μόνο του το username & password... τι προτείνεται εκτος Lasspass ?

Ευχαριστώ

To enpass που χρησιμοποιω το εχει (ειναι πλεον με συνδρομη ομως). Αλλα νομιζω οτι οι περισσοτεροι εχουν αυτο το χαρακτηριστικο.

Δημοσ.

Μετά από κακή εμπειρία που είχα με το Rofoform παλιότερα (μας πούλησε lifetime συνδρομές και μετά μας τις κατήργησε ζητώντας πάλι χρήματα) απλά μην κάνετε lifetime συνδρομές. Δεν θα το τηρήσουν και στο τέλος θα χάσετε τα χρήματα σας.
Όσο αφορά το laspass κρίμα. Το χρησιμοποιούσα καιρό αλλά θεωρούσα και  θεωρώ ότι τα χρήματα που ζητάει είναι πολλά.
Στο δια ταύτα έχω μεταφέρει ήδη στο Bitwarden τα πάντα και θα κάνω και premium συνδρομή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, NewGascp είπε

Μετά από κακή εμπειρία που είχα με το Rofoform παλιότερα (μας πούλησε lifetime συνδρομές και μετά μας τις κατήργησε ζητώντας πάλι χρήματα) απλά μην κάνετε lifetime συνδρομές. Δεν θα το τηρήσουν και στο τέλος θα χάσετε τα χρήματα σας.
Όσο αφορά το laspass κρίμα. Το χρησιμοποιούσα καιρό αλλά θεωρούσα και  θεωρώ ότι τα χρήματα που ζητάει είναι πολλά.
Στο δια ταύτα έχω μεταφέρει ήδη στο Bitwarden τα πάντα και θα κάνω και premium συνδρομή.

Aυτο οντως ειναι ανηθικο.

To enpass παντως που ειχε lifetime και το γυρισε σε συνδρομη δεν επηρεασε τους παλιους χρηστες. Συνεχισαν κανονικα να εχουν την full εκδοση που ειχαν πληρωσει. Βεβαια τωρα προσφατα προσθεσε και καποιες αλλες λειτουργιες, που αν τις θες πρεπει να πληρωσεις extra, αλλα αυτες ειναι ψιλοαχρηστες για τον περισσοτερο κοσμο.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
15 ώρες πριν, townleader είπε

Ευχαριστώ

Bitwarden

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, chaos748 είπε

Απο αποψη καθαρα ασφαλειας κ οχι κοστους, ποιο ειναι το καλυτερο πιστευετε?

Από καθαρά θέμα ασφάλειας, θα πρότεινα το keepassxc για δύο λόγους: 1) είναι fully open source και 2) δεν συνδέεται σε server. Επομένως, οι κωδικοί σου παραμένουν κρυπτογραφημένοι στον υπολογιστή σου (και σε όσους backup σκληρούς έχεις).

Edit: Και επίσης, δε χρησιμοποιείς το feature που κάνει import τους κωδικούς στον browser. Χάνεις μεν απο ευκολία, κερδίζεις έξτρα ασφάλεια. 

19 ώρες πριν, niCk_eleCtro είπε

Μια ερώτηση ρε μάγκες, γιατι δεν κρατάτε τον default password manager του Chrome?

Γιατί 1) είναι της Google που ξέρουμε ήδη τι παιχνίδι παίζει με τα δεδομένα μας 2) γιατί δεν είναι open source, 3) γιατί τα αποθηκεύει στο cloud, 4) γιατί είναι της google, 5) γιατί είναι της google, 6) γιατί είναι της google...

Επεξ/σία από thewindwaker
Δημοσ.

Με το bitwarden σε κινητό Android πώς θα συμπληρώνει αυτόματα το credentials? Πχ στο app myWind δεν το κάνει και έχω ενεργοποιήσει το autofill. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλα αυτο που κανουν ειναι απιστευτο, η ολη ουσια  τετοιων υπηρεσιων ειναι να εχεις διαθεσιμους τους κωδικους σου οπου και να βρισκεσαι, σε οποιαδηποτε συσκευη.

θα μπορουσανε να βαλουν την δυνατοτητα να προσθετεις κωδικους στο κινητο σου πισω απο μια συνδρομη, αλλα τουλαχιστον να επιτρεψουν την δωρεαν crossplatform προσβαση σε αυτους. αλλα απο οτι φαινεται η απληστεια τους δεν εχει ορια.

κριμα. χρησιμοποιω το Lastpass για χρονια, αλλα μαλλον ηρθε η ωρα να τον αντικαταστησω, κατι που μαλλον θα κανουν και πολλοι αλλοι.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, KilliK είπε

καλα αυτο που κανουν ειναι απιστευτο, η ολη ουσια  τετοιων υπηρεσιων ειναι να εχεις διαθεσιμους τους κωδικους σου οπου και να βρισκεσαι, σε οποιαδηποτε συσκευη.

θα μπορουσανε να βαλουν την δυνατοτητα να προσθετεις κωδικους στο κινητο σου πισω απο μια συνδρομη, αλλα τουλαχιστον να επιτρεψουν την δωρεαν crossplatform προσβαση σε αυτους. αλλα απο οτι φαινεται η απληστεια τους δεν εχει ορια.

κριμα. χρησιμοποιω το Lastpass για χρονια, αλλα μαλλον ηρθε η ωρα να τον αντικαταστησω, κατι που μαλλον θα κανουν και πολλοι αλλοι.

Με κάλυψε ο προλαλήσαντας. Καταπληκτική εφαρμογή το last pass, για χρόνια μόνιμο extension μαζί με το 2sv authenticator που είχε, αλλά υπερβολικό το ποσό που ζητάνε τώρα. Έχει ήδη αρχίσει το migration σε Bitwarden και Authy.

Δημοσ.

Εγώ πάντως είμαι με KeePass (βλέπω και το KeePassXC αλλά ακόμα δεν μεταφέρθηκα) και σκέφτομαι μπας και περάσω μερικούς κωδικούς σε self-hosted Bitwarden να υπάρχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...