Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο χρήστης θα μπορεί πλέον να διαχειρίζεται δωρεάν τους κωδικούς του είτε στο PC είτε στο smartphone, όχι όμως και στα δύο ταυτόχρονα.

Το LastPass προσθέτει νέους περιορισμούς στη δωρεάν συνδρομή του ξεκινώντας από τις 16 Μαρτίου. Οι νέοι περιορισμοί θα επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν και να διαχειρίζονται τους κωδικούς τους μόνο για μία κατηγορία συσκευών: φορητές συσκευές ή υπολογιστές. Οι χρήστες που θα επιλέξουν τις φορητές συσκευές θα περιορίζονται σε smartphones iOS και Android, iPad, Android tablets και smartwatches. Οι χρήστες που προτιμούν το PC θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης από Windows, macOS και Linux φορητούς/desktops υπολογιστές, το extension του LastPass για browsers αλλά και Windows tablets.

Όσοι χρησιμοποιούν το δωρεάν επίπεδο του LastPass, την πρώτη φορά που θα συνδεθούν μετά τις 16 Μαρτίου, θα κληθούν να διαλέξουν μεταξύ των δύο επιλογών, με την εταιρία να αναφέρει πως όλοι θα μπορούν να αλλάξουν την επιλογή τους έως και τρεις φορές. Παρόλο που οι χρήστες περιορίζονται σε μία μόνο κατηγορία συσκευών, θα εξακολουθούν να μπορούν να βλέπουν και να διαχειρίζονται τους κωδικούς πρόσβασης από απεριόριστο αριθμό συσκευών. Το LastPass αναφέρει ότι κανένας χρήστης δεν θα «κλειδωθεί» από τον λογαριασμό του και κανείς δεν θα χάσει την πρόσβαση στους κωδικούς του ως αποτέλεσμα των αλλαγών.

Εκτός από τον περιορισμό στις συσκευές, το LastPass αλλάζει και τα είδη υποστήριξης που θα είναι διαθέσιμα στους χρήστες της δωρεάν συνδρομής. Από τις 17 Μαΐου, οι συγκεκριμένοι χρήστες δεν θα έχουν υποστήριξη (customer support) μέσω email.

Το LastPass ελπίζει σαφώς ότι οι νέοι περιορισμοί είναι αρκετοί για να ενθαρρύνουν τους χρήστες να αναβαθμίσουν τις συνδρομές τους στην κατηγορία Premium ή Family. Το LastPass Premium ξεκινά από τα 3$ το μήνα, ενώ η συνδρομή Family που περιλαμβάνει έως και 6 άτομα κοστίζει 4$. Σε δημοσίευση blog η εταιρία ανέφερε ότι έχει πλέον περισσότερους από 20 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, αν και δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς χρησιμοποιούν τη δωρεάν συνδρομή της υπηρεσίας.

Σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που ζητούσαν εγγραφή ακόμη και για τις πιο βασικές λειτουργίες τους, το LastPass ήταν πάντα αρκετά πιο γενναιόδωρο. Βέβαια, με τις επερχόμενες αλλαγές, θα μπορούσε να γίνει δυσκολότερη η δωρεάν χρήση της υπηρεσίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε και εκεί που δεν θες να "ανεβάζεις" τα πάντα στην Google έρχονται αυτές οι αλλαγές.

Επεξ/σία από TR-909
  • Like 3
Δημοσ.

Bitwarden και άσε τους να ψάχνονται. 

Οποίος ενδιαφέρεται μπορείς να κάνεις import passwords από πολλούς password managers. 

• Like 15
Δημοσ.

Μου ηρθε και εμενα ειδοποιηση εχθες...

Σε ενα PC το εχω και στο Android κινητο, και εβαζα τελευταια passwords που εκανε generate το προγραμμα, χωρις αυτο στο κινητο κλαφτα.
Αντε να βρουμε κανα αλλο καλο free, μιας και αυτο μου ειχε θεμα με το Ελληνικο νουμερο, δεν θυμαμαι γιατι (σαν recovery option με sms?).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Οποίος ενδιαφέρεται μπορείς να κάνεις import passwords από πολλούς password managers. 

Ακριβώς , έχω κάνει την μετάβαση εδώ και έναν χρόνο , το θεωρώ και καλύτερο απο το Lastpass

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Xρησιμοποιω το enpass και το ειχα αγορασει 10 ευρω lifetime, πριν βαλουν την συνδρομη. Δεν ηθελα να κανω λογαριασμο σε καποια εταιρεια, γι'αυτο το επελεξα. Αν και δεν ειναι open source οπως το bitwarden, παρα μονο η μηχανη κρυπτογραφησης, ειμαι πολυ ικανοποιημενος.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Μου ηρθε και εμενα ειδοποιηση εχθες...

Σε ενα PC το εχω και στο Android κινητο, και εβαζα τελευταια passwords που εκανε generate το προγραμμα, χωρις αυτο στο κινητο κλαφτα.
Αντε να βρουμε κανα αλλο καλο free, μιας και αυτο μου ειχε θεμα με το Ελληνικο νουμερο, δεν θυμαμαι γιατι (σαν recovery option με sms?).

Εδώ είσαι

https://bitwarden.com/

έχει και import απο το lastpass

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και γαμω τις ιδεες...Πως να εχεις ολους τους κωδικους σου μαζεμενους σε ενα σημειο...Δηλαδη αν καποιος αποκτησει προσβαση στο συγκεκριμενο λογαριασμο σου τοτε ξαφνικα εχει ολους τους κωδικους σου και απο αλλες υπηρεσιες..

Μην πεσουν να με φανε οι υποστηριχτες της εφαρμογης ή παρομοιας αλλα προτιμω να τους εχω γραμμενους σε καμια ατζεντα πεταμενη σε κανα συρταρι παρα σε εναν σερβερ στην αλλη ακρη του κοσμου. Τελος το ασφαλεστερο μερος ειναι ο εγκεφαλος μας για να αποθηκευσεις κωδικους απλα δεν θα υπαρχει η ιδια πολυπλοκοτητα σε κωδικους..Και ναι ο εγκεφαλος αν εξασκηθει μπορει να αποθηκευσει αρκετα δυνατους κωδικους και να τους θυμασαι παρα την πολυπλοκοτητα τους.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, icenex είπε

Και γαμω τις ιδεες...Πως να εχεις ολους τους κωδικους σου μαζεμενους σε ενα σημειο...Δηλαδη αν καποιος αποκτησει προσβαση στο συγκεκριμενο λογαριασμο σου τοτε ξαφνικα εχει ολους τους κωδικους σου και απο αλλες υπηρεσιες..

Μην πεσουν να με φανε οι υποστηριχτες της εφαρμογης ή παρομοιας αλλα προτιμω να τους εχω γραμμενους σε καμια ατζεντα πεταμενη σε κανα συρταρι παρα σε εναν σερβερ στην αλλη ακρη του κοσμου. Τελος το ασφαλεστερο μερος ειναι ο εγκεφαλος μας για να αποθηκευσεις κωδικους απλα δεν θα υπαρχει η ιδια πολυπλοκοτητα σε κωδικους..Και ναι ο εγκεφαλος αν εξασκηθει μπορει να αποθηκευσει αρκετα δυνατους κωδικους και να τους θυμασαι παρα την πολυπλοκοτητα τους.

Αν θέλεις μπορείς να έχεις στον υπολογιστή σου κρυπτογραφημενο αρχείο. Δες το keepass. Προφανώς χάνεις από λειτουργικότητα. 

Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να βάλεις αυτόν τον ένα κωδικό σε ατζέντα και είναι πραγματικά δύσκολος παρά να έχεις 100 στην ατζέντα. 

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kaliakman είπε

+1 από μένα. Πρώην χρήστης lastpass, άλλαξα πριν κάνα 4μηνο σε bitwarden κ δε το μετάνιωσα ούτε για μια στιγμή

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, jtsarnas είπε

+1 από μένα. Πρώην χρήστης lastpass, άλλαξα πριν κάνα 4μηνο σε bitwarden κ δε το μετάνιωσα ούτε για μια στιγμή

το free?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Necrogenisis είπε

Καλωσηρθατε στο Bitwarden, προσφυγοπουλα του LastPass 🤭

..μεχρι να αρχίσουν τα κόλπα και εκεί (αφού μαζέψουν την απαραίτητη κρίσιμη μάζα πελατών)

Ωραία είναι να ονειρευόμαστε ενα κόσμο αγγελικά πλασμένο (και δωρεάν) αλλά συνήθως το τζάμπα πληρώνεται..

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, icenex είπε

Από τα συμφερόμενα σου καταλαβαίνω ότι οι κωδικοί σου είναι τύπου Mitsaras1200 και έχεις αν όχι τον ίδιο, παρόμοιο κωδικό παντού, καθώς τα αποθηκεύεις όλα στον εγκέφαλο σου για να μην τα δει κανείς. Το πρόβλημα είναι πως με το που γίνει διαρροή του κωδικού σου από κάποια σελίδα, αυτομάτως ξέρουν τον κωδικό σου για όλα, για αυτό και οι techies χρησιμοποιούμε random generated κωδικούς, και να γίνει η διαρροή στο ένα site ο κωδικός μπορεί να είναι "W.m^#4dbQMZYpSW\" και στο άλλο "2uz_9d_7;"(Ek_a?". Ταυτόχρονα προστατεύεσαι και από επιθέσεις τύπου brute force. Και για αυτό προφανώς τον Master κωδικό σου για το password manager το έχεις με 2 ή 3 factor authentication. 

Όσο για το αν μπορεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος να αποθηκεύει τέτοιους κωδικούς... ναι θεωρητικά γίνεται, αλλά προτιμώ να ξοδέψω την περιορισμένη μνήμη του εγκεφάλου μου για άλλα πράγματα.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το dashlane, βρίσκω και κάνα κουπόνι από δω κι από κει, πραγματικά δε μετανιώνω καθόλου το 20ρικο της ετήσιας συνδρομής...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...