dieksodo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 3 hours ago, AtiX said: Φίλε μου μην κράζεις κάτι που ο ίδιος εκμεταλλεύεσαι... τι πραμα?
petasis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 7 ώρες πριν, MetroStar είπε Πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι το τέλος, δηλαδή μέχρι το μοντέλο των «δωρεάν» προϊόντων, όπου το προϊόν είσαι εσύ και τα δεδομένα σου να γινει ασύμφορο και να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Είτε σύνδρομες, είτε δωρεάν εκδόσεις με περιορισμένες δυνατότητες και premium επί πληρωμή. 2 ευρώ το μήνα για email, 5 για να βλέπεις βίντεο online, 2 για χάρτες, 5 για αναζητήσεις κτλ. Για το facebook δε το συζητώ πρέπει να εξαφανιστεί ολόκληρο 🤣🤣 Κάτι άλλο που δεν λέει το άρθρο είναι ότι με την νέα προτεινόμενη νομοθεσία, πλέον οι ετιαρίες είναι υπεύθυνες για ότι περιεχόμενο ανεβαίνει στις πλατφόρμες τους, όχι οι χρήστες. Αυτό ενώ μπορεί να φαίνεται καλό εκ' πρώτης όψεως, επί της ουσίας παγιώνει την κυριαρχία των Big Tech και εκμηδενίζει τις πιθανότητες να προκύψει κάποιος ανταγωνιστής, κάποια start up κτλ. διότι το Facebook για παράδειγμα έχει τη δυνατότητα να προσλάβει έναν στρατό από moderators και να ελέγχει τα πάντα. Μια καινούργια εταιρία που θέλει να μπει σφήνα δεν έχει επουδενί τέτοια δυνατόητα και παράλληλα θα γονατίσει από τα πρόστιμα του 6-10% του τζίρου της. Νομίζω ήδη παρατηρούμε τα σημάδια του κορεσμού. Η καινοτομία έχει τελειώσει εδώ και καιρό, η πίτα δεν μεγαλώνει όσο θα έπρεπε, οπότε οι εταιρίες θα αλληλοφαγωθούν μεταξύ τους για "ανάπτυξη". Ήδη η apple θέλει να γίνει ο μοναδικός εκμεταλλευτής προσωπικών δεδομένων στην πλατφόρμα της (και βλέπουμε το "apple vs facebook"). 1
nickolasemp Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, georgewww είπε Ξύπνησε και η ωραία κοιμωμένη? (EU) 😂 Νομίζω ότι είμαστε ο μόνοι στον πλανήτη που έχουμε τα ελάχιστα πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Σκέψου να ζούσες ΗΠΑ ή ακόμα χειρότερα Κίνα... Σοβαρά, υπάρχει άλλη γωνιά στον πλανήτη που έχει προχωρήσει σε αυτό το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων ή μόνο σε ευρωπαϊκό έδαφος το έχουμε αυτό; Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2021 από nickolasemp 4
AtiX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, nickolasemp είπε Νομίζω ότι είμαστε ο μόνοι στον πλανήτη που έχουμε τα ελάχιστα πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Σκέψου να ζούσες ΗΠΑ ή ακόμα χειρότερα Κίνα... Σοβαρά, υπάρχει άλλη γωνιά στον πλανήτη που έχει προχωρήσει σε αυτό το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων ή μόνο σε ευρωπαϊκό έδαφος το έχουμε αυτό; Όπως βλέπεις φίλε μου υπάρχουν άτομα που ψάχνουν θεωρίες ακόμα και σε αυτό το απλό πράγμα και βλέπουν ακόμα και σε αυτές τις κινήσεις συνομωσίες... το θέμα είναι ότι δυο άκρα, υπερσυντηρητισμός και νεοφιλελευθερισμός, βρίσκουν κοινό σημείο έκφρασης και είναι κάτι που με χαροποιεί λόγο συνειδητοποιήσεις τους από τους εκφραστές τους... ΥΓ: @dieksodo προτιμώ να κάνω accept κάθε μέρα σε sites και εφαρμογές και να ξέρω σε τι δίνω πρόσβαση μέσω του υπολογιστή ή του κινητού μου πάρα να βρεθώ κάποια και να πω μα έτσι γινότανε πάντα με τις δωρεάν σελίδες ή εφαρμογές... 1
fwtonio Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AtiX είπε Όπως βλέπεις φίλε μου υπάρχουν άτομα που ψάχνουν θεωρίες ακόμα και σε αυτό το απλό πράγμα και βλέπουν ακόμα και σε αυτές τις κινήσεις συνομωσίες... το θέμα είναι ότι δυο άκρα, υπερσυντηρητισμός και νεοφιλελευθερισμός, βρίσκουν κοινό σημείο έκφρασης και είναι κάτι που με χαροποιεί λόγο συνειδητοποιήσεις τους από τους εκφραστές τους... ΥΓ: @dieksodo προτιμώ να κάνω accept κάθε μέρα σε sites και εφαρμογές και να ξέρω σε τι δίνω πρόσβαση μέσω του υπολογιστή ή του κινητού μου πάρα να βρεθώ κάποια και να πω μα έτσι γινότανε πάντα με τις δωρεάν σελίδες ή εφαρμογές... Άλλο πράγμα είναι οι εφαρμογές και άλλο τα cookies. Δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Ειδικά στο θέμα των cookies αν η ΕΕ κόπτονταν, θα έπρεπε η προεπιλογή να ήταν "δεν δέχομαι". Αλήθεια υπάρχει κάποιος που όταν ανοίγει μία σελίδα πρώτα ρυθμίζει τα cookies και μετά διαβάζει το άρθρο; Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2021 από fwtonio 1
The_Judas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, fwtonio είπε Αλήθεια υπάρχει κάποιος που όταν ανοίγει μία σελίδα πρώτα ρυθμίζει τα cookies και μετά διαβάζει το άρθρο; Οι πιο πολλές ιστοσελίδες είναι πλέον πολύ επιθετικές σε αυτό το θέμα και δεν μπορεί να διαβάσεις και πολλά πράγματα αν δεν επιλέξεις τις ρυθμίσεις των cookies. Ειδικά στο κινητό πιάνουν την μισή ιστοσελίδα οι ρυθμίσεις.
AtiX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 26 λεπτά πριν, fwtonio είπε Άλλο πράγμα είναι οι εφαρμογές και άλλο τα cookies. Δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Ειδικά στο θέμα των cookies αν η ΕΕ κόπτονταν, θα έπρεπε η προεπιλογή να ήταν "δεν δέχομαι". Αλήθεια υπάρχει κάποιος που όταν ανοίγει μία σελίδα πρώτα ρυθμίζει τα cookies και μετά διαβάζει το άρθρο; Από κανονισμού οι defaults ρυθμίσεις στα cookies θα πρέπει να είναι στο minimum από ότι ξέρω…
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, petasis είπε Ήδη η apple θέλει να γίνει ο μοναδικός εκμεταλλευτής προσωπικών δεδομένων στην πλατφόρμα της (και βλέπουμε το "apple vs facebook"). Κάποιοι μάλλον την βρίσκετε με το να γίνεστε φάρος παραπληροφόρησης... Η Apple δεν εμποδίζει κανέναν από το να συλλέγει προσωπικά δεδομένα, απλά επέλεξε να ενημερώνει τον χρήστη πρώτα με έναν πιο απλό τρόπο και να του δίνει την επιλογή, όπως κάνει και για το λειτουργικό της και για τις εφαρμογές της.
Neural_handshake Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 12 ώρες πριν, AtiX είπε Δηλαδή να δούμε ωριμότητα, λιγότερη ασυδοσία, περισσότερο σεβασμό, κατανόηση και προσπάθεια εύρεσης λύσεων στα προβλήματα που παρουσιάζονται... δλδ τι? να αλλαξουν επιχειρηματικο μοντελο κ να μην εκμεταλλευονται-πουλανε τα προσωπικα δεδομενα των χρηστων? να απαγορευτει η συλλογη προσωπικων δεδομενων κ να παμε σε συνδρομητικες - payed υπηρεσιες αυτο ειναι η μονη σωστη λυση εναλλακτικες υπαρχουν για ολα αν δεν εισαι κολλημενος
AtiX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε δλδ τι? να αλλαξουν επιχειρηματικο μοντελο κ να μην εκμεταλλευονται-πουλανε τα προσωπικα δεδομενα των χρηστων? να απαγορευτει η συλλογη προσωπικων δεδομενων κ να παμε σε συνδρομητικες - payed υπηρεσιες αυτο ειναι η μονη σωστη λυση εναλλακτικες υπαρχουν για ολα αν δεν εισαι κολλημενος Γιατί το μοντέλο θα πρέπει να είναι ή του ύψους ή του βάθους…? Εσένα δεν σε τρελαίνει η ιδέα ότι πχ για μια εφαρμογή φακού, θα πρέπει να δώσεις δικαιώματα και στον τηλεφωνικό σου κατάλογο ή στο μικρόφωνο? Είναι κακό να μπει ένα φρένο σε αυτό το ξέφρενο κλέψιμο προσωπικών δεδομένων με την δικαιολογία της επιβίωσης ενός dev???? Αν είναι έτσι να αφήσουμε να μπαίνει ανενόχλητος μέσα στα σπίτια μας και ο κάθε πλασιέ που πουλάει εγκυκλοπαίδειες και να κοιτάζει τι έχουμε στο ψυγείο μας, αυτός δηλαδή ψυχή δεν έχει??? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε δλδ τι? να αλλαξουν επιχειρηματικο μοντελο κ να μην εκμεταλλευονται-πουλανε τα προσωπικα δεδομενα των χρηστων? να απαγορευτει η συλλογη προσωπικων δεδομενων κ να παμε σε συνδρομητικες - payed υπηρεσιες αυτο ειναι η μονη σωστη λυση εναλλακτικες υπαρχουν για ολα αν δεν εισαι κολλημενος Δύσκολο καθώς υπάρχει κόσμος που και να του το αναλύσεις, και με τα πιο μελανά χρώματα να το σκιαγραφήσεις, θα επιλέξει πάλι να μοιράζεται προσωπικά δεδομένα για δωρεάν υπηρεσίες, που οκ, κι αυτό μια επιλογή είναι η οποία πρέπει να είναι σεβαστή. Το θέμα είναι τι γίνεται με μένα π.χ. που δεν θέλω αλλά δεν μπορώ κιόλας να κάνω κάτι, πρέπει να παίζω ένα cat + mouse game μπλοκάροντας trackers με browser extensions. Οι συνδρομές είναι μια λύση, αλλά πόσες συνδρομές θα αντέξει κάποιος; Φαντάζεσαι paywall στο insomnia?
stamost1975 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Νομίζω πως είμαστε ένα βήμα, αν όχι πολλά πίσω. Μέχρι πρότινος φοβόμασταν για τα προσωπικά δεδομένα. Για παράδειγμα στο internet τι κάνουμε τι σελίδες έχουμε επισκεφτεί. Στις εταιρείες καταναλωτικές συνήθειες, στους επαγγελματικούς χώρους προσωπικά δεδομένα και μεταξύ αυτών ιατρικά δεδομένα. Κατά την άποψή μου όλα αυτα σε λίγο καιρό με την διαχείριση των big data θα είναι παρελθόν. Απο εκεί που φοβόμασταν να μην διατεθούν τα προσωπικά δεδομένα, πλέον οι ενέργειες στο internet, οι καταναλωτικές συνήθειες κλπ θα μας ταυτοποιούν απο μόνα τους. Όχι ως μονάδα αλλά ως σύνολα. Όπως για παράδειγμα στην τηλεόραση σε αγώνες formula δεν δείχνει διαφημίσεις για γυναικείες κρέμες προσώπου αλλά μοντέλα αυτοκινήτων (γιατί το πρόγραμμα της τηλεόρασης ταυτοποιεί το target group) το ίδιο θα γίνει και σε υπόλοιπους ενδιαφερόμενους που ψάχνουν για οποιονδήποτε λόγο δεδομένα και συμπεριφορές. Αντί για παράδειγμα κάποιο πρόγραμμα να ψάχνει για ομάδες που πουλάνε ναρκωτικά στο facebooκ θα ψάχνει για συμπεριφορές, άσχετες φαινομενικά, που θα οδηγούσαν σε ομάδες σαν αυτές. Κατα την άποψή μου η μάχη για τα προσωπικά δεδομένα είναι χαμένη, αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα big data τα οποία σε λίγο καιρό θα μας ταυτοποιούν χωρίς να μας γνωρίζουν. Δεν θα ενδιαφέρει αν είμαι ο Χ με αυτά τα στοιχεία αλλά μια μονάδα με αυτές τις συμπεριφορές.
gf030 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Facebook και δικαίωμα των χρηστών στην ιδιωτικότητα;... ειναι σα να λεμε καραφλος με μακρια μαλλια.
SIP1995 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Απλά αποφάσεις, και όχι πράξει όπως κάνουν οι υπόλοιπες δυνάμεις....η Κίνα βοηθάει την Huawei, η Ευρώπη από την άλλη έχει την Nokia και Ericsson γραμμένες.
petasis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 12 ώρες πριν, SeaLion είπε Κάποιοι μάλλον την βρίσκετε με το να γίνεστε φάρος παραπληροφόρησης... Η Apple δεν εμποδίζει κανέναν από το να συλλέγει προσωπικά δεδομένα, απλά επέλεξε να ενημερώνει τον χρήστη πρώτα με έναν πιο απλό τρόπο και να του δίνει την επιλογή, όπως κάνει και για το λειτουργικό της και για τις εφαρμογές της. Δεν θα εμποδίσει την πρόσβαση σε id της συσκευής;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα