Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα pc σπίτι για να κάνουν οι μικρές online μαθήματα (νηπιαγωγείο & δημοτικό) μέσω webex αλλά μια μπλέκονται στα καλώδια ή κλωτσάνε τον πύργο που είναι στα πόδια τους μια ο υπολογιστής είναι αδύναμος και κολλάει... δε γίνεται δουλειά.  Αποφάσισα να πάρω ένα mini pc και να το βιδώσω πίσω από την οθόνη ή στον τοίχο. Ψάχνοντας στο banggood για μηχάνημα με 8 γίγα ραμ και αποστολή από ευρωπαϊκή αποθήκη βρήκα αυτό: https://www.banggood.com/Beelink-U57-Intel-Core-i5-5257U-2_7GHz-8GB-256GB-SSD-1000M-LAN-5_8G-WIFI-bluetooth-4_0-USB3_0-Mini-PC-Support-Windows-10-p-1666058.html?cur_warehouse=CZ&ID=47184&rmmds=search

στα 250€

Ο επεξεργαστής του πως σας φαίνεται (είμαι ασχετοσ). Έχετε κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση για άλλο μηχάνημα/άλλο μαγαζί;

Απο ότι έχω καταλάβει αν πάθει κάτι το μηχάνημα δυστυχωσ είμαι μόνος μου μιας και δεν παίζει να το στείλω πάλι Τσεχία/Κίνα...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: είναι ρεαλιστικός ο φόβος ότι οι Κινέζοι μπορεί να βάζουν spyware ή αυτά είναι ιστορίες για άγριους;

χρήση: μαθήματα webex, office apps. ΔΕΝ με ενδιαφέρουν ταινίες 4Κ, παιχνίδια κλπ  
mini pc (έχω ήδη οθόνη πληκτρολόγιο κλπ)

budget: 250€ πάνω-κάτω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

asrcock desk mini H470

pentium gold 6400

ram 8+8=16GB sodimm ddr4 2666

250GB SATA SSD

Λιγότερο από 300ευρώ και είσαι άρχοντας. (4K video (youtube/netflix) , ιντερνετ-surfing , τηλεεκπαίδευση , msoffice τα κάνει στο ρελαντί)

φυσικά είναι μικρούλι και βιδώνει στο vesa της οθόνης και στο μέλλον μπορείς να βάλεις μέχρι και κλειδωμένο των 65W 11ης γενιάς Ι5/Ι7 (θα έχουν τριπλάσιας δυναμικότητας ενσωματωμένη gpu)  και να παίζεις και κανένα παιχνιδάκι!!!! 

21 λεπτά πριν, Stephan είπε

budget: 250€ πάνω-κάτω 

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα Stephan, το λειτουργικό θα το περάσεις εσύ, κάποιος φίλος ή θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο ποσό;

Το ρωτάω γιατί θα επηρεάσει τις προτάσεις που ενδεχομένως θα λάβεις. Όσον αφορά για τον υπολογιστή που βρήκες, είναι μια χαρά γι'αυτό που θές. Ο επεξεργαστής είναι λίγο παλιός αλλά ικανός, μονάχα την ψύξη αυτών των μηχανημάτων φοβάμαι, αν υπάρχει κάποιος κάτοχος θα μπορούσε να διαφωτίσει καλύτερα.

Αν λοιπόν το θέλεις πλήρες ή θα πρέπει να πάρεις κάποιο έτοιμο ή θα πρέεπει να αγοράσεις όλα τα κομμάτια από ένα μαγαζί. Τα έτοιμα με window 10,ικανούς επεξεργαστές, αρκετή μνήμη και μικρό μέγεθος πάνε πάνω από 350.

Το σύστημα που προτείνει ο φίλος jgeorgiou έιναι μια χαρά, απλά θα σου δώσω μια πιο οικονομική εναλλακτική για να βγει το σύστημα πιο κοντά στα χηματα που θες.

https://www.mgmanager.gr/mini-pcs-barebones/71163-gigabyte-barebone-gb-blce-4105-rev-10-celeron-j41052xsodimm-ddr4m2usb30hdmimdpglanwifibt-gb-blce-4105.html

https://www.mgmanager.gr/ssd-δισκοι/73558-crucial-bx500-240gb-ssd-25-inch-sata3-540mbps-read500mbps-ct240bx500ssd1.html

https://www.mgmanager.gr/ram-laptop-ddr4/92547-crucial-8gb-2666-mhz-sdram-ddr4-sodimm-cl19-ct8g4sfra266.html

ή 2Χ https://www.mgmanager.gr/ram-laptop-ddr4/53368-gskill-ripjaws-4gb-2400mhz-ddr4-cl16-sodimm-f4-2400c16s-4grs.html

Σου πρότεινα δύο διαφορετικά στις μνήμες γιατί ενώ η πρώτη περίπτωση του ενός dimm βγαίνει πιο οικονομικά και με δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον, για την ώρα τα 8gb είναι μια χαρά, η δεύτερη περίπτωση μπορεί να έχει μια ελαφρώς καλύτερη απόδοση γι'αυτό που το θες. Φυσικά ο σκληρός και οι μνήμες είναι ενδεικτικά, υπάρχουν οικονομικότερα και ακριβότερα μοντέλα. Τελικό ποσό με αυτά που σου πρότεινα, χωρίς λειτουργικό, ~225

Καλή λύση από bangood φαίνεται κι αυτή https://www.banggood.com/CHUWI-Herobox-Intel-Gemini-Lake-N4100-8G-DDR4-RAM-256G-SSD-Mini-PC-Intel-UHD-Graphics-600-9Gen-1_1GHz-to-2_4GHz-4K-TF-Card-Slot-SATA-Upgrade-2_4G-or-5G-WiFi-BT4_0-HD2_0-Type-C-p-1620156.html?cur_warehouse=CZ&rmmds=category

Αρκετοί από Ελλάδα, μάλιστα το έχουν αγοράσει, δες κριτικές.

• Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

asrcock desk mini H470

pentium gold 6400

ram 8+8=16GB sodimm ddr4 2666

250GB SATA SSD

Λιγότερο από 300ευρώ και είσαι άρχοντας. (4K video (youtube/netflix) , ιντερνετ-surfing , τηλεεκπαίδευση , msoffice τα κάνει στο ρελαντί)

φυσικά είναι μικρούλι και βιδώνει στο vesa της οθόνης και στο μέλλον μπορείς να βάλεις μέχρι και κλειδωμένο των 65W 11ης γενιάς Ι5/Ι7 (θα έχουν τριπλάσιας δυναμικότητας ενσωματωμένη gpu)  και να παίζεις και κανένα παιχνιδάκι!!!! 

Με μια 8αρα και έναν i3 10100 καλύτερα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Με μια 8αρα και έναν i3 10100 καλύτερα 

Θέλει dual channel γιατί έχει ενσωματωμένη gpu

Τα 8GB πλέον τα "ξεχνάμε" έχουμε 2021 

Το συγκεκριμένο setup τo έχω δουλέψει για 2-3 μήνες και πατάει παλιούς Ι5 στο λαιμό με άνεση.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε

Για απλή χρήση είναι για παιδιά για webex τι να το κάνει το dual chanel και τα 16gb ; 

Ποιο πολύ θα βοηθήσει ο i3 με τα 4 cores παρά ο pentium με τα 2cores 

2021 με 2c δεν πάμε πουθενά 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Το συγκεκριμένο setup τo έχω δουλέψει για 2-3 μήνες και πατάει παλιούς Ι5 στο λαιμό με άνεση.

2 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Για απλή χρήση είναι για παιδιά για webex τι να το κάνει το dual chanel και τα 16gb ; 

Ποιο πολύ θα βοηθήσει ο i3 με τα 4 cores παρά ο pentium με τα 2cores 

2021 με 2c δεν πάμε πουθενά 

(nickol-us: τρίβει χεράκια και ετοιμάζει popcorn)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) στην ενσωματωμένη gpu το dual channel παίζει τεράστιο ρόλο

2) To έιχα σε μια TV 4K και έπαιζε netfix4K ή youtube4K και σε δεύτερη οθόνη 1440p ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ είχα msoffice και καμιά 20αρια ΤΑΒΣ σε chrome και δεν κολλούσε πουθενά

Είναι 2c/4th στα 4Ghz  και το Η264 , H265 4K το αποκωδικοποιεί στο ρελαντί με 5-10% load.

ΥΓ

Συχνά επειδή έχουμε "συνηθίσει"  και λέμε "δουλεύει" δεν ξέρουμε τι χάνουμε.

3 λεπτά πριν, tony23 είπε

Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ με deskmini και 8gb είμαι, και δεν νοιώθω ότι χρειάζομαι κάτι παραπάνω για απλή χρήση.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.

Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαινει απλή χρήση μάλλον. Ο Stephan είπε όχι για ταινίες, μόνο για webex και office, αν ήθελε 4Κ και 20tabs θα προτείναμε κάτι άλλο προφανώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tony23 είπε

Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαινει απλή χρήση μάλλον. Ο Stephan είπε όχι για ταινίες, μόνο για webex και office, αν ήθελε 4Κ και 20tabs θα προτείναμε κάτι άλλο προφανώς.

1) Εγώ απάντησα στο τι είναι ικανό κάνει και γιατί το dual channel είναι απαραίτητο , δεν προσδιόρισα την "απλή χρήση". Είναι βεβαίως και λίγο υποκειμενικό αλλά σε κάθε περίπτωση ο TS όρισε ποια θα είναι η κύρια χρήση.

2) Επίσης ένας υποψήφιος αγοραστής θα ήθελε να πληροφορηθεί από έναν χρήστη ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Μαζί σου, κι εγώ υπέρ του dual channel είμαι, αν είδες μάλιστα πρότεινα κι ένα σετ μνημών.

Απλά προσπαθώ να προτείνω κάτι πιο κοντά σε αυτά που ζητάει το εκάστοτε μέλος. Στην προκειμένη περίπτωση, γι'αυτό που το θέλει ο Stephan, ούτε τα 16gb ούτε το dual channel θα προσφέρουν κάτι παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

πιστεύω με ένα dimm 8gb θα είμαι μια χαρά και στο μακρινό μέλλον βάζω άλλο ένα και έχω 16. Αν ακολουθήσω την συμβουλή του jgeorgiou νομίζω θα πήγαινα σε dual 2x4gb και στο μακρινό μέλλον θα αντικαθιστούσα με 2x8 gb. Με όλο τον σεβασμό πάντα, δεν είμαι και ειδικός στο pc building σε καμία περίπτωση. 

Θα προτιμούσα έτοιμη λύση για να μην μπλέκω με 4-5 διαφορετικές παραδόσεις/παραλαβεσ Από κούριερ που σπάνε τα νεύρα σου(είμαι επαρχία), ή την λύση του tony23 δηλαδή όλα από ένα μαγαζί. 

Το λειτουργικο θα προτιμούσα να το περάσω εγώ (για τον φόβο spyware αλλά και το οικονομικό), με βλέπω να αγοράζω ένα φθηνό cd key από αυτά που διαφημίζονται εδώ κατά καιρούς. 

Ψάχνοντας την αρχική πρόταση του jgeorgiou έπεσα πάνω σε αυτό το asrock

https://www.e-shop.gr/asrock-deskmini-300-barebone-amd-am4-black-p-PER.910140?gclid=EAIaIQobChMI-_m4lK3u7gIVkQIGAB0WrQSHEAQYAiABEgIOQfD_BwE

φαίνεται παλιότερο μοντέλο αλλά με έναν ryzen 5 τρίτης γενιασ δεν θα είμαι αρχηγός, τουλάχιστον για λίγα χρόνια;

Δεν θέλω τερατάκι, απλά να σηκώνει άνετα webex και office/browsing χωρίς να ζεματάει την οθόνη που θα είναι βιδωμένο. 

Επίσης καλό θα ήταν να έχει d-sub ΑΛΛΑ δεν είναι απαραίτητο, μπορώ να φέρω μια οθόνη με hdmi από το γραφειο

Επεξ/σία από Stephan
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Stephan είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

πιστεύω με ένα dimm 8gb θα είμαι μια χαρά και στο μακρινό μέλλον βάζω άλλο ένα και έχω 16. Αν ακολουθήσω την συμβουλή του jgeorgiou νομίζω θα πήγαινα σε dual 2x4gb και στο μακρινό μέλλον θα αντικαθιστούσα με 2x8 gb. Με όλο τον σεβασμό πάντα, δεν είμαι και ειδικός στο pc building σε καμία περίπτωση. 

Θα προτιμούσα έτοιμη λύση για να μην μπλέκω με 4-5 διαφορετικές παραδόσεις/παραλαβεσ Από κούριερ που σπάνε τα νεύρα σου(είμαι επαρχία), ή την λύση του tony23 δηλαδή όλα από ένα μαγαζί. 

Το λειτουργικο θα προτιμούσα να το περάσω εγώ (για τον φόβο spyware αλλά και το οικονομικό), με βλέπω να αγοράζω ένα φθηνό cd key από αυτά που διαφημίζονται εδώ κατά καιρούς. 

Ψάχνοντας την αρχική πρόταση του jgeorgiou έπεσα πάνω σε αυτό το asrock

https://www.e-shop.gr/asrock-deskmini-300-barebone-amd-am4-black-p-PER.910140?gclid=EAIaIQobChMI-_m4lK3u7gIVkQIGAB0WrQSHEAQYAiABEgIOQfD_BwE

φαίνεται παλιότερο μοντέλο αλλά με έναν ryzen 5 τρίτης γενιασ δεν θα είμαι αρχηγός, τουλάχιστον για λίγα χρόνια;

Δεν θέλω τερατάκι, απλά να σηκώνει άνετα webex και office/browsing χωρίς να ζεματάει την οθόνη που θα είναι βιδωμένο. 

είναι το ίδιο πράγμα για ΑΜ4

αλλά έχουν ακριβύνει πολύ τα amd με ενσωματωμενη

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκες cpu ryzen και σε τι λεφτά; Με τι το συγκρίνεις; G6400; Δεν υπάρχει vfm αυτή την εποχή σε ryzen, σχεδόν σε όλα τα price range, ειδικότερα στα low...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...