TRILOBYTER Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Καλημερα στην παρεα. Προσφατα εστησα ενα οικονομικο συστημα με i5 10400f ετσι ωστε να μπορεσω να κανω streaming καποια παιχνιδια γιατι ο παλιος 2 πυρηνος δεν την παλευε στο streaming. Δοκιμασα λοιπον να κανω streaming και εχω τις επιλογες nvenc και x264, δηλαδη gpu vs cpu encoding. Η καρτα γραφικων μου ειναι η gtx1050ti και δοκιμασα και τις 2 επιλογες χωρις να εχω κανενα προβλημα με lag, αλλα μου φανηκε οτι με nvenc ειχα καλυτερη αναλυση στο live video. Επειδη η καρτα ειναι παλια και φθηνη, δεν εχω ιδεα τι τσιπ χρησιμοποιει για το encoding, ενω ο επεξεργαστης ειναι πολυ νεοτερος και θεωρητικα θα ηταν η πιο σωστη επιλογη, αλλα το τελικο αποτελεσμα εδειξε οτι ισως με nvenc ειμαι καλυτερα. Εσεις τι προτεινετε; Εαν ειχα μια νεοτερη nvidia καρτα θα ειχα ακομη καλυτερα αποτελεσματα ( ασχετο με τα fps εννοειται); Cpu η gpu encoding τελικα; Ευχαριστω πολυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 nvenvc βαλε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TRILOBYTER Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, KilliK είπε nvenvc βαλε Οκ αλλα ποια ειναι τα υπερ και τα κατα; Σε x264 δεν ειδα να ζοριζεται ο επεξεργαστης. Καταλαβαινω οτι η καρτα εχει ξεχωριστο τσιπ για encoding και οτι δεν επιβαρυνεται αλλα θα ηθελα λεπτομεριες για τα υπερ και τα κατα της καθε επιλογης. Επισης διαβασα οτι οι νεοτερες καρτες της nvidia εχουν ακομη καλητερο τσιπ για encoding.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) ο nvenc δινει καλυτερη ποιοτητα στα πολυ χαμηλα bitrate, ενω δεν ζοριζει την cpu σε αντιθεση με τον x264. ο nvenc στις παλιοτερες gpu δεν ηταν τοσο καλος, αλλα αυτο αλλαξε απο τις 1000 και μετα. Στις καινουργιες καρτες ειναι ακομη καλυτερος. οποτε βαλε τον nvenc, αυτον χρησιμοποιω και εγω πλεον. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από KilliK Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα