jgeorgiou Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, zen3gr είπε Καλησπέρα. Με λίγο ψάξιμο τις τελευταίες μέρες και συγκρίνοντας τις επιδόσεις του υπολογιστή που έχω στο γραφείο που εργάζομαι με τις απαιτήσεις μου για το πρόγραμμα 3ds max κατέληξα ότι το build του ryzen 5 3600 με 16gb ram μού καλύπτει τις ανάγκες ( η συζήτηση για την κάρτα γραφικών παραμένει ξεχωριστό κομμάτι). Στη συνέχεια το μάτι μου έπεσε στον Intel 9600k, που είναι μεν 9ης γενιάς (δηλαδή σχεδόν 2 γενιές πίσω) αλλά η συχνότητα του (3.7GHz), τα ενσωματωμένα γραφικά που μου είναι αρκετά μέχρι να πάρω κανονική gpu (κάτι που στον 3600, σε περίπτωση αγοράς του, δεν γίνεται να αναβληθεί) και η σχετικά καλή τιμή του (~180 ευρώ με μεταφορικά) με έβαλαν σε σκέψεις. Προσπαθώ να φτιάξω μια σύνθεση με αυστηρά ταβάνι τα 600 οπότε οι συμβιβασμοί είναι αναπόφευκτες. Η σκέψη μου τώρα είναι να κινηθώ προς τον 9600k και να επενδύσω σε μια μητρική με το chipset z390 μαζί με μια αξιοπρεπή ψύκτρα για τον επεξεργαστή, με το ανάλογο PSU, για να επιτύχω υψηλή συχνότητα, που είναι ο βασικός άξονας γύρω από το build. Η ιδέα να αγοράσω σύστημα το οποίο έχω σκοπό να κάνω overclocking ευσταθεί; Είναι καλύτερα να αναζητήσω κάτι που θα με καλύψει χωρίς να λάβω υπόψιν το o/c; Φαντάζομαι δεν είναι όπως παλιά καθώς τώρα οι ξεκλείδωτοι επεξεργαστές έχουν κάνει κάπως ασφαλή τον πειραματισμό με συχνότητες/τάσεις. Η σύνθεση αυτή πώς σας φαίνετε; Τέλος, συνήθιζα να μπαίνω στο hwbot για να βλέπω o/c σε επεξεργαστές. Υπάρχει σε αυτή την πλατφόρμα ή κάπου αλλού αναζήτηση στην οποία ψάχνεις αποτελέσματα με συγκεκριμένο επεξεργαστή, συγκεκριμένο chipset (ή και μητρική) και τύπο ψύξης (αέρα, νερο κτλ) για να έχεις μια εικόνα του που φτάνει η σύνθεση; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Αφού έφτασες τέλη Φεβρουαρίου περίμενε 1 μήνα και πάρε τον Ι5 11600Κ που θα έχει άριστο Single core και πολύ δυνατή ενσωματωμένη gpu. Στο rendering μην βασίζεσαι να κάνεις o/c πολύ πάνω από τα όρια του κατασκευαστή , μην μπερδεύεσαι με τις δημοσιεύσεις. Τα ανεβάζουν για το τεστ αλλά για καθημερινή δουλειά τα επαναφέρουν σε "λογικές" ρυθμίσεις. Αλλο το "κοιτάξτε πόσο μάγκας είμαι και πόσο ψηλά το ανέβασα για 5 λεπτά να τρέξω το BENCH και άλλο το θέλω εργαλείο για δουλεία" Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από jgeorgiou
zen3gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Αφού έφτασες τέλη Φεβρουαρίου περίμενε 1 μήνα και πάρε τον Ι5 11600Κ που θα έχει άριστο Single core και πολύ δυνατή ενσωματωμένη gpu. Στο rendering μην βασίζεσαι να κάνεις o/c πολύ πάνω από τα όρια του κατασκευαστή , μην μπερδεύεσαι με τις δημοσιεύσεις. Τα ανεβάζουν για το τεστ αλλά για καθημερινή δουλειά τα επαναφέρουν σε "λογικές" ρυθμίσεις. Αλλο το "κοιτάξτε πόσο μάγκας είμαι και πόσο ψηλά το ανέβασα για 5 λεπτά να τρέξω το BENCH και άλλο το θέλω εργαλείο για δουλεία" Εννοείται προτιμώ να πάω στη τελευταία γενιά επεξεργαστών, αλλά θεωρείται ότι υπάρχει δυνατότητα να ικανοποιηθεί και ο περιορισμός των χρημάτων (κάτω από 600 χωρίς gpu και χωρίς case); Θα είναι η φτηνή πρόταση από την νέα γενιά ο i5-11600k; Επίσης, για τα ενσωματωμένα γραφικά, με αφορά απλά να υπάρχουν, για να το θέσω απλά. Δεν θα βασιστώ σε καμία περίπτωση στην ενσωματωμένη για rendering οπότε ανάμεσα σε έναν επεξεργαστή με ψηλότερη συχνότητα με μια τυπική ενσωματωμένη gpu και έναν επεξεργαστή με χαμηλότερο ρολόι αλλά καλύτερη ενσωματωμένη θα προτιμήσω ξεκάθαρα τον πρώτο. Αναφορικά με το τελευταίο σημείο: θεωρείτε ότι, ενδεικτικά για τον i5-9600k, μια αύξηση από 3.7GHz->4.2GHz σταθερά με μια τάση χαμηλότερη από τα 1.33Volt δεν μπορεί να έχει διαφορά στις επιδόσεις; Είναι δηλαδή ακόμα κι αυτή η αύξηση κίνηση εντυπωσιασμού; Μια ερώτηση σχετικά με την συχνότητα της RAM. Θα περιμέναμε να δούμε μεγάλες διαφορές σε μνήμη ddr4 συχνότητας 2666, 3200 και 3600; Φαντάζομαι ότι εξαρτάται από το λογισμικό σε μεγάλο βαθμό, αλλά υπάρχει κάποια γενική απάντηση; Τέλος, τί συμβαίνει όταν ο επεξεργαστής λειτουργεί με μνήμες ραμ μέγιστης συχνότητας 3200MHz, ας πούμε, και βάζουμε modules των 3600MHz σε μητρική που τα υποστηρίζει (συγκεκριμένα γράφει 3600OC MHz) και προχωρήσουμε σε o/c της cpu; Θα έχουμε κάποιο κέρδος "πέρα από τα 3200 που υποστηρίζει ο επεργαστής"; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
jgeorgiou Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) η ΙΝΤΕΛ ενσωματωμένη gpu θα έχει κάποια excution units που θα βοηθάνε σημαντικά (συμπληρωματικά αν την αξιοποιεί το πρόγραμμα) η νέα γενιά θα βγει στα ίδια λεφτά με την τρέχουσα περίπου , μόνο οι μητρικές θα είναι ποιο ακριβές αλλά μπορείς να πάρεις πάμφθηνη Η470 ή Ζ490 με 130ευρώ και να τρέχει την 11η γενιά Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από jgeorgiou
nickol-us Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 13 ώρες πριν, zen3gr είπε Καλησπέρα. Με λίγο ψάξιμο τις τελευταίες μέρες και συγκρίνοντας τις επιδόσεις του υπολογιστή που έχω στο γραφείο που εργάζομαι με τις απαιτήσεις μου για το πρόγραμμα 3ds max κατέληξα ότι το build του ryzen 5 3600 με 16gb ram μού καλύπτει τις ανάγκες ( η συζήτηση για την κάρτα γραφικών παραμένει ξεχωριστό κομμάτι). Στη συνέχεια το μάτι μου έπεσε στον Intel 9600k, που είναι μεν 9ης γενιάς (δηλαδή σχεδόν 2 γενιές πίσω) αλλά η συχνότητα του (3.7GHz), τα ενσωματωμένα γραφικά που μου είναι αρκετά μέχρι να πάρω κανονική gpu (κάτι που στον 3600, σε περίπτωση αγοράς του, δεν γίνεται να αναβληθεί) και η σχετικά καλή τιμή του (~180 ευρώ με μεταφορικά) με έβαλαν σε σκέψεις. Προσπαθώ να φτιάξω μια σύνθεση με αυστηρά ταβάνι τα 600 οπότε οι συμβιβασμοί είναι αναπόφευκτες. Η σκέψη μου τώρα είναι να κινηθώ προς τον 9600k και να επενδύσω σε μια μητρική με το chipset z390 μαζί με μια αξιοπρεπή ψύκτρα για τον επεξεργαστή, με το ανάλογο PSU, για να επιτύχω υψηλή συχνότητα, που είναι ο βασικός άξονας γύρω από το build. Η ιδέα να αγοράσω σύστημα το οποίο έχω σκοπό να κάνω overclocking ευσταθεί; Είναι καλύτερα να αναζητήσω κάτι που θα με καλύψει χωρίς να λάβω υπόψιν το o/c; Φαντάζομαι δεν είναι όπως παλιά καθώς τώρα οι ξεκλείδωτοι επεξεργαστές έχουν κάνει κάπως ασφαλή τον πειραματισμό με συχνότητες/τάσεις. Η σύνθεση αυτή πώς σας φαίνετε; Τέλος, συνήθιζα να μπαίνω στο hwbot για να βλέπω o/c σε επεξεργαστές. Υπάρχει σε αυτή την πλατφόρμα ή κάπου αλλού αναζήτηση στην οποία ψάχνεις αποτελέσματα με συγκεκριμένο επεξεργαστή, συγκεκριμένο chipset (ή και μητρική) και τύπο ψύξης (αέρα, νερο κτλ) για να έχεις μια εικόνα του που φτάνει η σύνθεση; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Το πρόβλημα με τον 3600 είναι οτι δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά, οπότε αν δεν υπάρχει gpu να μπει άμεσα θα πρέπει να δεις τι θα κάνεις για να μπορείς να "βλέπεις". 9600k πολύ δυνατός στο single core που σε ενδιαφέρει μα πάει για 2 γενιές ¨¨μέσα" και μόνο 6cores/6threads. Όσο και να σε ενδιαφέρει το single core στο 3d σίγουρα θα χρειαστείς multi core. Για +50ευρώ ξεκάθαρα πήγαινε στον 10600k/z490 ή Η470 να έχει και πιθανότητες αναβάθμισης. 1
zen3gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Το πρόβλημα με τον 3600 είναι οτι δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά, οπότε αν δεν υπάρχει gpu να μπει άμεσα θα πρέπει να δεις τι θα κάνεις για να μπορείς να "βλέπεις". 9600k πολύ δυνατός στο single core που σε ενδιαφέρει μα πάει για 2 γενιές ¨¨μέσα" και μόνο 6cores/6threads. Όσο και να σε ενδιαφέρει το single core στο 3d σίγουρα θα χρειαστείς multi core. Για +50ευρώ ξεκάθαρα πήγαινε στον 10600k/z490 ή Η470 να έχει και πιθανότητες αναβάθμισης. +50 ευρώ μόνο ο επεξεργαστής! Δεν θα ανέβει και λόγω της μητρικής το κόστος; Σε μια παρόμοια σύνθεση (9η γενιά με z390 chipset) αξίζει να δώσω τα λεφτά μου; Σκέφτομαι ότι θα με κρατήσει τουλάχιστον 1-2 χρόνια με το ανάλογο o/c του 9600k και μπορώ να αναβαθμιστώ σε i9-9900k για 8c/16t όταν τα δω πολύ σκούρα. Ποιά είναι η γνώμη σας αυτά που λέει παραπάνω ο jgeorgiou σχετικά με o/c σε μόνιμη βάση/επαγγελματικό pc; Η αλήθεια είναι, παρόλα αυτά, ότι δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσω σε 9η γενιά.
nickol-us Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Ο 9900 κρατάει τιμή και όταν θα θελήσεις να τον αγοράσεις θα χρειαστεί να ξοδέψεις για κάτι ξεπερασμένο. Επίσης συγκρίνεις 2nd hand και παλαιότερη γενικά, με last gen και new; Με δυνατότητα αναβάθμισης; Ισχύει τα 600ευρώ budget; Πρόταση απο eshop Λείπει η ψύκτρα καθώς στο υπόλοιπο μέχρι τα 600 δεν έχει κάτι της προκοπής που να καλύπτει τον 10600k. Κοίτα όμως πρόταση, νέο σύστημα, με μεγαλύτερο nvme από το μεταχειρισμένο, με μητρική που με όσα ξέρουμε θα πάρει αναβάθμιση, και το σημαντικότερο ΌΛΑ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ. Αν καταφέρνεις να κάνεις μόνος σου τo build μπορείς να βρεις τα περισσότερα σε χαμηλότερες τιμές(σκρουτζ/bestprice), να διατηρήσεις το budget σου, επιλέγοντας μια καλή ψύκτρα και ίσως έχεις και περιθώριο για μια z490 μητρική. Δεν είναι φαντασιώσεις αυτά που λέω και φυσικά δεν συγκρίνεται με το σύστημα που κοιτάς για πολλούς λόγους 1
zen3gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, nickol-us είπε Ο 9900 κρατάει τιμή και όταν θα θελήσεις να τον αγοράσεις θα χρειαστεί να ξοδέψεις για κάτι ξεπερασμένο. Επίσης συγκρίνεις 2nd hand και παλαιότερη γενικά, με last gen και new; Με δυνατότητα αναβάθμισης; Ισχύει τα 600ευρώ budget; Πρόταση απο eshop Λείπει η ψύκτρα καθώς στο υπόλοιπο μέχρι τα 600 δεν έχει κάτι της προκοπής που να καλύπτει τον 10600k. Κοίτα όμως πρόταση, νέο σύστημα, με μεγαλύτερο nvme από το μεταχειρισμένο, με μητρική που με όσα ξέρουμε θα πάρει αναβάθμιση, και το σημαντικότερο ΌΛΑ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ. Αν καταφέρνεις να κάνεις μόνος σου τo build μπορείς να βρεις τα περισσότερα σε χαμηλότερες τιμές(σκρουτζ/bestprice), να διατηρήσεις το budget σου, επιλέγοντας μια καλή ψύκτρα και ίσως έχεις και περιθώριο για μια z490 μητρική. Δεν είναι φαντασιώσεις αυτά που λέω και φυσικά δεν συγκρίνεται με το σύστημα που κοιτάς για πολλούς λόγους Εντάξει, θα προσπαθήσω να βρω τα εξαρτήματα του build παραπάνω στις καλύτερες τιμές και θα προχωρήσω σε κάτι τέτοιο. Η πρόταση παραπάνω να περιμένω για τον 11ης γενιάς 11600k πώς σας φαίνεται; Αν μπορέσω να στήσω μια σύνθεση με -πολύ ιδανικά- z490 ή h470 και περιμένω την κυκλοφορία του; Θεωρείτε θα έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή; Τέλος, να περιμένω εως τέλη Μάρτη μήπως πέσουν οι τιμές της 10ης γενιάς;
nickol-us Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Καταρχήν σε παρακαλώ μίλα μου στον ενικό όπως μιλάω κι εγώ. Τώρα για τα υπόλοιπα, όλα είναι τζόγος. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα έρθει η νέα γενιά, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις τιμές της προηγούμενης γενιάς. Μπορεί το ίδιο budget να παίρνεις καλύτερα χαρακτηριστικά μα μπορεί και όχι. Κανείς δε μπορεί να σου πει οτιδήποτε με σιγουριά. Αν έχεις υπομονή και σε παίρνει να περιμένεις τότε οκ πάντως μη θεωρείς τίποτα δεδομένο και σίγουρο. 1
zen3gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Καλώς. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
zen3gr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Στις 20/2/2021 στις 4:02 ΜΜ, nickol-us είπε Ο 9900 κρατάει τιμή και όταν θα θελήσεις να τον αγοράσεις θα χρειαστεί να ξοδέψεις για κάτι ξεπερασμένο. Επίσης συγκρίνεις 2nd hand και παλαιότερη γενικά, με last gen και new; Με δυνατότητα αναβάθμισης; Ισχύει τα 600ευρώ budget; Πρόταση απο eshop Λείπει η ψύκτρα καθώς στο υπόλοιπο μέχρι τα 600 δεν έχει κάτι της προκοπής που να καλύπτει τον 10600k. Κοίτα όμως πρόταση, νέο σύστημα, με μεγαλύτερο nvme από το μεταχειρισμένο, με μητρική που με όσα ξέρουμε θα πάρει αναβάθμιση, και το σημαντικότερο ΌΛΑ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ. Αν καταφέρνεις να κάνεις μόνος σου τo build μπορείς να βρεις τα περισσότερα σε χαμηλότερες τιμές(σκρουτζ/bestprice), να διατηρήσεις το budget σου, επιλέγοντας μια καλή ψύκτρα και ίσως έχεις και περιθώριο για μια z490 μητρική. Δεν είναι φαντασιώσεις αυτά που λέω και φυσικά δεν συγκρίνεται με το σύστημα που κοιτάς για πολλούς λόγους Επανέρχομαι άλλη μια φορά στο θέμα. Έχω αρχίσει να κοιτάω καταστήματα για την σύνθεση (αγοράσα τον Patriot που τον βρήκα προσφορά στα 50 από e-shop, έχω κλειδώσει στον 10600k, πιθανότατα με την msi z490 a pro και ραμ κάποιες όπως της παραπάνω σύνθεσης), αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι για το τροφοδοτικό: σε διάφορα psu calc's μου βγάζει απαιτούμενη ισχύ με τα παραπάνω, μια quadro p200 συν 1 nvme σκληρό και έναν συμβατικό, γύρω στα 400W (380 για την ακρίβεια). Να ψάχνω για τροφοδοτικά στα 500 ή να ανέβω στα 650w; Ευχαριστώ.
nickol-us Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Κοιτάς για 500-550w και πάνω. Μέχρι 600-650 watt είσαι πολύ καλά, ίσα ίσα για να μη δουλεύει το τροφοδοτικό στα κόκκινα συνέχεια, μετά είναι απλά too much. Στη μέση θια διάλεγα προσωπικά 550-600 εκτός αν έβρισκα κάτι σε πολύ καλή τιμή και δεν το πλήρωνα παραπάνω ενώ δε το χρειάζομαι 1
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 21 ώρες πριν, zen3gr είπε Να ψάχνω για τροφοδοτικά στα 500 ή να ανέβω στα 650w; Ευχαριστώ. https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=20618428,11790671,20175364,20086605,26618143 seasonic gx 10 χρόνια εγγύηση seasonic gm 7 corsair cx 5 cm mwe 5 xpg pylon 3 1
zen3gr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Βρίσκομαι, μάλλον, ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Με ίδια χρόνια εγγύηση, θαρρώ αξίζει το +10ρικο για πιστοποιήση bronze.
leros2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 26 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=20618428,11790671,20175364,20086605,26618143 seasonic gx 10 χρόνια εγγύηση seasonic gm 7 corsair cx 5 cm mwe 5 xpg pylon 3 Βάλε και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/22781540/Adata-XPG-Core-Reactor-650W-Full-Modular-80-Plus-Gold.html με 10ετη εγγύηση 2
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, zen3gr είπε Βρίσκομαι, μάλλον, ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Με ίδια χρόνια εγγύηση, θαρρώ αξίζει το +10ρικο για πιστοποιήση bronze. Και τα δύο είναι bronze, απλά κοιμάται το skroutz. Ανάμεσα στα δύο θα έπαιρνα το corsair λόγω του πολύ καλού aftersales. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα