Samothrax Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όπως έχω ξαναγράψει, είμαι στο στρατό στην Σαμοθράκη. Έχω καταγωγή από εκεί και μένω στο σπίτι του παππού, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι δικό μου. Έχω ξυλόσομπα. Αλλά δεν ζεσταίνεται όλο το σπίτι, μου κάτσανε κάποια χρήματα και είπα να τα επενδύσω στο σπίτι, θα κάνω μόνωση για υγρασία σε 2 από τους 4 τοίχους, κουφώματα και για θέρμανση ψάχνομαι για ξυλολέβητα. Ξύλα έχει το νησί, δυνατότητα να πηγαίνω με το αγροτικό να κόβω έχω. Έχω σχεδόν καταλήξει ποιον θα πάρω, μετά από προτάσεις. Αλλά κάποιος φίλος μου ψιθύρισε ότι ίσως καίει πολύ ρεύμα σε σύγκριση με πετρελαίου. Γνωρίζετε αν ισχύει;;; Να σημειώσω ότι υπάρχουν σώματα καλοριφέρ με κατεστραμμένο λέβητα πετρελαίου. Καταστράφηκε στις καταστροφικές βροχές που είχε το νησί τον Σεπτέμβρη του '17. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από Samothrax
fredd0 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Καποιο ρευμα θα καταναλωνει ο κυκλοφορητης και ο ανεμιστηρας, πολυ ρευμα οχι
ΠάρηςΓ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 54 λεπτά πριν, Samothrax είπε Όπως έχω ξαναγράψει, είμαι στο στρατό στην Σαμοθράκη. Έχω καταγωγή από εκεί και μένω στο σπίτι του παππού, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι δικό μου. Έχω ξυλόσομπα. Αλλά δεν ζεσταίνεται όλο το σπίτι, μου κάτσανε κάποια χρήματα και είπα να τα επενδύσω στο σπίτι, θα κάνω μόνωση για υγρασία σε 2 από τους 4 τοίχους, κουφώματα και για θέρμανση ψάχνομαι για ξυλολέβητα. Ξύλα έχει το νησί, δυνατότητα να πηγαίνω με το αγροτικό να κόβω έχω. Έχω σχεδόν καταλήξει ποιον θα πάρω, μετά από προτάσεις. Αλλά κάποιος φίλος μου ψιθύρισε ότι ίσως καίει πολύ ρεύμα σε σύγκριση με πετρελαίου. Γνωρίζετε αν ισχύει;;; Να σημειώσω ότι υπάρχουν σώματα καλοριφέρ με κατεστραμμένο λέβητα πετρελαίου. Καταστράφηκε στις καταστροφικές βροχές που είχε το νησί τον Σεπτέμβρη του '17. Το ρεύμα που καταναλωνει ειναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί. Αν εχεις χρονο και ορεξη βλεπεις προδιαγραφές λεβητα και γραφει αν ειναι της προκοπής. Γενικα θελει συντήρηση ο.ξυλολεβητας αλλα αν έχεις ορεξη να κόβεις ξυλα θα εχεις και για αυτο.
Samothrax Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, fredd0 είπε Καποιο ρευμα θα καταναλωνει ο κυκλοφορητης και ο ανεμιστηρας, πολυ ρευμα οχι Εντάξει, σίγουρα θα καίει ρεύμα. Αλλά ο φίλος είπε ότι καίει αρκετά παραπάνω από του πετρελαίου, επειδή λέει δουλεύει συνέχεια. 47 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Αν εχεις χρονο και ορεξη βλεπεις προδιαγραφές λεβητα Οκ ευχαριστώ.
kage Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Είσαι ο ίδιος με το πετρινο σπίτι που είχε ανεβάσει του 60'? Αρκετοί με μπρικετες ξυλο πυρηνέλαιο πέλλετ γύρισαν σε πετρέλαιο γιατί βαρέθηκαν καθάρισμα κουβαλημα κ έχουν ένα θεματακι (κάποια διαδικασία π πρέπει να κάνεις άμεσα για να ρίξεις θερμοκρασία)όταν καίει και ταυτοχρονα μενεις χωρίς ρεύμα... Μπορείς να βάλεις δεξαμενή ή μια μπουκάλα μεγαλη υγραερίου εκτός σπιτιού κ να βάζεις υγραέριο.. Ο λέβητας μαντεμι χαλυβας χλωμό να έσπασε /crack απλά θα αλλάξεις καυστήρα με 300 400€(riello)και οτι άλλο χαλασε.θες πιο μικρό σε θερμίδες βάλε ατομικο λεβητα/καυστήρα kiturami 1000e δεν νομίζω να είσαι πάνω απο 150τ.μ. ΘΕς να το φτιάξεις για το παππού ή σαν εξοχικό? Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από kage
Dynamics Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Samothrax είπε Όπως έχω ξαναγράψει, είμαι στο στρατό στην Σαμοθράκη. Έχω καταγωγή από εκεί και μένω στο σπίτι του παππού, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι δικό μου. Έχω ξυλόσομπα. Αλλά δεν ζεσταίνεται όλο το σπίτι, μου κάτσανε κάποια χρήματα και είπα να τα επενδύσω στο σπίτι, θα κάνω μόνωση για υγρασία σε 2 από τους 4 τοίχους, κουφώματα και για θέρμανση ψάχνομαι για ξυλολέβητα. Ξύλα έχει το νησί, δυνατότητα να πηγαίνω με το αγροτικό να κόβω έχω. Έχω σχεδόν καταλήξει ποιον θα πάρω, μετά από προτάσεις. Αλλά κάποιος φίλος μου ψιθύρισε ότι ίσως καίει πολύ ρεύμα σε σύγκριση με πετρελαίου. Γνωρίζετε αν ισχύει;;; Να σημειώσω ότι υπάρχουν σώματα καλοριφέρ με κατεστραμμένο λέβητα πετρελαίου. Καταστράφηκε στις καταστροφικές βροχές που είχε το νησί τον Σεπτέμβρη του '17. Υπολόγισε ότι για την σκέψη θα πάω να κόψω ξύλα γτ έχει το νησί δεν υπάρχει.. Για να κόψεις ξύλα σε ποσότητα θες άδεια ακόμη και αν είναι δικός σου ο χώρος που θα κόψεις. Στα λέω γτ ο λέβητας για να γυρίσει τα νερά θέλει φαγητό (ξύλα) που σημαίνει κ μεγάλη κατανάλωση 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Samothrax είπε Όπως έχω ξαναγράψει, είμαι στο στρατό στην Σαμοθράκη. Έχω καταγωγή από εκεί και μένω στο σπίτι του παππού, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι δικό μου. Έχω ξυλόσομπα. Αλλά δεν ζεσταίνεται όλο το σπίτι, μου κάτσανε κάποια χρήματα και είπα να τα επενδύσω στο σπίτι, θα κάνω μόνωση για υγρασία σε 2 από τους 4 τοίχους, κουφώματα και για θέρμανση ψάχνομαι για ξυλολέβητα. Ξύλα έχει το νησί, δυνατότητα να πηγαίνω με το αγροτικό να κόβω έχω. Έχω σχεδόν καταλήξει ποιον θα πάρω, μετά από προτάσεις. Αλλά κάποιος φίλος μου ψιθύρισε ότι ίσως καίει πολύ ρεύμα σε σύγκριση με πετρελαίου. Γνωρίζετε αν ισχύει;;; Να σημειώσω ότι υπάρχουν σώματα καλοριφέρ με κατεστραμμένο λέβητα πετρελαίου. Καταστράφηκε στις καταστροφικές βροχές που είχε το νησί τον Σεπτέμβρη του '17. Το ποσό ρεύμα καίει μπορείς να το δεις στα specs της κάθε συσκευής. Ο λέβητας θα είναι συνδεμένος με τα καλοριφέρ οπότε και στις 2 περιπτώσεις θα υπάρχει ενας κυκλοφορητης, τώρα για το υπόλοιπο σύστημα, νομίζω ότι ο ξυλολεβητας θα έχει μεγαλύτερη ισχύ άρα και κατανάλωση, αυτό θα το δεις στα specs. 6 λεπτά πριν, Dynamics είπε Υπολόγισε ότι για την σκέψη θα πάω να κόψω ξύλα γτ έχει το νησί δεν υπάρχει.. Για να κόψεις ξύλα σε ποσότητα θες άδεια ακόμη και αν είναι δικός σου ο χώρος που θα κόψεις. Στα λέω γτ ο λέβητας για να γυρίσει τα νερά θέλει φαγητό (ξύλα) που σημαίνει κ μεγάλη κατανάλωση Σωστά, όσοι παίρνουν ξύλα μόνοι τους παίρνουν από τα πεταμένα κάτω στο χώμα, για να ανέβεις σε δέντρο να κόψεις από τα κλαδιά θέλεις άδεια (νομίζω από δασαρχείο).
Dynamics Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Το ποσό ρεύμα καίει μπορείς να το δεις στα specs της κάθε συσκευής. Ο λέβητας θα είναι συνδεμένος με τα καλοριφέρ οπότε και στις 2 περιπτώσεις θα υπάρχει ενας κυκλοφορητης, τώρα για το υπόλοιπο σύστημα, νομίζω ότι ο ξυλολεβητας θα έχει μεγαλύτερη ισχύ άρα και κατανάλωση, αυτό θα το δεις στα specs. Σωστά, όσοι παίρνουν ξύλα μόνοι τους παίρνουν από τα πεταμένα κάτω στο χώμα, για να ανέβεις σε δέντρο να κόψεις από τα κλαδιά θέλεις άδεια (νομίζω από δασαρχείο). και πεσμενα θες αδεια!αδεια κοπης και αδεια μεταφορας συγκεκριμενα. μιλαει με δασαρχειο της περιοχης...η αδεια ευτυχως ειναι χωρις κοστος
meletis_m Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Samothrax είπε Όπως έχω ξαναγράψει, είμαι στο στρατό στην Σαμοθράκη. Έχω καταγωγή από εκεί και μένω στο σπίτι του παππού, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι δικό μου. Έχω ξυλόσομπα. Αλλά δεν ζεσταίνεται όλο το σπίτι, μου κάτσανε κάποια χρήματα και είπα να τα επενδύσω στο σπίτι, θα κάνω μόνωση για υγρασία σε 2 από τους 4 τοίχους, κουφώματα και για θέρμανση ψάχνομαι για ξυλολέβητα. Ξύλα έχει το νησί, δυνατότητα να πηγαίνω με το αγροτικό να κόβω έχω. Έχω σχεδόν καταλήξει ποιον θα πάρω, μετά από προτάσεις. Αλλά κάποιος φίλος μου ψιθύρισε ότι ίσως καίει πολύ ρεύμα σε σύγκριση με πετρελαίου. Γνωρίζετε αν ισχύει;;; Να σημειώσω ότι υπάρχουν σώματα καλοριφέρ με κατεστραμμένο λέβητα πετρελαίου. Καταστράφηκε στις καταστροφικές βροχές που είχε το νησί τον Σεπτέμβρη του '17. Ελ'αχιστο ρεύμα καταναλώνει. Αυτό που έπρεπε να σε ανησυχεί είναι τι θα γίνει σε πολύωρη διακοπή ρεύματος και ο ξυλολέβητας να έχει ξύλα μέσα. Το πρώτο ενδεχόμενο εάν έχεις τις κατάλληλες βαλβίδες ασφαλείας απλώς θα ανοίξουν και θα κάνουν εκτόνωση του νερού. Δέν θα έχεις κάποιο πρόβλημα . Απλώς θα αλλάξεις μια βαλβίδα ή βάζεις ups καθαρού ημιτόνου ( δέ γνωρίζω κόστος ). Δώσε μεγάλη προσοχή στη καπνοδόχο και για εμένα πρωτού το συνδέσεις , φτιάξε μια βάση να σηκωθεί 10-15 πόντους θα σου κάνει πιο εύκολη τη ζωή στο καθάρισμα απο στάχτες κ.λ.π Tο βεντιλατέρ έχει ρύθμιση θερμοκρασίας . Αναλόγως που το έχεις ρυθμίσει θα σταματάει . Ο φίλος σου κάτι έχει μπερδέψει. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από meletis_m
Samothrax Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 14 ώρες πριν, kage είπε Είσαι ο ίδιος με το πετρινο σπίτι που είχε ανεβάσει του 60'? Όχι Όσο για όσους αναφέρονται στις άδειες, αυτά τα γνωρίζω, αφού ούτως ή άλλως έχωξυλόσομπα. Η οποία παρεμπιπτόντως θα υπάρχει για ώρα ανάγκης (διακοπή ρεύματος). Κλίνω στον μεσαίο: https://www.bestprice.gr/compare/2154451232_2154461212_2154454986/comparison.html
papresa Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Ρε Πατρίδα, με αυτά που λες για κουφώματα και μόνωση, δεν ξέρω αν πιάνεται ο ξυλολέβητας γιατί δεν κοιτάς το "Εξοικονομώ - αυτονομώ". Έχει αλλάξει από ότι λένε, τα κριτήρια είναι σε μεγαλύτερο εύρος. Όσο για το αν καίει ρεύμα, δεν μπορώ να σου πω σίγουρα, αλλά αυτήν την εντύπωση έχω και εγώ, που έχουμε. Αλλά και πάλι είναι πιο οικονομικός από άλλες μορφές θέρμανσης... Πόσα τ.μ είναι το σπίτι σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα