bekerel Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα Μένω επαρχια και σε κακοκαιρίες κανουν όλα τα modem της περιοχής τσαφ Μάλιστα είδα μια φορά και μια μικρή αστραπή να βγενει απο το μοδεμ που πραγματικα τρομαξα. Το πρόβλημα δεν είναι απο την ΔΕΗ αλλά απο το καλώδιο του ΟΤΕ. Τι μπορω να κάνω για γλυτώσω γιατί ως τώρα η λύση είναι όταν βλέπω αστραπές να βγάζω το καλώδιο του ΟΤΕ.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μια σχετικά φθηνή και καλή λύση, είναι το UPS. Κοίτα για καλές μάρκες όμως (apc, bitmore κλπ) Η άλλη, πιο σωστή - αλλά ακριβή λύση, είναι να ζητήσεις από ηλεκτρολόγο (που να ξέρει τι του γίνεται) να σου βάλει αντικεραυνική προστασία στον πίνακα, να ελέγξει γείωση , διαρροές και γενικά να ελέγξει και να βάλει αντικεραυνικό..
bekerel Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Βασικά η γείωση στην Ικαρία οπου διαμένων είναι ανύπαρκτη. Μου το είπε ηλεκτρολόγος που το έχει μέτρησει. Ups έχω. Έχει θύρα για ethernet. Αυτό θα δουλέψει;
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bekerel είπε Βασικά η γείωση στην Ικαρία οπου διαμένων είναι ανύπαρκτη. Μου το είπε ηλεκτρολόγος που το έχει μέτρησει. Ups έχω. Έχει θύρα για ethernet. Αυτό θα δουλέψει; Λογικά ναι Η θύρα, είναι όμως για ethernet ή μηπως τηλεφώνου ? Μοιάζουν, αλλά είναι διαφορετικά τα βύσματα Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από Επισκέπτης
bekerel Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 50 λεπτά πριν, zernex201 είπε Λογικά ναι Η θύρα, είναι όμως για ethernet ή μηπως τηλεφώνου ? Μοιάζουν, αλλά είναι διαφορετικά τα βύσματα Ethernet
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 17 ώρες πριν, bekerel είπε Ethernet Ε τότε κούμπωσε επάνω το ethernet.
bekerel Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Εγώ θέλω να περάσει πρωτα το καλώδιο του ΟΤΕ απο το ups πριν κουμποσει στο ρουτερ. Διότι αυτό μου καίει το ρουτερ ενίοτε και κάρτα δυκτιου. Θα δουλέψει; (Φαντάζομαι)
xsterg Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 υπαρχουν ειδικα αντικεραυνικα για τηλεφωνο. τοσο σε σειρα με το καλωδιο και την πριζα που τερματιζουν σε rj11 οσο και ειδικα αντικεραυνικα που μπαινουν πανω στις ειδικες ρεγκλετες του οτε. και τα δυο χρειαζονται για να λειτουργησουν γειωση απο την γειωση του σπιτιου.
poulinos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 επισης υπαρχει περιπτωση να χασει απο συγχρονισμο αν το περασει μεσα απο Ups κτλ. εγω το ειχα περασει παλια απο ενα apc surge performance νομιζω που ειχε τηλεφωνικο .δεν ειχα δει διαφορα στο Sync.τωρα ποσο προστατευε δεν το ξερω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα